Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Dönci8771

Tag
  • Tartalmak

    18
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Dönci8771 eredményei

Tudományos főtag

Tudományos főtag (5/13)

  • Közösségépítő

Összes kitűző

  1. @rmcz Hát WPA2-PSK van és volt beállítva mert van smartphonunk ami WPA3-PSK-val nem müködik. Köszi!
  2. @Telekom szakértő Köszi a választ! Mielőtt kikapcsoltam a routert, az adatokat rögzítettem. Még 5 percet is kikapcsoltam, a transzfót is, majd bekapcsoltam. Semmi frissítés nem jött. Minden müködik, de úgy mint azelőtt, tehát ugyanaz a hiba, naponta töbször a wifi hülyéskedik, kikapcsol. Na nállam az a helyzet, hogy, külön 2 sávval dolgozok az egyik wifi2, a másik wifi5. Ahogy látom, a 5GHz-es sáv sokkal töbször kikapcsol mint a 2.4Ghz, de van amikor a két sáv kikapcsol ugyanabban az pillanatban. Ezt látom a WiFi Analyzer-rel és a PC-n is. Még az én régi ASUS ART-AC66U- is sokkal jobban megy mit ez az amateur Technicolor. Még az Event Log's ban is több mindent és jobban lehet látni mint az FGA2233-ban, sokkal messzebre sugárzik és igazán, 6-7 éve semmi, semmi baj vele. A régi DSL emmel baj volt, azután a Fiber Sagemcommal, most ezzel. Soha semmi nem ment tökéletesen, kicserélték, de semmi külömbség nem lett. Sajnos itten, a M-Telekom szegény routereket igazán nagy közönséges és nem megbízható modeleket ad 10 éve franciákat (Sagecom, Technicolor, etc), ami egy óriási külömség a Nyugati országokkal viszonlatban, még a franciákkal viszonlatban is mert ott a megbízható modeleket és nem nagyon franciákat adnak (francia Telekom operátörökröl beszélek). Még várok 1-2 napot, nem is hívom fel a Telekomot, mert, ha ha ha... pontosan Prémium szervicet akarnak. Kevesebbe kerül nekem és sokkal jobb lesz, és megbízhatóbb, ha kikapcsolom a Technicolor WiFi-t és egy másik jó Asus, Netgear vagy Ciscot veszek és teszek. Ezzel kevesebb lesz a baj mint a M-Telekommal.
  3. A fent említett routeremmel, ami kb 1 éve lett beszerelve, jó néhány hete problémát okoz, mert 10-20 szor/naponta, 1-10 percet kikapcsolja vagy a 2.4GHz, vagy a 5GHz vagy mindkét WiFi sávot. Ez nagyon kellemetlen. A WiFi LED-ek rendesen pillognak, vagy néha nese A "Management" > "Event Viewer"-ben semmi üzenet a WiFi-vel kapcsolatban, de mégis mindíg sok hibák vannak (kernel.warn, deamon.warn, deamon.err ). Azért vagyok bistos hogy az FGA2233 WiFi-vel van baj, mert a LAN Port-ba egy ASUS RT-AC66U routert kapcsoltam, és itten minden nagyon jól müv.ködik, úgy a 2.4 mint a 5GHz sáv. Itten látom ha valami baj van a WiFivel, ha automatikusan inicializálva lett, minden clientent, stb.stb. Sajnos ez a digitális elosztó egy szegény elosztó, nincsennek LED-ek az RJ-45 el bekapcsolt gépek ellenörisésére, nem lehet sheduled standby-ba tenni (na de mégis van az Enable/Disable all LEDs), a beállítások elég szegények, Monitoring client nem lát minden bekapcsolt gépet a sávokban. Ha valakinek volt egy ilyen problémája és egy megoldása elöre köszi. Még várok itt pár napot, mielött a Telekomhoz fordulok.
  4. Dönci8771

    Sagemcom F@ast 5565v2 AC hibás ?!

