Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

SZL

Tag
  • Tartalmak

    13
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit SZL posztolt

  1. Jelentem sikerült végre! Köszi a segítséget mindkettőtöknek! Nem a routerrel volt probléma és nem is a beállításokkal, hanem valamiért megzavarodott a tűzfal a PC-n és blokkolta a PING-et és RDP-t is, emellett még a kábelben is rossz sorrendben voltak az erek. Miután ezeket kijavítottam minden ok, megy a WOL WAN-on is. Kiváló érzés amikor egy 15 perces problémát 3 nap alatt sikerül megoldani, ilyen az én szerencsém.. mindegy lényeg, hogy már megy. Köszi mégegyszer!

  2. Ott ülök mellette jelenleg, megvan. :D Amúgy a PC-ről sem tudok remote desktoppal kapcsolódni a laptopra, pedig ebben az irányban a ping működik. Nem lehet hogy a NAT-oláshoz van köze? Valahol olvastam egyik nap dupla NAT-olásról, de nem tudom mit jelent. A switch-ben mindegy a kábelek sorrendje, ugye?

  3. Tamas586: így csináltam én is, eddig ok a dolog már. Tudom, hogy semmissé válnak a külső port forwardok, de azt nem értem, hogy a belső 3389 miért nem megy most (eddig ez automatikusan ment belső hálózaton). Csatolok egy képet a hálózati kiépítésről.

    A VP a fali aljzatokat jelöli (végpont).

    rdp.jpg

  4. Kb. ott tartok most, ahogy írtad. IPTV maradt a ZTE-n, minden más a saját routerre van kötve. DHCP mindkét eszközön be van kapcsolva. Pppoe-PT be van kapcsolva a ZTE-n. Saját routeren a PPPoe be van állítva.

    Internet van, a network map-on látom az összes eszközöm IP címét a saját router admin felületén, de ha megpróbálok az asztali gép IP-re rácsatlakozni remote desktoppal, akkor nem találja. Ezt nem értem, hogy ennek mi lehet az oka. Más eszközöket, pl. a NAS-t látja és rá is tudok csatlakozni.

    Még két érdekesség:

    - Pingelni sem tudom az asztali gépet, viszon

    - ha böngészőbe beírom az IP címet, akkor a korábban beállított teszt IIS weblap megjelenik. :)

    Ez már tényleg magas nekem...

  5. Kezdem feladni. :( Már 2 órája szenvedek a két router összekötésével, de nem jön össze minden teljesen. Fizikailag a ZTE LAN1 portját kötöttem a TPLINK WAN portjára.

    A ZTE router IP tartománya 192.168.1.*

    A saját TPLINK routerem IP tartománya 192.168.0.*

    Arra már rájöttem, hogy mindkét routeren bekapcsolva kell hagyni a DHCP-t, mert különben örökre eltűnik a hálózatról. Alig tudtam visszacsinálni. Próbáltam egy IP tartományba hozni őket, az is káoszhoz vezetett.

    Most eljutottam oda, hogy az összes kliensem IP címe látszik a TPLINK routeren, a ZTE-re pedig a saját wifijén keresztül tudok belépni (az admin felületre). Már kezdtem örülni, hogy minden ok, de most meg hiába írom be LAN-on a másik gépem IP címét, egyszerűen nem hajlandó rácsatlakozni remote desktoppal. Van ötletetek mit rontok el? Köszi!

  6. Asztali gép, nincs rajta WIFI, de igazából mindegy, mert azzal sem megy, meg már évek óta kapcsoltam be az első MAC címmel a gépet, szóval az biztosan jó. Megpróbáltam még azt is, hogy nem MAC címre, hanem a brodcast címre továbbírom a kérést, de úgy se megy.

    Amúgy ezt a menüpontot hiányolom a routerből, lehet emaitt nem megy az egész:

    http://screenshots.portforward.com/routers/ZTE/Speedport_Entry_2i_-_Cosmote/Wake-on-LAN.htm

    Az SSH-ra tudsz javasolni egy jó tutorialt?

    Még azt megpróbálhatom, hogy a saját routeremet használom, azon tuti van WOL funkció és működik is. Ezzel kapcsolatban pár kérdés:

    - Hogyan kell összekötni a Telekom ZTE routert és a sajátomat fizikailag? LAN-ból a WAN-ba?

