Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

JamesWagner

Tag
  • Tartalmak

    18
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

    soha

Minden, amit JamesWagner posztolt

  1. JamesWagner

    Mobilinternet

    Csak azt áruld el, hogy még is hogyan tudnának 3G antenna segítségével hozzáférni a TE BELSŐ hálózatodhoz??? Fizikailag képtelenség 3G-vel akár egy WiFi, akár egy LAN hálózatra betörni!!! Ha te is 3G-t használsz, akkor sem tudnak megtámadni, mert a hálózat titkosítva van. Ha be is törnek a hálózatodra, hogyan tudnának TÖNKRETENNI berendezéseket? Fizikailag ez is képtelenség. Az, hogy neked mindenből a legdrágább van, és még a szolgáltatót rágalmazod hogy nem segít, csak hab a tortán. A szolgáltató nem tehet arról, ha a szomszédodban pl egy illegális CB rádióállomás működik. Ha valami zavarja a vételedet pl a televíziókészüléken vagy bármely más levegőben terjedő szolgáltatással kapcsolatban, akkor fordulj a Nemzeti Média és Hírközlési Hatósághoz! Szerk.: Ha meg londonban dolgoztál, akkor nem kellett 3 évet dolgoznod érte :)
  2. JamesWagner

    Mobilinternet

    Hát igen, és mi meg ma jöttünk le a falvédőről. Ahhoz képest, hogy nincs másfél éve bevételed, igen drága eszközöket vásárolsz magadnak :) És igen, távolról 3G-s hálózat segítségével mindent tönkre tudnak tenni neked. És természetesen a lehető legdrágább eszközeidet. Ja igen, azért a bankszámlaszámod megírhattad volna, hogy sok pénzt utaljunk neked MIELŐTT éhenhalnál!!! :(
  3. JamesWagner

    Műholdas televízió

    Most én is vettem a fáradtságot, és megnéztem ezt az alkalmazást! Nálam 1 hete van Interaktív SAT TV. Még nem ellenőriztem. Valóban nem működik a YouTube alkalmazás! A hibajelenség teljesen ugyan az, mint amit abaladar65 felhasználó leírt! Kiváncsian várom a megoldásokat én is! :)
  4. JamesWagner

    Műholdas televízió

    Köszönöm a segítő választ!!! A Boxot tegnap este már nem volt lelkierőm cserélgetni. Ma viszont megtettem. Kiderült, hogy a box behalt. Már be sem bootol mindig... élt 2 órát nálam :D Ennyit ezekről az eszközökről! Bejelentettem hibára, 72 órán belül cserélik :)
  5. JamesWagner

    Műholdas televízió

    Öröm és boldogság, ma felszerelték nálam az interaktív SAT TV szolgáltatást, de....   Sajnos fél nap elteltével az egyik boxon (Huawei EC2208S) egy parabola antenna kis piros X-el áthúzva jelent meg! A menübe belátogatva a jelszint: 0% Jel/Zaj viszony: 80% A többi 2 boxon a jelszint 60% körüli, a jel/zaj viszony szintén 80%   A kollégák a megbeszélt 14:00 helyett 16:00-ra értek ki. Gyorsan feldobták a boxokat, és már ott sem voltak. Még nem jelentettem be hibára, mert este van... kérdésem, hogy nem kellett volna mondjuk megmérniük a parabolámat? Már 5 éve fent van a fejegység is, senki sem nyúlt hozzá.   Leellenőriztem a koax kábelt, a boxot is ujraindítottam, de ezek nem oldották meg a bajt. Tippetek van?
  6. JamesWagner

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    A feltoltesi sebessegem 1Mbit maradt. Majd meglassuk mi lesz :)
  7. JamesWagner

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Tegnap kijott egy kedves T-Home munkatars, es lecserelte a modemem egy VDSL kepes Speedport tipusra. Most vegre jon a 20Mbit teljes sebesseggel. Ez eddig ADSL2+ -on csak 13Mbit korul ment. Termeszetesen beallitottam hogyncsak modemkent uzemeljen. A tobbit a sajat eszkozeim kezelik. Igy nem lesz gondom a tuzfallal, es portot is tudok nyitni. ☺
  8. JamesWagner