    Végleges megjegyzésem: Az M-Telekom telefonált és azt mondta, hogy a Sagemcom F@at 5655v2 router egy egyszerű közönséges router és nem képes stabilan kezelni és elbírni 10-15 LAN-ra csatlakozott gépet, ahol több mint 4 kábeles Ethernet gép van bekapcsolva. Ezért, egy jó routert kell egyenesen a Sagemcom-ra tenni. Akkor hát ezért javasolták, hogy egy fizető megoldásért a 1422-övel kell beszélni. Az ember mondta. Hogy ez a Sagemcom nem kisvállalkozóknak van, ahol több állandó static IP és DHCP van, és még nem az a helyzet, mint a nyugati országokban. Biztosan ezért nem adják a készülékkel a teljes eredeti Sagemcom által készített Felhasználói kézikönyv és műszaki specifikációk -at (ez sehol sem találtam meg, se franciául, a cég francia, se angolul, informatika nyelve). Én felakartam használni a LAN-t, úgy, hogy a gépek ugyanabban a subnet -ben legyenek, úgy a Sagemcom WiFi-je mint az én Access Point routerem WiFi-je, és az Ethernet kábeles gépek, ahol az előny az is hogy ahogy az Access Point-om 20 méterrel messzebb van, így meghosszabbítom több mint duplájára a WiFi sugárzását (így egy WiFi készüléket megtakarítok). Mindezzel, most akkor tudom, hogy betudok fektetni egy jó routerre, amint teljesen és felsőfokúan menedzserelni tudok, felhasználva a mostani WiFi Access Point-ot és kikapcsolni a Sagecom WiFi-jét (vagy nem).
  5. Dönci8771

    Sagemcom F@ast 5565v2 AC hibás ?!

    Megjegyzés az ábrán. Hát a Sagemcom interfésze amatőr és nem felel meg a valóságnak ! Mindez ellenére, még az ARP -ben az adatok 8-9 óra után még mindig jók és minden működik.
  6. Dönci8771

    Sagemcom F@ast 5565v2 AC hibás ?!

    PS: Hozzáteszem azt is ha kikapcsolom a TCP/IPv6 protokollt a Windows OS PC -kből, minden jobban megy ! Még folytatom az optimalizálást... ide teszem ha még valami jobban megy, vagy ha éppen ellenzöleg megy.
  7. Dönci8771

    Sagemcom F@ast 5565v2 AC hibás ?!

    Na jó hírem vant, nem tudom miért, Telekom csinált-e valamit vagy nem, de ez nem látszik a Log -okban. Én még semmitt nem csináltam! Most nincs hiba, mindez kb. 15 nap után. Minden gépet látok (amik be vannak kapcsolva). Ezelőtt mindig hiányzott valami. Az ARP jó hibamentes. A DHCP is rendben van ! Hát mind ez érdekes. Most minden müködik. Na azt is meg kell mondani, hogy tegnap megint telefonáltam a M-Telekomnak és megmondtam, hogy 13-án amikor egy "szakértő" telefonált és teszteket csinált volna, én innen semmit nem láttam és a helyzet ugyan az maradt. Itten a LAN-WAN baj, ami azt jelenti hogy a Sagem GPON Router -rel, és erre egy szakértő kell analizálni a routert és nem a hálózatot. Lehet hogy valamit csináltak ami részemről nem lehet látni. Mondtam is hogy nekem a 1422 díjas szám nem érdekel, a telekommal vagy készülékével van baj, nem az én hálózatommal és gépeimmel. Minden esetre mostan minden rendben van.
  8. Dönci8771

    Sagemcom F@ast 5565v2 AC hibás ?!

    Igen, van egy router de ez AP (Access Point) módon van, ethernet kábellel a Sagemcom -ra, ami azt jelenti hogy meghosszabbítom a LAN -omat, mint ha ez a Sagemcom -ban lenne (a Sagemcom -nak csak 4 RJ45 -je van, ezzel 4-el több), több kábeles készüléket tudok bekapcsolni a LAN-be és egy másik WiFi hálózatot ad, ami kábellel messzibbén van. Így nagyobb a WiFi területe, messzebbre sugárzik, 2 másik SIDD-vel (2,5G+5G). Az AP -módban semmit nem lehet beállítani, a WiFi-n kívül. AP módus ~= "Ethernet hub" + WiFi. Na még csinálok teszteket. Kehet hogy szétszedem a Sagemcom -ot, biztosan van egy elem benne, ezzel teljesen reset- elve lesz, meglátom... Ha újdonság, jelentkezek... Köszönöm, hogy részt vett a kutatásaimban. A DHCP pool -on kívüli IP-k segítettek, sokkal jobb a helyzet. Egy másik gondolatom most jön, lehet hogy a Sagemcom nem tud több mint 4 ethernet LAN IP address -el dolgozni. Sehol nem találok egy igazi eredeti "Users manual"-t ami legalább 40-50 oldal, mert az útmutatót amit a M-Telekom ad az semmit nem ér, (ez nem az eredeti és csak néhány oldalt szedtek ki, semmi technikai adatok nincsennek), azoknak akit értenek ez kicsit az informatikához és a LAN-WAN hálózatokba.
  9. Dönci8771

    Sagemcom F@ast 5565v2 AC hibás ?!