    - Nálam az összes kábelt ami a routerbe megy CROSS színsorrenddel kellett klimpelnem, hogy működjön a hálózat az aljzatokon keresztül. Ez hogyan érinti a két router összekötését? Milyen kábellel kell összekötnöm?

    - Mi lesz az IPTV-vel, az marad a ZTE-ben?

    - Kell bármi másra figyelni? Köszi

    UI: Próbáltam más portokkal is már regetegszer...

  7. btz: Igen, minden ugyanaz a portot leszámítva. De ha nem jó a MAC cím, akkor lokálban sem tudnám bekapcsolni (ott működik). 

    Az viszont érdekes, hogy a "getmac" powershell függvény 2 MAC címet ad vissza annál a gépnél, amit be akarok kapcsolni. Megpróbálom a másikkal is...

  8. btz: próbaként a 80-as portot is átirányítottam ugyanazon gép IIS-ére, az működik. Ezek szerint a kérés beérkezik a 9-es portra is csak elvész valahol...

    Tamas586: a biztonság kedvéért ha jó lesz, akkor nem a 9-es portot fogom forward-olni, hanem valami mást. Egyébként teszteléshez az Andoid-os WolOn alkalmazást használom, mivel már évek óta bevált. A beállítások, amiket elvégeztem:

    - Dinamikus DNS beállítása, ez működik is.

    - Beállítottam DHCP binding-et a bekapcsolandó gép IP címére és a MAC address-re. Ezzel érem el, hogy az IP ne változzon (bár ha jól sejtem az IP mindegy és a MAC cím alapján fogja bekapcsolni a gépet).

    - Beállítottam Port Forward-ot, az alábbi módon:

    wl.png

    - Az ARP táblából nem tűnik el a gép, ha kikapcsolom, csak a státusza változik meg (Unavailable).

    Nem vagyok hálózati szakértő, de azt hogy tudom kideríteni, hogy mi lesz a csomaggal? Köszi

     

     

  9. Tamas586: 3389 alapból be van engedve. De miért törnének fel? Még ha meg is tudja bárki a (dinamikus) IP címemet, akkor is kell felhasználónév/jeslzó a Windowsba történő bejelentkezéshez. A 9-es porton pedig (ha működne kívülről) max be tudnák kapcsolni a gépemet.

    Progi tuti jó, évek óta használom (Telekom-os netem csak most lett pár hete). A MAC cím beállítása és port forward tuti jó, mert így csináltam a remote desktop-ot is és az működik. Nem vagyok szakértő, de hogyan tudná bárhová is elküldeni a csomagot a helyi hálózaton belül, ha zárva van a router bejövő portja? Már az első fázisban elakad a történet, szerintem ha a router beengedné a 9-es porton a csomagot, onnantól jó lenne már. 

    btz: Ezt most hallom először, le tudnád írni kicsit részletesebben?

    Köszi!

     

  10. A port forward be van állítva és a MAC cím is hozzá van kötve. Localhost-on be is tudom kapcsolni a gépet.

    A probléma inkább az, hogy bármilyen online Port Scannert elindítok, akkor az összes port tiltva van, kivéve a 3389 (remote desktop) portot, ami megjegyzem működik is kívülről. De hol lehet a többit engedélyezni?

    Köszi!

    All 399 scanned ports on *.dsl.pool.telekom.hu (IP) are filtered
    Nmap done: 1 IP address (1 host up) scanned in 81.32 seconds

  11. Sziasztok,

    Pár napja kötötték be nálunk a Telekom internetet és szeretném beállítani a Wake On Lan funkciót, hogy távolról is be tudjam kapcsolni a gépemet.

    A Port Forward-ot beállítottam a 9-es portra, valamint beállítottam a gép MAC címét. Localhoston megy is a gép bekapcsolása.

    Ahhoz, hogy külső hálózatból is működjön, beállítottam egy DynDNS-t. Maga a DynDNS szolgáltatás működik, mert pl. a távoli asztali kapcsolat működik. Viszont úgy tűnik, hogy a 9-es portot nem látja ("closed"). Hol vagy hogyan tudom engedélyezni? Be kell telefonálni az ügyfélszolgálatra?

    A modem/router típusa:  ZTE Speedport Entry 2i .

    Megnéztem a gyártó leírását, támogatja a WOL-t, de a Telekom-os menürendszer eléggé le van korlátozva, a menüpontok fele nem látszk.

    Köszönöm előre is a segítséget!

×
×
  • Új...