btz

SUPERUSER
 • Tartalmak

  4.212
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit btz posztolt


 1. @Yespoker

  Nos ez remek hír. 👍🏻 Épp ezért is írtam, McBélabá véleményével szemben, hogy mérésnél jobb megszabadulni mindenféle szoftvertől, vírusirtóktól, de főleg mindenféle killertől, ami a hálózatot befolyásolhatja. Célszerű lenne egy erős SSD-s géppel is mérni egyet, lehetőleg a Speedtest.net oldalt használva, nem tartom kizártnak hogy 7-800-at is összelehet hozni egy igazán bika géppel. 


 2. 25 perce, McBelaba írta:

  Az IANA szabvány és ajánlása szerint az IPV6-os cím egyedi, mert tartalmazza a MAC címet is, olvass utánna. Az hogy a facsvart kalapácssal is be lehet verni a fába, nem jelenti azt, hogy be kell kalapáni, hanem be kell csavarni, mivel csavar...
   

  SLAAC konfiguráció esetén a MAC címből EUI-64-el generálható IPv6 suffix interfészazonosító cím. Általában ajánlott így megoldani, de sehol nem olvasok olyat, hogy kötelező lenne. Lehet egy full random suffix is. 


 3. 5 perce, Yespoker írta:

  Mire gondolsz? Írtam, hogy mindenféleképpen. Ha kábelekre, akkor Cat6-os  kábelekkel, de a modem saját kábelével is. Más gépen nem próbáltam, ha erre gondolsz, de a gép 1Gb-es hálózati vezérlős.

  Rendben. Ennek fényében csak azt tudom javasolni, hogy válts kisebb csomagra, vagy térj vissza előző azolgáltatódhoz, amennyiben az biztosította a megfelelő sávszélességed. 

  Ha neten rendelted a szolgáltatást, akkor ha jól tudom 14 naoon belül elálhatsz kötbér mentesen is. 


 4. 2 perce, McBelaba írta:

  IPV címnek a MAC-ot is tartalmazni kellenne az egye azonosítás miatt. ?!

   
   

  Nem kell tartalmaznia. 


 5. 3 perce, Yespoker írta:

  Különböző netes oldalakon. Magyar, külföldi stb. Egy felső kategóriás routerrel a modemet bridge módba téve és közvetlen a modemmel is minden le és feltöltést leállítva. Egyébként a legjobb eredményt adó külföldi oldal adatit néztem mérvadónak.

  A kapcsolódás vezetéken vagy wifin történt? Legyen az közvetlen vagy közvetett. 

  Az eszköz milyen amivel mértél? HDD vagy SSD van benne? Processzor, memória? 

  Van e telepítve a mérőeszközre valamilyen vírusírtó, kémprogram figyelő?

  Digitális elosztó felületéről leolvasható pár adat. Erről tudnál e beküldeni képernyőképet? A bejövő jelszint adata érdekes lehetne. 


 6. 1 perce, ntamas írta:

  Ha már azt nem képes megjegyezni, hogy be vagyok jelentkezve (nem 5 percre), legalább azt megjegyezhetné, ha bejelentkeztem, hogy milyen sorrendet állítottam be előzőleg. Lehetne akár a beállítások közt is egy ilyen opció, ami a sorrendet, az egy lapon megjelenő hozzászólásszámot beállítja.

   

  Azt hiszem, ha jól emlékszem (mivel nem ma volt ez sem) ezeket a dolgokat is felvetettem már odafent a klubban. Mármint azt, hogy így kéne működnie. 


 7. 11 perce, okostojás írta:

  Csak most úgy ránéztem kíváncsisagképp. Nekem a hg8245h után van egy mikrotik router. Az intéz mindent. Lehet nincs jó beállítva. Kérdem másképp. Optikán is megy mar az ipv6?

  Fejből nem tudom, megkérdezhetem, hogy mi a hivatalos álláspont, de jóval gyorsabb, ha megnézed, hogy a szolgáltatói eszköz kap e, ha beállítod gatewaynek.


 8. Ekkor: 2019. 10. 31. at 13:30, ntamas írta:

  Még az is zavaró egyébként, hogy a hozzászólások sorrendjének beállítását sem jegyzi meg. Állandóan újra kell rendeznem, hogy a legújabb legyen legalul, mert ha a legújabb van legfelülre állítom, akkor az első post rögzítve van és ez zavaró, azt a hatást kelti, mintha összevissza lennének a postok.

  Sajnos ez engem is felettébb irritál. Én kérdeztem az illetékeseket, hogy ez most miért lett így beállítva, azt mondták, hogy AB teszt. Hogy pontosan a fórumozó melyik idegszálát tesztelik, azt nem tudom :D 


 9. 4 perce, okostojás írta:

  Optikán egy deka IPV6-ot se látok.

  A digitális elosztód WAN interfésze nem kap IPv6 címet?


 10. @Tamas586

  Nincs semmilyen átverés a Telekom szerverével szemben. A Telekom ad egy IPv6 címet az eszközöd WAN interfészének (DHCPv6-al, SLAAC-al nem) és egy /56-os prefixet a LAN-odnak, innen a Telekom dolga lezárul.

