Ugrás a tartalomhoz
  • bejegyzés
    11
  • hozzászólás
    3836
  • megtekintés
    78126

Sagemcom F@st 3686AC egy új remény


anonymus

765250 megtekintés

Ahogy a cím is sugallja ebben az írásomban, Telekom legújabb üdvöskéjét, a Francia gyártmányú  Sagemcom F@st 3686AC HGW-t fogom bemutatni.

Specifikáció:

  • EuroDOCSIS 3.0
  • DualMode: DOCSIS és EuroDOCSIS compatible.
  • 24 Downstream és 8 Upstream chanel bonding.
  • 4db Gigabit Ethernet LAN port, 1db RJ11 telefon interfész, USB 2.0 csatlakozó.
  • Két teljesen független processzor (Egy processzor a DOCSIS kezeléshez és egy dedikált processzor a LINUX alapú alkalmazások futtatására).
  • WI-FI: IEEE 802.11b/g/n 3x3 2.4 GHz és IEEE 802.1a/n/ac 5GHz Video Grade 3x3 (Dinamikus frekvencia kiválasztás DFS) Dual Band
  • Full Capture 1Ghz tuner
  • DLNA 1.5 DMS alkalmazás.
  • IPv4 és IPv6 támogatás.
  • Szülői felügyelet.
  • Magyar - Angol menü

Egész lelkét Broadcom SoC-al szerelt vas adja. Régóta égető szükség volt már erre a vérfrissítésre. Ha azt vesszük így lehet csak későbbiekben új nagyobb csomagokat bevezetni, amire egyre nagyobb valós igény van már. 

Állapot visszajelző ledekből sajnos nem vagyunk eleresztve. Lentről felfele haladva: Power Led miután áram  alá helyeztük kb egy percig világít. Utána sorban Signal és Online led. Ezt követően az ETH led következik amennyiben csatlakoztattunk hozzá UTP kábelt. Forgalom függvényében nem villog sajnos. Majd a telefon led következik, ami fixen világít ha van telefon előfizetésünk, utána  Wi-fi és Wps.

vmi2.jpg

Hátul a szokásos csatlakozókat találjuk, F csatlakozó koax hálózathoz, négy darab gigabites ethernet. Végül V1 esetén usb V2 esetén usb telefon és táp csatlakozók.

Funkciókat tekintve kaptunk egy FTP, DLNA, Cups servert. Természetesen ezek csak helyi hálózatról érhetőek el, a Sagemcom biztonsági irányelvei szerint.

Bridge mód bekapcsolása,  a 1414-es központi számon kérhető amennyiben nincs Iptv előfizetésetek

V1 és V2 Sagemcom pusztán kinézetbeli változásokon ment keresztül. Telefon és táp csatlakozó alulról hátra került. Újratervezett nyáknak és háznak köszönhetően kisebb és kevésbé melegszik.

Menürendszerről néhány kép képeket ide kattintva eléritek. Használati utasítás Sagemcom-F3686AC-v2.pdf 

 

Új szoftver érkezik hamarosan, ami a következő változásokat hozza:

-Számos új funkció

-Linux alapú szoftver,  így pl 5000 egyidejű kapcsolat helyett 20.000 egyidejű kapcsolatot tud kezelni

-Fon

-Számtalam hibajavítás

-Korábiaknál jobb wifi performencia AC-n akár 600M+

 

Sagemcom GYIK

 

Sagemcom F@st 3686AC V1 & V2 : MAGYAR_3.97.

 

 

Köszönöm a figyelmet, Anonymus.

3527 megjegyzés


Recommended Comments



31 perce, biyadhoo írta:

A storage advansed menüben az USB alatt megtalálod a médiaszervered címét. Ahhoz tedd a 631 es portot és ott jön be a cups. Viszont a CUPS verziója elég régi. 1.5 ha igez, szóval egy csopmó driver nincs benne, és bele sem lehet tenni. Miután a linux részébe nem tudsz rootként belépni, sajna frissíteni sem tudsz.:(( 2.2b2 az aktuális verzió amúgy:(

Már itt elakadtam, rendszergazda névet/jelszót kér, és nem enged szerkezszteni...

