Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

sagemirage1

Tag
  • Tartalmak

    7
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Hozzászólások, amit sagemirage1 posztolt

  1. Hello,

    Anno segítettél egy Sage 3686 bridge ügyében.

    A mai napon lecserélték egy 3890V3 -ra, mert tegnap egy áramszünet után a pfSense nem kapott public IP -t a régi 3686 -tól.

    Nos most a 3890 -el sem kapok IP -t ez egy régi gond, ha ráakasztok a Sage 1 port -ra egy DD-WRT -s Cisco E900 -at több ki - be kapcsolás után néha van publicus cím.

    Most gyanítom, hogy a 3890 -es bridge módja nem igazán sikerült a központnak.

    Viszont a legnagyobb gond, hogy az elvileg bridge -ben lévő 3890 -es webserver -hez sem férek hozzá ping -elhető 192.168.100.1 -en, de nem tudok bejelentkezni. Van valami port, amire átrakták?

    Vagy ez sem ping -elhető, mint a régi 3686 -és lezárja a 80 -as portot ping -re?

    Ü: Krisztian 

    1. anonymus

      anonymus

      Szia 

      100.1-en elkéne érned bridge módban, ugyan úgy mint a régi Sagemnél. 

      :80 és a :443 portokat használja a Sagem csak, semmi mást nem. 

      Létezhet hogy nincs brdige módban ? 

      Üdv

    2. sagemirage1

      sagemirage1

      Szia,

       

      Köszi a válaszod.

      *****i fura dolgok történtek az elmúlt 2 napban, összesen 2,5 -3 óra 1414 telefonálás és több lerázási kísérlet után kaptam egy Telekomos kollégát, aki tudta is, hogy miről beszélek. Nem Vanda volt a robotlány, :-). Érzésem szerint (bár a kolléga eléggé titkolózott) van valami MAC ACL vagy hosszúra állított aging a MAC learning -nél mint végpontvédelem és nem egyszerű a saját router beiktatása vagy cseréje, de gondolom ezt jobban tudod. A kolléga az IPsec átengedésről beszélt és hogy több jogosultságot adott a végponti eszköznek. Az IPsec -et nem értem, de OK.

      Az új eszköz (3890v3) továbbra sem elérhető(!) a webserver nincs a szokásos 80 vagy 443 -as porton, az Nmap csak a szokásos levelezési portokat találja nyitva és egy rejtélyes 6080 -as portot, ahol kapok egy admin login oldalt, de nem lehet a default dolgokkal bejelentkezni. Ez a port valami Broadcom hozzáférés gondolom telepítői vagy más konfighoz.

      Az eszköz végre 3 router cserélgetésére adott DHCP -vel public IP -t, de csak egy DD-WRT -s Cisco E900 -nak, ezek után klónoztuk a MAC -et és azzal fut most a pfSense. A kollága végig vonalban volt és, így közösen jött össze az a fél megoldás. Hétfőn elvileg hívni fog, mert Én félek, hogy egy áramszünet és ismét nincs publik IP.

      Jó lenne kikapcsolni a 3890 -es wifi -jét is ne zavarja már a telepített AP -kat, de nem tudom, ebben az állapotban ezt megtenni.

      A ....100.0 mint írtam is PING -hető csak port nincs....hmmmm.

      Valami ötlet, esetleg?

      Ü:K

       

       

    3. sagemirage1

      sagemirage1

      Bocs 100.1 elírtam....

×
×
  • Új...