Ugrás a tartalomhoz
  • bejegyzés
    11
  • hozzászólás
    3836
  • megtekintés
    78141

Sagemcom F@st 3686AC egy új remény


anonymus

765457 megtekintés

Ahogy a cím is sugallja ebben az írásomban, Telekom legújabb üdvöskéjét, a Francia gyártmányú  Sagemcom F@st 3686AC HGW-t fogom bemutatni.

Specifikáció:

  • EuroDOCSIS 3.0
  • DualMode: DOCSIS és EuroDOCSIS compatible.
  • 24 Downstream és 8 Upstream chanel bonding.
  • 4db Gigabit Ethernet LAN port, 1db RJ11 telefon interfész, USB 2.0 csatlakozó.
  • Két teljesen független processzor (Egy processzor a DOCSIS kezeléshez és egy dedikált processzor a LINUX alapú alkalmazások futtatására).
  • WI-FI: IEEE 802.11b/g/n 3x3 2.4 GHz és IEEE 802.1a/n/ac 5GHz Video Grade 3x3 (Dinamikus frekvencia kiválasztás DFS) Dual Band
  • Full Capture 1Ghz tuner
  • DLNA 1.5 DMS alkalmazás.
  • IPv4 és IPv6 támogatás.
  • Szülői felügyelet.
  • Magyar - Angol menü

Egész lelkét Broadcom SoC-al szerelt vas adja. Régóta égető szükség volt már erre a vérfrissítésre. Ha azt vesszük így lehet csak későbbiekben új nagyobb csomagokat bevezetni, amire egyre nagyobb valós igény van már. 

Állapot visszajelző ledekből sajnos nem vagyunk eleresztve. Lentről felfele haladva: Power Led miután áram  alá helyeztük kb egy percig világít. Utána sorban Signal és Online led. Ezt követően az ETH led következik amennyiben csatlakoztattunk hozzá UTP kábelt. Forgalom függvényében nem villog sajnos. Majd a telefon led következik, ami fixen világít ha van telefon előfizetésünk, utána  Wi-fi és Wps.

vmi2.jpg

Hátul a szokásos csatlakozókat találjuk, F csatlakozó koax hálózathoz, négy darab gigabites ethernet. Végül V1 esetén usb V2 esetén usb telefon és táp csatlakozók.

Funkciókat tekintve kaptunk egy FTP, DLNA, Cups servert. Természetesen ezek csak helyi hálózatról érhetőek el, a Sagemcom biztonsági irányelvei szerint.

Bridge mód bekapcsolása,  a 1414-es központi számon kérhető amennyiben nincs Iptv előfizetésetek

V1 és V2 Sagemcom pusztán kinézetbeli változásokon ment keresztül. Telefon és táp csatlakozó alulról hátra került. Újratervezett nyáknak és háznak köszönhetően kisebb és kevésbé melegszik.

Menürendszerről néhány kép képeket ide kattintva eléritek. Használati utasítás Sagemcom-F3686AC-v2.pdf 

 

Új szoftver érkezik hamarosan, ami a következő változásokat hozza:

-Számos új funkció

-Linux alapú szoftver,  így pl 5000 egyidejű kapcsolat helyett 20.000 egyidejű kapcsolatot tud kezelni

-Fon

-Számtalam hibajavítás

-Korábiaknál jobb wifi performencia AC-n akár 600M+

 

Sagemcom GYIK

 

Sagemcom F@st 3686AC V1 & V2 : MAGYAR_3.97.

 

 

Köszönöm a figyelmet, Anonymus.

3527 megjegyzés


Recommended Comments



Bizonyos eszközök fogták az ipv4 csomagot ipv6 keretbe rakták majd okádták kifele. Ezt a hgw-nek kellet kimatwkopnia melyik ez a csomag oldja meg stbs tb.  Plusz amit én tapasztaltam hogy alma telo mellet arp táblába  100+ ipv6 címet használt a telo. Percenkét kapott full új cimet

Jellemzöen

ios7 felfele iphone

Android telefonok abbol is samu, xiamiau stb.

