Ugrás a tartalomhoz
  • bejegyzés
    11
  • hozzászólás
    3836
  • megtekintés
    78115

Sagemcom F@st 3686AC egy új remény


anonymus

765075 megtekintés

Ahogy a cím is sugallja ebben az írásomban, Telekom legújabb üdvöskéjét, a Francia gyártmányú  Sagemcom F@st 3686AC HGW-t fogom bemutatni.

Specifikáció:

  • EuroDOCSIS 3.0
  • DualMode: DOCSIS és EuroDOCSIS compatible.
  • 24 Downstream és 8 Upstream chanel bonding.
  • 4db Gigabit Ethernet LAN port, 1db RJ11 telefon interfész, USB 2.0 csatlakozó.
  • Két teljesen független processzor (Egy processzor a DOCSIS kezeléshez és egy dedikált processzor a LINUX alapú alkalmazások futtatására).
  • WI-FI: IEEE 802.11b/g/n 3x3 2.4 GHz és IEEE 802.1a/n/ac 5GHz Video Grade 3x3 (Dinamikus frekvencia kiválasztás DFS) Dual Band
  • Full Capture 1Ghz tuner
  • DLNA 1.5 DMS alkalmazás.
  • IPv4 és IPv6 támogatás.
  • Szülői felügyelet.
  • Magyar - Angol menü

Egész lelkét Broadcom SoC-al szerelt vas adja. Régóta égető szükség volt már erre a vérfrissítésre. Ha azt vesszük így lehet csak későbbiekben új nagyobb csomagokat bevezetni, amire egyre nagyobb valós igény van már. 

Állapot visszajelző ledekből sajnos nem vagyunk eleresztve. Lentről felfele haladva: Power Led miután áram  alá helyeztük kb egy percig világít. Utána sorban Signal és Online led. Ezt követően az ETH led következik amennyiben csatlakoztattunk hozzá UTP kábelt. Forgalom függvényében nem villog sajnos. Majd a telefon led következik, ami fixen világít ha van telefon előfizetésünk, utána  Wi-fi és Wps.

vmi2.jpg

Hátul a szokásos csatlakozókat találjuk, F csatlakozó koax hálózathoz, négy darab gigabites ethernet. Végül V1 esetén usb V2 esetén usb telefon és táp csatlakozók.

Funkciókat tekintve kaptunk egy FTP, DLNA, Cups servert. Természetesen ezek csak helyi hálózatról érhetőek el, a Sagemcom biztonsági irányelvei szerint.

Bridge mód bekapcsolása,  a 1414-es központi számon kérhető amennyiben nincs Iptv előfizetésetek

V1 és V2 Sagemcom pusztán kinézetbeli változásokon ment keresztül. Telefon és táp csatlakozó alulról hátra került. Újratervezett nyáknak és háznak köszönhetően kisebb és kevésbé melegszik.

Menürendszerről néhány kép képeket ide kattintva eléritek. Használati utasítás Sagemcom-F3686AC-v2.pdf 

 

Új szoftver érkezik hamarosan, ami a következő változásokat hozza:

-Számos új funkció

-Linux alapú szoftver,  így pl 5000 egyidejű kapcsolat helyett 20.000 egyidejű kapcsolatot tud kezelni

-Fon

-Számtalam hibajavítás

-Korábiaknál jobb wifi performencia AC-n akár 600M+

 

Sagemcom GYIK

 

Sagemcom F@st 3686AC V1 & V2 : MAGYAR_3.97.

 

 

Köszönöm a figyelmet, Anonymus.

3527 megjegyzés


Recommended Comments



Ekkor: 2016. 05. 19. at 12:08, anonymus írta:

Ki egészítettem a blogot egy usb sebesség méréssel, ha esetleg van valakinek jobb minőségű usb háza stb stb amivel jobb tempót tud elérni.  Kérem ne tartsa magában! Felhasznált eszközöket és képeket szívesen fogadunk! 

Sziasztok!

Mit gondoltok, hol lehet a hiba?

Kb 3 hete kaptam egy SMS-t a telekomtól, hogy a hálózati hibát tapasztalhatok, aztán egy másikat, hogy kijavították (én nem jelentettem be ilyet) és azóta nagyon szerencsétlen lett a hálózatom működése, ha megpróbálok megnyitni egy weboldalt, általában elsőre-másodikra hibaüzenetet kapok, hogy nincs internet, aztán pár enterre (de olyan is van, hogy magától) betöltődik az oldal. Ez mondjuk sima netezésnél nem olyan zavaró (bár korrekt működésnek sem mondható) de sok program le is dobja az aktuális láncot azzal, hogy "nincs net".

Amit megfigyeltem, a hiba DNS-re hivatkozik ( DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET ) és ilyenkor, ha ránézek, hogy ping <dns_cime> az értelmes indőket ad vissza, de nslookup-pal mindenre timeout a válasz. 

