Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

krisz9914

Tag
  • Tartalmak

    29
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit krisz9914 posztolt

  1. Ekkor: 2023. 05. 02. at 22:13, btz írta:

    Üdv!

    Köss rá minden mérőeszközt közvetlenül a szolgáltatói eszközre. Ebből már kiderül, hogy a te eszközöddel vagy a szolgáltatói eszközzel van e a gond. Rakj be egy képet a GPON LINK állapotáról. Az enyém például így néz ki. Csak összehasonlításképpen.

    GPON_LINK.jpg.e84590872360b328549d1140a089874e.jpg

    A szolgáltatói eszköz webes adminisztrátori felületén találod természetesen

    Hello! 

    Köszönöm a választ, reggel meló után lecsekkolom. Méréskor minden a Tkomos eszközön ment, szóval nem tudom. De annyit kérdeznék, hogy mennyire számíthat, ha többfelé megy a net? Van switchünk, Routerünk és elég sok netes eszköz. Mennyire befolyásllja, ill. a kábel fajtája? 

  2. Üdv!

    Olyan gondom lenne, hogy kb. 1 hónapja nagyobb netünk lett (250/75), viszont Speedtest-nél, vagy akármi letöltésénél azt észlelem, hogy nagyon instabil a sebesség. Speedtest-nél felmegy kb. 240-ig, utána szépen lassan csökken lefelé kb. 180-ig. A 75 feltöltést el sem éri. A gépemnél eddig meg volt toldva a netkábel, most toldó nélkül ugyanez. WiFi-n ugyanez van. A Telekomos eszközünk egy Huawei HG8245H,  illetve van mellé egy Wi-Fi routerünk, ami egy TP-Link Archer AX23. A gépem a routerről megy kábelen. A Wi-Fi-s eszközök is szintén arról mennek. Mi miatt nem tudja tartani a sebességet? 

    Előre is köszönöm a segítséget!

  3. 8 órája, Rizsmedve írta:

    Sziasztok!

    Nekem is ez a nem csatlakozós DNS a problémám plusszban még ez a Teredo se működik...

    Windows 10 Enterprise, nincsen külön másik vírusvédelem telepítve csak a gyári beépített Defender és a Router pedig: "SAGEMCOM" féle Telekomos.

    Mondjuk nekem eddig egyik játék sem megy Online pl. Star Wars Battlefront 2 stb.

    klikk_001.png

    Segítek neked. :) Facebook profilom linkje: facebook.com/kriszboi99

  4. 13 perce, Straussel írta:

    Sziasztok,

    Nekem amikor a legtöbb embernek megjavult a helyzet, viszont az elmúlt pár napban, ahogy kijött a Fortune Island DLC megint előjött. Már jeleztem a problémát a Forza Motorsport oldalán is, de ide is szeretném megírni. Nem tudom, hogy még aktív-e a fórum ezen része, vagy valaki hozzáértő olvassa-e, de kezd az egész nagyon felbosszantani. 30 ezer ft-ot fizettem csak a játékért és nem tudom rendesen játszani önhibámon kívül... Jó lenne ha valaki vagy ott a T-home-nál vagy a Microsoft-nál csinálna már ezzel valamit.

    Bocsi a kiborulásért, de konkrétan 30 ezrem eddig a kukában van és ez bosszant.

     

    Hali! Én tudok neked segíteni. :) Facebook: Glázer Krisztián. Ha rám írsz privátban én segítek neked. Mákod van, hogy nem iratkoztam le a posztról. :D 

     

    hiba.png

     

  5. 4 órája, Mr. Elégedetlen írta:

    Első lépésként megpróbáltam azt amit krisz javasol, de a NAT továbbra is maradt mérsékelt. A thome eszközökön kívül még van egy plusz router ami ketté osztja a netet itthon két gépre. Azon engedélyeztem a felsorolt portokat (képernyőképet csatoltam).

    Eztuán sem változott nyitotra a NAT. A telekom-os routeren is meg kellene nyitnom a portokat? Azt hogyan tudom megtenni, mert annak a címét nem ismerem?

    Teláltam ezt a korábbi fórumot: 

     

    Az itt lévő thome felületet próbáltam úgy elérni, hogy beléptem a thome web oldalán a profilommal, de ott nem találtam ilyen beállítási lehetőséget.

    Router.png

    Ott alább van az UPnP, azt kapcsold be, használd nyugodtan, nem kell vele szívni, ha nem értesz hozzá, ez nem gond, arra való, hogy használd, ha nincs kedved külön nyitogatni, sokkal egyszerűbb.

  6. 10 perce, btz írta:

    Tényleg easy meg minden az UPnP de én nem szeretem ha a játékok csak úgy önmaguk nyitogatják a portokat

    Persze, de azért tényleg egyszerűbb, aki nem akar szopogatni a Porttovábbítással. De nála csak a NAT típus Mérsékelt, ilyenkor, meg, amit írtam meg szokta oldani.

  7. 14 órája, Mr. Elégedetlen írta:

    Nekem a NAT mérsékelt. Sejtettem, hogy azzal lehet a gond. Próbáltam utána olvasni, hogy azt hogyan lehetne javítani de sok sikerrel nem jártam.  A Microsoft NAT problémás oldalán néztem, hogy hogyan lehetne javítani de nem hozott eredményt.

    A routeren mely portokat kell kinyissam? Aztán azt is megpróbálom valahogyan :)

     

    NAT.png

    Mivel a NAT típusod Mérsékelt ezért a következőt kell tenned: Windows Gépház->Játékok->Xbox-hálózatkezelés->miután csekkolta rámész a "Javítás" gombra, ezután már Nyíltnak kell lennie. ;)  Ha gondolod Facebookon segítek neked privátban, ha ez nem oldja meg. De ez nekem megszokta, ha csak a NAT Mérsékelt.

