Ugrás a tartalomhoz
  • bejegyzés
    11
  • hozzászólás
    3836
  • megtekintés
    78129

Sagemcom F@st 3686AC egy új remény


anonymus

765303 megtekintés

Ahogy a cím is sugallja ebben az írásomban, Telekom legújabb üdvöskéjét, a Francia gyártmányú  Sagemcom F@st 3686AC HGW-t fogom bemutatni.

Specifikáció:

  • EuroDOCSIS 3.0
  • DualMode: DOCSIS és EuroDOCSIS compatible.
  • 24 Downstream és 8 Upstream chanel bonding.
  • 4db Gigabit Ethernet LAN port, 1db RJ11 telefon interfész, USB 2.0 csatlakozó.
  • Két teljesen független processzor (Egy processzor a DOCSIS kezeléshez és egy dedikált processzor a LINUX alapú alkalmazások futtatására).
  • WI-FI: IEEE 802.11b/g/n 3x3 2.4 GHz és IEEE 802.1a/n/ac 5GHz Video Grade 3x3 (Dinamikus frekvencia kiválasztás DFS) Dual Band
  • Full Capture 1Ghz tuner
  • DLNA 1.5 DMS alkalmazás.
  • IPv4 és IPv6 támogatás.
  • Szülői felügyelet.
  • Magyar - Angol menü

Egész lelkét Broadcom SoC-al szerelt vas adja. Régóta égető szükség volt már erre a vérfrissítésre. Ha azt vesszük így lehet csak későbbiekben új nagyobb csomagokat bevezetni, amire egyre nagyobb valós igény van már. 

Állapot visszajelző ledekből sajnos nem vagyunk eleresztve. Lentről felfele haladva: Power Led miután áram  alá helyeztük kb egy percig világít. Utána sorban Signal és Online led. Ezt követően az ETH led következik amennyiben csatlakoztattunk hozzá UTP kábelt. Forgalom függvényében nem villog sajnos. Majd a telefon led következik, ami fixen világít ha van telefon előfizetésünk, utána  Wi-fi és Wps.

vmi2.jpg

Hátul a szokásos csatlakozókat találjuk, F csatlakozó koax hálózathoz, négy darab gigabites ethernet. Végül V1 esetén usb V2 esetén usb telefon és táp csatlakozók.

Funkciókat tekintve kaptunk egy FTP, DLNA, Cups servert. Természetesen ezek csak helyi hálózatról érhetőek el, a Sagemcom biztonsági irányelvei szerint.

Bridge mód bekapcsolása,  a 1414-es központi számon kérhető amennyiben nincs Iptv előfizetésetek

V1 és V2 Sagemcom pusztán kinézetbeli változásokon ment keresztül. Telefon és táp csatlakozó alulról hátra került. Újratervezett nyáknak és háznak köszönhetően kisebb és kevésbé melegszik.

Menürendszerről néhány kép képeket ide kattintva eléritek. Használati utasítás Sagemcom-F3686AC-v2.pdf 

 

Új szoftver érkezik hamarosan, ami a következő változásokat hozza:

-Számos új funkció

-Linux alapú szoftver,  így pl 5000 egyidejű kapcsolat helyett 20.000 egyidejű kapcsolatot tud kezelni

-Fon

-Számtalam hibajavítás

-Korábiaknál jobb wifi performencia AC-n akár 600M+

 

Sagemcom GYIK

 

Sagemcom F@st 3686AC V1 & V2 : MAGYAR_3.97.

 

 

Köszönöm a figyelmet, Anonymus.

3527 megjegyzés


Recommended Comments



18 órája, btz írta:

@Hegi

Miért akarsz vele dupla natot és alhálózatot csináltatni? Ahhoz amit ő szeretne, ahhoz felesleges így megcsinálni. Céltalan. 

Csak a default beállítások miatt. Ugyanis ha  két router van a hálózatban akik routolnak is, akkor eléggé megnőhet a ping, akkor a dupla nat a kisebbik baj.

