Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

root

SUPERUSER
  • Tartalmak

    707
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

  • Days Won

    1

Blogkommentek, amit root posztolt

  1. 2 minutes ago, ZIROX said:

    Családnak szeretnék beállitani ezen a routeren keresztul egy media szervert. Ratennek egy 1tb vinyot. Eddig oke de van egy hugom aki toltene le ra filmeket stb.. a kerdesem az hogy transmission fel lehet ra rakni hogy telorol tudja iranyitani a torrenteket? Koszonom!

    Ps. 1080 filmeket azert letudja majd jatszani halozaton neki ugye?

    Mire szeretnéd a transmissiont felrakni? A media serverre?

  2. Just now, btz said:

    @anonymus

    Fájlok elérésére, kliens oldali applikációkra gondolsz? Transmission remote, (S)FTP client, SMB Client, DLNA, VPN. Mindenhez van kliens. 

    Persze, nekünk ez megy. De egy átlag usernek ez a syno jó megoldás. A synok általános problémája, hogy a vas alá van tervezve. A kis 2 bayes cuccok épphogy csak vánszorognak. Ha azonban akár egy c2d-re tolod fel, mindjárt más lesz. i3-on  /2400/ meg brutálisan gyors. 

  3. 1 minute ago, csabesz1971 said:

    Halovány sejtelmem sincs, milyen fw-t használnak...Közöm nincs a hálózatokhoz.... :-)

    Igen, ezt látjuk. Csak próbáld meg elfogadni, amit írunk. Hidd el, az fog működni. Feltéve persze, ha a céges hálónak a konfigja olyan, amilyennek lennie kellene alapból. Itt mi is csak találgatni tudunk. Elmondtuk - ugye emlékszel, port scanner a céges hálóra, keresünk nyitott portokat - hogyan kellene.

  4. 3 minutes ago, csabesz1971 said:

    Matematikailag jeles, viszont nem értem, milyen algoritmus, függvény teszi oda, ahová nem kellene, és legfőbbképp miért....Ez nem hiszem, hogy normális működése a SAGE-nak, bár nem vagyok SUPERGURU.

    Kivételesen ez teljesen NORMÁLIS működés. Te egy port range forwrdingot tettél be. NEM EGY PORTOT FORWARDOLTÁL, hanem egy egélsz ranget. ÉRted már?

  5. 1 hour ago, csabesz1971 said:

    Így van, nincs is ezzel baj, csak szórakozni szerettem volna...

    Örülök, hogy ehhez a SUPERUSEREK segítőkészségét használtad. Lehet, hogy a Rád allokált időben, esetleg másnak - aki nem csak szórakozni akar - tudtunk volna segíteni. Olyannak, akinek tényleg problémája van, és rá lenne szorulva a segítségünkre. Erre kiderül, hogy Neked tulajdonképp nincs is problémád, csak csinláod a görögtüzet. Javasolnám Neked, hogy a jövőben használd a webes cuccokat, és a SUPERUSEREK tudását hagyd meg annak, aki tényleg rászorul. mert ahogy én látom, Te egy hatalmas guru vagy, aki webssh-ról elér mindent, szóval nincs szükség a mi tudásunkra.

  6. Just now, csabesz1971 said:

    Szaisztok. Tegnap elvileg emelték a sávszélességemet 250-ről 500-ra.Azt mondta délelőtt a T-ben az eladó, hogy délutánra át is billentik. Ez eddig nem történt még meg (speedtest is igazolta). Lehet, hogy a SAGE-t is restartolni kell ahhoz, hogy menjen az 500?

    Igen. A fenti beállításhoz még annyi, hogy a sagen a 192.168.1.2 -t tedd be a DMZ,be...

  7. 4 minutes ago, acel said:

    4 eszköz folyamatos hd streammel, meg ugye a média szerverek leves felfelé forgalma, meg a letöltés, ha az eszközök tudják a mu-mimot akkor ajánlott mu-mimo router,  de kicsit lejjebb is probalkozhatsz,  Attól függetlenül a sage 5ghz Nekem nem kellene lassúnak lennie le. Anonymus mérését.

    Sagen a legtöbb amit mértem 5Ghz-en az 180 körül volt. As asus ac-s tudott 470 et. 

  8. 19 minutes ago, csabesz1971 said:

    Sziasztok.Tegnap sikerült még beszélnem a kollégával,aki távolról nézegette a dolgaimat, és érdekes megállapítást tett: a 2 wifim ugyanazon a néven futott, teszem hozzá, hónapok óta.Az egyiket, az 5GHZ-est átnevezte, a másikat hagyta a régi nevén.Rácsattantam az 5GHZ-esre, és olyan lassú, mint a *****....A másikat még nem próbáltam, bevallom.Elmondta, hogy szerinte sok minden lóg a SAGE-n: van rajta ugye a 3 IPTV végpont, plusz húztam a maradék 1 LAN-t switcheken keresztül megosztottam: az egyik a SAGE mellett lévő linuxos médiaszerver, a másik egy desktop pc, a harmadik pedig még egy médiaszerver.Nemsoká csinálok valamivel egy sematikus rajzot, hátha úgy jobban világos lenne...Plusz ugye lóg rajta, jobban mondva, lógott eddig 3-4 smart eszköz : 3 mobil, egy tablet.A srác azt mondja, lehet, jó lenne egy SAGE-től független wifi router, az osztaná a wifit, plusz a LAN-okat.Ezt az új wifit berakhatom a SAGE mellé, kvázi, csak át kell dugjam a plusz 1 LAN.t, ami nem az IPTV LAN-ja az új wifi router WAN-portjába, és kész.....Mit tanácsoltok, mi legyen? Jelenleg ahogy írtam is,az5GHZ-s SAGE wifi ***** lassú lett...Veszek szívesen egy új routert, de abból is van esetleg általatok preferált?

    Erre a pár eszközre? Nem sage probléma lesz az. Mármint alapból ennyit lekezel, ha nincs hibája.  Nekem több mint 50 IP cím van az itthoni hálózatban. :DDD

×
×
  • Új...