Megosztára használt protokollok
Engedélyez Hozzáférés módja Link Port
Windows hálózati kapcsolat \\Telekom-USB  
FTP (via internet) ftp://192.168.0.10/ Port 21
 

      

Link kommenthez
1 órája, biyadhoo írta:

Amikor belépsz a cupsba és az adminisztrációnál azt mondod, hogy "add printer" akkor megtalálja egyáltalán az eszközt? Merthogy nekem lóg a sage wifijén egy Canon multi de még csak nem is látja.... A saját cupsom meg simán felismeri.

igen, felismerte, azt irta h megtörtént a beállítás . de a hálózatban sem és a UI-en sem látszik semmi változás....

de holnap még próbálkozom....

Link kommenthez
23 órája, biyadhoo írta:

SImán lehet bug:(( A sage még sok-sok sebből vérzik sajnos:( Viszont ha beállította, akkor a winfosnak meg kellene találni a mint hálózati nyomtatót. Elvileg:)

Igen! a win intézőben a hálózatban megjelenik a számítógép kategoriában, a TELEKOM-USB egység alá rendelve a HP 3052, de visszajelentés nincs az állapotról, a  tesztoldalt talán elküldi -legalább is kiírja ezt,   de nyomtatás .... az nincs!

Link kommenthez

Sziasztok.Elég hosszú idő után most visszatértem, nézegetem a blogot, és felmerült egy kérdés :

össze tudná valaki szedni, hogy a beígért fw-upgrade elméletileg miket fog az sg-ben javítani, és mikor várható kb, hogy kirakják országosan?

Elég sokan szenvednek itt olyasmikkel, amelyekkel én is, aztán jó lenne, ha tudnánk, merre van az arra...

Én pl. ma vettem észre, hogy ha rebootolom az SG-t, akkor pl. az eddig 192.168.0.3-as IP helyett 192.168.0.4-en érem el az nfs-t.

Emiatt pl. nem tudja a Raspberrym automatikusan felmountolni az 1TB-s USB-met, ami miatt lehal pl. a torrent kliens.

Link kommenthez

Szia Roli82,

értem, illetve nem értem :-)

Miért kell 7 pecsétes titokként kezelni, hogy mit javítanak benne? Jól nézne ki pl. a M$ vagy a RedHat, ha nem adnának ki a release-kel listát a javításokról.... :-)

Értesülünk erről a fw upgrade-ről, vagy majd csak a tv-n lesz egy kiírás, hogy restartoljuk a modemet/routert?

Link kommenthez
Épp most, csabesz1971 írta:

Szia Roli82,

értem, illetve nem értem :-)

Miért kell 7 pecsétes titokként kezelni, hogy mit javítanak benne? Jól nézne ki pl. a M$ vagy a RedHat, ha nem adnának ki a release-kel listát a javításokról.... :-)

Értesülünk erről a fw upgrade-ről, vagy majd csak a tv-n lesz egy kiírás, hogy restartoljuk a modemet/routert?

Biztos ami biztos segíts a Tnek hogy jobb szolgáltatást nyújthasson jelents be hibának, vagy hívd ki a szuperszervízt hogy beállítsák helyesen (ha nagyobb csomagja van valakinek az ingyér is kihivhatja a szuperszervízt, de ha nem tudja megoldani akkor is csak a Tnek számláz a szpuper szervíz ha jól értem). 

Link kommenthez
1 órája, Roli82 írta:

Semmi értesítés nem lesz róla, egyszer csak általában éjjel újra indul a modem és lefrissül.

Többi szolgáltató sem közli mit javít. :)

Lehet értelmetlen de a gyerekemnek is azt mondom hogy ha más is ***** az soha nem mentség.