Természetesen lehetnek ugyanabban a subnetben is, de akkor valamelyik routert ki kellene kapcsolni (jelen esetben bridge mód kizárva az IPTV miatt, pedig az lenne a rendes megoldás).

Link kommenthez
23 órája, anonymus írta:

@csabesz1971 küldj egy mt vagy sagem mac címet privátban ránézek ....

A T már lejelentette hibára.Sajnos, továbbra sincs meg az 500.Laikusként azt gondolnám, ha a desktopon, amin mérem a sebességet, a 250-est szépen mutatja akár a speedtest.net, akár bármelyik másik mérőeszköz, akkor az 500-ast is kellene tudnia mérni.A SAGE-re közvetlenül nem tudok jelenleg csatlakozni, nincs itthon laptop :-(

De szerintem nem ott lesz a hiba. Ahogy írtam is: mind a hálózatban lévő router (D-LINK), mind pedig a switch, amit használok, gigabites LAN-okkal van szerelve....A hiba másfelé keresendő szerintem. Majd meglátjuk, mint mond a T.

Link kommenthez

Sziasztok.Nem tudom, kinek lehet ez érdekes, de azért megosztom Veletek a 250-ről 500-ra váltás problematikáját.Elvileg tegnapelőtt délután óta van 500-as netem, de nem volt. Itt is írtam róla, le is jelentettem, be is mérték, itt is megnéztétek admin-felületen, be volt állítva.MA kijött a szerelő Kolléga: lecserélt majdnem minden dugót, csatlakozót,semmi. Minden portból mindent kihúzott, csak a saját laptopja marad a SAGE-n, semmi:ugyanúgy 230-240M a net. Már ott tartottunk, hogy vagy router csere, vagy tovább jelzi más csapatnak a  hibát, mert Ő se értette már, mi lehet. Hirtelen ötlettől vezérelve SAGE-n hard reset, laptop marad rajta bedugva: heuréka, megjött az 500-as net. Volt annyi gógyim, hogy mielőtt nekiestünk volna a routernek, elmentettem a beállításaimat, gondolva, ne kelljen egyesével minden forwardot, ddns-t, egyebeket belőni.Na, irány a desktop, routerbe a default user+pw-vel belép, wifi kikapcs, ugye, nálam már egy DLINK osztja a wifit.

Speedtest.net (a T-s kolléga is azzal mért), stabil 500-510. Hurrá. Settings-ek visszatöltése, speedtest.net : visszaesik 230-240-re. Nem volt kérdés, hogy valamelyik beállításom okozza a gondot. SAGE ismét reset, majd egyesével elkezdtem visszaállítgani a beállításokat (mivel azonkívül, hogy backupoltam, screenshotokat is csináltam szinte mindenről). Minden egyes beállítás után speedtest.net, legyen az forward, vagy fix IP, bármi. Mostmár gyakorlatilag minden vissza van állítva, a sebesség stabil 500, és kicsivel afölött néha, de bevallom: sejtelmem sincs, melyik az a beállítás, ami állandóan letérdeltette a SAGE-t. Lehet, most is kellene csinálni egy backup-ot, és összenézni valami tool-lal, miben tér el a hibás, illetve a normál config állomány....Hát, ennyi....

Link kommenthez
8 perce, acel írta:

@csabesz1971 Gratulálok, úgy érzem segített neked a T sokat tanulni a hálózatokról :-) De legalábbis kemény munka volt.

Az volt :-)Pláne, hogy a hálózatok - mondjuk így -, nem tartoznak az erősségeim közé :-)

5 perce, anonymus írta:

@csabesz1971 Megtennéd hogy azt a mentést amivel nincs meg a 500Mbit, elküldöd pm-ben ? Beküldeném a t-nek hogy nézzenek már bele. 

Erre már nincsenek szavak ...

Elküldeném, de vannak benne érzékeny adatok is, pl. ddns user+pw páros :-) Így is küldjem?

Link kommenthez
4 perce, anonymus írta:

@csabesz1971 Megtennéd hogy azt a mentést amivel nincs meg a 500Mbit, elküldöd pm-ben ? Beküldeném a t-nek hogy nézzenek már bele. 

