Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

rbsat

Tag
  • Tartalmak

    4
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

rbsat eredményei

Kutató

Kutató (2/13)

  1. rbsat

    GPON terminál optikai bemenő szint

    Kösz a választ, mint mondom, nyugdíj előtt többek között evvel is foglalkoztam, szóval a kábel nem hajlik kis ívben, nem tört meg, az opt csatl. tiszta, rendesen a helyén van, stb. Ezek a gyógymódok nem játszanak. A szint egy ideje csökkent le, 2 és fél éve van optika, ez az utóbbi 2 hónap hozadéka. A bejelentett hibával központból ránézésre foglalkoztak, a riasztás ellenére OK -nak vélik. Jó. A GPON terminál LOG fáljok tele vannak hibával, leszakad-visszajön az ÖK. Nyilván azért nem látszik hibának, mert ki tudja hány helyen van esetleg buffer, + ugye, mint ismert az IP alapú szolgáltatás csomagvesztései nem feltétlenül jelentenek látványos minőség romlást. Szóval, nem az zavar, ami még a használat alatt nem látszik, hanem az, hogy a bejövő szint alacsony és ez nyilvánvalóan orvosolható. Üdv.
  2. Üdv. SAGEM GPON optikai terminál folyamatosan riaszt a PON led piros. Megnézve a terminál programban (192.168.1.1) az optikai szint -27,2--- -27,4 dBm között van. A szolgáltatás jelenleg OK, mind az IPTV, mind pedig az internet esetén. Viszont riaszt, ami engem zavar....A hiba bejelentés meg volt, visszaírtak, hogy a szolgáltatás rendben üzemel, ami igaz, de mint említettem, a riasztás zavar. Nyilván van a hálózat valamelyik pontján (hozzám legközelebb) egy szint állítási lehetőség, akár szint emeléssel vagy optikai csillapító módosítással. Mondom ezt úgy, hogy 2007-2015 -ig a mobil hálózat üzemeltetésen dolgoztam.
  3. rbsat

    GPON

    Kösz, de ennél sokkal bonyolultabb volt. Amíg a volt kollégáim és egy kijáró technikus, akit elkaptam a lépcsőházban nem árulta el, hogy hova van eldugva a társasházi nyilatkozat űrlap (amit ki kell tölteni) és azt hová kell küldeni (nyilatkozat@telekom.hu) addig az ügyfélszolgálat csak annyit mondott, hogy talán másfél év..... Szóval egy átlag embernek, aki nem Telekomos ez manapság leküzdhetetlen akadály. Ja és a probléma egy ismerősömé volt, én csak bele.........
  4. rbsat

    GPON

    Érdeklődöm, hogy a 1126 Bartha utcai GPON hálózat ingatlanra bekötéséhez hol kell kezdeményezni az ügyintézést? Az ingatlan közös képviselője hol adhatja be az épületben való munkálatokhoz az engedélyező nyilatkozatot? Kösz, Üdv, telekom nyugdíjas. (Boommer)
×
×
  • Új...