Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

feca126

Tag
  • Tartalmak

    11
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit feca126 posztolt

  1. Ekkor: 2019. 11. 21. at 21:57, btz írta:

    Javaslom tegyél fel egy vonali infós printscreent ide a fórumba, hogy látható legyen, hogy ténylegesen mennyit bír ez a vonal. Ha VDSL megy ezen a településen, akkor a legtöbb helyen simán menni kell a 30 mbps-nak, de 8 megabit egy kicsit kevésnek tűnik egy ilyen helyen. Majd a printscreen megmutatja a pontos vonali adottságokat.

    Ekkor: 2019. 11. 19. at 14:11, zeli írta:

    Akkor mi van, ha ezen a térképen sem és a régin sem szerepel a településem, de a környező települések sem?
    Pedig sok olyan utca van, ahol max 8mbit/s a maximum sebesség... persze benyomták a gyorsító opciót, amivel rengeteg probléma van és ezzel el van intézve? Úgy volt, hogy a gyorsító opció nem válthatja ki azt, hogy nincs normális vezetékes lefedettség.

    Akkor ez most mit is ábrázol és miért nincs rajta az aminek kellene? (pl. Bács-Kiskun megye - Akasztó és körülötte)

    Ahogyan @zeli is írta nincs meg a 30Mbit/s. ezt a központhoz közel készítettem amikor "nyugalmasabb" időszak volt, VDSL Bonding. 2x 3x ilyen távol is rengetegen laknak. Sajnos számomra is érthetetlen miért nem szerepel a térképen a település.  Arról nem is beszélve hogy ez a ping siralmas és a sebesség is esik ha hétköznap este vagy vasárnap délután van...

    Másik kérdés:  SZIP 2.0-nál nem 100Mbit/s a minimum követelmény? Ezt hogy tudják megoldani, ha a 30Mbit/s is távol áll a valóságtól?

    bonding.png

  2. Sziasztok! A problémám a következő:
    Telekomtól kapott Speedport HGW 1 es lan portjára rá van téve egy Asus RT-AC68U router, a Speedportban be van kapcsolva a PPPoe passtrough, az asus router pedig PPPoe azonosítást használva csatlakozik fel, így az asus router közvetlenül elérhető az internetről. 
    Minden hibátlanul működik naponta éjszaka kb 03:50 ig, amikor a következőket naplózza az asus router:

    May  4 03:51:25 pppd[365]: Serial link appears to be disconnected.
    May  4 03:51:26 WAN Connection: Fail to connect with some issues.
    May  4 03:51:26 nat: apply redirect rules
    May  4 03:51:31 pppd[365]: Connection terminated.
    May  4 03:51:31 pppd[365]: Modem hangup
    May  4 03:52:16 pppd[365]: Timeout waiting for PADO packets
    May  4 03:53:31 pppd[365]: Timeout waiting for PADO packets
    May  4 03:54:46 pppd[365]: Timeout waiting for PADO packets

    az utolsó "Timeout waiting for PADO packets" üzenetet kapom a végtelenségig, csak Speedport HGW áramtalanítás után bekapcsolva szűnik meg az asus routeren a hiba, és lesz megint elérhető az internet.
    A számítógépen a wifi jel mellett egy sárga háromszögben lévő felkiáltójel jelenik meg és azt írja, hogy a kapcsolat korlátozott.
    Weboldalakat nem tudok megnyitni.

  3. 14 órája, mailbox377911 írta:

    Helló!

    Speedport W 724 V Ci ruterben dyndns szolgáltatás helyes konfigurálásával van problémám. Ebben szeretnék egy kis segítséget kérni.

    Összesen három mezőt lehet kitölteni a ruterkonfig dyndns szekciójában ill. ezenkívül ki lehet választan ia dyndns szolgáltatót. Jelenleg ez a freedns.afraid.org. A három mező a hosztnév, felhasználónév, jelszó. Mindhárom mező megfelelően, helyesen van beírva, de a publikus IP-m frissülése után nem frissíti a ruter az ip-címet a hosztnévhez a dyndns szolgáltatónál. A ruter logfájlban hibaüzenetet is ad erről

    "DynDNS-error:The DynDNS provider replies ERROR: Invalid update URL (2) (D002) "

    Rákeresve a hibaüzenetre, ez valószínűleg azért van mert a freedns.afraid.org egy API Update kulcsot vár el felh.név-jelszó páros helyett az azonosításhoz, frissítéshez. Próbáltam ezt megadni, de nem akar összejönni, nem tudom milyen formátumban kell megadni, miképp tudnám elfogadtatni a ruterkonfiggal. A hosztnév után vesszővel, kettőskereszttel, kérdőjellel elválasztva próbáltam, de nem engedi így elmenteni a beállításokat, a hosztnév formátumra panaszkodik minden alkalommal.

    Tudja valaki hogy kell megadni?

    (Ha meg nem lehet, akkor miért van felsorolva a legördülő menüben a ruterkonfig dyndns szekciójában a freedns.afraid.org szolgáltató, ha nem működtethető, mert nem lehet megadni az API kulcsot? )

     

    NO-IP vel nekem működött. A tiéddel megegyező lrobléma után váltottam NO-IP re

×
×
  • Új...