Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

rainman

Tag
  • Tartalmak

    6
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

rainman eredményei

Tudóspalánta

Tudóspalánta (3/13)

  1. rainman

    ISDN állapotjelzések

    ISDN vonalat hívok. Régen azhoz voltam szokva, hogy kapok visszinformációt: mondjuk mobilról hívok egy PP ISDN vonalat: Ha hívott bekapcsolta a DND-t, akor szövegbemondás, hogy "a kért szám saját kérésére nem kapcsolható" Vonalszakadás esetén szövegbemondás: " a megadott szám műszaki hiba miatt nem kapcsolható" S0 busz hiba esetén a hívásom azzal az üzenettel zárul, hogy "nincs válasz" (tel.kp látja az NT-t csak az mögött nem talál berendezést) A minden működik, csak forgalom van esetében meg ha mindkét b csatorna foglalt, akkor a mobilomon ezt a szövegen infót kaptam, hogy "A hálózat foglalt". Na most ezhez képest bármi hibát generáltam, csak annyit kaptam, hogy a mobilom 2-3 másodperc után eldobta a hívásomat, alaphelyzetbe tért. Máshonnan hívva meg az az üzenet, hogy a szám foglalt. MÉG AKKO)R IS HA MEGSZAKÍTOTTAM AZ U INTERFÉSZT (műszaki hiba!!)!!!!. Egykor a központos hónapokra visszamenőleg látta a bithibákat nap-óra-percre.. bentről újraindította a portot. Ma mi van??? Nem lát semmit. Majd kiküld vqalakit. IBT 10 vizsgálókészülék/műszer lesz-e nála?
  2. rainman

    vezetékes telefon

    Szokott adni, vagy kötelező adnia? Mégegyszer a szitu: vezetékes analóg vonalról vezetékes analógot hívok, tök egyszerű. hívott bejelentkezik, beszédkapcsolat létrejön. És a hívó korábban bont, miközben a hívott még tartja a vonalat. A hívottnak kell-e kötelezően kapnia bármiféle jelzést (akár a hangfrekvenciás sávban egy foglaltság-szerű izét) vagy elégedjen meg egy püttyögéssel? Merthogy: Manapság sokszor automata hívásfogadó izék fogadják a hívást. (ezt pár éve még a Virtualoso, Compleo rendszerben IVR-nek hívták telekom berkekben, a lotifuti alközpont-üzemeltetők meg DISA-nak. Szóval az érkező hívást fogadja a DISA, és várja a beválasztást, vagy a bármiféle információt az érkezett hívás állapottyáról, például arról, hogy a hívó időközben letette.... Nos, ha nem kap infót a hívó oldali bontásról, azt hiszi, hogy vonalban van még, és fennragad. Jut eszembe: egykor létezett a PKI - Posta Kutató Intézet- . Ma van-e hasonló csapat? akik a GYAKORLATBAN modelleznek felvetett problémákat? Merthogy "olykor szokott püttyögni", az nem megalapozott válasz.... ((megjegyzem: láttam már jobb fórummotort is, ha csak visszaemlékszem az Axelero idejére, meg kissé tovább, amíg le nem lőtték az egészet, lett helyette ez az izé....))
  3. rainman

    vezetékes telefon

    Szokott adni, vagy kötelezően kell adnia? Mégegyszer a szituáció: Hívó megcsörgeti hívottat, hívott jelentkezik, a beszédkapcsolat felépül. Mindeközben a hívó bont. a hívott a bontás tényéről tud-e értesülni - miközben még tartja a fogadott hívást, vagy csak szokott, és olykor legyen elégedett egy püttyenéssel? Tudod: vagynak ótomata hívásfogadó rendszerek, amiket megzavar, ha a túlóldali bontás tényéről nem kapnak jelzést, csak netán egy "püttyenést" Szóval mégegyszer a kérdés: felépült beszédkapcsolat során a a hívó bont, a hívottnak kötelezően kell-e kapnia hangjelzést a túloldali bontás tényéről? Vagy belefér a szolgáltatás teljesítésének körébe egy "püttyenést" küldeni? E!nök úr! Ha továbbra sem érti a kérdést , vázolom majd a hibás teljesítés következményeit egy alközponti rendszer automata hívásfogadásának furcsáságaival. Untassam ezzel a jónépet?
  4. rainman

