btz

SUPERUSER
 • Tartalmak

  4.603
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit btz posztolt


 1. Szia! 

  Saját router működésére senki nem tud garanciát vállani itt a fórumon. Elvileg nem kéne, hogy probléma legyen vele. Pppoe passthrough és a saját pppoe azonosítóidat a saját eszközbe mennie kell. De akár használhatod dupla NAT-ként is. 


 2. 6 órája, princz írta:

  Sziasztok! érdeklödnék mennyi idö  amire ki épitik 3200 lakosu településen optikai netet már el kezdték láttam több utcába ki van huzva  de kb 3 honapja csinálják de pl mi utcánkba semmi 

  Szia.

  Már írtam párszor, ha fent van a vezeték és a kötődobozok, akkor 1-6 hónap. 


 3. 2 perce, Busz írta:

  A tömegközlekedés is bukóvári mégis fenntartják.

  De apropó, a mai hírközlési törvények mennyire engedik ezt meg hogy felmondja a szerződést mert "neki nem éri meg" ? .

  Vagy semennyire, pont ezért nem is kötnek be még akkor sem ha kifizetjük a költségeket? 

  Ilyen törvény nincs. Semmilyen piaci szereplő, de még magánszemély  sem kényszeríthető olyan szerződés fenntartására, ami neki anyagi hátrányt okoz.


 4. Ekkor: 2020. 05. 24. at 20:27, KZsolt írta:

  Köszönöm! Valóban semmi köze az internet csomaghoz, ha lakáson belül maradok.

  Van rá mód, hogy ezt a "belső hálózati korlátot" feloldjam?

  A router admin felületén van olyan beállítás, ami javíthatja a streaminget?

  Vezetékezz, ezzel sok bosszúságtól megkíméled magad.


 5. Ekkor: 2020. 05. 23. at 16:52, Attila04 írta:

  Sziasztok.

  Van egy TL-1043ND router. Eddig jó volt, viszont egy ideje csak azt írja tablet, telefon, hogy csatlakozva, nincs internetelérés.

  Routerben a Status-nál a Wan résznél a Mac address-en kívül mindenhol csak 0 van. Ez lehet gond esetleg?

  Igen, az elég nagy gond .


 6. 6 perce, Busz írta:

  Akkor jó tudni mert csak úgy venném meg az ingatlant ha ez beköthető.  Állítólag régen volt rubicom koaxos kábel, áthúzták még 10 évvel ezelőtt mikor kifizette a volt ottlakó a bekerülési költségeket. Aztán a villám kivitte az erősítőt.  
  A szolgáltató felmondta a szerződést a javítás helyett, kábelt meg visszabontották.. 

  A villanyoszlopok csoda hogy önmagukat tartják.  De távtartók vannak, tehát optikánál erősítőre se kellene költeni, de gondolom akkor már csak terv meg engedély szinten sem menne át a dolog.

   

  Ahogy írod...

  Szerintem ilyen helyeken már csak 5G-lesz , nem fognak +100 méteres vezetékezni.


 7. Ekkor: 2020. 05. 17. at 20:50, Kozso írta:

  Szia!

   

  A hibanaplót láthatom valahol? Elnézést kérek, ha *****séget kérdezek, de laikus vagyok, viszont kíváncsi is.

  Köszönöm, a segítséget és kérlek, ne értsd félre, amit most írok: a régi eszközzel semmi baj nem volt. Azért bosszant az egész, mert nem én kértem az eszköz cserét, nem jeleztem, hogy hiba van, stb, hanem a T. Telecom dönötött és cserélt. Azóta van a fent leírt gondom. Ehhez képest NEKEM KELLENE plusz ktgbe vernem magam azért, hogy az általam fizetett szolgáltatást azon a szinten tartsam, amire szerződtem??? Ez kb olxyan, hogy bérelek egy versenyautót, de ahhoz, hogy versenyezni tudjak - hát nekem kellene felturbózni a motort... (????). 

  Előre is köszönöm a választ!  :)

   

  Webes adminisztrátori felületen keresd. Típusa válogatja, hol és milyen menüpont alatt érhető el...

  A Telekom digitális elosztó egy extra szolgáltatás. Vannak szolgáltatók, ahol például csak egy ethernet végződést kapsz a többi az efi dolga. Régen a T-nél is volt, hogy kaptál egy modemet, a routolás pedig saját eszközzel ment.

  Persze abban igazad van, ha már adnak egy eszközt, az menjen rendesen. Szerintem addig kérj újat, amíg a hiba fennáll. Ha kell akkor naponta. 72 órán túli hiba esetén pedig kötbér, amit a köv havi számlán jóváírhatnak.


 8. Szia!

  Helyi kiérkező szerelők ezt kiszállás után műszaki vizsgálattal, de még lehet, hogy előtte is, pontosan meg tudják mondani, mit tudnak adni az adott utcában.

  Nem hiszem, hogy lenne az a pénz, amit egy lakossági előfizető kiperkálna egy ilyen fejlesztésért. Akár milliós költsége is lehet egy ilyennek. Na meg engedélyek hosszú sora, mire kivitelezhető, műszakilag átadható stb stb...


 9. 6 perce, Busz írta:

  Amúgy ilyen esetben számít az is hogy milyen csomagot rendelek?  Azt hittem lényegtelen a csomag nagysága, nem azt nézik. 
   

  Szerintem csak azért írta, hogy össze tudd hasonlítani a megtérülési értékkel, amúgy nem nagyon számít egy egyéni előfizetés esetén. Az már többet nyomna a latba, ha mondjuk lenne ott még vagy 10-20 előfizető. Az már úgy hozzávetőlegesen nagyon hosszútávon akár meg is térülhet.


 10. A 1414-en kérheted az IPSec passtrough bekapcsolását, de nem biztos, hogy ez a baj. Ha  a probláma a passtrough kérése után is fennáll, érdeklődj a szerver üzemeltetőjénél.


 11. 7 perce, justzoli írta:

  Köszönöm a válaszát!

  Az esetleg publikus infó, hogy melyik szolgáltató nyerte? Vagy a dokumentum elérhető valahol?

  Jelenleg a településen csak a Telekom kínál vezetékes internetszolgáltatást (ADLS), ezért furcsa számomra, hogy más illetékes szolgáltatót keressek.

  Üdv!

  A fórum szabályai szerint más szolgáltatókról történő diskurzus nem engedélyezett az oldalon, ezért itt nem adhatom meg a nevét annak a szolgáltatónak amelyik az adott járást megnyerte. Az interneten keresve a keresett szolgáltató neve megtalálható. 

  Írtam privát üzenetet


 12. Hello @FixMyNet

  Unfortunately, Telekom can not undertake a guarantee maximum speed on Wifi network. (Telekom can undertake 0 mbps on wireles networks) There are many distractions that can negatively affect the speed of your wifi, so first you need chek your internetplan speed on wired network connection. You can inquire about your own device problems from manufacturer of your own device.