Ugrás a tartalomhoz
  • bejegyzés
    11
  • hozzászólás
    3836
  • megtekintés
    78120

Sagemcom F@st 3686AC egy új remény


anonymus

765168 megtekintés

Ahogy a cím is sugallja ebben az írásomban, Telekom legújabb üdvöskéjét, a Francia gyártmányú  Sagemcom F@st 3686AC HGW-t fogom bemutatni.

Specifikáció:

  • EuroDOCSIS 3.0
  • DualMode: DOCSIS és EuroDOCSIS compatible.
  • 24 Downstream és 8 Upstream chanel bonding.
  • 4db Gigabit Ethernet LAN port, 1db RJ11 telefon interfész, USB 2.0 csatlakozó.
  • Két teljesen független processzor (Egy processzor a DOCSIS kezeléshez és egy dedikált processzor a LINUX alapú alkalmazások futtatására).
  • WI-FI: IEEE 802.11b/g/n 3x3 2.4 GHz és IEEE 802.1a/n/ac 5GHz Video Grade 3x3 (Dinamikus frekvencia kiválasztás DFS) Dual Band
  • Full Capture 1Ghz tuner
  • DLNA 1.5 DMS alkalmazás.
  • IPv4 és IPv6 támogatás.
  • Szülői felügyelet.
  • Magyar - Angol menü

Egész lelkét Broadcom SoC-al szerelt vas adja. Régóta égető szükség volt már erre a vérfrissítésre. Ha azt vesszük így lehet csak későbbiekben új nagyobb csomagokat bevezetni, amire egyre nagyobb valós igény van már. 

Állapot visszajelző ledekből sajnos nem vagyunk eleresztve. Lentről felfele haladva: Power Led miután áram  alá helyeztük kb egy percig világít. Utána sorban Signal és Online led. Ezt követően az ETH led következik amennyiben csatlakoztattunk hozzá UTP kábelt. Forgalom függvényében nem villog sajnos. Majd a telefon led következik, ami fixen világít ha van telefon előfizetésünk, utána  Wi-fi és Wps.

vmi2.jpg

Hátul a szokásos csatlakozókat találjuk, F csatlakozó koax hálózathoz, négy darab gigabites ethernet. Végül V1 esetén usb V2 esetén usb telefon és táp csatlakozók.

Funkciókat tekintve kaptunk egy FTP, DLNA, Cups servert. Természetesen ezek csak helyi hálózatról érhetőek el, a Sagemcom biztonsági irányelvei szerint.

Bridge mód bekapcsolása,  a 1414-es központi számon kérhető amennyiben nincs Iptv előfizetésetek

V1 és V2 Sagemcom pusztán kinézetbeli változásokon ment keresztül. Telefon és táp csatlakozó alulról hátra került. Újratervezett nyáknak és háznak köszönhetően kisebb és kevésbé melegszik.

Menürendszerről néhány kép képeket ide kattintva eléritek. Használati utasítás Sagemcom-F3686AC-v2.pdf 

 

Új szoftver érkezik hamarosan, ami a következő változásokat hozza:

-Számos új funkció

-Linux alapú szoftver,  így pl 5000 egyidejű kapcsolat helyett 20.000 egyidejű kapcsolatot tud kezelni

-Fon

-Számtalam hibajavítás

-Korábiaknál jobb wifi performencia AC-n akár 600M+

 

Sagemcom GYIK

 

Sagemcom F@st 3686AC V1 & V2 : MAGYAR_3.97.

 

 

Köszönöm a figyelmet, Anonymus.

3527 megjegyzés


Recommended Comments



Szia!

Köszi a magyarázatokat bár ettől még nem javul meg az eszközöm... Holnap felhívom a 1412-t és megkérdezem, hogy ilyenkor mizu. Aztán remélem hamarosan búcsút inthetek a Té-nek meg az összes ilyen gagyi eszközének is...

Link kommenthez
6 órája, csarlee írta:

Sziasztok!

Nálam is vannak ilyen hibák a log-ban de ettől még működik többé-kevésbé.... Nekem ezt a Cisco 3925 helyett hozta  Té mivel azzal a céges VPN folyamatosan megszakadt viszont más internettel meg hibátlanul ment. Bejelentettem, kihozták, kicseréltük, VPN azóta okés. Viszont ennek az eszköznek meg az a problémája, hogy hiába állítok be rajta dolgokat (DMZ, port forward, stb.) egy idő után elfelejti. Ha teljesen áramtalanítom majd újból beállítom akkor egy ideig működik. Ha jól emlékszem akkor valami 2.67-es firmware van rajta. Ezt lehet valahogy frissíteni? Vagy ha jelzem a hibát akkor leküldik központilag? A Cisco is egy rakás sz@r volt, sajnos ez sem jobb... Viszont olyan helyen lakom ahol még nincs más szolgáltató.

