Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Rege

Tag
  • Tartalmak

    6
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Rege posztolt

  1. 1 órája, uzman írta:

    Szia

    Ezen a videon bemutatják, hogy lehet Windows 10 alatt két hálózati kártyát egy "virtuális" adapterré összefogni. Bár ehhez a link másik oldalán is kell valamilyen bonding protokoll, de egy próbát megér.

    Ha esetleg nem jönne össze, a video végén ott a parancs, ami visszaállítja az eredeti állapotot.

    Szia,

    Ezen már a fórumba írás elött túl voltam és sajnos semmi. Most a modem cserével próbálkozok, mert elvileg az AX-es új modem már tudja alapból 1 porton :)

    Köszönöm a segítségeket! 

  2. 59 perce, uzman írta:

    Utólag szerkesztettem a hozzászólást, úgy tűnik, nem mentette el vagy én voltam figyelmetlen

    Mindkét hálózati kártyánál kapcsold ki az automatikus metrikát és írj be 5-öt az alatta lévő mezőbe (mindkét kártyánál ugyanúgy)

    Szia,

    A helyzet továbbra is változatlan :( A kábeleket is lecseréltem CAT6-ra....

  3. 51 perce, uzman írta:

    Szia

    Az 5655-ös modell portjai gigabitesek, így itt két párhuzamos csatlakozásra lesz szükséged.

    link

    Így "alapból" csak 1Gb-es kapcsolatod lesz, mivel ahhoz, hogy két hálózati kártyát használjon ahhoz fog kelleni valamilyen segédprogram, ami szoftveresen "összefogja" őket. Alapesetben azt a hálózati kártyát használja amelyik szükséges az adott útvonalhoz, egyezés esetén pedig a metrika fog dönteni

    Esetleg megpróbálhatod azonos értékre beállítani mindkét hálózati kártyánál (jelenleg nem tudom kipróbálni, mert csak egy kártyám van :) )

     

    Screenshot_1.jpg

    Szia,

    Így van minden beállítva, de sajnos továbbra sem akar működni. Most próbálkozom a modem cserével (ami bajos lesz, mert 2020-as portfóliós a szolgáltatásom és még az AC-s modemet kaptam... AX-es már újabb és az tudna mindent is, de részemre nem elérhető :( )

  4. 38 perce, uzman írta:

    Szia

     

    Attól függ, hogy milyen eszköz került kihelyezésre.

    Ha Sagemcom 5670, akkor azon van 1 db 2.5Gb Ethernet port (az előző hozzászólónak ez volt). Ha korábbi modelled van, akkor két db kábellel kell csatlakoznod a HGW-re és úgy tudod kihasználni a 2 Gbps-es sebességet. Vagy két csatlakozás két külön eszközhöz (pl két laptop) vagy egy többportos vagy két fizikai hálózati kártya egy számítógépben.

    A cat6 kábelt a biztonság kedvéért írtam, azon biztos, hogy átmegy. Lehet, hogy megy 5 vagy 5e kábellel is, ezt ki kell próbálni. Ha ilyened van otthon és stabilan megy vele, akkor hagyhatod. Ha szakadozna vagy nem épül fel a 2.5G-s link, akkor cserélni kell.

    Szia

    Sagemcom fast 5655v2 kerult kihelyezesre. Akkor megprobalom hatha lehet csereltetni mert az lenne a szuper ha egy porton tudna. Jelenleg 2 kabellel van osszekotve az szgep ahogy irtam, de igy nem kapja a 2gbps flash-t :D (vagy lehet az integralt + asus a problema es kellene meg egy kulon nem alaplapi kartya?

    Koszonom

  5. 10 órája, uzman írta:

    Szia

     

    Semmilyen extra beállítás nem szükséges 2,5G-s ethernet kártya esetén. Érdemes ellenőrizni, hogy a hálózati kártya beállításaiban auto negotiation van-e beállítva, valamint ajánlott a minimum Cat6 kábel (és persze jó legyen a kábel)

    Szia,

    A modem nem csak 1Gb/s-et tud leadni portonként? 
    Ilyen kártyám van: https://www.asus.com/Networking-IoT-Servers/Wired-Networking/All-series/PCE-C2500/
    Az oldalon azt írják ha megnyitod, hogy CAT5E kábellel kompatibilis 2,5Gb/s-en. 

    Akkor elvileg ha a kábelt cserélen CAT6-ra és csak egy kábelt dugok a modemből a kártyába és módosítom a kártyát auto negotiation-ra akkor mennie kell? (En ilyen beállítást nem találok a kártyán: auto negotiation)

    Kösziii

  6. Ekkor: 2020. 12. 21. at 0:05, djzotya1983 írta:

    Az usb 2.5G port lett a befutó, és a nyerő is. 1960 mbits/s jön vele.

    Szia,

    Azt megkérdezhetem, hogy azt hogyan érted el 1 porton a modemből? (Elvileg 1 porton nem tudja leadni a 2gb-et a moden :( )

    Rendelkezek egy asus 2,5Gb/s-es hálókártyával a gépben és egy integrált 1Gb/s-es alaplapi csatlakozóval, de nem hogy az asus-al de még a 2 hálókártyával együtt sem tudom kikényszeríteni a 2Gb/s sebességet....

    Tudnál esetleg segíteni?

    Nagyon köszönöm! 

×
×
  • Új...