Ugrás a tartalomhoz
  • bejegyzés
    11
  • hozzászólás
    3836
  • megtekintés
    78126

Sagemcom F@st 3686AC egy új remény


anonymus

765255 megtekintés

Ahogy a cím is sugallja ebben az írásomban, Telekom legújabb üdvöskéjét, a Francia gyártmányú  Sagemcom F@st 3686AC HGW-t fogom bemutatni.

Specifikáció:

  • EuroDOCSIS 3.0
  • DualMode: DOCSIS és EuroDOCSIS compatible.
  • 24 Downstream és 8 Upstream chanel bonding.
  • 4db Gigabit Ethernet LAN port, 1db RJ11 telefon interfész, USB 2.0 csatlakozó.
  • Két teljesen független processzor (Egy processzor a DOCSIS kezeléshez és egy dedikált processzor a LINUX alapú alkalmazások futtatására).
  • WI-FI: IEEE 802.11b/g/n 3x3 2.4 GHz és IEEE 802.1a/n/ac 5GHz Video Grade 3x3 (Dinamikus frekvencia kiválasztás DFS) Dual Band
  • Full Capture 1Ghz tuner
  • DLNA 1.5 DMS alkalmazás.
  • IPv4 és IPv6 támogatás.
  • Szülői felügyelet.
  • Magyar - Angol menü

Egész lelkét Broadcom SoC-al szerelt vas adja. Régóta égető szükség volt már erre a vérfrissítésre. Ha azt vesszük így lehet csak későbbiekben új nagyobb csomagokat bevezetni, amire egyre nagyobb valós igény van már. 

Állapot visszajelző ledekből sajnos nem vagyunk eleresztve. Lentről felfele haladva: Power Led miután áram  alá helyeztük kb egy percig világít. Utána sorban Signal és Online led. Ezt követően az ETH led következik amennyiben csatlakoztattunk hozzá UTP kábelt. Forgalom függvényében nem villog sajnos. Majd a telefon led következik, ami fixen világít ha van telefon előfizetésünk, utána  Wi-fi és Wps.

vmi2.jpg

Hátul a szokásos csatlakozókat találjuk, F csatlakozó koax hálózathoz, négy darab gigabites ethernet. Végül V1 esetén usb V2 esetén usb telefon és táp csatlakozók.

Funkciókat tekintve kaptunk egy FTP, DLNA, Cups servert. Természetesen ezek csak helyi hálózatról érhetőek el, a Sagemcom biztonsági irányelvei szerint.

Bridge mód bekapcsolása,  a 1414-es központi számon kérhető amennyiben nincs Iptv előfizetésetek

V1 és V2 Sagemcom pusztán kinézetbeli változásokon ment keresztül. Telefon és táp csatlakozó alulról hátra került. Újratervezett nyáknak és háznak köszönhetően kisebb és kevésbé melegszik.

Menürendszerről néhány kép képeket ide kattintva eléritek. Használati utasítás Sagemcom-F3686AC-v2.pdf 

 

Új szoftver érkezik hamarosan, ami a következő változásokat hozza:

-Számos új funkció

-Linux alapú szoftver,  így pl 5000 egyidejű kapcsolat helyett 20.000 egyidejű kapcsolatot tud kezelni

-Fon

-Számtalam hibajavítás

-Korábiaknál jobb wifi performencia AC-n akár 600M+

 

Sagemcom GYIK

 

Sagemcom F@st 3686AC V1 & V2 : MAGYAR_3.97.

 

 

Köszönöm a figyelmet, Anonymus.

3527 megjegyzés


Recommended Comments



A korábbi Wifi leszakadós tematikához kapcsolódva :)
Azt vettem észre, hogy a probléma nálam akkor jelentkezik, ha létezik egy AP aminek az SSID-ja megegyezik a Sagemcom SSID-jával.
Mióta megváltoztattam az AP SSID-ját a leszakadásos problémák elmúltak. Minden más beállítás változatlan maradt.

Azért azt megjegyezném, hogy ez a felállás korábban egy szintén a T által biztosított Cisco EPC3925-el és Linksys WRT54G-vel hibátlanul működött.

Valaki említett itt korábban egy HP nyomtatót, ami leszakad a Wifi-ről. Na pont ugyanolyan típus volt nekem is. Nem T-s modem esetén pont ugyanezt csinálta. Vélhetőleg azzal a nyomtatóval van valami. Egy ideig nekem ugyan hibátlanul működött aztán megkezdődött az állandó leszakadások korszaka.

Link kommenthez

Nálam akkor szerencsére nem jött ki így a hiba, 2 azonos ssid volt egy jó darabig nálam. Majd rá untam és egyiknek átírtam a nevét.

Az a baj hogy ezt kideríteni se lehet nagyon annyi fajta nyomtató van, hogy melyiknek mi a hasfájása.  Ha lenne újabb Cups a Sagem-en akkor lehetne próbálkozni. 

 

Link kommenthez

.67 FW vel rendelkező és a beépített ftp szolgáltatást használókat kérdezném.  Böngészővel ha megnyitjátok a ftp://192.168.0.10 címet és ott megnyitjátok a megosztási mappát minden rendbe van ? Nincs karakterkódolási hiba ? Megnyílik rendesen stb stb?

Thx

Szerkesztve ekkor: Szerkesztő: anonymus
Link kommenthez

Urak! 

 

A Print Server funkció működött már valaha valakinek? Ha igen, akkor hogyan sikerült rávenni? 

Az általam használni kívánt nyomtatót (HP Laserjet Professional m1132 MFP) legalább ismeri, de nyomtatnia sosem sikerült, hibával leáll ("/apps/usr/local/lib/cups/filter/pstoraster failed")

Mondjuk nem csoda, mert akár a saját listájából próbálok drivert választani, akár megszülöm nagy nehézségek árán az általa igényelt .ppd fájlt, még mindig üzenet marad a végén: requires proprietary plugin

CUPS leírásokban megtalálom, hogy hplip telepítése után minden zökkenőmentes, de itt olyat ugye nem lehet – ahogy CUPS frissítés sem lehetséges.

Bárkinek bármi ötlete, vagy tesztelő Urak esetleg jeleznék a dolgot T. Fejlesztő Uraknak?

Köszönettel!

Link kommenthez
  • Telekom

Sziasztok! Tegnap cserélték le a cisco epc 3925öt erre a csodára. Randomszerüen lelassul / megáll az adatforgalom, néha képmerevedés is van. Bittorrent fut. Létezik, hogy ennyire megterhelné a torrentkliens, vagy egyszerüen sz@r példányt fogtam ki?

Link kommenthez
  • Telekom

Mögötte van egy linksys AC6300 router, arra van kötve egy homeserver win10el kábelen, azon fut. Illetve a homeserveren fut egy kamera rögzítő program + onedrive ami felnyomja a felhőbe a rögzített videókat. Cisco epc 3925nél nem voltak ilyen gondjaim. Esetleg érdemes állítani valamit a Sagemcomban?

Link kommenthez

Vendég
Hozzászólás

×   Formázással együtt illesztetted be a tartalmat.   Formázás eltávolítása

  Only 75 emoji are allowed.

×   A linkedet automatikusan beágyaztuk.   Linkként mutatás

×   Az előző tartalmat tároltuk. .   Itt törölhetsz

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Új...