Ugrás a tartalomhoz
  • bejegyzés
    11
  • hozzászólás
    3836
  • megtekintés
    78108

Sagemcom F@st 3686AC egy új remény


anonymus

765034 megtekintés

Ahogy a cím is sugallja ebben az írásomban, Telekom legújabb üdvöskéjét, a Francia gyártmányú  Sagemcom F@st 3686AC HGW-t fogom bemutatni.

Specifikáció:

  • EuroDOCSIS 3.0
  • DualMode: DOCSIS és EuroDOCSIS compatible.
  • 24 Downstream és 8 Upstream chanel bonding.
  • 4db Gigabit Ethernet LAN port, 1db RJ11 telefon interfész, USB 2.0 csatlakozó.
  • Két teljesen független processzor (Egy processzor a DOCSIS kezeléshez és egy dedikált processzor a LINUX alapú alkalmazások futtatására).
  • WI-FI: IEEE 802.11b/g/n 3x3 2.4 GHz és IEEE 802.1a/n/ac 5GHz Video Grade 3x3 (Dinamikus frekvencia kiválasztás DFS) Dual Band
  • Full Capture 1Ghz tuner
  • DLNA 1.5 DMS alkalmazás.
  • IPv4 és IPv6 támogatás.
  • Szülői felügyelet.
  • Magyar - Angol menü

Egész lelkét Broadcom SoC-al szerelt vas adja. Régóta égető szükség volt már erre a vérfrissítésre. Ha azt vesszük így lehet csak későbbiekben új nagyobb csomagokat bevezetni, amire egyre nagyobb valós igény van már. 

Állapot visszajelző ledekből sajnos nem vagyunk eleresztve. Lentről felfele haladva: Power Led miután áram  alá helyeztük kb egy percig világít. Utána sorban Signal és Online led. Ezt követően az ETH led következik amennyiben csatlakoztattunk hozzá UTP kábelt. Forgalom függvényében nem villog sajnos. Majd a telefon led következik, ami fixen világít ha van telefon előfizetésünk, utána  Wi-fi és Wps.

vmi2.jpg

Hátul a szokásos csatlakozókat találjuk, F csatlakozó koax hálózathoz, négy darab gigabites ethernet. Végül V1 esetén usb V2 esetén usb telefon és táp csatlakozók.

Funkciókat tekintve kaptunk egy FTP, DLNA, Cups servert. Természetesen ezek csak helyi hálózatról érhetőek el, a Sagemcom biztonsági irányelvei szerint.

Bridge mód bekapcsolása,  a 1414-es központi számon kérhető amennyiben nincs Iptv előfizetésetek

V1 és V2 Sagemcom pusztán kinézetbeli változásokon ment keresztül. Telefon és táp csatlakozó alulról hátra került. Újratervezett nyáknak és háznak köszönhetően kisebb és kevésbé melegszik.

Menürendszerről néhány kép képeket ide kattintva eléritek. Használati utasítás Sagemcom-F3686AC-v2.pdf 

 

Új szoftver érkezik hamarosan, ami a következő változásokat hozza:

-Számos új funkció

-Linux alapú szoftver,  így pl 5000 egyidejű kapcsolat helyett 20.000 egyidejű kapcsolatot tud kezelni

-Fon

-Számtalam hibajavítás

-Korábiaknál jobb wifi performencia AC-n akár 600M+

 

Sagemcom GYIK

 

Sagemcom F@st 3686AC V1 & V2 : MAGYAR_3.97.

 

 

Köszönöm a figyelmet, Anonymus.

3527 megjegyzés


Recommended Comments



Sziasztok!

Kb 1 hónapja használom ezt a modem/routert és nagyon sokszor belefutok abba hogy nem tudom elérni a config felületet. 

Van internet és ha megpingelem a 192.168.0.1-t, akkor is minden ok. De ha beírom böngészőbe akkor timeout-ol egy idő után. Ha kikapscolom és ujraindítom az néha segít. De mivel fenn van a padláson, ezért ez nem a legjobb megoldás...

Van rákötve kábelesen egy asus router, aminek 192.168.0.2-s címe van. DHCP ki van kapcsolva rajta. Az a Sagemcom vezérli.

Találkoztatok már ilyennel? Esetleg lehet valami távoli paranccsal ujraindítani anélkül, hogy belépnék a felületre?

Köszi

Péter

 

 

Link kommenthez
Ekkor: 2016. 04. 29. at 11:42, biyadhoo írta:

Ha a 67-es firmware van akkor ez természetes. Később javítva lesz. Nincs szükség ipconfigra

A hiba "természetes", a T "megfelelő" minőségű terméket ad megint úgy látszik. Eddig is gyanús volt hogy minőség az eddig "természetes" vonalat folytatja, éz egyre inkább beigazolódni látszik
Legalább a Tnél van használati utasítás es CE tanusítvány ha a Sagemcomoldalán nincs is semmi

http://www.telekom.hu/static-la/sw/file/sagemcom_fast_3686_ac_hasznalati_utmutato.pdf

 

Link kommenthez
Ekkor: 2016. 04. 29. at 12:09, acel írta:

A hiba "természetes", a T "megfelelő" minőségű terméket ad megint úgy látszik. Eddig is gyanús volt hogy minőség az eddig "természetes" vonalat folytatja, éz egyre inkább beigazolódni látszik
Legalább a Tnél van használati utasítás es CE tanusítvány ha a Sagemcomoldalán nincs is semmi

http://www.telekom.hu/static-la/sw/file/sagemcom_fast_3686_ac_hasznalati_utmutato.pdf

 

Sehol máshol semmilyen bevezetés alatt álló vassal nem fordult elő hiba. Ja de igen, plusz nem viccből vannak tesztelők és nem viccből érkeznek sorra az új fw-k. 