Erre már nincsenek szavak ...

Akkor félreértettél, tényleg megpróbáltam pozitív lenni és örülni a sikernek Kicsi *****ával. 

Link kommenthez

Nem volt benne egy csepp irónia se, hagyjuk mióta boldogít a T Sagemcom páros. Ez idő alatt azt hittem hogy nem tudnak újat produkálni számomra. De sikerült megint egy megmagyarázhatatlannak tűnő szörnyen egyedi bugot generálniuk. 

 

Link kommenthez
Épp most, anonymus írta:

Nem volt benne egy csepp irónia se, hagyjuk mióta boldogít a T Sagemcom páros. Ez idő alatt azt hittem hogy nem tudnak újat produkálni számomra. De sikerült megint egy megmagyarázhatatlannak tűnő szörnyen egyedi bugot generálniuk. 

 

Volt idő, amikor azt hittem, hogy valamelyik upnp-s port forward térdeltette le a cuccot, de nem hinném....Valami más van valahol elásva :-(

Link kommenthez

110%-ban nem a te hibád, előidézni se tudnád. Itt valami olyan van a háttérben, hogy valami valamivel összeakad és ez belekerül a biztonsági mentésbe. Mert hát a biztonsági mentés mért is úgy működne hogy a Sagem weblapján az input mezőket tölti ki na mind1.  Ezáltal kapsz egy ilyen mentést amit bárhol bármilyen sagemen állítasz vissza ez lesz. 1x jártam hasonlóan 250-es csomagból 10 se volt meg 200as ping illetve Sagem cpu-ja 90+ %-on tekert és random újra indult. Nálad ebből csak a sávszél hiba állt fent így nem gondoltam ilyenre. Illetve arról volt szó hogy ilyen nem lesz többet. 

 

Link kommenthez

Hát, a kérdés az, hogy örüljünk-e ennek, vagy sem...annak örülök, hogy úgy néz ki, más a fizetett csomagot kapom, annak viszont nem, hogy ehhez el kellett telnie majdnem 3 napnak :-(

Tetszik a SAGE-ben, hogy belépéskor a password-mezőt tölti ki, nem a username mezőt :-) OFF.

Link kommenthez
Ekkor: 2018-4-10 at 12:24, Hegi írta:

Csak a default beállítások miatt. Ugyanis ha  két router van a hálózatban akik routolnak is, akkor eléggé megnőhet a ping, akkor a dupla nat a kisebbik baj.

Természetesen lehetnek ugyanabban a subnetben is, de akkor valamelyik routert ki kellene kapcsolni (jelen esetben bridge mód kizárva az IPTV miatt, pedig az lenne a rendes megoldás).

Nekem is több router van egy alhálózaton és semmilyen ping problémát nem okoz

Link kommenthez

Urak!

Vettem egy Asus routert, amit Acces point -ban csatlakoztattam a modemhez. A Wi-Fi kiváltása volt a cél. Modemben wi-fi kikapcsolva, csak az Asus szórja... Majdnem minden nap eldobja így is a jelet...Ezen nem csodálkozom már, hozzá vagyok szoktatva.. :( Ami viszont meglep, az az a tény, hogy nem az Asus routert kell újraindítanom ahhoz  hogy helyrejöjjön, hanem a Modemet... 10s áramtalanítás, és minden megy, ahogy kell. IPTV, lan kábeles net teljesen jó, azokkal nincs gond.

Van valakinek valami ötlete? Mert én nem értem...

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Hammerjoe
Link kommenthez

Szaisztok. Kis segítség kellene :-) Cégtől szeretnék haza-SSH-zni az otthoni linuxomra. Tűzfal, proxy, stb...