  A LAN-odon a prefixből lehet képezni IPv6 címeket, amit lehet kiosztani DHCPv6-al mondjuk Windowsos gépeknek és SLAAC-al RA (Router hirdetés) útján, akár DHCPv6 szerver nélkül is.

  interfaces-openwrt.jpgwindows-laptop-adatpter.jpgipv6-test.jpg

  Érdekes, hogy a géped kap állapotmentes autokonfigurációval címet, mégsem megy ki vele a netre. 


 11. 5 órája, Tamas586 írta:

  Na úgy érzem hasznos volt a sok sok éves várakozás, mert megérkezett Pesten ADSL-re az IPv6 hozzám is..

  Jelenleg így van beállítva:  

  wrt1.png

  Ekkor a routerem kap csak ipv6-ot, a pc, és a többi eszköz nem.

  Ha bekapcsolom a Radvd -t akkor a pc kap 2001-es ipv6 címet de a router elveszti azt és a tesztsitetok is azt jelzik hogy nincs ipv6-om.

  Ezen leírás szerint ez igaz is lehet: LINK: "Modem esetén a modemre kapcsolódó ügyfél eszköznek DHCPv6-ot kell használnia" (SLAAC nem támogatott) = (RADVD nem támogatott?)

  Kérdés:  Hogyan tudok 1-2 eszköznek (PC, telefon) IPv6 címet biztosítani ezen DD-WRT routerrel?

  PC-nek fix ipv6 címet adva se működött egyik teszt se. Dhcp6s -t bekapcsolva semmi se történik.

  Bár nem tartozik a kérdéshez, de én ezt a DD-WRT-t lecserélném OpenWRT-re. Ott sok mindent állítgatni már nem kell, sokminden automatikusan megfelelően be van állítva az IPv6-hoz. 

  A Dhcpv6 megkötés a saját eszközöd WAN ip címére vonatkozik, annak kell DHCP-vel várnia az IPv6-ot. 

  Saját LAN-odon azt csinálsz amit szeretnél. Én használok DHCPv6-ot is és SLAAC-ot is, így amelyik eszköz támogatja mindndkettőt, annak 2 IPv6 globális címe is van. De lehet több is. 

  RADVD fusson és a DHCP6s és DHCP6c is. 

   


 12. 12 órája, bazsee83 írta:

  A Zalaegerszegi járásba mi tartozik bele? Vasboldogasszonyban ami Zalaegerszegtől 10km csak a Net Plusz díjcsomag érhető el ami 30Mbit/s és ebből jó esetben jön 19 Mbit/s ( zte speedport entry 2i modemem van). Ez lássuk be harmat gyenge a mai világban amikor 4G/LTE a lakásban 60 Mbit/s alatt nem nagyon van (csak ugye nem mindig vagyok otthon, hogy megosszam a mobil netem). Az egyik szerő mondta, hogy állítólag 2021ig mindehol lesz optika, ugyhogy legyek türelmes :-) .

  A lényeg, hogy számíthatok a közeljövőben gyorsabb vezetékes internetre, vagy sem?

   

  Üdv.: Balázs

  •  

  Üdv! 

  Vasboldogasszony a Zalaegerszegi járásban található (Google). A Zalaegerszegi járás Szupergyors Internet fejlesztésére, azaz a minimum 30mbps hálózat kiépítésére nem a Magyar Telekom kapta a támogatást. Így a Telekomra ott nem vonatkozik a Szupergyors internet programban meghatározott 2020 vége határidő. Hálózat fejlesztést és a 30mbps hálózatot illetően a nyertes szolgáltató ügyfélszolgálatán érdeklődhetsz. 


 13. 2021-re még biztosan nem lesz optika egy halom helyen, márha az optika alatt azt értjük, hogy házig vagy épületig elhúzott optika. Ha nem arról beszélünk, hanem településig elhúzott optikáról, akkor megeshet, hogy igaza van annak, aki ezt mondta. 

  Tegyél fel DSL vonali infókat, ami a ZTE-d webböngészőben elérhető adminisztrációs felületéről tudsz leolvasni. 


 14. @user546546

  A DOCSIS technológiából eredően. 

  https://hu.m.wikipedia.org/wiki/DOCSIS

  A konkurens szolgáltató valószínűleg DOCSIS 3.1-et használ és kevesebb előfizető lehet ugyanazon a nodeon. Nálad viszont DOCSIS 3.0 lehet nagyon sok előfizetővel egy szegmensen. 

  Uptate:

  Ja most nézem, hogy  melyik konkurens szolgáltatóról van szó. Az meg optikai hálózat, ott egyértelműen kiadhatók ilyen sebességek, amik koaxon nem igazán. 

  Uptate 2: Természetesen ahol a Telekom is optikai hálózaton szolgáltat, ott a 2000 mbps download 1000mbps upload sebesség is elérhető. 🙂 


 15. Már feltetted ezt a kérdést itt egyszer.

  Ezt elolvastad egyébként?

  Különösen ezt a részt:

  "Van egy saját VPN szerverem vagy egy VPN szerverhez szeretnék kapcsolódni, minden jónak néz ki mégsem működik. Mit tehetek hogy működjön?

  Minden VPN kapcsolat működik a HGW-en keresztül, ha a "Haladó/Opciók" menüben a PPTP Passthrough és IPSec Passthrough" be van kapcsolva."