    vezetékes telefon

    Bocsáss meg, de ezt nem tudom értelmezni vezetékes témában: " ...de van olyan főleg vezetéknélküliben, hogy automatikusan bont a vonal így egy pittyenés és semmit nem hallasz. " Azt hittem hogy a vezetékes hálózatból már kikoptak a vezetéknléküli vonalhelyettesítő megoldások, pl. az RLL, a GSM alapú "helyhez kötött" szolgáltatás, aminek a legvégén egy analóg készülék volt a helyi számmezőből osztott hívószámmal, de valójában GSM telefon volt. Azért érdekel a dolog, meg vannak helyzetek, amikor nem élő ember figyeli a vonalon a jelzéseket, hanem pl. egy alközpont fővonali áramköre. A worst case helyzet az, hogy a hívott mellék fel sem veszi, vagy a beszélgetés végén rosszul rak le, tehát a fővonali áramkör nem bont magától, hanem figyelné a fővonal felől érkező jelzéseket, és ha hallana foglaltsági hangot, akkor az csak a hívó oldali bontás okán lehetséges, ezért ő maga mint hívott fél is bont, a félre tett melléket meg ott eszi a fene, majd kiblokkolódik. Viszont ha nem hall csak egy pittyegést, akkor ott marad lefoglalva a fővonal, hívott oldalról nem kényszerít ki bontást, forgalom rajta se ki, se be.... (a bontás első körben a hívó joga, ha ő teszi le először, akkor a közreműködő áramkörök felszabadulnak, a hívott, még ha tart, akkor hangjelzést kap. Hívott oldali bontásnál jelzés küldődik a hívó központja felé, ott beindul egy időzítés, melynek letelte előtt ha a hívott újra beemel (újabb átjelzés), akkor újra összekapcsolódnak. Ha az időzítés letelt, akkor a a hívó központja küld egy kényszer-bontást az áramkörök felszabadítása érdekében, ugyanakkor a mellétett hívó blokkolódik. De a hívott oldal felszabadul....)
  5. rainman

    vezetékes telefon

    Bővíteném a kérdést: bármely technológiával szolgáltatott analóg hozzáférés esetén mennyire egységesek ezek a jelzések? Kezdeném talán Puskástól régi filmeken azt látni, hogy a hívó leemeli a mikrafont és hallgatót, olykor bizgeti a horgot, aztán a központ jelentkezik, kapcsol, vagy szól, hogy a hívottat foglaltnak látja. Beszéd végén a központos látja, ha bármely oldal bontott, bontotta a zsinóráramkör egyik végét, és értelemszerűen a másik oldalt is. Na nézzük az induktoros időket: kézi kapcsolás szintén, zsinóráramkör, de csengetés ide-oda.... Hívó tekeri a kurblit, (híváskezdeményezés) mire a központban zizeg az esőlemezes látjelző: központos dugja a zsinórt : "jelentkezem!". Hívó kéri a túlfelet, központos látja hogy a hívott lika foglalt-e vagy sem. ha foglalt, közli, ha nem foglalt, akkor zsinór másik vége a likba dug, csengetőkulccsal csöngeti a hívottat. jelentkezik vagy sem.. Sikertelen híváskísérlet esetén mindkét oldali zsinórja bont. jegy előjegyzésben marad. Sikeres kapcsolás esetén a beszélgetés végén vélhetően mindkét fél megtekeri az induktort, hogy jelezze a központosnak a beszélgetés végét, Ha csak az egyik, attól még mindkét oldal lika felszabadul. A következő fejezet majd a forgógépes központok működése lesz a hanggépek, a bütyköstárcsák elemzésével, majd utána a crossbar sípládájáig. Automata központokban redszeresítettek bizonyos jelzőhangokat, amelyet forgógépek generáltak, és bütykös tárcsák szaggatták meg a hangot. első: tárcsahang. folyamatos. - már ameddig, ha nem kezdtél el tárcsázni.... második: foglaltsági hang: egy másik frekvencián szaggatott hangjelzés. Ezt több célra használták: hívott foglat jelzésre, aztán ha a hívó mellétett, és az időzítés után a hívó vonala blokkoltba esett, no meg amikor a hívó előbb bontott, és a hívott ezt kapta.... erről szól az eredeti kérdésem!!4 Az üresemeleti hang elnevezéséről tunnék mesélni de a dallamából ítélve a "***** vagy? mondatot idézi.....
  6. rainman

    vezetékes telefon

    Adva van egy vezetékes vonal. Az érdekelne, hogy milyen jelzéseket, információs hangokat kellene tapasztalnom, ha ez a vonal hívottként szerepel? Különös tekintettel arra a szituációra, amikor a hívó előbb bont, és a hívott még tartja a vonalat.
×
×
  • Új...