Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

tamas2

Tag
  • Tartalmak

    5
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit tamas2 posztolt

  1. Ma beszéltem az ügyfélszolgálattal, egyelőre úgy tűnik, hogy tanácstalanok. Ilyenek történnek a böngészőben, amikor nem töltődik be valami, csak részben:

    image.thumb.png.3c1c2c75b39cc73dbf71325c986c3ad7.png

    Annyi történt még, hogy a korábban beállított, de már nem szükséges statikus IP címet kivették, ennek hatására változott a routing, de még mindig van egy brutál packet loss (néha ugyanazt a frankfurti címet mutatja, néha csak egy IP címet):

    image.thumb.png.2cb1f6ea86375056d20f1b77f8f41d6d.png

    Ha bárkinek van bármi ötlete, kérem jelezze. Közben várom a visszahívást.

  2. Sziasztok!

    Az utóbbi hetekben, változó intenzitással, de szakadozik az internetkapcsolatom. Furcsán történik a szakadozás, eleinte DNS problémára gyanakodtam, ugyanis csak bizonyos oldalak nem voltak hajlandóak betölteni, majd többszöri frissítésre mégis. De valami más probléma lesz a háttérben, mert mtr-rel nézegetve sokszor elakad valahol a kapcsolat:

    image.png.4da74c9a0d60af94a19911a9a02b0b3e.png

    Aztán ha hagyom futni, akkor előbb-utóbb túljut ezen a ponton, és akkor onnantól "jó" (de böngészőből sokszor még így sem működik):

    image.thumb.png.0817f2e281fb16bd4aa4d156906cde4c.png

    Külföldi szervereken elérhető dolgoknál sokkal jellemzőbb, hogy ez történik.

    GPON oldal így néz ki:

    image.png.007d374c13ebee7893e0d42b3133275e.png

    Természetesen restart, áramtalanítás stb. számtalan alkalommal megtörtént. Bármi ötlet?

  3. 3 órája, Roli82 írta:

    Hali. Ki kell, hogy javítsalak :) , csak koaxos eszközt tud az ügyfélszolgálat át tenni bridgebe, optikait nem. Optikainál az ügyfél tudja átkapcsolni PPPoE passtroughe-ba.

    Köszönöm. Beszéltem a 1414-gyel (még mielőtt visszanéztem a fórumra), és ezt nem említették, de gyanítom, hogy tényleg ez a helyzet. Pedig a router beállításai között van külön Bridge mód és PPPOE passthrough. Valamit csináltak, kértek egy újraidítást. Csak Passthrough-val működik, a bridge mód nem csinál semmit, továbbra is natol. De mondanom sem kell, hogy a PPPoE passthrough és a bridge mód nagyon mást jelent. Azt szeretném, ha szimplán modemként működne a szolgáltatói box, nem értem, hogy optikai esetében ez miért ilyen extra kérés. Még a szoftver is támogatja, de gondolom ki lett herélve - miért?

    Jelenleg PPPoE passthrough-ba kapcsoltam, de így a gigabites kapcsolatnak jó 2/3-át tudom kihasználni, mert a routeremben nincs hardveres dekóder a PPPoE-hez. Tudom, vegyek másik routert.

  4. Kedves fórum! 

    Szeretném kívülről SSH-n keresztül elérni néhány belső eszközömet. Ehhez beállítotam egy dinamikusan frissülő domaint. A router beállításaiban a létrehoztam port forwarding szabályokat (kettőt, de mindkét eszköz esetében azonos tünetek vannak, úgyhogy csak az egyiket fogom részletezni).

    Custom service name: winloo

    Service: Other

    External host: *

    Internal host: 192.168.1.68

    Protocol: TCP - UDP

    External Port: 5951

    Internal Port: 22

    (ha a service-nek SSH-t állítok be, akkor kiszürkítve beállítja a 22-es portot külsőnek, amit nem szeretnék - de nem hiszem, hogy ez bármi mást csinálna ezen kívül)

    Mindenek előtt: az SSH működik, ha a lokális IP-címre csatlakozom a kliensről, sőt, még lokális (mdns) domainnel is. Viszont ha a külső domainen keresztül megyek, akkor nem. Debug log a klienstől: Paste.ee - ssh -p 5951 -vvv tamas@azendomain.em

    A láthatóan csatlakozik, elindul a handshake, majd `debug1: expecting SSH2_MSG_KEX_ECDH_REPLY` soron elég sokat várakozik, de végül nem érkezik meg a várt válasz. Az a gyanúm, hogy a router egyszerűen eldobja ezt a paketet. Megpróbáltam még a telnetet a domainen keresztül, és feljön az SSH banner: Paste.ee - telnet azendomain.em 5951

    Próbáltam mindenféle alacsony MTU beállítást a kliensen és a szerveren is, de nem segít. Továbbá, amit még találtam erre a hibára, hogy megmondani az SSH-nak, hogy pontosan milyen KEX algoritmust használjon, de szintén nem segített. A router firewallját is kikapcsoltam teljesen, de ez sem segített.

    Amit még szívesen kipróbálnék, hogy bridge módba állítom a routert és utána rakom a sajátomat. Van ilyen opció ebben a routerben, de nem csinál semmit, illetve ha újraindítom, akkor vissza is állítja magát. Más topicban láttam, hogy a 1414-en kell kérni a bridge módot más routereknél, ez itt is igaz? (nincs iptv-m). Előre is köszönöm a segítséget.

    Screenshot 2021-06-20 at 12.22.17.png

×
×
  • Új...