A 443-as porton elvileg ki tudok menni a cégtől, otthon a linux még a default 22-esen figyel. Hogy állítsam be a port fw-t a SAGE-n, hogy a 443-as portjára érkező kéréseket a megadott IP-jű gép 22-esére továbbítsa? Felhívnám a figyelmet a csatolt képeket látható anomáliára: tudom, kissé ***** a beállítás, de már mindenféle port-permutációt kipróbáltam, eredménytelenül.Ez volt az egyik utolsó kísérletem. Érdekes a Külső befejező portnál látható 864-es portszám, ami az első képen sehol nem látszik, nem én állítottam be ilyet.

rout2.JPG

rout1.JPG

Link kommenthez

Gyakorlatilag kizártnak tartom, hogy te a https porton ssh protokollal közlekedj. portscannerrel nézd át a céges hálót, hogy még van e nyitott port. Ha nincs, akkor beszélj a gazdival, hogy nyitna e neked egyet. 

Link kommenthez
2 órája, csabesz1971 írta:

Ilyet csináltam már másik melóhelyen is, ott működött :-( A portnyittatások sajnos, nem mennek, itt ilyet nem csinálnak :-)

A nagyobb érdekesség az az, amit a SAGE generált, az a 864-es portszám.....

En HTTP proxyn keresztul csinaltam sok eve ilyesmit. Ha van HTTP proxy es van CONNECT method rajta engedve, akkor ha otthon a 443-as porton latszik kivulrol az SSH server, siman mukodhet:

http://www.sbarjatiya.com/notes_wiki/index.php/Tunneling_using_SSH_server_listening_on_port_443

Link kommenthez
2 órája, csabesz1971 írta:

Szaisztok. Kis segítség kellene :-) Cégtől szeretnék haza-SSH-zni az otthoni linuxomra. Tűzfal, proxy, stb...

A 443-as porton elvileg ki tudok menni a cégtől, otthon a linux még a default 22-esen figyel. Hogy állítsam be a port fw-t a SAGE-n, hogy a 443-as portjára érkező kéréseket a megadott IP-jű gép 22-esére továbbítsa? Felhívnám a figyelmet a csatolt képeket látható anomáliára: tudom, kissé ***** a beállítás, de már mindenféle port-permutációt kipróbáltam, eredménytelenül.Ez volt az egyik utolsó kísérletem. Érdekes a Külső befejező portnál látható 864-es portszám, ami az első képen sehol nem látszik, nem én állítottam be ilyet.

rout2.JPG

rout1.JPG

Ezt a harmadik oldalon nem oldottad meg régebben a rasp, elérésére? :-)

Link kommenthez
21 perce, acel írta:

Ezt a harmadik oldalon nem oldottad meg régebben a rasp, elérésére? :-)

De, volt valami hasonló, most, hogy mondod :-)De akkor még más cégnél melóztam :-) Mindjárt végigolvasom, mi lett annak a vége, de azt tudom, hogy működött rendben :-)

Link kommenthez

nem gondoltatok még arra, hogy építetek egy openvpn-t egy saját eszközbe, és ebben az esetben csak az openvpn-nek kell egy (1db) portot átengedni a sagemen? Én is szórakoztam a sagem portfordjaival, aztán ráuntam, végül ezel az egyszerű megoldással abszolváltam az összes problémát.  Nekem egy Raspberry PI3 van az otthoni LAN-on, benne figyel az openvpn szerver, és a vpn építése után a belső címeken érek el mindent. De ti tudjátok, csak leírtam, hogy van más megoldás is. :)

Link kommenthez
Épp most, FGy írta:

nem gondoltatok még arra, hogy építetek egy openvpn-t egy saját eszközbe, és ebben az esetben csak az openvpn-nek kell egy (1db) portot átengedni a sagemen? Én is szórakoztam a sagem portfordjaival, aztán ráuntam, végül ezel az egyszerű megoldással abszolváltam az összes problémát.  Nekem egy Raspberry PI3 van az otthoni LAN-on, benne figyel az openvpn szerver, és a vpn építése után a belső címeken érek el mindent. De ti tudjátok, csak leírtam, hogy van más megoldás is. :)

Sajnos, openvpn klienst nem hazsnálhatok a céges hálón, céges gépen. Van egyébként openvpn telepítve, leginkább smart phone-ról használom....

Link kommenthez

Vendég
Hozzászólás

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...