Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Etrea

Tag
  • Tartalmak

    25
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit Etrea posztolt

  1. Etrea

    beltéri tárhely

    De van, az oldalán. A kérdés csak az, hogy tud-e rá telepíteni.
  2. Etrea

    beltéri tárhely

    Kedves Mindenki! Tudja valaki, hogy a telekom beltéri tárhelyét tudom-e sd kártyával bővíteni? Óriási poén, hogy a disney+, hbo max, tv2play, kodi telepítése után 200 MB tárhely marad és folyamatosan sír, hogy szabadítsak fel tárhelyet. Ha lesz egyszer rá rtl+ és netflix, azt hova fogom telepíteni? Pl a dumatv app már így sem fér rá.
  3. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Szia! Köszönöm a segítségedet, sajnos én is arra a következtetésre jutottam, hogy ismét lecsapott a telekom átok. Ahogy a telekom tv szolgáltatásnál, itt is gyenge a hardverek, az instabil internet sebesség teszi bizonytalanná a szolgáltatásokat. Sajnos a kisvárosokban nem nagyon lehet másik szolgáltatót választani, és az sem biztos, hogy jobb lenne.
  4. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Szia! Az egyik az iptvhez adott Sagemcom F@ST3686AC, a másik a telekom tvhez adott Kaon CG3002. A net 250/10, ezért írtam a feltöltéshez 5 mb/s-t, mert ez a garantált. Napelemes tuya smart kamerák, tuya smart appal. Használok máshol sima ip kamerákat, ott a rögzítőt simán elérem hik-connect appal. Szóval szerintem nem a sebesség a gond. A tuya felhő alapú, biztonságos kapcsolatot épít ki a kamera és a telefon között, és ez nem akar normálisan menni a telekom routerein keresztül. Szerintem ha ugyanazon a wifin vagyok, mint a kamerák, akkor is felhőn keresztül megy a dolog, mert akkor is nehézkes a dolog.
  5. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Szia! Telepítettem két kamerát egy másik házhoz is. A telekomos router "gyári" beállításokkal megy, még a wifi jelszavát sem változtatták meg rajta. Nos, a helyzet ua. Néha látszanak a kamerák, és pengén adja is a képet, néha a biztonságos csatorna kiépítésénél megakad a cucc, többszöri próbálkozás után beadja. Néha egyik-másik kamerát offline-ra teszi, majd újra online lesz. A jelenség független attól, hogy ugyanazon a wifin vagyok, mint a kamerák, vagy mobilnetről próbálom. Mivel a másik helyszínen 4g - s routeren keresztül továbbra is stabil, és a két másik helyszínen a telekomos cuccal ilyen labilis, szerintem egyértelmű, hogy a telekom noname routereivel lesz gond. Igazából azt tudtam a tulajoknak mondani, hogy szokjanak hozzá. A kamerák sd kártyára rögzítenek, tehát csak a betekintés ilyen nyögvenyelős, a kamerák ettől függetlenül dolgoznak. Arra is gondoltam, hogy a silány feltöltési sebesség az oka, de azért 5 mb/s elég kellene, hogy legyen egy távoli betekintéshez. Az is fura, hogy ha viszont "elkapja" valamelyik kamerát, akkor már folyamatos a kép, pengén megy a visszanézés is, csak úgy általában brutál instabil az egész.
  6. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Köszi, átnézem a cuccot, viszont fura, hogy ha felkapcsolom a telekom wifijét és ahhoz csatlakoznak a kamerák, ugyanilyen gáz az egész. Akkor viszont más lehet a hiba.
  7. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Szia! Tehát ha jól értem az az ip-t amit a tplink ap kap tegyem dmz-be, és a tplink ap-n kapcsoljam ki a dhcpt (a telekomoson muszáj a dhcp a tv beltérik miatt)?
  8. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Az a gond, hogy ezeknél a kameráknál már nem kell portforwardot csinálni, teljesen ***** a telepítésük (telefonról mutatsz qr kódot a kamerának és ennyi). Ráadásul nem arról van szó, hogy nem működik, csak teljesen véletlenszerű a dolog. A kamera offline, rányomok és mégis ad képet, majd a listában is onlinera vált, denugyanezt tudja fordítva is. Vagy online, de a titkosított csatorna nem jön létre, viszont ha többször rápróbálok akkor jó lesz. Vagy bejön a kép, de a kamera beállításai nem látom, stb stb. Teljes káosz. Ha a telekom wifijét bekapcsolom, és arra csatlakoztatom őket akkor is ezt játsza. Ha a betekintőt használom (egyszerre látom az összes kamerát) az ötből mondjuk bejön kettő, aztán van amelyik offline, nyomkodom őket akkor a másikat látom, közben amelyik eddig ment, megint nem ad képet, stb. Azért nem értem, mert a másik telepítési helyen a 4g-s tplinken stabilan teszi a dolgát, pedig trapézlemez borítású épület és a kamerák 40 százalékos wifi jelet írnak, mégis gyors és stabil az egész. Lehet hogy a kábalnet lassú feltöltési sebessége a ludas????