Tud valaki ötletet adni, hogy tudnám kideríteni, mivel van a gond, a hálózattal, a Sagemmel, vagy az én gépeimmel? Mert láthatólag a hálózati kapcsolat működik (ping), de használni DNS nélkül képtelenség, lényegében nem működik.

Köszi

Link kommenthez

Csinálhatunk egy olyat hogy kérek egy MT számot vagy Sagem mac címet, pm-be. Rá nézek az adminba hogy mi a helyzet hátha okosabbak leszünk ott kicsit bővebb infok vannak. Jobb tippem így most hirtelen nincs sajnos.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez

Ezen a gyöngyszemen miért hal le állandóan a wifis nyomtató? Mindig eltűnik az aktív nyomtatók közül, és kezd kicsit idegesíteni a dolog, ha nyomtatni akarok nem tudok... nem található a hálózati nyomtató, ha újraindítom a nyomtatót, vagy ki be kapcsolom a wifit rajta elindul..... persze a kapcsolódott kliensek között szerepel a hgw-ben...

Link kommenthez

Új anomália , gondolt egyet a hgw és kikapcsolta mindkét wifit magától, mind 5g mind 2,4g-n...  Ezt még  a tesztlaborba kéne nyúzni, nem előfizetőknek kiadni sztem... De holnap megy bridge módba asszem, mivel nincs olyan nap, hogy nincs vele valami baj....

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: poli27
Link kommenthez

1 hete kaptam egy ilyen csodát. Már az első nap úgy kezdte, hogy random megfagyott az egész. (Állapotjelző ledek okésak, de nem lehet elérni se a modemet, se a netet.) Ezt idáig az 1 hét alatt 4x eljátszotta. Ilyenkor újra kell indítani. Na mondom magamba, adjunk neki még egy lehetőséget bridge módban, mivel itt olvastam, hogy ez lehetséges ennél a modemnél. Fel is hívtam az ügyfélszolgálatot, ahol a kedves ügyintéző azt mondta, hogy megpróbálja átrakni. Ez nem sikerült, ugyanis mondta, hogy a kezelőfelület éppen nem elérhető. De mondta, hogy felveszi hibajegynek, és egy szerelő megoldja a problémát. Mondta azt is, hogy ha esetleg nem támogatja a modem a bridge módot, kihoznak egy újat, ami igen. Ez pénteken történt. Ma (hétfőn) hív a szerelő (valami technikus), hogy ez a modem nem támogatja és újat sem hoznak addig, míg ez működik. Valaki most akkor el tudja dönteni, hogy támogatja-e a bridge modot vagy sem? És mit tegyek, ha egyszerűen ilyen instabil ez a modem?

Link kommenthez
5 perce, Roli82 írta:

Passz. Küldd el anonymus-nak a sagem sorozat számát vagy MAC címét privátban és megoldja.

biyadhoo megpróbálta átállítani, sajnos kevés sikerrel. Azt tanácsolta, hogy hívjam fel az ügyfélszolgálatot, de ha ő sem tudja, akkor szerintem ott sem tudnák. És megint eljátszódna a hibajegyes dolog. Aztán elküldene a szerelő a francba.

Szerintetek mit kéne tennem? 

Link kommenthez

Kétszer neki futottam, de nem marad meg a bridge mód. Szoftver újbóli leküldésest javaslom és utána bridge mód esetleg.   Szoftver cseréhez nekem nincs jogosultságom. Vagy csere egy Cisco 3925-re vagy D-link DCM704 b3 hgw-re. Sajnálom... lehet közre játszik az is hogy használt Sagemet kaptál és van vmi rejtet hibája.

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez
Épp most, anonymus írta:

Kétszer neki futottam, de nem marad meg a bridge mód. Szoftver újbóli leküldésest javaslom és utána bridge mód esetleg.   Szoftver cseréhez nekem nincs jogosultságom. Vagy csere egy Cisco 3925-re vagy D-link b3 hgw-re. Sajnálom... lehet közre játszik az is hogy használt Sagemet kaptál és van vmi rejtet hibája.

Használtat kaptam? Jó tudni. :D Ciscom volt ezelőtt, 3 évig ment frankón, utána az utóbbi időkben elkezdett random sípolni (valószínűleg a nagy melegtől a kondik megjárták). Ezért is kaptam ezt a sagemcom csodát.

Mit javasolsz akkor, hogyan érhetném el, hogy kicseréljék? Ugyanis másfél órája a szerelő azt mondta, hogy menjek a francba az ilyen kéréseimmel. :D

Link kommenthez

Várjál elnéztem egy sorral nem kaptál használtat, Cisco 3925 öt láttam de az nem már mind1. Az a baj hogy ha ezt mondta akkor vmit írt is a hiba jegybe pl olyan hibát jelentettél be ami nem valós stb és ezt látja másik szerelő is meg ha call centeres rád keres az is.

Link kommenthez

Vendég
Hozzászólás

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...