    PS: Az SNMP használja ezeket a funkciókat... mint a merevlemez formázása, keresni egy felvételt, network, kamera, stb. stb. paramétereket beállítani, mint ha egyenesen a DVR-en lennék. Ezzel menedzserelek mindent távolról vagy a LAN keresztül, könnyebb mint a DVR + egér + TV.
  10. Dönci8771

    Sagemcom F@ast 5565v2 AC hibás ?!

    Ez egy DVR1108HC, 8 Channel, 4Tb, kínai, de Olaszban 2016-ban vettem és a DSL-en nagyon jól működött. 2 éve nem használtam és az optikai vonal lett, ezzel nem tudom beállítani. Úgy Androidon (mEye) mint weben (http, vagy https) mint PC-n egy VMS soft-al használom. Tudom PTLZ-el mozgatni a kamerákat (na nekem csak 2 motoros, a többi fix). Elküld emailt ha a "motion" detektál valamit, stb. Nagyon sok mindent lehet vele beállítani. A LAN környezetben jól megy, de WAN nem. Csak a PC-n levő VMS (Video Management System) megy 3 lábon, nem tudok sok mindent csinálni mert több "port" ot használ. Ide teszem a 161 port-al kapcsolatos "nem" működést, vagy be van zárva, vagy szűrve van. Pontosan ugyan ez a helyzet, már 37778 port -al. Megpróbáltam 64568-ra tenni, de nincs különbség.
  11. Dönci8771

    Sagemcom F@ast 5565v2 AC hibás ?!

    Még egy megjegyzés itten a képen. Itten mindig van hiba, vagy valami hiányzik. Soha de soha nincsen rendben. Minimum 1 gép, vagy STSTIC vagy DYNAMIC, vagy RESERVED hiányzik. Grrr itten a képen hibáztam, mert az inverter IP 192.168.1.9 és nem 2.9. Nekem nincs is 192.168.2.0 subnet-em.
  12. Dönci8771

    Sagemcom F@ast 5565v2 AC hibás ?!

    Hello uzman ! Jó az ajánlatod, köszi Az IP -k nem hülyéskednek mikortól a STATIC -okat a DHCP kívül tettem, de ellenére a Sagemcom hülyéskedik. Még mindig sokszor nem lát RESERVED IP-t vagy STATIC IP-t. Ezt az ARP táblában (cache) látom mert sokszor incomplete vagy nincsen benne ami kellene. Többször reboot-áltam, de az alig megy jobban. Ha 5 percet kikapcsolom OFF a Sagemcom -ot azután minden rendben néhány óráig, azután összekever mindent. Megpróbáltam a DHCP release -t a minimumra 60 -ra tenni majd 1440 -ra (24 óra) de ugyan a hiba visszajön. Minden esetre egy picivel jobb a helyzet. Na de bajaim vannak a Port -okkal. 2-öt lehetetlen kinyitni, ami nekem kell: UDP service: UDP 37778 és SNMP service: UDP 161, és ezek kellenek nekem, mert a client-emen nem lehet kicserélni. A tesztet https://www.ipvoid.com/port-scan/ csinálom. A többit kitudom nyitni és bezárni, de ezzel a kettővel még nem sikerült, mostanig lehetetlen.
  13. Dönci8771

    Sagemcom F@ast 5565v2 AC hibás ?!

    Ami érdekes, hogy a Sagem rossz IP-t mutat 192.168.1.8, amikor igazán ez a 192.168.1.7 / MAC A0:02:A9:AF:C8:95 és a Más érdekesség, a Reserved IP az 192.168.1.7 / MAC A0:02:A9:AF:C8:95 de Sagemcom az ARP ben 192.168.1.8 / MAC A0:02:A9:AF:C8:95 ami nem jó. Ahogy látom, a Magyar Telekom "szakértő" nem ürítette ki az ARP cache-t például. Én 100x reboot -áltam a Sagem router GPON-t de csak 20-30 után az IP/MAC úgy van ahogy kellene. Akkor minden jól megy egy darabig. Ha kikapcsolom a DVR-t vagy Sagem-et és vissza kapcsolom, nagyon ritkán jó az ARP tábla. Na, most még csinálok valamit, DHCP Release Time -t leteszem 60 percre, mert én több mint 1 hétre tettem, na meglátom
  14. Dönci8771

    Sagemcom F@ast 5565v2 AC hibás ?!

    Ok, btz Elnök, Érdekes lennék a válaszra! Sorba teszem a képeket, előbb a DVR, azután a router
×
×
  • Új...