Törölt_tag1978

Tag
 • Tartalmak

  5
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Törölt_tag1978 a fórumon

 • Rang
  Tudományos tag
 1. Önként nem dugom a nyakam a hurokba; maradok én továbbra is csak a magam ura! Egy rabigás 1-2 év alatt annyi minden történhet… Márcsak ez a rádió dolog az ami kissé bosszantó… Ha ez nem volna, pöpec kis gép lenne ez.
 2. Na ez már jobban hangzik: inkább későn, mint sosem…
 3. A számlás olcsóbban (olykor 0 ft-ért) és/vagy részletre juthat készülékhez; olcsóbb, lebeszélhetőbb perc vagy akármi más díjakkal a tarifájában, flottakedvezménnyel, dedikált csomagokkal (némelyeket próbálnak áttolni a kártyásokra, csakhogy ott is rabláncot tudjanak kivetni) - ennyi miért nem elég a "cégnek"? Vagy megfordíthatnám a kérdést úgy is, hogy miért vegyek én egy jobb telefont, ha nem kapom meg hozzá azt a jobbat, sokszor még DRÁGÁBBAN sem? Így mi motiváció van a dologban - rablánc vagy jobb esetben helyben topi, rosszabban meg vissza a múltba? Valahogy a Lajtán túl még a szemlélet is más. Egy példa, a digitális tv-é, rádióé. Angliában a digitális (DAB) rádió már elég szépen el van terjedve az analóghoz képest. Ők hogy csinálták? Mézesmadzaggal. Az analóghoz képest csak a DAB-on elérhető plusz programokkal. Nálunk mi van? Pusztulat a vízfej főváros környékén fogható 7 nyamvadt adóval, amik amúgy megvannak analógba is, meg még vagy 20 plusszal. Pedig majd' 20 éve Európában az elsőkközött indult be nálunk is kísérleti jelleggel. (Még most is egyik-másik adó rádió textjében ott van a tesztre utalás - így, évtizedek múltával is!) Stagnálás, ami az idő haladtával csúszás le visszafelé a bányászbéka segge alá a hatodik alagsorba… A tv ügyében mi volt a helyzet nálunk? Egyszercsak lekapcsoltak minden analógot (előtte ohne mézesmadzag plusz tartalom!), hogy eztán vagy fizetsz (set-top-box, integrált tv), vagy lószerszám a sejhajodba! Na ezzel van nekem bajom itt a "drágalátos" vadkeleten: motiváció nem a kalács, hanem a korbács!
 4. Köszönöm a gyors válaszokat. De ha ez tényleg így van, akkor az nagyon nem örvendetes, mivel a "kártyás" is ugyanolyan jó magyar forinttal fizet, mint a "számlás". Az addig rendben is volna, hogy a "számlás" kiszámíthatóbb, kifizetődőbb a cégnek és emiatt kedvezményekben részesül vételárban és tarifákban, de ezt az anyagi vonzatot átvinni a technológiaiba azért már túlzás.
 5. Dominóban vettem egy Alcatel POP S3-as telefont, ami 4G-képes. Mobil internet is van rendelve hozzá, mégis azt tapasztalom, hogy lakóhelyemen (Budapest) csak a 2/3G-n hajlandó működni. Hálózatkeresésnél kiírja hogy a 4G elérhető, de nem csatlakozik rá hibaüzenettel, hogy próbáljam később. Valamint a rádióval is akadnak gondok: csak monóban szól. A Széchenyi-hegyi nagyadóra szabad rálátásom van, tehát ha más nem, a cca. 80 kW-os adóknak illenének sztereóban megszólalniuk… Ezek most hibajelenségek ami miatt vihetem szervízbe (már a vásárláskor is így működött), vagy ez a telefon ennyire képes? Csak halkan jegyzem meg, hogy a telefon 4G-képesként van a Telekomnál reklámozva, rádió ügyében pedig, még egy párezer ft-os telefon is képes a térhatás produkálására, nemhogy egy középkategóriástól ne lehetne ezt elvárni.