btz

SUPERUSER
 • Tartalmak

  4.008
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

6 Követő

btz a fórumon

 • Rang
  ELNÖK
  86
  86

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  1500+
  1500+

  Népszerű

  Népszerű vagyok, a fórum indulásától a kérdéseimre, válaszaimra ennyi elismerést kaptam a fórumtagoktól.

  Tesztelő

  Regisztrált Telekom tesztelő vagyok

  100+
  100+

  TV Guru

  Otthon vagyok a televízió témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  100+
  100+

  Internet guru

  Otthon vagyok az internet témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Telefon guru

  Otthon vagyok a telefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Mobil guru

  Otthon vagyok a mobiltelefon témakörben, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  50+
  50+

  Egyéb guru

  Otthon vagyok a Telekom ügyintézéssel/ a Telekom fórummal kapcsolatban, az előző 90 nap alatt ennyit posztoltam

  Tanácsadó

  Visszajelzéssel, tanáccsal, ötlettel segítem a Telekom fórum és/ vagy a Telekom működését

  Superuser

  Superuser vagyok

Profil megtekintések

10.256 profilmegtekintés
 1. A Win10 víruskeresője? 😂
 2. @varga Fel megy a láza 😃 De vicccet félreteéve, seehogyan nem lehet érzékelni, ha vírusos a géped. Tegyél fel eggy rendes vírusírtót, az majd érzékeli. Az Avastot inkább hagyjuk. Kuka.. De ez csak szubjektív vélemény.
 3. internet

  @jagerm Nincs 30mbps csomag, ezt már a fórumon több tagnak is jeleztem. Amennyiben Net S Plusz csomagod van, az ÁSZF szerint az alábbiak mérvadóak: "Az előfizetői hozzáféréseken rendes körülmények között általában elérhető, illetve aktuálisan elérhető sebességértékeket a hozzáférés típusa, az adott vonal műszaki paraméterei és az adathálózat pillanatnyi forgalmi viszonyai, valamint a központtól való távolság határozzák meg. Amennyiben ezek alapján az adott előfizetői hozzáférési ponton a díjcsomag kínált sebesség értékeinél magasabb sebesség értékek érhetők el, úgy Szolgáltató a ténylegesen nyújtott sebességet nem korlátozza a kínált értékben, hanem annál magasabb sebességű szolgáltatást is elérhetővé tehet. VDSL technológián, VDSL üzemmódban működő központi egység használatával a letöltési sebesség kínált sebessége, elméleti maximuma 100 Mbit/s is lehet. *ADSL hozzáférés esetében, valamint Perkáta kábelhálózattal ellátott területein a kínált letöltési sávszélesség maximum 20 Mbit/s; kínált feltöltési sávszélesség maximum 1 Mbit/s. **A Szupergyors Internet Program keretében fejlesztett területeken a kínált letöltési sebesség 30 Mbit/s, garantált letöltési sebesség 7,5 Mbit/s, kínált feltöltési sebesség 6Mbit/s, garantált feltöltési sebesség 1,7 Mbit/s, VDSL technológián, VDSL üzemmódban működő központi egység használatával, IPTV használata nélkül." Tehát a lényeg a Net S Pluszban, hogy sebességed a rendes vonali körülmények szerinti sebesség. VDSL esetén lehet akár 100mbps is, annaknellenére, hogy a kínált sebesség 30mbps. ADSL esetén maximum 20mbps vagy amennyit a vonalad hibamentes állapotban elbír. Konklúzió : Gyakorlatban nincs 30mbps-re beállított csomag DSL technológián, mindenki annyit kap, amennyit a vonala hibamentes környezetben fizikailag teljesíteni tud. Természetesen nyugodtan idézd a hozzászólásokat az ügyintézőnek.
 4. @remora A Telekom megújított felülete szerint a következő 90 napban nem várható szupergyors internet fejlesztés a településen a Telekom által. A Szupergyors Internet Program keretében új hálózatot építenek, amely megfelel a program által támasztott minimum 30mbps névleges letöltési sebességet nyújtó hálózatnak. Ez lehet optikai vagy réz alapú is, a háttér optika közelebbhozásával a felhasználó felé (Pl VDSL2) A Szupergyors Internet Program végső határideje 2020 Szeptember 30, ahogy a fenti ismertetőben is olvasni lehet.
 5. internet

  @jagerm Simán tudna 100 mbps-t már önmagával a DSL-el is, mivel látható a képen hogy a szinkron simán hozza a 100 megabitet. Ha az LTE ág is szuper lenne és az összes tunnel működne, akkor még több is kijönne a csövön. Ha maximumon van a térerő, akkor kap "jelet" rendesen, ha az ablak mellett van, többet már nem lehet tenni az ügy érdekében, mert közben ellenőriztem, hogy ezen sehol nincs külső antenna bemenet. Érdemes ellenőrizni mobil eszközzel is a sebességeket a beltérben, hol lehet a legtöbbet kihozni az LTE-ből és oda áthelyezni a digitális elosztót. Ha nem akarod lemondani a gyorsító opciót, akkor mindaddig kell hibára bejelenteni, amíg meg nem oldják, hogy ne kapcsoljon ki sem egyik, sem másik tunnel önkényesen. Ha nem lehet mit tenni, akkor a gyorsító opció lemondásával és Speedport Entry 2i-vel egy stabil 90-100mbps neted lenne.
 6. Úgytudom, hogy lehetséges hozzáadni az előfizetést több Telekom fiókhoz is, de ez csak bizonyos jelszavak birtokában lehetséges, így nem valószínű, hogy ez történt volna.
 7. internet