  8. @Mr.Elégedetlen Mivel a NAT típusod Mérsékelt ezért a következőt kell tenned: Windows Gépház->Játékok->Xbox-hálózatkezelés->miután csekkolta rámész a "Javítás" gombra, ezután már Nyíltnak kell lennie. ;) 

  9. 47 perce, btz írta:

    @krisz9914

    @Omatee 

    IPv6 tunelen át (Tunelbroker) kipróbálnám, csak nekem nincs Xboxom, de ha meg lenne az IP vagy domainnév akkor látható lenne, hogy működne e ez vagy sem. 

    @btz

    A játék Windows 10-re is elérhető, nem kell, hogy legyen Xboxod. 

    Ui.: Az a baj, hogy, ha száz féle megoldás nem működött, akkor egy se. Érdekes módon más szolgáltatónál működik. 

  10. Ekkor: 10/8/2018 at 19:46, tsteve írta:

    nálam sem működik továbbra sem a multi...az igazi ok megtalálása még várat magára ezek szerint.. mellesleg iszonyú lassú minden más is.. pl. az aukciós ház.. ellenben T-mobile-ról gyors és hibátlan minden... a hiba csak a home internetet érinti a telekomon belül 

    A játék Windows 10-re is elérhető, nem kell, hogy legyen Xboxod. 

    Ui.: Az a baj, hogy, ha száz féle megoldás nem működött, akkor egy se. Érdekes módon más szolgáltatónál működik. 

  11. 4 perce, kreuz39 írta:

    @McBelaba Magyarul akkor DualStack-em van. Vajon ha felhívom T-éket és ezt elmagyarazom Nekik és kérem az IPv6 tiltását vagy kikapcsolását akkor ( ha ez lehetséges ) működhet a FH4 online?

    Vagy én értettem valamit nagyon csúnyán félre? :/

    Előre is köszi a választ! ☺️

    A Telekom alapból csak IPv4 címeket küld. Múltkor, amikor felhívtak, akkor állították át arra, hogy csak IPv6-os címeket kapjak, ugynúgy nem volt jó, alapból náluk nincs beállítva a Dual Stack.  A Teredo épp úgy működik, hogy IPv6-os címeket használ IPv4 bújtatással. De az biztos, hogy nem a Teredoval van baj, mert nekem a 3 az működik rendesen, a Teredonál is minden nyílt.

  12. 1 órája, McBelaba írta:

    Te tévedtél el !

    2017 november óta rossz, Dula Stack az amikor min IPV4 és IPV6-os címet osztanak. Az IPV6-os cím nem teredo, hanem publikus IPV6.


     

    Nem tudom, neked milyen eszközöd van, de nekem semmi probléma sem a Teredoval, sem a Forza Horizon 3-mal, sem a többi játékommal. Dual Stack ide vagy oda, a Forza Horizon 3 tökéletesen működik, a 4 meg nem. Valószínűleg soha nem is fog, ha a T-n múlik.

  13. 16 órája, McBelaba írta:

    Ez a hiba akkor fordul elő, ha az internet kacsolat Dual Stack-es, vagyis IPV4 és IPV6 egyszerre van engedélyezve a szolgáltatónál. Addig nem is fogja megoldani a Telekom és azok a szolgáltatők, amíg ezt nem vizsgálják meg. Mivel a játék XBOX-ra van fejlesztve, ezért nem is fog müködni Dual Stack engedélyzése esetén.

    A telkom esetében ki kell próbálni, hogy a szolgáltató kikapcsolja a Dula Stack módót, vagyis csak IPV4 legyen engedélyezve, és akkor müködni fog. Gondolom utánna visszakapcsolják. Nem tudom kérhetik-e az ügyfelek, akiknél a Dula Stack ilyen hibát okoz, hogy kapcsolják ki álladóan.

    Én ezt úgy oldottam meg, hogy egy a TP-LIN WR1043ND V4-ben az IPV6-ot engedélyeztem a WAN oldalon és IPV4 bújtatást állítottam be. Ha nem szükséges, akkor a LAN oldalon nem kell engedélyezni az IPV6-ot, ha viszont kell a belső hálózatnak is valami miatt az IPV6, akkor ha jól todom egy /64-es prefixből fogja osztani a WAN oldalon felvett IPV4-en bújtatott IPV6-os címet.

    Amúgy meg lehet harcolni a Telkommmal, mert szerintem nem fogja megoldani, mert neki nem érdeke az hogy pld 100000 előfizetőből 50-60 használja az ő halózatán ezt a játékot, neki mint üzleti vállalkozásnak ez nem érdeke, csak a profit érdekli, amit nem ezektől a játékokat használó felhasználóktől szed be.


     

    Akkor te eltévedtél! :) Sosem használtak Dual Stacket. Múltkor is amikor hívtak, pont az volt, hogy IPv4-es címek helyett, csak IPv6-ot adtak nem volt jó. Nem adnak egyszerre kettőt, csak IPv4-et alapjáraton, az más kérdés, hogy a routered Dual Stackes.

  14. Gyerekek, ha a fejlesztő oldalán lenne a hiba, az már megjavult volna, illetve mindenkinek rossz lenne. + nem a Turn10/Playground szerverein megy a játék, hanem a Microsoftén és elkezdtek egymással ténykedni, ami kb. 1 évtized lesz, de én rohadjak meg kivárom... Addig marad a VPN. 

×
×
  • Új...