Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Huszár Csaba

Tag
  • Tartalmak

    12
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit Huszár Csaba posztolt

  1. Huszár Csaba

    Internet bekötés probléma

    Budapest teljes egészén ún. egyetemes szolgáltató a Telekom, tehát minden (észszerű) helyen szolgáltatnia kell. Ha a szemben lévő háznál szolgáltatnak, akkor teljesen egyértelmű, hogy nálatok is kötelező nekik. Erre nyugodtan lehet hivatkozni a megrendelésnél. Ha így sem sikerülne, írni kell e-mailt az NMHH-nak, akik szakvéleményben utasítják majd erre a Telekomot.
  2. Huszár Csaba

    Optikai internet-szerelés

    Lakáson belüli extra UTP kábel behúzását a Telekom nem nagyon vállalja, utólag meg sajnos pláne nem. Érdemes erre a feladatra egy villanyszerelőt megkérni.
  3. Sziasztok! Nem vagyok jogász, de határozottan az a véleményem, hogy jelen esetben a szolgáltató igen súlyosan megsérti a hálózatsemlegesség elvét (ezáltal pedig a 2015/2120-as EU rendeletet). Szerintem érdemes mindenkinek részletes bejelentést tenni az NMHH-nál a probléma miatt. Véleményem szerint ugyanis egyáltalán nem fér bele a kivételes esetek közé sem, hogy egyes hosztok (szerverek) irányába mind a késleltetés, mind a csomagveszés aránya rendkívül nagy, míg más (kisebb) hazai szolgáltatóknál ez a probléma ugyanazon hosztok (szerverek) esetében ugyanabban az időben nem jelentkezik. Bejelentés itt tehető: https://nmhh.hu/tart/report/88/Kiepites_lefedettseg_savszelesseg_szolgaltatas_kimaradasa A hálózatsemlegességről bővebben itt: https://nmhh.hu/cikk/170848/A_BEREC_halozatsemlegessegi_iranymutatasairol
  4. Huszár Csaba

    optika

    https://www.telekom.hu/static-tr/sw/file/Rezes_Szolgaltatasok_megszuntetesenek_utemezese_-2020.12.31.xlsx Azokat a sorokat kell nézni, ahol az újgenerációs hálózat típusa GPON (a HFC a kábeltévés hálózatot jelöli). A kiépítés várható ideje megegyezik az igények befogadásának határidejével.
  5. Huszár Csaba

    Ingadozó internetkapcsolat

    Valószínűleg nem nálad lesz a baj, mert az én kapcsolatom elég stabil, de én is ettől szenvedek egy ideje, az ügyfélszolgálat viszont rendszeresen leráz, megoldani pedig nem tudják a problémát. Végül annyira nem bírtam már kivárni, hogy betöltődjenek egyes oldalak, hogy elkezdtem kinyomozni a probléma okát, és arra jutottam, hogy ha a Telekomos routerre bízom a DNS névfeloldást, akkor jön elő ez a probléma (de akkor mindig, akármikor próbálom, akármilyen eszközt használok, akármilyen módon kapcsolódok a HGW-hez). Amikor ezt mondtam a "szerelőnek", annyit bírt erre mondani, hogy akkor vegyek saját routert. Rászántam 25k-t, vettem egy normálisat, azóta megy minden gond nélkül (PPPoE Pass-through alkalmazásával, a Google névszerereinek használatával). Ami szomorú, hogy nálam hosszú éveken keresztül ment minden probléma nélkül, aztán mostanában nekem is előjött ez, és a Telekom egyszerűen nem tudja/akarja ezt a hibát megoldani.
  6. Huszár Csaba

    Optikai kábelek térképe

    Sziasztok! Létezik egy ilyen oldal: https://www.e-epites.hu/e-kozmu Itt a Telekom teljes országos hálózata be van rajzolva (néhány kivételtől eltekintve). Sajnos az nem látszik, hogy Telekomnál milyen a kábel típusa (optikai/koax/rézkábel), de például a konkurenciáknál látszik ez is.
  7. Huszár Csaba

    Gigaerős Net+

    Szia! Sajnos mindenképpen NAT-olt címet kapsz majd a Telekomtól. VPN használata viszont megoldást jelenthet.
  8. Huszár Csaba

    Hálózatfejlesztés

    Van itt a fórumon a egy @Telekom szakértő felhasználó, amit közvetlenül a Telekom supportosok kezelnek. Ha megírod nekik a pontos címet, visszaírnak, hogy várható-e a címen hálózatfejlesztés.
  9. Hali! Nagyon úgy tűnik, hogy bekapcsolásra került nálad az 1/1 Mbit/sec-es limitált le- és feltöltési korlátozás. Nem használsz esetleg MultiSim-et? Ott kapcsolják be alapból korlátlan mobilnetél a sebességkorlátozást.
  10. Huszár Csaba

    Hálózatfejlesztés

    Hali! Nagyon sántít nekem a történet. A Telekom ugyanis rendelkezik a Kossuth utca vasútállomás felé leágazó szakaszán saját oszlopsorral és saját alépítménnyel is. Az ilyen esetek túlnyomó többségében a szolgáltató a saját oszlopaira, illetve alépítményébe telepíti az optikai kábelt. A Telekom amúgy tervez "részleges" optikai hálózatfejlesztést a településen, mely várhatóan 2021.04.23-ig fog befejeződni. Ezt követően a DSL szolgáltatás várhatóan 2022.04.23-án szűnik meg. Azt nem tudom, hogy a Kossuth utca jelzett szakaszát érinti-e majd a fejlesztés. https://www.telekom.hu/static-tr/sw/file/rezes-szolgaltatasok-megszuntetesenek-utemezese-2020-10-26.xlsx
  11. Huszár Csaba

    Optikai internet

    Hali! A Telekom legfrissebb táblázatába éppen most került be Écs. Eszerint várhatóan a teljes településen elérhetővé válik a GPON optikai internet 2021. 09. 30-ig. A DSL szolgáltatás várhatóan 2022. 09. 30-án szűnik majd meg. https://www.telekom.hu/static-tr/sw/file/rezes-szolgaltatasok-megszuntetesenek-utemezese-2020-10-26.xlsx
  12. Huszár Csaba

    Optikai fejlesztés

    A következő két évben aligha... https://www.telekom.hu/static-tr/sw/file/rezes-szolgaltatasok-megszuntetesenek-utemezese-2020-09-30.xlsx
×
×
  • Új...