Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

akosg

Tag
  • Tartalmak

    15
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit akosg posztolt

  1. Sziasztok! Adott egy Technicolor fga2233 digitalis eloszto a Telekom jovoltabol, ami moge be kellene configolnom egy routert, mindezt ugy, hogy kozben az iptv is ugyanugy mukodjon, mint eddig.

    Olvasgattam mar a feltett kerdesek kozott, es ott ha jol ertelmeztem, akkor a ppoe pt funkciot kellene az ont-on bekapcsolnom, ki kellene torolnom a bejelentkezo adatokat, majd ugyanazt beirni a sajat routerbe.

    A kerdesem az lenne, hogy ebben az esetben az iptv zavartalanul mukodne tovabb? Illetve hogy az ONT-nak mindegy melyik portjara kotom a routert? Ja, es gondolom a routeren a wan portot fogom hasznalni.

    Koszonom elore is a segitsegeteket!

  2. Sziasztok!

    A címben szereplő router port nyitásával küzdök, ugyanis nem hajlandó engedelmeskedni. Az ip címem úgy néz ki, hogy publikus, nincs natolva, azonban ha különböző tesztelőkkel próbálom megnézni, hogy nyitva van-e a port, akkor mindenhol az a válasz, hogy nincs nyitva.

    protocol: tcp and udp

    wan host ip range: végig nulla

    mac mapping: off

    lan host ip address: ide írtam a nas ip címét, amit szeretnék távolról elérni

    a wan port range meg lan host port range mezőkbe meg ugyanaz a szám került.

     

    A kérdés az, hogy mit rontok el? Miért nem működik?

  3. Sziasztok!

    Adott egy telekomos Speedport Entry 2i, amihez lan-lan bekötéssel csatlakoztatva van egy Linksys wrt54gl router, mivel távolabb is szükségem volt wifi kapcsolatra. Ez pusztán csak e célből volt használva. Azonban most felmerült az ötlet, hogy vpn szerverként is használnám. Ehhez frissítettem rajta a tomato szofvert az 1.28-as shibbyre, és beállítottam rajta a vpn tunnelinget openvpn-el karöltve. Ezután csináltam egy port forwardingot a speedporton (vagy legalábbis próbáltam), és nem működik a rendszer.

    Mivel még nem csináltam vpn szervet korábban sosem, így nem tudom mi konkrétan a hiba, de én arra tippelnék, hogy a speedport nem hajlandó portot nyitni. Legalábbis az online teszterek erre engednek következtetni, plusz az openvpn az alábbi hibákat dobja fel csatlakozás közben:

    Wed Jul 01 10:00:02 2020 WARNING: INSECURE cipher with block size less than 128 bit (64 bit). This allows attacks like SWEET32. Mitigate by using a --cipher with a larger block size (e.g. AES-256-CBC).

    Wed Jul 01 10:00:02 2020 WARNING: INSECURE cipher with block size less than 128 bit (64 bit). This allows attacks like SWEET32. Mitigate by using a --cipher with a larger block size (e.g. AES-256-CBC).

    Wed Jul 01 10:00:10 2020 RESOLVE: Cannot resolve host address: gateway: (Nincs ilyen ismert állomás. )

    Wed Jul 01 10:00:10 2020 OpenVPN ROUTE: failed to parse/resolve route for host/network: gateway

    Wed Jul 01 10:00:02 2020 disabling NCP mode (--ncp-disable) because not in P2MP client or server mode

    A speedport ip címe 192.168.1.1, a linksysé 192.168.1.2. A külső ip címem egyezik a speedporton és az online lekérdezésen.

    Jól gondolom, hogy a port nyitás okozza a gondot? Ha igen, miért nem hajlandó portot nyitni?

     

    aaa.jpg

    bbb.jpg

    ccc.jpg

×
×
  • Új...