  9. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Helló Mindenki! Tudom, hogy off, de hátha tud valaki segíteni. Két helyre telepítettem wifis kamerákat. Tuya smart appal lehet távolról felügyelni őket. Az egyik helyen tp-link 4g router van, pengén működik a cucc. A másik helyen a telekom remek routere dolgozik, valami kaon, sagetel stb cucc. Rátettem egy tplink ap-t, mert a telekomod wifije gagyi. Ennek ellenére egy kínlódás az egész, a kamerák véletlenszerűen offlinenak látszanak, ha éppen nem, akkor sem sikerül a titkosított kapcsolatot létrehozni velük. Ha századszor nyomok a kamerára néha bejön, de olyan még nem volt, hogy egyszerre mind az öt kamerát lássam. Ha ugyanazon a wifin vagyok mint a kamerák, akkor is ez a helyzet. A két helyet összenézve a telekom routere lesz a ludas. Ki lehet ezt a sz..rt iktatni annyira, hogy éppen csak a tv beltérijeit kiszolgálja és minden mást a tplink router/ap végezzen? Előre is köszi az ötleteket.
  10. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Nem. A feleségem hívott, hogy bekapcsolásnál adás helyett egy kis öndicséret jelent meg (új kezelőfelület, áttekinthető ezaz) és kérte a bejelentkezést. Én nem látok semmi újat, hacsak azt nem, hogy néha már adás közben is újraindítja az egész launchert :-)
  11. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Lehetséges hogy ma ismét érkezett frissítés a boxhoz? Mit változtattak?
  12. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Pár napja vettem észre, hogy bekapcsolás után pár percig laggol az egész cucc. Nem csak a tv adás, hanem az egész vas. Tehát pl ha nyomom felfelé a hangerőt, úgy megy a csúszka felfelé, mintha képregényt néznék. Nem lehet, hogy a problémák egyik oka, hogy maga a vas harmatgyenge? Azért a 2 giga ram már magában eléggé gagyi, a processzor típusát nem ismerem, de gondolom nem 8 mag dübörög benne
  13. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Köszi, ezt nem tudtam. A régi sw-ben volt a beállítások között újraindítás.
  14. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Hát.... Ismét remek napunk van. Az adás folyamatosan szaggat, mintha képregényt néznék, de tényleg, szerintem 10 fps. Eközben átlag félpercenként feljön ez a most műsoron sz..r, köröz egy kicsit, majd elfeketedik az egész, aztán újra van kép, aztán újra kezdődik az egész. Konnektor ki-be (az új sw-ben nem találom az újraindítást), de a helyzet nem változik. Kérdezném valaki okostól, hátha a tkomos szakik is olvassák: 1. Nem lehet, hogy ez a négymagos vacak 2 giga rammal egyszerűen kevés ehhez? 2. Nem lehet, hogy ez a sok realtime sz..r még jobban agyonvágja a dolgot, ha közbe letöltünk, játszunk online, megy a teams, stb. Anno westel 900 - asként kezdtem, azóta is kitartok a cég mellett, de ez a cucc mindent alul múlik.
  15. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Pontosan. Ennyi szinkronizálás teljesen szétcseszi az egészet. Ki kéne a tv részből minden ilyet dobálni, lenne adás+normális tekerés, megállítás stb, ezeket a realtime cuccokat meg a menübe tenni. Főleg úgy, hogy az új sw-ben a menü alatt már nem megy az élő adás, gondolom nem bírná a cucc. Ráadásul a menüben külön pont a tv, akkor meg ha tvzni akarok minek folyton az ajánlót, most műsoront, stb bámulnom.
  16. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Hali! Megmondom őszintén a hajamat tépem ettől a cucctól. A régi sw úgy ahogy dolgozott, ez viszont ismét használhatatlan. Eleve nem értem, hogy minek telepakolni online tartalmakkal már a most műsoron részt is, ami minden csatornaváltáskor előjön és könnyedén zavarba hozza a vasat. A tekerése ismét gyalázatossá vált, visszatekerem, elengedem a balra gombot, erre visszaugrik élőbe, újraindul az egész, stb... Ez így teljesen használhatatlan. Jobb lett volna, ha tévézésnél teljesen kiírtották volna az online fícsöröket (most műsoron, stb), mert lassítja, fagyasztja, kiakasztja ezt az egyébként sem acélos vasat. Az összes sz..rjukat meg pakolják be a menübe, aki akarja ott is megtalálja. Mikor látják már be, hogy a netjük, a szervereik, a boxok nem alkalmasak arra, hogy gördülékenyen, stabilan dolgozzanak ennyi tartalommal.
