Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

acel

Tag
  • Tartalmak

    921
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Blogkommentek, amit acel posztolt

  1. V

    1 órája, lumpika írta:

    Sziasztok

    Ezzel a kütyüvel ées gy iptv stb-vel tényleg nem tudok bridge módot használni?

    Most szembesültem ezzel amikor aktiválták az iptv szolgáltatást. Akkor ezentúl a komoly asus routeremet csak a sagem után ap-ként tudom majd használni?

    Köszönöm a válaszokat!

    Dupla routert tudsz csinálni,  Asus dynamic dnst bukod es par dolgot,  és többet kell állítani van erről fórum. 

     

    15 perce, airween írta:

    Igen.

    De amúgy mit szeretnél csinálni a komoly Asus routereddel? Nem lehet, hogy igazából erről akartál kérdezni :).

    Egyszer próbálj ki egyet, tűzfal, family security,  dinamic DNS, torrent  -ezett erre kevés. Qos, app kontroll, sok minden ami a sageban csak álom.

  2.  

    1 órája, btz írta:

    Tízezret? Kb 60 ft métere. Hogy jön ki ebből 10ezer?

    Nekem összejött.majdnem 15 méterre is,  egy jó behúzó kábel 4ehuf.  És az nem 70 M . De kabelcseren kívül más megoldás nem hinném hogy lehet,  a két végpont jó.  Vagy rossz a kábel vagy zajos a környék, mindkettő hibára az új kábel a megoldás. Meg ki lehet próbálni a-b fordítást a pc oldalon ha tudja a ethernet vezérlő. De wifi, power ethernet is drágább mint a kabelcseren általában.

  3. B

    1 órája, tony írta:

    Sziasztok,

    látom itt is megy diskurzus a 3890v3-ról, nekem is van vele gond.

    300megabites a pár napos net előfizetésem, az eszköz és a számítógép között van kb 70 méter cat5e kábel (amely elviekben 100méterig tudja a gigabitet is), de a számítógépre csak 94Mb sebesség érkezik.

    Ha a gépet odaviszem és egy rövidebb kábellal kötöm össze, akkor megvan a 300. A hosszú kábelből kivágtam 7 métert (volt ennyi felesleg) és a sebesség ugyanúgy 94 maradt. Ha hosszarányban levenne a kábel hossza miatt, akkor kicsit növekednie kellett volna, nem? Olyan mintha észlelné, hogy hosszú a kábel, a veszteség meghalad valami limitet és alapból csak 100 Mb-et küld rajta.

    Mit gondoltok, légyszi segítsetek!

    A

    Nem folyamatos a sebesség vizsgálat. Próbálj új csatlakozót  car6 feltenni mindkét végére megunt

  4.  

    3 órája, Hegi írta:

    https://hvg.hu/tudomany/20200114_modem_sebezhetoseg_cable_haunt

    A Sagemcom 3686 érintett a hibában sajnos.

    Várható volt, remélem most nem az lesz mint a ip klenseknél ahol kiadtak egy félkész fw-t mert csak abban lehetett javítani. És remlem javult a frisítés terjesztési sebessége az elmúlt években  a szokásos  hónapos terjesztési ciklus  kicsit lassúnak tűnik.

  5. 1 órája, Sagi írta:

    Újra itt vagyok. Sokat olvasgattam és próbálkoztam. 

    @acel és @airween kérdéseire is tudom a választ. A nyomtatás most többé-kevésbé megy már.

    Igen, DHCP van állítva. A kapcsolódó klienseket látom az eszközön, a MAC címek megegyeznek. 

    Windows 10 hálózatot alakítottam ki. Wifis a nyomtató, azon keresztül nyomtatok, már ha sikerül. Igen, engedélyezett a hálózat felderítése. Újabb eszközt nem tudok hozzáadni, mert többnyire nem találja meg azokat. van amit egyszer megtalált, de azóta sem tudok kapcsolódni rá.

    Pingelést az eszközre bejelentkezve a diagnosztikai menüben próbáltam. A legtöbb ip-re időtúllépést ír. 

    A hibanaplóban most már csak értesítés van. 

    Jól gondolom, hogy ezzel már nem tudok mit tenni, egyértelműen T-s hiba lesz?

    Gratulálok, sokat haladtál, esetleg egy ipconfig /al parancs eredményét berakhatod is Mac címeket kitakarva. 

  6. 3 órája, Sagi írta:

    Szeretnék segítséget kérni. Mit kellene beállítanom a SagemcomF@ST3686V2on, hogy lássák egymást a WIFI-n lógó eszközeim?

    Telekomos IPTV-m van SagemcomF@ST3686V2-vel. A wifire több eszközzel (Tv, notebook, telefonok, nyomtató, stb ) is fel tudok jelentkezni, viszont úgy tűnik, hogy ezek nem tudnak egymáshoz kapcsolódni. Ezért gondom van a nyomtatással, nem tudom a notebookon lévő videókat nézni a Tv-n, nem tudom a TV-t a telefonra letöltött applikációval távirányítani , stb.

