Törölt_tag1782

Telekom
 • Tartalmak

  3
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Törölt_tag1782 a fórumon

 • Rang
  Tudóspalánta
  1
  1

  Megoldóember

  Megoldóember vagyok, a fórum indulásától ennyi válaszom fogadták el megoldásként a fórumtagok

  Telekom munkatárs

  Telekom munkatárs vagyok, egy vagy több terület szakértője

 1. Két lehetőséged is van. Az első, hogy a D-Linken beállítod a WiFi-t, majd kikapcsolod a DHCP szervert rajta és utána összekötöd az egyik LAN portját a HG8245H egyik szabad LAN portjával. Fontos, hogy a D-Link-en kapcsold ki a DHCP szervert és ne az ONT-n, különben elvesztenéd az ONT funkcionalitásának egy részét és pl. az STB-k működését is a D-Link-re bíznád... Ezen megoldás előnye, hogy a lakás/ház azon pontján, ahol közelebb vagy az ONT-hez, annak a WiFi-jét tudod használni. Míg ha a D-Linkhez vagy közel, akkor azt használod. Továbbá bármilyen hálózati funkciót is szeretnél használni (DynDNS, Port forwarding, DMZ stb.), akkor azt elég az ONT-n beállítanod. A másik lehetőség, hogy a D-Link WAN (Internet) portját kötöd össze az ONT egyik LAN portjával és a D-Linken beállítod a WAN kapcsolódási módot PPPoE-re, majd beállítod a Telekomtól kapott PPPoE felhasználóneved és jelszavad.
 2. A Huawei HG850a egy Bridge-elt ONT. Ez többek között azt jelenti, hogy nincs benne DHCP szerver. Nem fog neked IP címet osztani. A LAN1-es lábán tudsz PPPoE kapcsolatot létesíteni (a számítógépeddel vagy router-rel) és utána hozzáférsz az internethez. A LAN2-4 portjára pedig az STB-ket tudod kötni. Mivel Bridge-elt ONT, így nem kell rajta semmit sem beállítanod és gyakorlatilag nem is lehet, ezért nincs is rajta factory reset lehetőség.
 3. Egy kis kiegészítés: a HG8245H úgy tudja a Bridge módot (pontosabban a PPPoE Pass Through-t), hogy nem kell lemondani az IPTV-ről és a VOIP-ról sem. Továbbá semmit sem kell bekapcsolni az eszközben, hogy működjön. Egyszerűen csak az egyik LAN portjához kell csatlakoztatni a saját routert, beállítani rajta a PPPoE felhasználónevet és jelszót, és már lehet is használni. Az ONT továbbra is használható marad Net-re, IPTV-re és VOIP-ra.