  @jagerm Nem. A kábelnek semmi baja, a DSL tökéletesen szinkronizál a központal. A probléma az, hogy a DSL és az LTE bonding tunnelben csak az LTE megy, a DSL down, azaz nem megy. Ha visszaolvasol a fórumon, akkor láthatod, hogy többeknek volt problémája a tunnel működésével ezen a digitális elosztón. Ez valami szoftveres "bug"-ja lehet az eszköznek, amit azóta sem tudtak teljesrn helyrerakni ezekszerint. Az LTE teljesítménye nagyon sok függvényes dolog, kezdődik ott, hogy mivel vezeték nélküli technológia, jelentős hatással lehetnek rá a tereptárgyak, pl egy vasbeton épület vagy egy Faraday kalitka, folytatódik ott, hogy osztott környezet, tehát egy cellában lévő felhasználók egymás konkurensei a hálózatban. Én azt tanácsolom, hogy mivel a mobilhálózat sebessége elég elenyésző felétek, így az LTE sokat nem ad hozzá a történethez, én megválnék tőle és egy Speedport Enrty 2i típusú digitális elosztóra váltanék. (Ez esetben biztos azt adnának). Vagy közelebb raknám a szerkezetet az ablakhoz vagy külső antennával használnám (nem tudom hogy van e rajta aljzat, amivel lehetne külső antennát csatlakoztatni), bár a bonding működésének ilyen jellegű hektikussága okán ezt is meggondolnám, hogy szenvedjek e külső antennázással.
 8. internet

  Szia. Igen, ez az amit kértem. Nem, te nem tudod megcsinálni, mivel ez abban a központi szekrényben történik, amiről szó volt és a kép alapján felesleges is lenne, mivel a vonal állapota gyakorlatilag tökéletes és látszik, hogy tényleg gyakorlatilag rajta ülsz a szekrényen. A DSL vonaladdal tehát minden rendben van. Vagyis inkább minden rendben is lenne, ha az általad beküldött képen nem az lenne látható, hogy a DSL tunnel Down-t mutat. Ez azt jelenti, hogy abszolút nem használod a DSL-t, tehát a rézvezetéken semmi nem megy ott ki, csak a 4G (LTE) ágon kommunikálsz.
 9. internet

  Üdv @jagerm A digitális elosztó webes adminisztrációs felületén keress rá a vonali adatatidra és tegyél fel arról is képet, az többet elmond a vonalad fizikai állapotáról, mint a Speedtest kép. Az egy dolog, hogy a DSL központ az utcátokban van, a hozzád beérkező érpár lehet, hogy teljesen másfele "kanyarog" mire hozzád ér, már lehet hogy van benne egy kilóméter is. Akkor olyan is előfordulhat, hogy ráraknak egy gagyi portra, ami csak annyit bír amennyit. Nekem is volt egy olyan időszak, mikor alig 30-35 megabitet bírt a vonal (előtte 75-80mbps megvolt) aztán sokáig azzal voltam hitegetve, hogy ez ennyi nincs több, érdekes módon mikor sikreült átrakatnom magam magam másik portra, akkor csak visszakaptam a 75-80 megabitemet, pedig se a központ nem ment arrébb, sem a házunk, szóval ilyeneken is múlnak dolgok. Az LTE kombós elosztó működése elég hektikus. Volt egy időszak, mikor naponta téma volt itt a fórumon, hogy egyszer az LTE tunel kapcsol ki, egyszer a DSL ág szakad és emiatt esik szét a vonal. Érdemes visszaolvasni és esetleg rákérdezni egyes tagokra, hogy azóta hogy szuperál a gyorsítóopciós megoldásuk.
 10. @ehunvane Sajnos ennyi információból lehetetlen megmomdani, hogy mi és miért nem csatlakozik. Teamvieweres távsupport keretében meglehetne oldani vagy kérj meg egy helyi hozzáértőt, hogy állítsa be neked.
 11. Értem. Nen is tudtam hogy belerakták ezt a funkciót ebbe a típusba. IPTV - vel felejtős, akinek k csak net van, annak jól jöhet
 12. Nem valószínű hogy abból eredne a hiba, hogy más hozzáadta volna a számod. Töröld az applikáció összes adatát, majd jelentkezz be újra. Ha a hiba továbbra is fennáll, akkor valamilyen szerveroldali bug lesz.
 13. Pppoe passthroughnak kéne lennie valahol. Szerintem ne használt azokat az opciókat, amit ott ír. Az IPTV biztos nem fog menni bridgelve
 14. Lehet hogy valaki lenyúlta az SMTP jelszavad azzal nyomatta a massmailt. 🙂 Csak viccelek 😃 A lényeg hogy most működik 👍
 15. Szerintem a céges rendszerkazdával kéne tárgyalnod erről