     

    Milyen beállítást kellene megtennem, hogy működjön? Köszönöm előre is a válaszokat!

    A nem látják egymást, mit jelent? Win10 családi hálózatot kualakitottàl?  A nyomtató hálózati nyomtató vagy wifis ahol a kliens keresi meg a nyomtatót?  Halozat felderítése engedélyezett?  Valamelyik eszközről Ping parancsot adva sem látható a másik eszköz? Tűzfalak vannak a gépeken?

  7. Ekkor: 2019. 01. 03. at 12:36, Bitang írta:

    Üdv!

    Próbáltam visszaolvasni de nem láttam semmi hasznosat így kérdeznék. Adott egy 150Mbites net a most cserélt sagecom fast386 v2.0 3.97 modemmel. A 2.4Ghz WiFi-m nem hajlandó 45 Mbit-nél gyorsabb netet adni egyetlen eszközön sem. Annak ellenére sem hogy közvetlen a modem mellé rakom. Az 5Ghz WiFi minden gond nélkül stabilan tartja a 140-150 Mbit-et ugyanilyen elhelyezéssel. Van erre valami megoldás/beállítás hogy jobban hasítson? Köszi ha segítesz!

     

    Milyen eszközökkel nézed? Azokon engedélyezett a dual band?

  8. 2 perce, anonymus írta:

    Egyszerhasználatos csak, ha kap egy tuláramot utána kuka. Persze vihar és vihar is más meg a villámok is mások. Ezért nincs  ezekre 110% garancia hogy megvéd.

    Igen és igen ha koaxrol jön.

    A sage-t minek védeni? védje a T, ez csökkenti a jelerősséget, ami ritka esetben gondot okozhat. Esetleg ha használod a koaxon jövő dvb-c adást akkor a tv élé kell ilyen, a sage és a hálózatod közé kellene utps-ethernet védelem ez némelyik  220-as elosztóba benne van. De leginkább a 220-ra kell túlfesz/villám védelem a router és minden eszköz elé. Valószinű most is onnan jött be a cucc.
    És az egés házhoz is jó egy ilyen túlfeszültség levezető:
    https://daniella.hu/eaton-moeller-spet2-2801-komplett-tulfeszultseg-levezeto-c-1p-uc280vac-45ka-168741-10620

    Közvetlen vezetéket ért közeli villám esetére a biztosítóknál érdemes érdeklődni,  

  9. 14 órája, Roli82 írta:

    Sagemcom F@ST 3686 V1/V2 az IPv6 Dual Stack az alábbi esetekben bekapcsolásra kerül:

    Új bekötéseknél, modemcseréknél, csomagmódosításoknál.
    Ha nem érkezik probléma, akkor a régebbi telepítésű Sagemcom F@ST 3686 V1/V2 is megkapják fokozatosan.
    :)

    Az iőtv-ket nem tudod  direkt sagemre kötni? USG-n nincs valami DOS védelem ami hirtelen érkezett sok csomagra bekapcsol? Egyenletes a forgaloma a sage ésaz usg között?

    csak tippelni tudok én is.

  10. 10 perce, Frankie írta:

    Ha a villanyóra melletti fi relére gondolsz az van, és jól működik, mert pl. ha zárlatos valami egyből leold. A véfőföldelés meg van és elméletileg működik is. Nevelőapám villanyszerelő és megnézte több helyen. 

    Most kipróbáltam át dugtam a HGW-t egy másik konnektorba és úgy látszik ez bevált. Most nem ráz. 

    Fordítva is próbáljd bedugni, ha ugy se ráz akkor az előző konnektort kell újrakötni. Ilyen ebbe a konnektorban működik a másikban nem mágia nincs

  11. 1 órája, Frankie írta:

    Megtettem, nincs mérhető áram köztük, de az  előbb a kihúzott koax véletlen hozzáért a számítógépházhoz, és egybő lecsapott a fi relé /remélem jól írom/ Utána rámértem a coax és a konnector földjére és 220-230 körül volt.

    Villanyszerelő kell, most. :-( Óvatosan mérjél a gáz/viz, radiátorcső és a koax között feszültséget, de lehet elég hozzáérinteni, ha lemegy a fi vagy ott van fesz akkor Tkom, (ha jól értem sage-nem is volt bekötve mikor lement a fi relé). De leginkább a te villany hálózatodban lesz a hiba. A fi relé működése azt jelenti hogy a számítógép került a bejövő fázis nagy egy része ami a koaxon távozott a nulla (nema védőnulla) helyett, ez kifejezetten nem egészséges.  

    UI: Akkor is lemegy a fi relé ha a koax bejövő árama rákerül a nullára, az sem jó.

  12. 1 órája, Frankie írta:

    Nem pesti vagyok sajnos. :( 

    https://bolt.sat.hu/fldhurok_levlaszt_izoltor_catv_720   Ez jó lehet? Ha igen ott csatlakoztatod be, ahol bejön a fekete kábel és csatlakozik a fehérhez?

     

    Egyébként tényleg ez lehet az ok. Kicsit utána olvastam. a lényeg hogy ha kihúztam megszűnt a hanfal zúgás is.

