Ugrás a tartalomhoz
  • bejegyzés
    11
  • hozzászólás
    3836
  • megtekintés
    78114

Sagemcom F@st 3686AC egy új remény


anonymus

765069 megtekintés

Ahogy a cím is sugallja ebben az írásomban, Telekom legújabb üdvöskéjét, a Francia gyártmányú  Sagemcom F@st 3686AC HGW-t fogom bemutatni.

Specifikáció:

  • EuroDOCSIS 3.0
  • DualMode: DOCSIS és EuroDOCSIS compatible.
  • 24 Downstream és 8 Upstream chanel bonding.
  • 4db Gigabit Ethernet LAN port, 1db RJ11 telefon interfész, USB 2.0 csatlakozó.
  • Két teljesen független processzor (Egy processzor a DOCSIS kezeléshez és egy dedikált processzor a LINUX alapú alkalmazások futtatására).
  • WI-FI: IEEE 802.11b/g/n 3x3 2.4 GHz és IEEE 802.1a/n/ac 5GHz Video Grade 3x3 (Dinamikus frekvencia kiválasztás DFS) Dual Band
  • Full Capture 1Ghz tuner
  • DLNA 1.5 DMS alkalmazás.
  • IPv4 és IPv6 támogatás.
  • Szülői felügyelet.
  • Magyar - Angol menü

Egész lelkét Broadcom SoC-al szerelt vas adja. Régóta égető szükség volt már erre a vérfrissítésre. Ha azt vesszük így lehet csak későbbiekben új nagyobb csomagokat bevezetni, amire egyre nagyobb valós igény van már. 

Állapot visszajelző ledekből sajnos nem vagyunk eleresztve. Lentről felfele haladva: Power Led miután áram  alá helyeztük kb egy percig világít. Utána sorban Signal és Online led. Ezt követően az ETH led következik amennyiben csatlakoztattunk hozzá UTP kábelt. Forgalom függvényében nem villog sajnos. Majd a telefon led következik, ami fixen világít ha van telefon előfizetésünk, utána  Wi-fi és Wps.

vmi2.jpg

Hátul a szokásos csatlakozókat találjuk, F csatlakozó koax hálózathoz, négy darab gigabites ethernet. Végül V1 esetén usb V2 esetén usb telefon és táp csatlakozók.

Funkciókat tekintve kaptunk egy FTP, DLNA, Cups servert. Természetesen ezek csak helyi hálózatról érhetőek el, a Sagemcom biztonsági irányelvei szerint.

Bridge mód bekapcsolása,  a 1414-es központi számon kérhető amennyiben nincs Iptv előfizetésetek

V1 és V2 Sagemcom pusztán kinézetbeli változásokon ment keresztül. Telefon és táp csatlakozó alulról hátra került. Újratervezett nyáknak és háznak köszönhetően kisebb és kevésbé melegszik.

Menürendszerről néhány kép képeket ide kattintva eléritek. Használati utasítás Sagemcom-F3686AC-v2.pdf 

 

Új szoftver érkezik hamarosan, ami a következő változásokat hozza:

-Számos új funkció

-Linux alapú szoftver,  így pl 5000 egyidejű kapcsolat helyett 20.000 egyidejű kapcsolatot tud kezelni

-Fon

-Számtalam hibajavítás

-Korábiaknál jobb wifi performencia AC-n akár 600M+

 

Sagemcom GYIK

 

Sagemcom F@st 3686AC V1 & V2 : MAGYAR_3.97.

 

 

Köszönöm a figyelmet, Anonymus.

3527 megjegyzés


Recommended Comments



17 órája, anonymus írta:

Feltételek ugyan azok mint az Apple Care-nél. Bármi fehér van bele száradva, te fizetsz a végén. 

:D  megfin.. gatni fogom, azt írtam. Ne félj, nem lesz benne semmi, max. döglött molyok (bugok)

Link kommenthez
22 perce, csabesz1971 írta:

Sziasztok. FW csere után elvesznek a jelenlegi beállítások? Port forwardok, fixre rakott IP-k, egyebek?

Lehet, én is elkérném az új verziót....

