Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Danoka_87

Tag
  • Tartalmak

    7
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Blogkommentek, amit Danoka_87 posztolt

  1. Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni. A problémám az, hogy adott egy Sagemcom V2-es router, aminek a wifijéről elég gyakran leszakadok. A gépem wifi kártyája AC képes, viszont azt látom a kátya tulajdonságaiban, hogy az átviteli sebesség folyamatosan változik (hol 54 Mbps, hol 144Mbps, stb ) [Wifi.jpg] 

    A routerben a következők vannak beállítva: [setting.jpg]

    Azt gyanítom, hogy valami nem jól lett belőve, és ezért szakadozik folyton. Kb 6 méterre ülök a routertől, nincs köztünk válaszfal. 

    Szerintetek jó, hogy egyszerre megy egymás mellett a 2.4 GHz és az 5 GHz? Illetve amire még gondoltam, hogy állítgatom az 5 Ghz-nél a Sávszélességet, de azt olvastam, hogy az csak a lefoglalt csatornák számát változtatja meg.

    Előre is köszi!
    Üdv: Dani

    @update:
    Közben látom, hogy a gép a 2.4 GHz-s hálózatra van felcsatlakozva. Átnevezem az 5 GHz-s csatornát valami másra, és megpróbálok arra felcsatlakozni. 

    Wifi.jpg

    setting.jpg

  2. 6 perce, airween írta:

    Szerintem nincs. Az, hogy a traceroute szerint egy adott hop nem publkus IP, nem jelent semmit.

    A modem (tehát a Sagecom) egyben nat-ol is, ezért látod a routereden ezt az IP címet. A modem felületén nézd meg a paramétereket, ott látható, mi a modem routerének a publikus IP címe.

    És inkább használj DMZ-t: kijelölsz egy IP-t, azt felveszed a saját routeren, és minden forgalmat odatolsz.

    Az utolsó részt ki tudnád nekem fejteni? Eddig azt csináltam, hogy adtam egy fix belső IP-t a gépnek (ez egy konzol), és azt tettem be a DMZ-be. Bár ezzel a megoldással is sokat sz*rakodott.

  3. 1 órája, Tim András írta:

    Bevallom őszintén a "nem tudom Bridge-be tenni"-re triggereltem. Mi a konkrét kérdés, mert sajnos nem értettem meg ezek szerint.

    1. Van a Telekomnál NAT? A traceroute-om szerint a második hop (10.224.128.1) is "belső" IP, így nem feltétlenül fog működini az a portforward, amit én a saját routerembe beállítottam.

    2. Ha van, DMZ-n és bridge módon kívül van-e más megoldás, hogy megkerüljem?

×
×
  • Új...