Link kommenthez
6 órája, mad.peter írta:

Oké. Köszi. Nem tudjátok mikor várható a javítás? És ha az megvan azt a telekom majd letolja automatikusan a modemre?

Igen automatikusan frissítik, lényeg az hogy meg oldják ezt a gondot. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Ekkor: 2016. 04. 29., anonymus írta:

Sehol máshol semmilyen bevezetés alatt álló vassal nem fordult elő hiba. Ja de igen, plusz nem viccből vannak tesztelők és nem viccből érkeznek sorra az új fw-k. 

Értem, csak gondoltam hálózati szoftverek elég érettek hogy ne legyenek ilyen kezdeti hibák, eszerint nem hálózati hiba hanem csak T-s admin felületet hibája. Kicsit rá lehetne fejleszteni a kibocsátási ciklusra akkor. :-).  HIbák vannak,csak gyorsan kell javítani őket-
Ez nem mentesíti az eszközt a  kompatibilitási bizonylatok és az alapvető gyártói dokumentáció hiányától.


 

Link kommenthez
7 órája, anonymus írta:

Az a baj hogy több probléma van a történetben vicc az hogy ha felelősségre kéne vonni valakit érte. Akkor nem közvetlenül a T lenne a hibás. Nem azért mondom ezt mert védem a T-t mert nagyon nem csak nah....

Mindig a tesztelő a hibás, ez alaptörvény :-), nem is lehet másképp. 
De tényleg vicces hogy csak az elektronikai hulladék szabályozásnak felel meg a termék :-), Semmi hálózati, vagy egyéb elektronikai CE azonosító.  Eztán kiváncsi lennék milyen kategóriában kerül forgalomba, biztos nem villamos fűtőtestként, mert annak sincs rajta  jele. Lehet tényleg csak hulladék? :-) Majd ha ráérek megkérdezem az üsz-t. :-)

 

Utólag megtatláltam hogy a részletes nyilatkozatok a Sagemcom support oldaáról letölthetők, ha nem akkor el lehet őket kérni a sagemcomtól. Akkor lehet mégis csak hgw.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: acel
Link kommenthez

Inkább úgy mondanám hogy a tesztelő olykor sok sok kört fut hogy be bizonyítsa, hogy valami nem úgy van ahogy kell. Ez még csak az első fázis .. Internetezésre alkalmas szóval valamire csak jó :D

Nem érem el Sage  oldalát, valamiért nem tölt be. Szóval legyen igazad bár a rövid hazai nyelvű leírásban amit kaptam a dobozba abban is ezt az infot találtam.  Nálam nem végleges eszköz szóval annyira ez nem érdekelt tőlem .... nak is meg felelhet. Végleges eszköznek el fogadjam meg kéne felelnie plusz dolgoknak aminek szerintem nem fog :(

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez

Sziasztok.A GUI-fagyi megvan még mindig a **-es fw-el is.....Ja, és továbbra sem engedi a 443-as portot forwardolni.....Az eszem megáll, de akkor sem értem, miért nem : a leggagyibb kínai vackok is kapásból tudták ezt, a Sagemcom-nak nem sikerül. Minden más portot enged, ezt az egyet nem....pedig nagyon kellene...

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez

Mi a fenéért csillagozza ki a verziószámokat ez az oldal? Mi baja van azzal, hogy ******? Ha számmal írom, akkor 2.**, és könnyen meglehet, ez is csillagos lesz :-)

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
6 perce, mad.peter írta:

Nem lehet valahonnan letölteni a béta fw-t? A mostaninál csak jobb lenne...

Mivel nem a tiéd ezért nem lehet, mivel a T-tól csak internet hozzáférést vettél ethernet porton ezért nem is kérheted számon rajta  a hálózati protokollokkal való kompatibilitást. Mivel nincs rajta CE hálózati megfelelőségi bizonyítvány, ezért senki se mondta hogy alkalmas port forwardingra.
Internetet az internetboltból, Mivel nem gyári, ellenőrzött  és kompatibilis fw-t  használ hanem erősen módosítottat, a módosítások bármit elronthatnak, Igy a javítások is kb fél éves ciklussal (a régi cisco routerem alapján)) kerülnek ki az eredeti fixekhez képest. Kíváncsi lennék mit lépne a T ha kellene egy sürgős javítás mint pl az open-ssl-es hiba esetén.

Szóval a sok nem szabványos módosítás miatt nem igér semmit a T a berendezésekre csak direkt kapcsolatot, és ezt vesszük meg mi.

Azt persze megkérdezheted hogy a T üsz-től hogy megvannak-e a hálózati eszköz CE megfelelőségi tesztek a módosított termékre amelyek garantálják hogy lehet vele portforwardolni. Jobb neked sem lesz, de hátha jobban érzed magad tőle. Várni kell a javításra. és tovább béta tesztelni az eszközt, béta fw nélkül.

 

 

Link kommenthez

Szerinted ki melyik cég írja az fw-t?  Az a fw van kint ami leg fájdalom mentesebb az efinek. Oké nem tudod hogy pl kövi fw ben javul ami látsz hiba de ki derül vmi kritikus pl stb. Ezért vannak ennyire vissza fogva az fw-k . Simán lehet hogy egy beta fw ami nálunk van x napig az nem kerül ki éles eszközön soha. 

Link kommenthez

Vendég
Hozzászólás

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...