    Vezetékes telefon

    No igen, ez is lehet :D Nem rossz megoldás a VoIP. Én ma már feleslegesnek tartom az otthoni telefonszolgáltatást. A mobilszolgáltatók csak úgy öntik a nyakunkba a sok kedvező ajánlatokat, a családbarát kedvezményeket. Ma már a 120 éves dédinek is saját mobiltelefon előfizetése van. A hivatalos ügyeket is el lehet intézni mobiltelefonról. Persze vannak érvek a vezetékes mellett is, de a modern világban egyre hátrébb szorul ez...
  9. JamesWagner

    Műholdas televízió

    Sokan tudják, hogy sajnos a szolgáltató által biztosított eszközök nem a működésük stabilitásairól híresek. Az átlagfelhasználóknak tökéletesek. Elmennek ezek is. De aki komolyabban kihasználja őket, azoknál már jelentkeznek a nem súlyos, de kellemetlen hibák.   Ilyen például a Sagem boxok *******yása, képhibái. A ZTE csodák WiFi problémái, portnyitási gondjai. Természetesen érthető, hogy a szolgáltató költséghatékony úton szeretné megoldani a szolgáltatás biztosítását. Ne menjünk bele abba, hogy drágább 3x kicserélni valamit, mint 1x jól megcsinálni. Nálam például annó a ZTE csodakütyüt nem voltak hajlandóak kicserélni, hiába volt hasznlhatatlan a WiFi, és nem tudtam normálisan portokat nyitni. Ekkor lemondtam a telefonszolgáltatást, és saját hardvereket és saját hálózatot építettem ki megfelelő minőségű vezetékekkel és hardverekkel.   A lényeg, hogy szerintem sokan törekedünk arra, hogy a saját forrásból és megbízható készülékeinket használjuk. Ha már nem szolgáltat profi minőségű hardvert a szolgáltató, legalább engedje meg, hogy a saját eszközeimet használhassam ott, ahol ez lehetséges.
  10. JamesWagner

    Vezetékes telefon

    Szia!   Kicsit félre lett kutyulva az információáradat :)   Valószínűleg van még élő analóg telefonszolgáltatásod. Ez esetben a bejövő telefonvonalat a Splitter LINE oldalába dugd. Ezt követően az ADSL modemet a Splitter MODEM csatlakozójába, a telefont pedig a PHONE csatlakozójába kell dugni.   Amennyiben a későbbiekben digitális telefon előfizetésed lesz, kapni fogsz egy VoIP tudással rendelkező modemet (ezek a ZTE, stb csodák...). Mely helyettesíteni fogja a jelenlegi D-Link modemed. Ezen már lesz egy PHONE csatlakozó. Ebben az esetben a szűrőre nem lesz szükség.   Elképzelhető, hogy a sok infót nem tudtad hírtelen feldolgozni, ezért nem világos :)
  11. JamesWagner

    Műholdas televízió

    A SAGEM készülékekkel már évek óta problémák tapasztalhatóak. Valószínűleg hardveresen gyenge.   Amit próbálj ki, mielőtt a "földre ejtenéd": Lépj be a beállítás menübe, és csinálj egy alapbeállítás visszaállítást (Hard Reset)!!!   Ha ez sem segít, tessék hívni az ügyfélszolgálatot! :)
  12. JamesWagner

    Műholdas televízió

    Egyébként kezdek kissé türelmetlenné vállni. 16.-ik napja várom, hogy időpontot egyeztessenek velem a szerelők az interaktív SAT TV bekötését illetően. Hétfőn felhívtam az ügyfélszolgálatot, és még akkor sem tudtak időpontot adni. :(
  13. JamesWagner

    IPTV

    Most direkt bekapcsoltam, és igen, nálam is mennek! :)
  14. JamesWagner

    Műholdas televízió

    Köszönöm a választ Vero!   Farao!   A szerelőnek a szolgáltatás működéséhez szükséges kiépítést el kell végeznie. Az Interaktív SAT TV szolgáltatáshoz internetre is szükség van. Tehát neki legalább azt a szakaszt ki kell építenie, ami az interaktív szolgáltatás eléréséhez szükséges. Az más kérdés, hogy nem a dizájnra fognak törekedni...   Szólj be az ügyfélszolgálatra, és jelezd a hibát!
  15. JamesWagner