Nem vesznek el a beállítások úgy összességében. De fontos megemlíteni hogy, van egy alap beállítás séma. Mondok is erre példákat  : wifi dfs igen nem vagy PPTP PassThrough be van kapcsolva vagy nincs. Ezek alapból össze vannak állítva és így kapod  a Sagemet. Ízlés szerint ezt tudja a T módosítani. Pl nem rég alapból bekapcsolásra került a PPTP PassThrough  és a Ipsec PassThrough.

 

De ilyenek pl hogy wifi név jelszó port forward stb stb amit észre veszel ha elveszik az nem fog elveszni. 

  

Link kommenthez

1-2-3 héten belül a többiekkel együtt amikor éles lesz. Már megvan a fókusz csoport  10 nagyon bátor mezei előfizető + a Telekom tesztelő csapata.  Illetve most úgy néz ki megint elúszott a HFC mérnökség + ezek mellé lesznek bizonyos változások, amiket a nyuszi hoz majd. Így fél szemmel leszek itt csak. 

Link kommenthez

Szia Roli82,

köszi szépen, megfontolom, mit tegyek....nem hinném, hogy hardveresen rossz a router, ezért lehet, kivárok....

Mondjuk, ha ki lehetne váltani, hogy a Sage csak LAN-t osszon, a wifit meg eg ymásik, stabilabb router, az lehet, jobb lenne. Hogy lehet ezt technikailag kivitelezni?Van erre valami step by step?

Link kommenthez
12 perce, csabesz1971 írta:

Szia Roli82,

köszi szépen, megfontolom, mit tegyek....nem hinném, hogy hardveresen rossz a router, ezért lehet, kivárok....

Mondjuk, ha ki lehetne váltani, hogy a Sage csak LAN-t osszon, a wifit meg eg ymásik, stabilabb router, az lehet, jobb lenne. Hogy lehet ezt technikailag kivitelezni?Van erre valami step by step?

Nincs mit megfontolnod az a fw ami javítja a wifi-t még teszt fázisban van. 3.91-et szedi le a hgw azzal meg nem leszel beljebb. Mond le az iptv-t akkor mehet a bridge ha nem akkor dupla nat.  

Link kommenthez
4 órája, Roli82 írta:

Amint beköti - felregisztrálja, a 3.91.0-ra frissül.

Dupla NAT? Erről még nem hallottam..... Az IPTV-t nem mondanám le, egyrészt nem tudom, nem minősülne-e szerződés felrúgásnak, másrészt alapból 99,8%-ban nincs vele bajunk.... A dupla NAT-ról kérhetek még infót? Hogy néz az ki a gyakorlatban? Teszem azt, van ugye a Sage, van egy TLINK- wifi-s routerem itthon, meg 1-2 gigabites switch a LAN-ok végett....

 

Link kommenthez
1 minute ago, csabesz1971 said:

Dupla NAT? Erről még nem hallottam.....

Beáálítod a sage lan címét 192.168.7.254 re. restart. Utána dhcp server kikapcsol. Utána DMZ-> 192.168.7.1  BElépsz a TP linkbe. WAN oldalon static IP 192.168.7.1 mask 255.255.255.0 gateway 192.168.7.254 DNS 84.2.44.1 84.2.46.1 Utána lan oldalon úgy csinálod ahogy akarod.

Link kommenthez

Eddig tartott a türelmem...lejelentettem a végpontot hibára, mert nem tűröm, hogy itt a wifi, itt a net, és mindenkinek mobilnetet kell a lakásban használnia. 77000 variációt beállítottam, reseteltem, restartoltam, csatornaszámot, egyebeket variáltam, de semmi:a legtöbb, amit  a wifit udott az elmúlt 5 napban, egybefüggően nem volt több, mint 2 óra....azt sem tudom, hogy csinálta, de ennyi....Semmi hibaüzenet, csak felkiáltójelen wifikapcsolat a mobilokon, vagy "Hitelesítési hiba"-kiírás nagy ritkán.A jelszavak nem változtak, a protokollok nem változtak........Kíváncsi vagyok, mit fognak csinálni a kollégák, de válasz SMS-ben kérték, ne kapcsoljam ki az elkövetkező 24-72 órában az eszközt.....

Link kommenthez

Vendég
Hozzászólás

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...