Statikus címet foglaltál be ?

Link kommenthez
Ekkor: 2016. 06. 09. at 22:43, anonymus írta:

Próbáljuk meg hogy nem foglalsz be de az összes többit be állítod. 

Helló!

Nem próbáltam de egy teljes áramtalanítás után most működik! :) Lekopogom a f a f e j e m -en...

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: csarlee
Link kommenthez

Üdv, érdeklődnék, hogy mikorra várható az új firmware? (A múlt héten próbáltam beállítani rajta egy dyndns-t, de nem sikerült frissítenie, de ami még fontosabb lenne nekem az a pptp (v. l2tp) vpn lenne, amit nem sikerült működésre bírnom -nem lehetett csatlakozni hozzá-).

Link kommenthez

ok, köszi az infót. Ezt a választ annyira nem publikálnám az ügyfél felé, mert nem kicsit gáz az "optikája" (üzleti előfizetés van, sima sávszél emelés után sikerült megkapni ezt a "csoda" home... eszközt, holott a telepítő -sávszél-emelő- kollégától telefonon direkt nem ezt kértük, csak sima "modemet", router maradt volna az eddig is bevált/használt).
B terv: Ha minden kötél szakad, van-e mód arra, hogy ehelyett a _new hope_ HGW helyett kapjunk egy sima modemet (ami/ahogy eddig is volt), és használjunk a csatlakozáshoz saját routert? (Csak a net jön rajta, semmilyen más szolgáltatás nincs (tv/telefon), és nem is lesz rajta).

Ha igen, akkor mi ennek a menete?

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: papjozsi
Link kommenthez

Sziasztok!

Nekem az a gondom, hogy ha erőteljesen kihasználom a feltöltést, akkor leül az eszköz, még a saját konfig oldalát sem lehet megnyitni ilyenkor. Ez lehet akár torrent, akár ftp feltöltés, teljesen mindegy. Az előző Dlink kábelmodememmel semmi gondom nem volt. Betelefonáltam az ügyfélszolgálatra, hogy rakják át bridge módba, hátha úgy javulna a helyzet, de sajnos a kolléga nem értette(?), mit akarok. Küldött egy szoftverfrissítést, de a verziószám ugyanaz, így a helyzet sem változott. A neten kívül telefon van még rajta, tv nincs. Kérhetem akkor én a bridge módot, és ha igen, akkor hogyan?

 

Link kommenthez

Igen, ismert dolog rajta van a listán...

Igen kérheted, 1412 -4 es gomb, próbálkozni kell. És vagy hibát fel vettetni és a szerelővel megbeszélni.   De azt tudom csak mondani hogy próbálkozzál, nem rendelkezik minden kolléga egységes ismeretekkel. 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Ekkor: 2016. 06. 18. at 8:25, anonymus írta:

* Kérhetsz bridge módot ha nincs iptv előfizetés a végponton. Kérni sok mindent lehet de ebből vásárol csak már a cég.

Ok, köszi, nincs semmi más a végponton, csak net előfizetés. Mindenképp bridge mód +saját router lesz a megoldás, ráadásul kértek fix ip címet is az előfizetéshez, amit meg nem tud a sagemcom eszköz (telefonos tech.support szerint se).

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: papjozsi
Link kommenthez
22 perce, anonymus írta:

Tudnia kéne, többlet díjas szolgáltatás keretében. 

Belépett a T-s  kolléga távolról az eszközbe, újra is indította, de azt mondta, hogy nem tud fix ip címet beállítani hozzá, nem támogatja az eszköz. De lehet, hogy valamit rosszul nézett/nem talált, nem tudom.

/De igazából nekem nem is számít már ez (ráadásul nem hiszem, hogy a mostani megemelt sávszél+fix ip havi díját tovább kéne srófolni felfelé csak azért, hogy a sagemcom maradjon a gw -aminek ráadásul jó pár számunkra fontos funkciója nem is működik-), szóval teszek mögé egy normális routert, kérek a sagemcomra egy bridge módot, és a dolog el van intézve részemről./

Link kommenthez

Vendég
Hozzászólás

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...