Egy release notes csomó pént takarít mega felesleges 1412 hivások megtakarításával, De ha a szolgáltató a drága támogatást  le tudja fedni áremeléssel, nem kell takarékoskodnia a supportal akkor viselkedik így.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: acel
Link kommenthez

@acel

Nem tudom minek kellene közölni olyat amihez az előfizetőnek semmi köze, és ha még közölnék is mire menne vele?

Amúgy meg te csak sopánkodni tudsz mint a vén asszonyok? Mert mást sem csinálsz...

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez

Ilyet csak az mond, aki nem látott még szoftverfejlesztést belülről. Hogy megpróbálod elhallgattatni a beszélgetést, mélyen gyökerező pártállami reflexekre enged következtetni. Nem vet jó fényt sem rád, sem a T-re, akár van közük a bejegyzésedhez, akár nincs.

Link kommenthez

Nyugi, az én hsz-emet már töröltette...... Pedig szeptember óta tesztelem az eszközt és van némi fogalmam a hibáiról/előnyeiről. Ez a posztkom.csi  hozzáállás azonban kezd nem tetszeni...... 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: biyadhoo
Link kommenthez

Én megoldottam mindent, amit szerettem volna. A hibákat tudomásul vettem. Majd javítják, ha javítják. Sajnos alapvető problémákkal kapcsolatban sem érkezett semmi érdemi reakció hónapok óta, ami Magyarországon egy kvázi monopol helyzetű szolgáltatótól sajnos teljesen megszokott. Ha nem tetszik nekik, hogy ezt kibeszélik a felhasználók, majd folytatják más fórumon.

Link kommenthez
18 órája, Roli82 írta:

@acel

Nem tudom minek kellene közölni olyat amihez az előfizetőnek semmi köze, és ha még közölnék is mire menne vele?

Amúgy meg te csak sopánkodni tudsz mint a vén asszonyok? Mert mást sem csinálsz...

Hát ha megnézed a hozzászólásaimat, van pár segítség is közöttük. És itt sopánkodok, mert talán az itt jelenlévő Tsek segítségével lehetne változtatni a T hozzáálásán.
Ha nem itt sopánkodnék akkor persze lehetne fogyvédeset, pertársaságot alapítani, mindenféle hiányzó CE minősítések és minőségi parameterek miatt, nem forgalombahozható berendezések, törvényi nem megfelőségek miatt. Esetleg az ismert hibák eltitkolása melletti eladás sem üzleti titok szokott lenni általában. Ehelyett én csak itt sopánkodok és attól megnyugszom.

Link kommenthez

Én sem értem, mire fel ez a nagy titkolózás.Az előfizetők 2 nagy csoportra oszthatók : akiket érdekel, mi van a dobozban és hogy működik, és azokra, akiket nem érdekel. Viszont ha azt nézzük, hogy az előfizetők x hányadát nem érdeklik, és ezzel kvázi, kizárjuk azt az y hányadot, akiket viszont érdekelne, beleértve magamat, biyadhoo-t és a többieket, akkor ez már-már hátrányos megkülönböztetés. biyadhoo tudna róla mesélni, mekkora patáliát rendeztem, amikor 2-3 hónapja a T belógatta hozzám a netet+iptv-t, és 2 napom ment rá, hogy egyáltalán használható legyen az eszköz, amit kiraktak.Szóval, ne gyere nekem azzal, hogy semmi közünk nincs ahhoz, mi van-lesz a release-ben., illetve hogy áll a T a szolgáltatásaik minőségének javításával. Ha nem tetszik, amiket írunk, töröld nyugodtan, kereshetünk más, kissé nyitottabb, nagyobb táború fórumot is.De ennek nem biztos, hogy a T is örülne........

Link kommenthez

Ha nagyon akarjátok tudni tesztelők vagyunk én , anonymus és biyadhoo is én speciel egy másik HGW-t is tesztelek. Ugyan abba a csoportban vagyunk. Vannak szabályok amiket be kell tartanunk különben *****be rúgás lesz érte! Telekom kérte hogy ne teregessünk olyat ami nem tartozik az előfizetőre. Ennyi. Pont. Nincs mit ezen ragozni, aki nem érti ezt meg azt sajnáljuk! Próbálunk mindent le írni ami kifele publikálható.