Ez nem tolerálhato számitási igényel járt a hgw fele, nem erre van.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez

Sziasztok!

 

Nagy segítségre lenne szükségem. Ettől a rohadt sagemcom ***tól nagyon kezdek bepöccenni. Sem a PS4-el sem az Xbox one-al nem tudok online jatszani, nem csatlakozik nem megy. Portok mind zárva vannak, és hiába állítom be manuálisan akkor is zárva maradnak. Szánalmas az egész, *****-nél voltam 20 évig soha nem volt ilyen gond. Van iptv és tel előfizetésem is a net mellé. Kérek egy szakit segítsen mert repülni fog a hetedikről mostmár. Egy hete szenvedek vele, és semmi.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
4 órája, sange írta:

Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

??

:D

Neeeeeem akarom lelőni a poént de ha megéli ez a sztori hogy új modem kerüljön bevezetésre. Nah annak már tudom a nevét, nem "egy új remény" , de hasonló lesz.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
6 órája, sange írta:

Ez izgalmas, remélem a végén mindenki jól jár, kivéve a SAGEMCOM-ot ^_^

Háát nos nézd nem egy szent a Sagem de kisebb rossz a többi ennél bőven van lejjebb is. Meg bőven van olyan HGW is aminél simán havidíjat kéne emelni, illetve elvesztés lopás stb esetén nem 15k kéne fizetned hanem 30-40-et. 

Link kommenthez
5 órája, anonymus írta:

Háát nos nézd nem egy szent a Sagem de kisebb rossz a többi ennél bőven van lejjebb is. Meg bőven van olyan HGW is aminél simán havidíjat kéne emelni, illetve elvesztés lopás stb esetén nem 15k kéne fizetned hanem 30-40-et. 

De legalább normálisan működne és használható lenne, illetve nem kéne mellé venni 20-30k értékben külön routert, hogy normálisan menjen a WiFi és a lan háló is. Még az öreg Ciscok is simán kezelik és megbirkóznak az IPv6-al(Cisco EPC3925, Cisco EPC3825, Cisco EPC3010, Cisco EPC3212, Thomson TCM470, Thomson THG570, D-Link DCM-301) ez mind IPv6-os már, hiába régebbiek és gyengébbek, de ennek ez is "nagy" falat. :S Az meg hogy valaki pont HGW-t lopna, illetve valaki "elveszítse" élég ritka és elhanyagolható dolog szerintem, ha van egyáltalán ilyen. Ha esetleg mégis új lesz (talán jobban járna mindenki) az milyen márka lesz? 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Podolski01
Link kommenthez

Megpróbálok úgy válaszolni hogy ne sértek meg semmilyen réteget / etnikumot. 

-Ciscokat kár szétszedni illetve említeni EPC3925 már régóta nincs 3925 is már kikopóban. Viszont kevesen tudják az első 2 széria EPC3925 gyártási hibás. 

-Igen ezek ipv6-os de akkor említsük meg már a TC7200-at és a D-link b2-b3-at amik sose tudtak ipv6-ot se bridge módot. 

-Haha bocs de létező dolog, tapasztalt szerelők megmondják létesítéskor már hogy 3 hó múlva jófogáson lesz  a hgw,iptv box stb. Vannak ismert bevett szituk dumák amiből azonnal meg lehet mondani.

-Vagy Sagemcom vagy nem Sagemcom de lehet hogy más de lehet hogy nem más.

Link kommenthez

Annak aki szeret barkácsolni és szeretne felkészülni ipv6-ból, ajánlom a hurricane electric ingyenes tunnelbroker szolgáltatását:

https://www.tunnelbroker.net/

Tunnel létrehozása utána van mellékelt segítség arról, hogy hogyan lehet különböző oprendszereken beállítani. Ez olyasmi mint egy ipv6-os VPN.

Be lehet állítani pl. dd-wrt vagy openwrt routeren is és onnantól kezdve az eszközöd otthoni ipv6 gatewayként is fog működni.
(!! a routeren az ip6tables tűzfalat ilyenkor nagyon körültekintően kell beállítani, különben minden ipv6-os géped teljesen nyitott lesz a net felé !!)

