Ugrás a tartalomhoz
  • bejegyzés
    11
  • hozzászólás
    3836
  • megtekintés
    78174

Sagemcom F@st 3686AC egy új remény


anonymus

766193 megtekintés

Ahogy a cím is sugallja ebben az írásomban, Telekom legújabb üdvöskéjét, a Francia gyártmányú  Sagemcom F@st 3686AC HGW-t fogom bemutatni.

Specifikáció:

  • EuroDOCSIS 3.0
  • DualMode: DOCSIS és EuroDOCSIS compatible.
  • 24 Downstream és 8 Upstream chanel bonding.
  • 4db Gigabit Ethernet LAN port, 1db RJ11 telefon interfész, USB 2.0 csatlakozó.
  • Két teljesen független processzor (Egy processzor a DOCSIS kezeléshez és egy dedikált processzor a LINUX alapú alkalmazások futtatására).
  • WI-FI: IEEE 802.11b/g/n 3x3 2.4 GHz és IEEE 802.1a/n/ac 5GHz Video Grade 3x3 (Dinamikus frekvencia kiválasztás DFS) Dual Band
  • Full Capture 1Ghz tuner
  • DLNA 1.5 DMS alkalmazás.
  • IPv4 és IPv6 támogatás.
  • Szülői felügyelet.
  • Magyar - Angol menü

Egész lelkét Broadcom SoC-al szerelt vas adja. Régóta égető szükség volt már erre a vérfrissítésre. Ha azt vesszük így lehet csak későbbiekben új nagyobb csomagokat bevezetni, amire egyre nagyobb valós igény van már. 

Állapot visszajelző ledekből sajnos nem vagyunk eleresztve. Lentről felfele haladva: Power Led miután áram  alá helyeztük kb egy percig világít. Utána sorban Signal és Online led. Ezt követően az ETH led következik amennyiben csatlakoztattunk hozzá UTP kábelt. Forgalom függvényében nem villog sajnos. Majd a telefon led következik, ami fixen világít ha van telefon előfizetésünk, utána  Wi-fi és Wps.

vmi2.jpg

Hátul a szokásos csatlakozókat találjuk, F csatlakozó koax hálózathoz, négy darab gigabites ethernet. Végül V1 esetén usb V2 esetén usb telefon és táp csatlakozók.

Funkciókat tekintve kaptunk egy FTP, DLNA, Cups servert. Természetesen ezek csak helyi hálózatról érhetőek el, a Sagemcom biztonsági irányelvei szerint.

Bridge mód bekapcsolása,  a 1414-es központi számon kérhető amennyiben nincs Iptv előfizetésetek

V1 és V2 Sagemcom pusztán kinézetbeli változásokon ment keresztül. Telefon és táp csatlakozó alulról hátra került. Újratervezett nyáknak és háznak köszönhetően kisebb és kevésbé melegszik.

Menürendszerről néhány kép képeket ide kattintva eléritek. Használati utasítás Sagemcom-F3686AC-v2.pdf 

 

Új szoftver érkezik hamarosan, ami a következő változásokat hozza:

-Számos új funkció

-Linux alapú szoftver,  így pl 5000 egyidejű kapcsolat helyett 20.000 egyidejű kapcsolatot tud kezelni

-Fon

-Számtalam hibajavítás

-Korábiaknál jobb wifi performencia AC-n akár 600M+

 

Sagemcom GYIK

 

Sagemcom F@st 3686AC V1 & V2 : MAGYAR_3.97.

 

 

Köszönöm a figyelmet, Anonymus.

3527 megjegyzés


Recommended Comments



Jó reggelt @anonymus

Kb 10 perccel ezelőtt "elszállt" a net, a modem felület elérhetetlenné vált, megnéztem, és persze az egyedi HW problémám végett ismét ott állt a doboz süketnéma inaktív LED-es állapotban. kibe kapcsolatbam és úgy látom hogy újra lejött az ütemezett 3.87.0, emiatt szeretett volna újraindulni magától.

Én nem szeretném ha ez többször előfordulna, milyen indokot írjak a modem csere igénylő levelembe?

 

rx6ubdr6uf6u7n.png

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: sange
Link kommenthez

Pl húzd kia falból dugd be megragad abban a köztes állapotban,azt mondod a 1414-nek hogy nincs interneted mert nem jelentkezik fel a modem. Kiemeled hogy iptv sincs így 24 óra a maximális határidő erre. Ha még most becsrögsz szerintem ma kapsz még szerelőt. 

Link kommenthez

Létezhet hogy forced volt még a karácsonyi roham előtt amíg lehet.  De nála van egy olyan gond is hogy ha távolról újraindítom a nála lévő Sagemet nem jelentkezik fel. Félúton meg akad amíg oda nem megy ki nem húzza a falból és vissza nem dugja.

Link kommenthez

@sagMkom úgy volt sajnos ahogy anonymus írta

@anonymus van jó hírem is meg rossz is :D

Kijött a szerelő, próbálkoztunk egy új táppal, de nem vált be ezért kaptam egy V2-t, nagyon rendes volt, mert aktiváláskor egyből kért nekem bridge módot is (telefonálnia kellett, mert a munkalapján nem volt új HGW aktiválás), újraindítottuk, lejött az új FW és egyből átment bridge módba.

IGEN ÁM ezután nem volt hajlandó WAN címet osztani a routeremnek ezért rákötöttünk egy gépet közvetlenül SAGEM-re majd újraindítottuk és sajnos továbbra sem osztott WAN címet... (az 1-es ETH porttal próbálkoztunk)

Megpróbáltuk a reset gombbal visszatenni router módba ami elsőre sikerült is, de aztán a HGW fogta magát újraindult és megint visszaállt bridge módba és nem osztott WAN címet továbbra sem.

Utána a szerelő a szervíz appjával sikeresen vissza tudta állítani router módba és ennyiben maradtunk, ez a mód működik.

Kérdésem: most mit tegyek ha bridge módot szeretnék? :D

Link kommenthez

Jó okay látom hogy mi a gond, nem tudom hogy oldjam meg. Illetve most két wan ip címed van router módban. No meg az egyik wan címed valahogy közvetlen a eszközödnek  lett kiosztva de a eszközöd  meg nem veszi fel a Sage szerint .....  

 

Szóval nah, telefonáltam már előbb mert erre kevés a mail ... De tárgyaláson van akit hívni akartam. 

Link kommenthez

Én közben nézegettem és amikor 11:01:36 kor resetelted utána sikeresen felvette a routerem a wanos címet, ami újdonság :)

Tehát a gond az hogy a bridge mód kiosztja egy belső interfészre az egyetlen elérhető WAN címet, és a routernek nem jut, ezért emelted a limitet kettőre, csak nem láttad hogy sikeresen kiosztásra került?

Link kommenthez

Frissités óta nálam nem teljesen ok minden.

Van egy Tp link routerem wds módban és ha pl torrentezek megszakad a kapcsolat többször is, áramtalanitom ha kell többször is, aztán van hogy beáll. Nem tudom mi lehet a gond.

 

 

Névtelen.jpg

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: fecobá
Link kommenthez

Vendég
Hozzászólás

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...