anonymus

SUPERUSER
 • Tartalmak

  5461
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit anonymus posztolt


 1. 4 órája, TheNegativeOne írta:

  Kedves Kata en pedig az ilyen csokkent ertelmi kepessegueket mint te nem preferalom... Ket hete beirtad ide a csoportba idezem: " Ránézünk, ha van válasz, jelentkezem.  " Majd ket het elteltevel sikerul beirnod egy ilyet hogy amugy milyen jatekrol van szo vagy mi is a problema egyaltalan... Milyen evet irunk ? Ember a holdon ? Komolyam mondom mintha egy raklappal sakkoznek. Kerdes Kata. Mit csinaltal ez elmult ket hetben mert ugye aztmondtad utannan nezel most meg fogalmad sincs semmirol... Az emberek itt megint azt hihettek hogy foglalkoztok a problemaval de mint sokadjara kiderul SEMMIT nem tesztek. Nem tudom hogyan kellene elmondanom hogy megertsd.... Ugyan az a problema mint eddig ugyanazzal a jatekkal. Ez a problema mar tobb mint egy eve tart. 12 oldalnyi uzenet van mar itt. Eleinte nekem is mas volt a stilusom ez a mostani a semmit tevesetek es a Ti hozzaallasotok eredmenye. Ez mar a 128. ilyen korom bejelentem a problemat... aztgondolom fogalalkoztok vele.... majd nemtortenik semmi.... Most sem remenykedek semmilyen megoldasban de nehogy mar te legyel itt az onerzetes kis latol amikor az utolso uzenetedbol kiderult hogy egyaltalan nem foglalkoztatok a problemankal az elmult ket hetben. puszi :x

  Lényegen nem változtat, hogy egy taj***** állat vagy... 


 2. 10 perce, ktn44 írta:

  Előfizetés váltáskor (1gbit-ről 2-re) automatikusan kiszállítják és bekötik az új készülékeket, vagy ezt valahol kérvényezni kell?

  Nem kell kérni, ha nem tudja a nálad lévő ONT a 2gbit-et akkor vagy szerelő hoz másikat vagy GLS.


 3. 20 órája, Brunnentaler írta:

  Sziasztok!

  Érdeklődnék, hogy van e esetleg tapasztalat a héten elindult új beltéri egységgel kapcsolatban.

  Erre gondolnék pontosan:
  https://24.hu/tech/2021/03/24/telekom-tv-indulas-bejelentes-smartbox/

  Első sorban pár kérdés érdekelne: 

  -  mennyire megbízható
  -  simán telepíthető e a régi set top boxok helyére
  -  megéri e váltani régebbi IPTV-ről.
  -  mennyivel tud többet mint a jelenlegi st top boxok.
  -  hogy működik a felhőalapú rögzítés
  -  milyen appok telepítehtők rá (Netflix, HBO Go, Apple Tv pl)

  Köszi előre is

  Üdv

  Szia,

   

  Netflix jelenleg nincs, remélhetőleg lesz a későbiekben lesz.

  Felvételeket a T tárolja, amikor a meghatározott csatornákrol felvehetsz. 

  Ez egy androidos box, ami tud már 4K-t is meg mindenféle app telepíthető. 

  igen

   


 4. Épp most, btz írta:

  Lennie kell hamarosan 4K-nak,mert fogadtam, hogy 2025-re olyan elterjedt lesz, mint a HD volt kb úgy 4-5 évvel ezelőtti szinten 😃

  Lesz lesz meglesz az első 1-2 fecske aztán a többi jön majd. Elég sokat mernék rá fogadni hogy természet csatornák lesznek az elsők. 


 5. Személyes véleményem de egyik félnek lépnie kell, ha az egyik nagy szolgáltatónak megvan hozzá az eszköz parkja utána a tv csatornák is könyebben mozdulnak. Mert a mostani állapotban hogy/minek indítson egy tv csatorna 4K sugárzást ha nem tud eljutni az ügyfelekig. Illetve elég sok kényelmi alkalmazás van, youtube, hbo go, plex, netflix stb ezeknél azért jó a 4k 


 6. 1 órája, Huszár Csaba írta:

  Sziasztok!

  Létezik egy ilyen oldal: https://www.e-epites.hu/e-kozmu

  Itt a Telekom teljes országos hálózata be van rajzolva (néhány kivételtől eltekintve). Sajnos az nem látszik, hogy Telekomnál milyen a kábel típusa (optikai/koax/rézkábel), de például a konkurenciáknál látszik ez is.