    Ezt csak most olvastam, akkor viszont valahogy tovább viszed a földet a sagemtől a többi készülékbe.

  13. 1 órája, anonymus írta:

    Földhurokra akkor gyanakodnék ha földelt dugót használna a Sagem. De nem így van...  Jó teszt lehetne ha pl multiméterrel feszültség mérhető a melegér és a szigetelés közt. Vagy ha összeérinti egy csavarhúzóval és szikrázik. 

    Ez igaz, de még az utp-n visszajöhet a föld ha azon van földelés,  @Frankie Ha a utp kábelek nem földeltek akkor nem lehet földhurok.
    Fi relé (ÁVK) felszerelés javallott és a védőföld ellenőrzése midegyik dugalbjan,, attól hogy ott van nem biztos hogy be is kötötték, vagy nincs szakadás. Ami tény- nem szabadna ráznia hiba nélkül, tehát valahol hiba van, 

  14. 36 perce, Frankie írta:

    Földelt dugóba van bedugva. Elosztót hsználok. így kipróbáltam, hogy azt kiiktatom. Villanyszerelő megnézte a ház villanyszerelését, azzal elméletileg nincs gond. a fogyasztás mértékenek sincs köze hozzá.

    Azt a földhurok leválasztót lehet kérni a telekomtól, vagy nekem kell venni? 

    Neked kell venni, nem hinném hogy a Ts szerelők használnának ilyet.

  15. 10 órája, Frankie írta:

    Sziasztok!

    Kérnék egy kis segítséget.

    A következő a helyzet: Egy ideje észrevettem, hogy néha a számítógépház fémes részei pl. csavarok ráznak. Eső után általában. először a ház vezetékelésében kerestem a gondot, semmi. Most megint esett és megint rázott a gép. Elkezdtem mindent kihúzni - monitor, aktív hangfal - de semmi változás, egész addig, amíg a hgw-ből ki nem húztam a koaxot. Utána megszűnt. De a poén, hogy miután most visszadugtam továbbra se ráz.  

    Ötlet?  

    Sokminden lehet, lehet a koaxon jön be eltérő föld (kell rá földhurok leválasztó) de lehet rossz földelés, laza nulla vezető kötés a hálózaton (ez pl jobban jelentkezik ha nagyobb fogyasztó is működik épp),  Elég nagy szívás rájönni mi a gáz, ugye a gép földelt dugóba van bedugva? Villanyszerelőt ajánlok, de nem biztos hogy megoldódik.

  16. 31 perce, aaronmeister írta:

     

    Az előfizetésem 50es elvileg. egy speedteseten wifin kb 52/5öt mérek (lehet h akkor kábelen nem is lesz ennél gyorsabb?),de kábelen nem tudom, a kábeles netet szeretném megcsinálni.
    A kábel 10 méteres, cat.5E, csatlakozás nincs a modem és a gép között.
    Zöld színű a led, de a gép ugye "Nem Azonosított Hálozatot" jelenít meg, és a kapcsolat "Korlátozott".
     

    1 led van? kellene egy narancs vagy pirosnak is lennie, a zöld villog vagy nem? 

    A routeren talán meg lehet nézni hogy aktivnak látja-e az ethernet portjat (ezt mondjuk telefonról tudod megtenni ha be tudsz lépni a router admin felületére). Szerintema gépednél lesz a hiba, szakértő tudná megnézni.

  17. Épp most, aaronmeister írta:

     

    Köszi a tippet, az eszközkezelőben hálózati kártyák alatt rengeteg eszköz van (a legtöbb rejtett), de felkiáltójel egyik mellett sincs, mindegyikhez úgy tűnik, naprakész az illesztőprogram.

    Milyen sebességű előfizetésed van, mennyi volt a wifi maximum és mennyi a kábeles maximum?

    Milyen kábelt (cat5, cat 5e vagy jobba)  használsz , és milyen hosszú a kábel, csatlakozás van-e útközben?
    A számítógép ethernet portján a led milyen színű?

     

     

  18. 2 órája, csabesz1971 írta:

    Szaisztok. Kis segítség kellene :-) Cégtől szeretnék haza-SSH-zni az otthoni linuxomra. Tűzfal, proxy, stb...

    A 443-as porton elvileg ki tudok menni a cégtől, otthon a linux még a default 22-esen figyel. Hogy állítsam be a port fw-t a SAGE-n, hogy a 443-as portjára érkező kéréseket a megadott IP-jű gép 22-esére továbbítsa? Felhívnám a figyelmet a csatolt képeket látható anomáliára: tudom, kissé ***** a beállítás, de már mindenféle port-permutációt kipróbáltam, eredménytelenül.Ez volt az egyik utolsó kísérletem. Érdekes a Külső befejező portnál látható 864-es portszám, ami az első képen sehol nem látszik, nem én állítottam be ilyet.

    rout2.JPG

    rout1.JPG

    Ezt a harmadik oldalon nem oldottad meg régebben a rasp, elérésére? :-)

×
×
  • Új...