Az egyik nagy probléma ezzel a konfiggal hogy a tunnelbroker budapesti szervere peering problémák miatt nem érhető el közvetlenül Telekom hálózatról, (előbb kimegy frankfurtba aztán úgy jön vissza)  így kb 50ms latency-t kell elviselni ha magyar ip-t akarsz, ha megfelel a német ip, akkor érdemes inkább a frankfurti szerverre csatalkozni 30ms

Link kommenthez

Sziasztok,

Volna nálam egy megoldandó probléma. Remélem tudtok segíteni.
Használt hardverek:
- asztali gép
- ipad
- Sagemcom
- Airport Express

Az összeállítás lényege, hogy az Airport Expressre van kötve egy erősítő. Elindítom az iTunes-t és szól a zene az erősítőre kötött hangfalakon. Közben a gépre kötött hangfalon vagy fülhallgatón a youtube/játék/egyéb hangja szól. Az asztali gép vezetékkel van összekötve közvetlenül a Sagemcommal, amire vezetékkel van rákötve az Airport Express. Sagemcomon wifi kikapcsolva, azt az Airport Express adja.
Az asztali gépen OS X El Capitan és Windows 8.1.

A probléma a következő:
OS X esetén elindítom az iTunes-t, ki van választva az Airport Express és tökéletesen működik minden. Windows esetén amikor indítanám, akkor kiírja az iTunes, hogy "waiting for AirPlay devices" és nem látja az Airport Express-t. Már felraktam az Airport Utility-t is. Azt elindítva az sem látja. Mindeközben az iPad kap netet, tökéletesen működik a wifi. És most jön a lényeg! Ha kihúzom az Airportot és a Sagemcomot összekötő kábelt és újra összedugom, akkor látja az Airport Utility az Airport Express-t, de indítás után kifagy az iTunes. Viszont, ha az Airportot újraindítom úgy, hogy a Windows már bebootolt, akkor tökéletesen működik egy darabig. Egy idő után néha az AirPlay ikon átvált zöldre és ilyenkor már nem látja az Airport Utility az Airport Express-t, de a zene még szól a hangfalakon.

Az IPV6-ot már kikapcsoltam a Windows-os net beállításoknál is és az Airport Express-ben is.

Korábban nem volt ez a jelenség. Korábban alatt úgy értem, hogy több, mint egy éve. Aztán egyre gyakrabban, és mostanában állandósult. Régebben sorba voltak kötve a cuccok, tehát asztali gép - Airport Express - Sagemcom, de egy netszakadozás/lassú net/stb. hibabejelentéskor természetesen az ügyfélszolgálat mondta, hogy úgy nem jó, azóta nem úgy van. Ezt a megoldást most még nem próbáltam.

+1 dolog: Windows Firewall alatt a Bonjour Service kétszer szerepel, de mindkettő engedélyezve van (private és public is bepipálva)

Előre is köszönöm a segítséget!

Link kommenthez
1 órája, btz írta:

@sange

Korábban már ajánlottam a népeknek itt a fórumon és egy bejegyzést is írtam róla a Logouton. 

Szép munka! Látom említve van lent a SixXS, amiről én már sajnos totál lemaradtam (call your ISP, btw. megtettem)

A budapesti HE végpont mindig ilyen hülyén volt routolva?

 

he.png

Link kommenthez
9 órája, root írta:

Phuuu, én első körben kikapcsolnám a winfos tűzfalat. 

Kikapcsoltam a tűzfalat. Újraindítottam a gépet. (Jól gondolom, hogy elméletileg nem kellene újraindítani?) Ugyanaz a jelenség. Airport Utility nem látja, iTunes nem látja. Airport Express kikapcsol, majd bekapcsol. Utána látja.

Hoppá. Amíg írtam ezt a kommentet, addigra megint nem látja az Airport Utility, de a zene szól és iTunes-ban kék az AirPlay ikon. Airport Utility-ben hiába nyomkodom a rescan gombot, nem látja.

Link kommenthez

Vendég
Hozzászólás

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...