  Szia,

   

  Ha a térképi rétegekről átváltasz a elem lekérdezésre fülre és kijelölöd az adott kábelt. Akkor kidobja a kábel tipusát és szerepét.  Nem tudom milyen pontos és mennyire van vezetve... 


 7. 1 órája, sdavid írta:

  Igen ezekbe  az a jó hogy ha már ki van kábelezve a lakás akkor ez használható. De két EOC adapter között csak a kábel lehet semmilyen osztás elágazás nem lehet.

   

  Illetve van egy sávszél korlátjuk is 10-100mbit általában, gigásat nem láttam. 

   

  Ennél  a kialakításúnál tudsz becsatlakozni a meglévő hálózatba, hogy ne keljen minden adapter pár közé egy önálló kábel. 

  http://www.cable-vision.com.tw/EOC.html

  1 órája, sdavid írta:

  Azt hittem e telekom-os szerelők szoktak adni MoCa adaptereket, de ezek szerint akkor még venni sem lehet a telekomtól.

  Jól hitted, szolgáltatás létesítés elött amikor megrendeled akkor kell jelezni hogy ilyet szeretnél.  A szerelőnél pedig dönthetsz hogy egy összegben nála fizetsz vagy kamat metes részletre havonta.


 8. Szia, 

  Koax hálózaton 1000/25 illetve 1000/200-as sebességek vannak, viszont a 200-as feltöltés csak ott elérhető ahol átépítésre került a hálózat. 

  Ha ezeknél is nagyobb sebességre van szükséged akkor csak a bérelt vonali szolgáltatások maradtak. De ez már nem a lakossági ár illetve ügyfél szint. 

   

  https://www.telekom.hu/rolunk/szolgaltatasok/nagykereskedelem/belfoldi-vezetekes/ip-es-adat/bereltvonali-internet


 9. 1 órája, altermanus írta:

  Kikérdeztem néhány embert fórumokon, és a Nicktoons SD és HD, és az MTV (33 programhely) is fekete, úgyhogy tuti központi, vagy MRTL hiba lesz a Telekom rendszerén, mert csak ott van hiba, vagy pixelesedés. Plusz a Mindig TV. PR-Telecom simán megy, utóbbin az HD is.
  Azért meg nem szólok be az 1414-re, hogy hallgassam a dalaikat, utána meg kijöjjön a szerelő, megállapítva, hogy minden rendben. Volt benne részem, kösz kihagynám.
  Felsorolom a városokat ahol megnézték (igen vannak ott ismerőseim):
  - Körmend
  - Nyíregyháza
  - Várpalota
  - Szeged
  Biztos csak nálam van hiba, nézzék át e rendszereiket.
  ------------
  Mire ezt leírtam, az RTL Klub és a RTL Klub HD jó lett, de a többi nem. Más szolgáltatónál jó.

  Egy építkezés során elvágták az optikai kábelt ezért volt adáskimaradás. https://hvg.hu/tudomany/20200426_rtl_klub_adasszunet_technikai_hiba_kabelatvagas?fbclid=IwAR1QWWZUNnjOJ-SnZs9bWPGVgqQSiujlGOEClyios7-h1zLyopNsF3BrcGw


 10. 4 órája, géza22 írta:

  budapest miskolc  aszok megérdelmik opikát lakok szeged morahalom rőszke ruzsa ásothalom domaszék zákányzék azokis szerenék legmoder technologitát  fügetlen hogy mire használja internete nem kel megkőlőmbesztetni város  falvak nics optika kiépitva utcába mert esz csinálja telekom ahol koax van utcába nem fogja optikát vini telokom nem fogkőlteni pénzt nem adja meg eséjt telokom valaha opika használja lakoság 50 év mulva telekom nem szél  hogy lakoság legmoder technologiát internet lakoságnak 21 szászadba és szomoru telekom részéről

  hogy optika legyen 

  Te ................. Mielőtt ész nélkül elkezdel vagdalkozni tájékozodj már egy kicsit. *****i unalmas ez a bezzeg Budapest megérdemli duma. Remélem tudod hogy Budapesten a 5Mbit adsl helyére épített optikát a Telekom. Óbuda koaxos az is maradt 10 ker koax maradt stb. Szóval itt is van bőven koax. Mert a rezet kell kiváltani első körben. Sokkal nagyobb gond egy 10mbit-es adsl vonal mint egy gigabites koax

  Be lehetne fejezni végre ezt a miért nem hoz a koax helyére optikát a telekom hisztit. Nagyon sok helyen örülnének a koaxnak is mert csak adsl van..

