Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Johnny_22

Tag
  • Tartalmak

    5
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Johnny_22 posztolt

  1. Sziasztok!

    Köszönöm a tippeket, azt hiszem megvilágosodtam: Mindkét routerben bekonfiguráltam a DDNS-t, és a blackout után olyan sorrendben tértek magukhoz, hogy a belső router IP címe került regisztrálásra...(192.168.0.12).  Mivel csak kulcsos autentikáció van engedélyezve, kizárólag a telefonomról próbálkoztam juiceSSH-val...most megpingettem a céges gépről és akkor láttam, hogy hoppá van...

  2. 10 perce, oddman írta:

    Nem lehet, hogy a külső  (46.x.x.x) IP címed megváltozott?

    Amúgy én a helyedben a tp-link van oldali lábát (192.168.0.100) dmz-be raknám. Ezt a Sagem modemben tudod beállítani. Így nem kell minden port átirányítást (DNAT) 2x beállítani, elég lesz csak a tp-link routerben.

    Igen megváltozott, de no-ip-t használok, hostnév alapján meg is találom, port szkennerrel rá is néztem, és nyitva van a port...Az összes config/IP kiosztás a LAN-on pedig változatlan, szóval kicsit tanácstalan vagyok :/

     

  3. Köszönöm a választ, segített!

    Kis kiegészítés a hasonló problémával küzdőknek: A sagemcomon, illetve a "saját" routeren is meg kell csinálni a port forwardingot. A saját példámon keresztül:

    Sagemcom : külső IP (ISP-től kapott) <valami>, belső IP 192.168.0.1,

    TP-LINK: külső IP 192.168.0.100, belső IP 192.168.1.1 ( a hálózaton lévő eszközök tőle kapják az IP-t, a 192.168.1.X tartományban)

    Kívülről elérendő szerver: 192.168.1.200

    Metódus:

    1. Sagemcom-on port forward: A kívülről az Y portra érkező kérést a TP-LINK külső IP-jére forwardolni (192.168.0.100)

    2. TP-LINK-en az Y portra érkező kérést a szerver IP-jére továbbítani: 192.168.1.200

     

    Ennyi, remélem másoknak is hasznos lesz.

     

  4. Sziasztok!

    A következő problémám lenne: Van egy Sagemcom modemem amit kaptam, illetvet van mögötte egy saját router, egy öregecske TP-Link. Portot szeretnék nyitni, hogy külső hálózatból be tudjak ssh-zni az otthoni szerveremre. Próbáltam a standard 22-es portot, majd elkezdtem egyre feljebbi tartományokban kísérletezni, de nem jön létre a kapcsolat (ssh debugból is csak annyi látszik, hogy hangel a connecting-nél) Esetleg az lehet a baj, hogy a port forwardingot a Sagemcom-on is meg kell csinálni? (Egy korábbi portnyitás működött egy másik szerviz számára, amit csak a TP-Linken állítottam be). Ha nem, akkor milyen irányban próbálkozzak?

    A válaszokat előe is köszönöm.

×
×
  • Új...