Ugrás a tartalomhoz
  • bejegyzés
    11
  • hozzászólás
    3836
  • megtekintés
    78120

Sagemcom F@st 3686AC egy új remény


anonymus

765233 megtekintés

Ahogy a cím is sugallja ebben az írásomban, Telekom legújabb üdvöskéjét, a Francia gyártmányú  Sagemcom F@st 3686AC HGW-t fogom bemutatni.

Specifikáció:

  • EuroDOCSIS 3.0
  • DualMode: DOCSIS és EuroDOCSIS compatible.
  • 24 Downstream és 8 Upstream chanel bonding.
  • 4db Gigabit Ethernet LAN port, 1db RJ11 telefon interfész, USB 2.0 csatlakozó.
  • Két teljesen független processzor (Egy processzor a DOCSIS kezeléshez és egy dedikált processzor a LINUX alapú alkalmazások futtatására).
  • WI-FI: IEEE 802.11b/g/n 3x3 2.4 GHz és IEEE 802.1a/n/ac 5GHz Video Grade 3x3 (Dinamikus frekvencia kiválasztás DFS) Dual Band
  • Full Capture 1Ghz tuner
  • DLNA 1.5 DMS alkalmazás.
  • IPv4 és IPv6 támogatás.
  • Szülői felügyelet.
  • Magyar - Angol menü

Egész lelkét Broadcom SoC-al szerelt vas adja. Régóta égető szükség volt már erre a vérfrissítésre. Ha azt vesszük így lehet csak későbbiekben új nagyobb csomagokat bevezetni, amire egyre nagyobb valós igény van már. 

Állapot visszajelző ledekből sajnos nem vagyunk eleresztve. Lentről felfele haladva: Power Led miután áram  alá helyeztük kb egy percig világít. Utána sorban Signal és Online led. Ezt követően az ETH led következik amennyiben csatlakoztattunk hozzá UTP kábelt. Forgalom függvényében nem villog sajnos. Majd a telefon led következik, ami fixen világít ha van telefon előfizetésünk, utána  Wi-fi és Wps.

vmi2.jpg

Hátul a szokásos csatlakozókat találjuk, F csatlakozó koax hálózathoz, négy darab gigabites ethernet. Végül V1 esetén usb V2 esetén usb telefon és táp csatlakozók.

Funkciókat tekintve kaptunk egy FTP, DLNA, Cups servert. Természetesen ezek csak helyi hálózatról érhetőek el, a Sagemcom biztonsági irányelvei szerint.

Bridge mód bekapcsolása,  a 1414-es központi számon kérhető amennyiben nincs Iptv előfizetésetek

V1 és V2 Sagemcom pusztán kinézetbeli változásokon ment keresztül. Telefon és táp csatlakozó alulról hátra került. Újratervezett nyáknak és háznak köszönhetően kisebb és kevésbé melegszik.

Menürendszerről néhány kép képeket ide kattintva eléritek. Használati utasítás Sagemcom-F3686AC-v2.pdf 

 

Új szoftver érkezik hamarosan, ami a következő változásokat hozza:

-Számos új funkció

-Linux alapú szoftver,  így pl 5000 egyidejű kapcsolat helyett 20.000 egyidejű kapcsolatot tud kezelni

-Fon

-Számtalam hibajavítás

-Korábiaknál jobb wifi performencia AC-n akár 600M+

 

Sagemcom GYIK

 

Sagemcom F@st 3686AC V1 & V2 : MAGYAR_3.97.

 

 

Köszönöm a figyelmet, Anonymus.

3527 megjegyzés


Recommended Comments



@anonymus Régen, bridge módban nem nyomkodtam a resetet, mert az visszarakott volna Router módba, legalábbis egy telefonos kollega így írta le anno. Illetve a bridge GUI-ban nem lehet olyasmit művelni ami újraindítaná, ezért csak arra tudok gondolni amikor az eredeti telepítés után telefonon kértem hogy pakolják át bridge módba, akkor úgy emlékszem hogy simán újraindult és nem volt teendőm vele, és másodszor amikor váltottunk nemrég 120-ról 250-re akkor is jöhetett egy reset a központból mert visszaállt router módba.
Szóval nem, sosem tapasztaltam ilyet hogy leáll a cucc és ki-be kell kapcsolni. A nem világító LEDekre biztos emlékeznék :D először azt hittem hogy meghalt a tápja.