  17. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Szia! A fw friss, és a hétvégéig többé-kevésbé normálisan működött is a cucc. Én azt gondolom, hogy nem feltétlenül a boxokban van a hiba (bár nem egy modern, acélos cucc), hanem maga a "szerveroldali" szolgáltatás ennyire gázos. Nincs egyértelmű hiba, hanem teljesen esetleges, instabil a szolgáltatás működése. Ha szembeállítom vele pl az rtlmost-ot (akár egy kodis addons-t használva), látható, hogy ott stabilan hozza, amit tudnia kell (tekerés, skippelés, élőkép tekerés közben, castolás, stb). Én csak ennyit várnék el, ha már nem kevés pénzembe kerül havonta. Tehát az, hogy vagy teker, vagy csak egy kicsit, vagy egyáltalán nem, hogy a (sorozat)felvétel vagy jó, vagy nem, hogy néha háromszor kell újraindítani, mire képet ad... azért ez nem egy mai, minőségi szolgáltatás.
  18. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Nem tudom, hogy mi történik a cuccal, de: a tv2-őt egy hete nem lehet tekerni egyik irányban sem (a HD-t, a simát lehet), a poén az, hogy a telefonos appon lehet, de az meg nem tud castolni.... vicc. néha csak a menüje van meg, a kép fekete néha van hang, de minden adón "hangyák háborúja" megy Tulajdonképpen rátesz az ember egy Kodit + tv2play, rtlmost, onlinestream, stb addon, és van egy havidíjas okosítója, amit 15000 Ft-ért bárhol vehetett volna.
  19. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Nem akarom elkiabálni, de ma este a sztárban sztárt simán visszatekertem egy órát (semmi akadás, semmi hibaüzenet). Majd az első reklámnál iptv-s megszokásból rányomtam az előre tekerésre, és döbbenet: ELŐRE IS TEKER A CUCC!!! A többi adón, illetve a felvett műsoroknál még nem próbáltam, illetve élő adás tekerésnél továbbra sem látni a gyorsított képet (felvettnél látni), de akkor is... Csak így tovább.
  20. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Tegnap frissített a cucc. Tudja valaki, hogy mit javítottak? Vagy csak "optimalizálás és teljesítményjavítás" volt?
  21. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Az ünnepek alatt "kapott" a cucc, néhány észrevétel: 1. A tekerés továbbra is katasztrofális. Néha már a pillanat megállj is zavarba hozza a technikát, multicast behangolás hiba. 2. A rögzítésnél minden hiányzik, amit az iptvben szerettem. Nincs keresés címre, és nincs egyéb időpontok sem. Jó lenne, ha valaki megmondaná, hogy miért ilyen gáz ez az egész, és vajon lesz-e jobb, mert ez kb 30 éves visszalépés. Kalapáljunk már össze egy olyan cuccot, ahol stabilan lehet előre- hátra te*****tni minden adót anélkül, hogy naponta akarom az egészet kivágni az ablakon. Hajrá...
  22. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Éééééésssss... Végre valami változatosság. Visszatekerésnél kivágott egy ooops, something wrong. üzit, felajánlotta a crash report küldésének lehetőségét, majd fekete lett minden. ..... Már szavam sincs rá....
  23. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Szia! Én meg sem próbáltam. Egészen belejöttem, hogy vagy élőben nézem, vagy egy nappal később, kodin. Fura, hogy a forma 1 - et tudom tekerni, tehát kicsit olyan a dolog, hogy minél nézettebb valami, annál neccesebb a működése (tekerhetetlen, megfagy a kép, csak a hang megy tovább). Ami még észrevettem, hogy a Viasat 6 nem tekerhető visszafelé.
  24. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Szia! Melyik firmwaren látszik visszatekerés közben az élőkép? Az enyém is frissített kb egy hete, de nem látok tekerés közben képet. Egyébként a te*****tés ugyanolyan gáz, mint volt, különböző hibaüzenet hegyek, ha visszatekerem az rtl-t, és túltekerem, hiszen nem látom, hogy hová tekerek, akkor előre megint nem akar tekerni. Vicc... Az a poén, hogy az x-faktort ma néztem inkább meg (kodi+rtlmost kieg.), és minden tökéletesen megy benne, te*****thetem, skippelem, megállítom, bármi. Tehát úgy tűnik, lelkes amatőröknek összejött, ami a telekomnak nem. Csak hát így mindent egy nap késéssel lát az ember....
  25. Etrea