    IPTV

    Szia Robin! Már értem. Szóval 15m szakaszt szeretnél kiépíteni. Ez igen kis távolság. Ezen a szakaszon nyugodtan használhatnál sima UTP kábelt. A mai készre szerelt UTP kábelek szinte mindegyike Cat5e (1000Mbit/s) kategóriájúak. A kábelnek 15m-en alig van csillapítása. Zavarni pedig biztos nem fogja semmi (ha csak nem indítasz be a kábel mellett egy sarokcsiszolót, de még az sem dúrva).   Természetesen megveheted a Cat6-os kábelt, nem okozol vele semmi rosszat (persze ahhoz Cat6-os csatlakozók is kellenek a végpontokon, amik egy mezei routerben vagy STB-ban nincs). Simán meg lehet hajlítani 90 fokban. Én 15m-en feleslegesnek tartom. 15m UTP kábelt max 1000Ft-ért vehetsz, a többit pedig elköltheted sörre! :D
  16. JamesWagner

    Műholdas televízió

    Köszönöm Attila!   Bocsánat, félregépeltem. A modemem a D-Link, a Routerem pedig egy TP-Link. Nem lesz telefonszolgáltatásom. Volt, de lemondtam, mivel nem is használtuk. Azóta használom a saját eszközeimet, amivel sokkal jobban meg vagyok elégedve mint a ZTE csodával. Ezért is aggódtam, hogy ha interaktív SAT TV-re váltok, akkor ismét egy ilyen jóképességű hardvert fognak rámtukmálni. Az ügyfélszolgálatos csókák mind azt mondják nekem, hogy márpedig cserélni fognak modemet, ebben az esetben seprűnyéllel fogom leverni a falról :)   Én is úgy gondolom, hogy mivel csak az interaktív funkciókhoz szükséges az internetkapcsolat a STB-nek, nincs szükség külön bekonfigurált hálózati eszközre. A válaszod bíztató, remélem így is lesz! Köszönöm!
  17. JamesWagner

    IPTV

    Szia!   Én a saját hálózatomon STP kábelt használtam, mikor nyáron elvégeztem egy teljeskörű kiépítést. Ezek a kábelek 4 csavart érpárt tartalmaznak, közös fóliaköpennyel, és egy rézharisnya árnyékolással. A végeire olyan szerelhető csatlakozót vásároltam, melyekbe a harisnyát be lehet kötni, és ha azt bedugod a készülékedbe (pl PC ami jó esetben testelve van) akkor pluszban megerősíti az árnyékolást a testeléssel. 50m-en már kezd ajánlatossá vállni ennek a használata. Az SFTP-t azért nem ajánlom, mert jóval merevebb, és nehezebb ezáltal kezelhető formában felhasználni. Az STP kábel minimum Cat5e kategóriájú, és ha a végek jól vannak szerelve, akkor akár 1000Mbit/s adatátvitelre is képes. Otthoni hálózatra több, mint elég!  :)
  18. JamesWagner

    Műholdas televízió

    Tisztelt T-Home!   A napokban fogják létesíteni nálam az Interaktív SAT TV szolgáltatást. Néhány kérdésem lenne, de előtte leírom a jelenlegi műszaki állapotot: -Nálam korrekt módon ki van építve a vezetékes hálózat. A nyáron az összes szobába le lett húzva a számítógépeknek is, és a TV készülékekhez is Cat5e minőségű kábel. Van egy központi hely, ahová ezek a kábelek csatlakoznak. Mivel több kábel is van, ezért a számítógépek közvetlenül a routerbe, a TV készülékekhez menő kábelek pedig egy switch-en keresztül kapnak internetet. A router egy D-Link 360R FEKETE.   Kérdésem pedig az, hogy mivel én sosem voltam megelégedve az Önök által szolgáltatott modemekkel (állandó internet szakadás, WiFi használhatatlansága) ezt az interaktív Sat TV beüzemelése után sem szívesen tenném meg, tehát ha meghagynám a jelenlegi felállást a saját eszközeimmel, akkor is tudom használni a szolgáltatást? Vagy ehhez mindenképp az Önök modemmel és routerrel egybekötött eszközét kell használjam? (Ennek nagyon nem örülnék) Válaszukat előre is köszönöm!
×
×
  • Új...