Egyébként ez a doboz MAGYAR_2.84.3 ról lett frissítve, legalábbis a ".3" részben biztos vagyok.

Link kommenthez

Csináltam a folyamatról egy videót, hátha erre hamarabb jön a válasz :D

https://streamable.com/35czy

  • 00:11   hosszú reset
  • 00:28 - 04:28 újraindulásra vár
  • 04:30   ki-be kapcs
  • 04:30 - 06:28 gyári boot
  • 06:32   rövid reset
  • 06:41 - 07:55 újraindulásra vár
  • 07:56   felad

A videózás után még kipróbáltam úgy is, hogy kihúztam belőle az ethernetet és lecsavartam a koaxot.
Semmi változás.

Üdv

Link kommenthez

sziasztok,

pár napja írtam, hogy a WAN felől nem enged be ugyanazzal a jelszóval, mint amit a LAN felől írok be.

Nos, ez a szitu még mindig áll.

Tegnap, illetve ma reggel is kipróbáltam. A jelszó biztos jó, mert távolról, ha átveszem egy helyi gép képernyőjét, akkor abban egy böngészőből simán be tudok lépni, míg távolról username/jelszó problémára panaszkodik. Hol kell:

1. beállítani, hogy a helyi/távoli jelszó különbözzön/egyezzen?

2. kell a portforwardba állítani, hogy távolról a routert https-en elérhessem?

ps: a routerben a legfrissebb szoftververzió van...

köszi,

fgy

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: FGy
Link kommenthez
54 perce, anonymus írta:

00:11 addig okés

00:28-04:28 közti időszak túl hosszú. (Az hogy itt vissza áll gyári beállításra az nem gáz, ilyenkor ez a dolga. Azt hittem mást jelent a hosszú reset nálad )

Többi meg fura...

hosszú reset = addig nyomom a reset gombot amig villogni kezdenek, majd kialszanak a LEDek, utána csak várok hogy induljon már újra, azért vártam 4 percet hogy egyértelműen látni lehessen, hogy nem indul újra magától. Tehát nem kikapcsolva volt a hgw négy percre, mert úgy látom hogy te így értelmezted. Viszont 4 perc után fogtam és ki-be kapcsoltam. Az hogy ezután visszaál gyárira az okés, már kitapasztaltam.

rövid reset = csak megnyomom egy pillanatra a reset gombot és a hgw LEDek pár mp múlva kialszanak aztán szevasz vége, ilyenkor nincs villogás és nincs is factory reset, csak újraindulNA, ha nem fagyna meg újraindulás közben :D
 

Link kommenthez

Ha jelentkezik még pár ilyen efi, és tömges lesz ez a gond.  Akkor tudunk lépni. Akár az adott sagemet gyártonak kipostázni. Ök szétkapják és bele tudnak bujni. Akár a megfelelö alkatrészt kiszedik és azt elemzik.

 

Mikor? :) 

Link kommenthez

Köszönöm szépen, meglett, csak fel kellett szaladnom hogy segítsek neki újraindulni, 2x, pont úgy mint amikor routerre állítottuk :D

csuda dolgok ezek!

Köszönöm a lehetőséget, ha ezzel kapcsolatban mégis kiderül valami idézz meg!

Kellemes hétvégét!

Link kommenthez

Sziasztok, ma reggelre elment az IPTV csatornák egy része. Azaz hiába kapcsoltam bizonyos csatornákra nem volt kép, csak fekete képernyő. Na ettől még nem is estem volna transzba, de amikor a router újraindítása után (és még most is) csak 9 db downstream-em van a korábbi 24 helyett, az nem kellene, hogy kétségbeesésbe taszítson?

Kell ezzel foglalkoznom? Bejelentenem hibára?

Köszi

Link kommenthez

Alapvetően nem, viszont azért csak 9 csatornát vett feljelentkezés alatt valami hiba történt. Általánosságban az ilyen modemek egy restart utána újra 24 csatornát kötegelnek össze. Illetve ezzel nem kell foglalni ha a sebesség megvan. Viszont ha ez véletlen cmts oldali para, ami ritka de volt már akkor nyugi több ezer ember anyázik per pill

Link kommenthez

Vendég
Hozzászólás

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...