Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Ferenc80

Tag
  • Tartalmak

    6
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Ferenc80 eredményei

  1. Ferenc80

    Az RTL klubnak nincs teletextje?

    Üdv. Kaptam egy e-mailt, hogy értékeljem a választ, bár látom, nincs új hozzászólás. Sajnos nem volt egészen jó az itt kapott válasz. A hibát bejelentettem, kijött a szerelő nem cserélt boxot, csak ő is resetelt, miután már azt előző nap én is megtettem. A helyes válsz az, hogy az RTL klubnak 2 helyen jön be az adása. Az egyik a HD, a másik az nem, és csak az utóbbinak van teletextje. Csak éppen a HD adás került a régi helyére, miután azt bevezették. Csakhogy azon meg (még?) nincs teletext. Ennyi a válasz. Csupán egyedül az furcsa nekem, hogy egyedül én voltam az egyetlen, aki hiányolta. Remélem, elég érthetően sikerült elmagyarázni, és ha bárki érdeklődne ezek után, az RTL klub teletext felől, azt kell mondani, hogy keresse meg a nem HD-s adást valahol a csatornalista legvégén, és azt kell a másiknak a helyére beprogramozni.
  2. Ferenc80

    CISCO box és a reset

    Elnézést, hogy itt feleslegesen írogattam, a hibát bejelentettem, és házhoz jött a kollégájuk. Megállapította, hogy az RTL klub HD-n nincs teletext, a set top boxot is resetelte. Megmondta, hogy egyelőre nézzük a nem HD adást, ha kell a teletext. Kiderült, azelőtt én voltam türelmetlen, nem vártam meg a szürke csíkot a fogaskerék alatt. Körülbelül 3-4 perc, mire az végig megy, hogy én itt hagytam órákra, annak az lett a következménye, hogy nem láttam, mikor áll talpra.
  3. Ferenc80

    CISCO box és a reset

    Tiszteletem. Itt a fórumban azt a választ kaptam egy kérdésemre, hogy próbáljam meg a set-top-box gyári beállításainak visszaállítását, vagy ha az nem segít, a 14-14-en kérjek egy újat. Tegnap elővettem a készülék leírását, de semmi nem úgy történt, ahogy írják. "Öt másodpercig tartsa lenyomva a reset gombot" - Kellett neki legalább fél perc, mire történt valami. "kövesse a televízió készüléken megjelenő utasításokat." Egy szürke fogaskerék van a képernyő közepén, más semmi. meddig kell ezt nézni? Meguntam, kikapcsoltam. Bekapcsolás után ugyanaz. Megint ki, de most az előlapi gombot nyomva tartom. Miután az összes fény villog, bejön a Cisco teszt üzem. Onnan sem lehet sehogyan sehová továbblépni. Átmegyek a másik szobába, hátha az interneten, vagy a honlapon találok valamit, vagy sikerül a hibát bejelenteni? Mert a 14-14-en csak a géphang, vírushelyzet, hosszú várakozási idő, és Vanda, a robot, aki még az "igen" és a "nem" szavakat sem érti, megőrülök, sehol semmi válasz arra, mi legyen ezzel a boxszal? Körülbelül 2 óra múlva visszamegyek a televízióhoz, és van rajta rendes adás. Magyarázza már el egy hozzáérő, hogy hogyan kell resetelni, és hány órát kell várni utána, mire a készülék talpra áll? Hogyan kell bekapcsolni? Vagy ne nyúljak hozzá, bámuljam az álló fogaskereket, majd pár óra múlva ez elmúlik?
  4. Ferenc80

    CISCO box és a reset

    Tiszteletem! A minap azt a választ kaptam itt egy kérdésemre, hogy próbáljam meg a set-top-box gyári beállításának visszaállítását, ha az sem segít, a 14-14 -en kérjek egy box cserét. Tegnap elővettem a készülék leírását, és megpróbáltam. Semmi olyasmi nem történt, amit írnak, ellenben: "Öt másodpercig tartsa lenyomva a reset gombot." Öt másodperc alatt semmi nem történt. Legalább fél percen át kellett nyomva tartani a gombot, hogy valami változzon. Ehhez is egy óráscsavarhúzót kellett elővenni, mert a gomb mélyen egy furatban van. Szürke fogaskerék és más semmi. Kérdem én hány órán át kell ezt bámulni, mire történik valami? "Kövesse a készülékén megjelenő utasításokat." Az egy darab szürke fogaskeréken kívül semmit nem látok. Mikor jönnek az utasítások? Meguntam, kikapcsoltam. És be. Ugyanaz a fogaskerék. Kikapcsolom, és most úgy kapcsolom be, hogy közben nyomva tartom az előlapi nyomógombot. Az összes fény villog, majd bejön a CISCO teszt menüje. Sehonnan sehová nem lehet továbblépni. Audio teszt, videó teszt, minden jó, hálózat teszt, nincs WAN, azt írja "failed". Kikapcsolom, bekapcsolom, mindig ugyanaz jön be. Vagy fogaskerék, vagy a teszt. Átmentem a másik szobába a számítógéphez, az interneten hátha találok valamit, vagy hátha sikerül bejelentenem a hibát, mert a 14-14-en ugyanaz a géphang, vírushelyzet, hosszú várakozás, sehol senki élő ember, Vanda a robot, még az igent és a nemet sem érti, megőrülök. eltelt egy óra, talán kettő is. Odamegyek a tévéhez, és van rendes adás. Nem tudni, mikor, hány óra után, és hogyanállt talpra? Esetleg lenne egy hozzáértő, aki ezt elmagyarázná, hogyan kell resetelni, és utána meddig kell várni, és mire?
  5. Ferenc80

    Az RTL klubnak nincs teletextje?

    Üdv! Ez az áramtalanítást jelenti, vagy másképp kell resetelni? Mert minden nap éjszakára áramtalanítva van abban a helyiségben. Érdekes, mert a többi adónál is ugyanaz a gomb a teletext. Netalán átálltak volna másféle kódolásra?
  6. Már 1 hete hiába nyomozok. Választ senki nem tud rá adni. Az RTL klub közönségszolgálata azt írja, van teletextjük. Nálunk csak a közszolgálati adásoké jön be, de nem tudom, miért? "Tisztelt xy! Köszönjük, hogy megkeresett minket. A teletex szolgáltatásunk működik, kérjük, hogy az esetleges hibával kapcsolatban keresse a szolgáltatóját. Üdvözlettel: RTL Magyarország közönségszolgálata H-1222 Budapest, Nagytétényi út 29. Tömören ennyi. Nem jövök rá, hol lehet a hiba? A szolgáltatónál hogyan tud elveszni valami? Dekódolják és újra kódolják, miközben elvész? A készülékemben nem lehet hiba, hiszen az összes többi adásé bejön. Vagy valahol tévedek? Gondolom, nem kell ideírnom, hogy IPTV - m van, 4 napja cseréltem modemet, de sem a régivel sem az újjal nem működik az a bizonyos szolgáltatás.
×
×
  • Új...