 

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: Roli82
Link kommenthez

Roli82, ezzel nincs is semmi baj : persze, értjük, hogy mindent nem szabad kiadnotok. De itt még infó-morzsák sem jönnek...Látom én is, hogy elég sokan ugyanazzal a hibával küzdünk SG-vel kapcsoltban, látjuk, hogy jön annyi, hogy "átadtuk fejlesztőknek", de ezt be kell látni mindenkinek : nem megnyugtató, hogy azt sem tudjuk, mikorra várható bármiféle javulás az érintett-jelzett területen.

Persze, én nem vitatkozni akarok, csak egyszerűen érdekelnének dolgok, amelyek könnyebbé is tehetnék életünket SG-vel együtt.

Annyit meg szabad kérdezni, mi az a verzió, ami most ki van terítve országosan ezekre az eszközökre?

 

Köszi, és szép napot, jó munkát Nektek.

Link kommenthez

Beszéltem ma a Sagemért felelös emberrel, szabadságát megzavarva. Egyik másik ember válasza kell még hogy mi legyen ez ügyben. Ha ö is igent mond megváltozik egy régi szabályzás és mehet amit kértek. Ha nem marad a titkolozás.

 

Remélem mindenkinek megfelel.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
1 órája, Roli82 írta:

Ha nagyon akarjátok tudni tesztelők vagyunk én , anonymus és biyadhoo is én speciel egy másik HGW-t is tesztelek. Ugyan abba a csoportban vagyunk. Vannak szabályok amiket be kell tartanunk különben *****be rúgás lesz érte! Telekom kérte hogy ne teregessünk olyat ami nem tartozik az előfizetőre. Ennyi. Pont. Nincs mit ezen ragozni, aki nem érti ezt meg azt sajnáljuk! Próbálunk mindent le írni ami kifele publikálható.

 

Szerintem veletek itt nem volt senkinek baja, ha néha úgy is éreztétek, és tudnivaló hogy titeket köt a szerződésetek és látni hogy sokszor a határt feszegetiteka segítségetekkel, senki sem várja el hogy 

Link kommenthez
1 perce, anonymus írta:

Beszéltem ma a Sagemért felelös emberrel, szabadságát megzavarva. Egyik másik ember válasza kell még hogy mi legyen ez ügyben. Ha ö is igent mond megváltozik egy régi szabályzás és mehet amit kértek. Ha nem marad a titkolozás.

 

Remélem mindenkinek megfelel.

Mondtam  hogy jók vagytok, Ezért van ez a fórum  name pedig másik. 

Link kommenthez

Üdvözletem!

Szeretnék egy kis segítséget kérni Tőletek.  Pár hónapja én is kaptam egy ilyen szerkentyű, semmi bajom nem volt vele, minden tökéletesen ment. Tegnapig. Használom az Usb-portot, egy 16Gigás pendrive van rádugva, ezt elérem ftp-n, illetve az okos tv is látja, lejátssza a rajta lévő tartalmat. Azaz mindez múlt idő, mert tegnap este sem a tv, sem pedig a gép nem érte el. Beléptem a modembe, és minden menü szépen bejött, az usb-s résznél viszont lelassult az egész, amikor végre behozta nem láttam ott a csatlakoztatott eszközt. Kikapcsoltam a modemet, majd vissza ugyanez, a menüjéből is újraindítottam, semmi nem változott. Leválasztottam a pendrive-t, szgépen tökéletes, semmi baja. Csatlakoztattam egy másikat a modemhez, azt sem érzékelte. Itt feladtam a dolgot, mert az usb-s menü egy csomószor nem csinált semmit.

Valakinek van valami ötlete, mi lehet a hiba? Remélem nem a modem, mert az előző Cisco-hoz képest ez legalább működik. :D

Link kommenthez

Vendég
Hozzászólás

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...