Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

turkisch78

Tag
  • Tartalmak

    6
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

turkisch78 eredményei

Tudóspalánta

Tudóspalánta (3/13)

  1. Ezt azért így nem jelentém ki. Az utcák már léteztek és voltak házak is, akikkel nem számoltak, ergo teljesen kifelejtettek. Bárhogy is van, valakinek ki kellene építeni a hálózatot. Az biztos, hogy az önkormányzattal majd beszélek, de minden közmű fejlesztést én szervezek (csatorna, gáz, tűzcsap). Ergo kérdéses az Önkormányzat, de persze jövő héten amúgy is beszélek velük, és akkor erre is rákérdezek. Megköszönném, ha van jogosítványod hozzá, akkor te is utána járnál a témának, és esetleg jeleznéd, hogy kivel tudok érdemben tárgyalni, kinek tudom az igényeket jelezni. Köszönöm szépen!
  2. 1. Írtam nekik, remélem jövő héten válaszolnak, mert a visszaigazolás már vagy 15 embertől megjött, hogy elolvasták 2. Igen, ezen csodálkozom én is, hogy ha nem ők, és nincs senki más a környéken, a Telekom is tavaly csinálta a fejlesztést mindenhol a környéken, akkor vélhetően más nem lehet, akinek ezt meg kell oldalnia, de megvárom az MVM válaszát, intézkedését persze. 3. Megköszönöm, ha te is utánajársz, a pontos cím: 8313 Balatongyörök Felsőhegyi út 10. és 12. nekünk (még nincs fent a google maps-en). Az Irtovány és Felsőhegyi út sarkától felfelé jobbra második telek a Szürkebarát utca felé. Hrsz.: 3251. Már jeleztem nekik ezt is, hogy megközelítőleg 15-20 lakóház első körben egy kis körzeten belül igényelné, és épülnek sorban az újabbnál újabb házak, most éppen a miénken kívül még 1 családi és 2 db 4 lakásos társasház. De ezt is elutasították. Itt a lényeg, ha ők nyerték a projektet az MVM megbízásában, akkor bizony kutya kötelességük kiépíteni ezt a részt is?!
  3. Tehát akkor összegezve: 1. MVM-től megtudom kinek adta ki alvállalkozásba a munkát, 2. Akárki is nyert, annak 2018. december 31-ig a vezetékes (min. 30 megás) netet ki kell építenie, vagy amikorra sikerül, nyilván mihamarabb, 3. Ha a Telekomot bízta meg ezzel az MVM, akkor pedig a Telekom nem utasíthatja el, hogy nem építi ki a maradék utcákban, a "maradék" állandó háztartásokba a vezetékes netet, tehát ha tavaly 99%-ban kiépítette, nem csinálhatja meg, hogy az 1%-ot nem teljesíti, Jól gondolom? Ha igen, akkor az MVM állásfoglalásával adott esetben a Telekom számonkérhető, illetve a nyertes megkérdezhető, hogy mikorra valósul meg a projekt? Annyi, hogy mivel a keszthelyi járásban szinte mindegyik nyertes településen, ahol az MVM nyert a Telekomot bízta meg (Gyenesdiás, Keszthely, Cserszegtomajd, Vonyarcvashegy, stb.) és már szinte mindenhol teljesült mára a kiépítés, akkor joggal vélelmezhető, hogy Balatongyörökön sem véletlenül épült ki 99%-ra, tehát akkor itt bizony még nekik kell megoldaniuk azt a pár utcát és a házak ellátottságát?! Köszönöm!
  4. Igen, MVM nyerte a lista alapján. Telekom építette ki tavaly a hálózatot (előtte nem volt). Pontosan Balatongyörök, Felsőhegyi út. A 4-es számig biztosítják az 50 Mbit/s. A 6-8 szám alatt most kezdenek építeni 2 db 4 lakásos társasházat, ahova 8 lakásba szintén nyilván kelleni fog a szolgáltatás, mi meg utána leszünk. Most hol vagyok az miért lényeges? Gyenesdiáson amúgy.
  5. Szia. Ha tavaly a 99%-át a Telekom építette ki a településnek, akkor gondolom ők nyerhették csak a pénzt. Más szolgáltató vezetékes netre nincs. Ha ők nyerték, akkor meg nálunk is azt az 1%-ot meg kellene csinálniuk, ugye? Ha igen, és nem akarják, akkor kihez forduljak? Köszi!
  6. Sziasztok! Olyan gondban lennék, hogy Balatongyörökön tavaly kiépítette sok helyen a hálózatot a Telekom. Azonban ahova mi fogunk költözi idén júliusba, ott lemaradt egy teljes körzet. Tavaly év végén beszéltem velük a 1412-ön és mondták, hogy jelenleg nincs lehetőség a vezetékes net igénylésére, azonban 3-4 hónappal a beköltözésünk előtt jelezzük nekik az igényt és kiépítik a hálózatot. Utolsó belterületi telek, de még kb. 20-30 ház, ahol állandóan laknak és szintén belterület szintén nem oldották meg a vezetékezést. Többször beszétlem velük telefonon, hivatalos e-mailben és mindenhol elutasítottak. Pedig, ha jól értem a bejegyzés alapján is 2018 végéig kötelességük lenne minden állandó háztartásba a min. 30 Mbit/sec-os vezetékes netet biztosítani. Nem a világvégéről beszélünk, de pont olyan szerencsétlen hely, ahogy kint 10/5-ös mobilnetet mértem a ***** Hipernet Home-mal, amire le vagyunk szerződve még februárig, tehát a lakásban nem lesz használható, mert 3 oldalról is domb vesz körül. Innentől kezdve nem kérdés, hogy a vezetékes netre nagy szükségünk lenne, főleg úgy, hogy munkához is kell. Mit javasoljak, kinek írjak? Már próbáltam kérni területi műszakist is, akivel esetleg találkozhatnánk kint a terepen, de mindent elutasított és hárított a Telekom. Frissítés még annyi, hogy most írtam a pályázatot nyerő MVM Zrt-nek, tőlük is várok egy hivatalos választ az ügyben, mert azért akárhogy is nézzük egy kicsit diszkrimináció, ha Balatongyörök 99%-át kiépítették, és szolgáltatni is tudnak beterületen, de az 1%-át kihagyták és nem is akarnak. Minden segítségnek örülök! Köszi a válaszokat.
×
×
  • Új...