   

  Ui Remélem azt is tudod hogy Budapest és környéke önerős beruházás.


 11. 29 perce, géza22 írta:

  akor adja meg koaxon telekom letőltési és feltőltési sebeséget  ami optikán van értékek 150 megbit internet letőltési feltőtési 75 megbit koaxon és optikán értékek garantája a telekom mert evel jászik sebeségel  és tőrvény kelene iktatni minden internet szolgáltonak pl 

  27mbit a maximum feléd nincs több, Szegeden lesz 200.

   

  Senki nem játszik semmilyen sebességgel, ne spekulálj kérlek.


 12. 1 órája, Busz írta:

  Még az értékeket sem tudod rendesen összehasonlítani!

  Elárulnád mégis miért hisztizel az optikáért ha van koaxod??     Sőt a koaxig is optikával viszik, csak onnan megy már csak az előfizetőig koaxon.

  Nem cserélünk lakást? Én olyan helyen lakom ahol nincs vezeték. Nemhogy internet de víz sem. 
  Az internet vezetéknélkül jön és annyit fizetek érte a ***** nevetséges ingadozó lassú sebességért mint más a magenta 1-es csomagért 1000/1000 nettel + tévével együtt!!

  És megmondta a telekom hogy ide SOHA nem húz ki optikát pedig egy kieső lakótelepen lakom sok lakóval és céggel.

  Tehát én soha nem tudok mondjuk a nettel dolgozni mert se nem stabil se nem gyors. Nekem ha optikát akarok akkor el kell költöznöm oda ahol van. Tedd te is. 

  Áruld már el milyen neted van, vagy mutasd meg a számlát letakart adatokkal... !?   Lemerem fogadni hogy még a koaxon sem a maximálisat fizeted! 

  Egyenlőre az 1000 vagy 2000 megabitet csak egy szűk réteg tudja kihasználni, pl olyan mintha helyi hálóban lenne a szomszéd gépe olyan gyors, csak éppen az ország másik felén.

  De egyenlőre azt látom hogy a 100 megás hálókártyás gépekhez meg okostelókhoz is 1000 megát rendel a nép hogy húdejó. 

  Tehát ha nem a nettel dolgozol, nem vagy torrent hardcore feltöltő stb akkor a hétköznapi netezéshez bőven elég még a VDSL is.

  Sőt sok szerver sem bírja ezt a sebességet tehát hiába nagy a neted ha a másik oldalé meg nem.

  Nekem az optika csak a megbízhatóság miatt tetszik, megy áramszünetben is, de sajnos nekem soha esélyem sem lesz rá.

  Ezen gondolkozz el, ami van koax minden igényed kielégíti szerintem..

  Melyik település amúgy ez ? Emlékszem egy ilyenre hogy megnéztem 1x de rég volt...

  Ja az a kedvencem sok ilyet láttam, megérkezett a gigás optika hogy uu gyors legyen 99%-ban aazal a két telefonnal fogjuk használni meg néha egy laptop de az is wifin. 

  Gpon-t építeni üzemeltetni tervezni mindentéren egyszerűebb szemben egy réz vagy hfc hálózattal. 


 13. 12 perce, géza22 írta:

  koax letőtés 1000 mgbit garantál  100 mgbit feltőtési 25 mbit garantál 4 megbit   optika letőltési 1000  garántál 300 megabit  feltőltési 1000 mgbit garantál 50 megbit  telekom adja koaxon le és feltőtési sebeséget ami optika hálaszaton értéket telekom

  Koax hálózat fiziki tulajdonságai miatt nem lehet


 14. 1 perce, géza22 írta:

  ezért kel telekomnak régi elavult koax  lecserélni  optikár mert  olcsob üzelmelteni  telekomnak tőrekednikel  minden magyar álampolgár  használni tudja optikát kiépiteni  náladis őszes kábelszolgáltato  esz kelen csinálni hogy optikára  kelene váltani 21 szászadba moder technologiát igénybe tudja veni lakoság magyaroszágon 

  Sikerült megértened mit írtam lejebb ? Gigabit jön a koaxon mond már el mi elavult benne.... 

   

  Nem lesz jó ideig még kiváltva a koax ezt értsd meg végre. Koax kiváltásnál sokkal fontosabb feladatok vannak. Pl réz kiváltás!