Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Kerekszemű

Tag
  • Tartalmak

    7
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit Kerekszemű posztolt

  1. Nem világos amit kérdezel! Hálózati áram nélkül akarod üzemelteni a routert? Létezik olyat technológia, ami visz áramot, jellemzően kamerákhoz szokták alkalmazni, PoE néven fut. Nincs pontos ismeretem róla, úgy tudom a kábel ellenállása miatt nagyon korlátozott hatótávú, gyanítom nem lesz jó és nem csak emiatt, hanem a router se tud mit kezdeni a bemenő árammal. A túloldal is kérdéses, hogyan adsz bele áramot?
  2. Próba cseresznye... A szomszédnak a napokban szembesültem ilyen megoldással. Arról ment , de úgy volt kötve, hogy a bejövő fogadó és mogecsatolt lan-wan routert kozositette, majd a másik szobában szétválasztották második stb és asztali gépre. Viszont az nem Sagem volt, beraktuk a sagemet és széthullott az egész. Vasárnap padlastura, UTP behuz, gond megoldódott. Elvileg az stbnek elég 8 mega, ha innen közelítem, bármilyen osztás jó lehet egy erős net osztasakor.
  3. Hát nem akarlak elkeseríteni, de tudomásom szerint csak közvetlen lan kapcsolattal megy az STB. ( mondjuk itthon kipróbáltam, megy a Sagem után lan-lan kötött routerről is)
  4. Hát ha beruházok, akkor inkább egy 66U lenne a befutó, vagy egy Tp-link c7, esetleg Linksys EA6350, utóbbi kettő márkahűség okból. Még várok, nem tudom mit hoz a sagem csere. Mivel csak alap felhasználásra kell inkább erős jel és stabil működés a fontosabb, nem a sok kiegészítő. Még arra is gondoltam, hogy az optikai kábelt áthúzatom a dlink helyére , ami nagyjából a ház közepén van és egy eszközzel kiváltom a kettőt. nem tudom milyen eszköz lenne alkalmas és főként mibe fájna, de az megoldana mindent. Ma délelőtt ebben nyomozok. Köszi az eddigieket!
  5. KÖSZI! Közben kezd széthullani a Sagem programja, pillanatokra dobálja le a netet, ha visszajön új IP-t oszt és a fiam kifagy a hostból. Valami lövöldözős mittoménmi, de hisztizik. Szóval addig várok, míg nem cserélik ki, akkor meg majd itt lesz a szaki is. Holnap azért remélem az amerikai focit fel tudom venni! Az IPTV beltérit is ujra kell húzni minden induláskor. Lehet holnap délelőtt csinálok rajta egy factory resetet. Ha nem megy, jövő héten jelentkezek. Egyébként még annyi: Van értelme makkolni vele, tényleg gyorsabb lesz a lan-lan? Jó éjt!
  6. Nagyon köszönöm a gyors választ! Nézegetem és nagyjából értem is a linkelt folyamatot, csak az a bajom, hogy milyen IP-t adjak a Dlinknek. A Sagem most 192.168.1.1 től 253-ig oszt. Adjak 254-et, vagy vegyem szűkebbre a Sagem tartományát? Mondjuk 50-től 253-ig és legyen a Dlink mondjuk 45? Szabad-e ilyet? Máris van tanulság is, kábellel kell csinálni Dlinknél, eddig wifin próbáltam.
  7. Sziasztok! Elolvastam az eddigi hsz-eket, hátha.... de nem.:( Átlagos User vagyok, felét (sem) értem amiről eszmét cseréltek, de azt hiszem jó helyen járok segítségért. Egy hete cserélték az IPTV beltérijét mindenféle fagyás miatt, ami sajnos a csere utána napon újra előjött. A gond nem ez, majd a szolgáltató megoldja, feltehetően a sagem 5655 csere lesz. Ami miatt tanácsot kérek: A cserét végző szerelő jelezte, hogy a dlink 842 rosszul van konfigolva, a kábelnek a LAN valamelyikbe kéne menni és nem a WAN-ba, mert butítom a sávszélességet. El is mondta egy mondatban mit kell tenni, ( fix IP, DHCP lekapcs...)de nem megy. Egy hete kutató módban vagyok, de nem találok nekem való tanácsot. Az eszközpartk: Sagem 5655v2, mint elsődleges, annak egy LAN portjából megy egy-egy CAT6-os az IPTV-nek és a Dlinknek. A Dlink WAN portja osztja a wifit, a sagemen ki van kapcsolva a wifi. A Sagem Ip-je 192.168.1.1, DHCP pool 192.168.1.2-253. A Dlink, amit ha jól értem AP-nek kellene használni 192.168.0.1 Amit eddig csináltam: A Sagem a 192.168.1.100 IP-t osztja a Dlinknek. Ezt fixáltam is. Minden amit ezután csináltam nem jött be, itt megálltam. Most az 1000-es net a Dlink közelében 2.4-en 60, 5-ön 215. Ha jól gondolom, most duplán NAT-ol Ha megoldanám segítséggel a LAN-LAN kapcsolatot gyorsul-e? Azaz érdemes-e makkolni vele. Ha érdemes, akkor hogyan? Remélem nem vagyok túl fárasztó!
×
×
  • Új...