    Telekom TV első benyomások

    Üdv Mindenki! Hetek óta szenvedek ezzel a cuccal, IPTV-t cseréltem le rá. Azt most hagyjuk, hogy 5.1-es hang, stb, de: az, hogy az élő adás tekerése értékelhetetlen minőségű, vicc. Az IPTV-n az élő adást addig lehetett visszatekerni, ahonnan néztem az adót. Örültem, hogy az új szolgáltatásban majd odakapcsolás után is visszamehetek az adott műsor elejére. Hát..... Leírom a tegnapi estét: a vasárnap felvett x faktort nem lehet előre tekerni, tehát ugyanúgy az összes reklámot végig kell bámulni. Nyilván pont azért veszem fel, hogy később már ne kelljen. Kodi+Rtlmost, azon nézem, ott legalább lehet tekerni előre-hátra, bár ott nincs reklám, tehát minek is... Jó akkor nézzük a Konyhafőnököt, igaz félúton kapcsolatam oda, de nyilván a szipi-szupi új telekom tv-mel visszatekerem, mint a huzat..... Hát nem. Pár másodperc tekerés után multicast hibával megakad, visszaugrik élőbe. Próbáltam lassan is tekerni (poén 1 óra alatt visszatekerni egy két órás műsort, de hátha) a helyzet ugyanez. Könyörgöm én nem várok nagy dolgokat (pl, hogy a forma 1-et felvehessem, mert valami jogi akármi miatt nem lehet), de legalább a rögzített és élő adásokat lehessen már tekerni mindkét irányba STABILAN! Ne azzal teljen minden estém, hogy "gyors előretekerés nem érhető el", multicast hiba, ez nem elérhető, az nem elérhető. Nem tudom, hogy mivel a record&go és a plusz tárhely fizetős, a Telekom vajon teljesíti a szerződésben vállaltakat? Jó lenne, ha legalább arra tudnám használni, amire vettem, mert kodit használni kicsit drága mulatság, vagy arra, hogy online streamekről castoljam az adást, mivel nem tudom máshogyan normálisan nézni. Amúgy a friss firmware van rajt, ami állítólag javítja a record&go - t, de szerintem csak rosszabb lett.
×
×
  • Új...