Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Beni2360

Tag
  • Tartalmak

    87
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Beni2360 posztolt

  1. Köszi a segítséget sikeredet, ftp szerver kiválasztva be is írta a 21-t  és a külsőnél meg cseréltem a NAS-nél nyitott port számra. Középen mega mindkettőt kellett választani. Evvel a név választással és a külső belső dolgokkal voltam gondba. :/ De a végén könnyebb volt mint gondoltam.

  2. Segíts a telekomnak hogy jó szolgáltatást tudjon nyujtani, mert gyakran a segÍtségünkre van szüksége ehhez. Ha senki nem ad visszajelzést akkor nem tudhatja csak a  stb adatokból hogy rossz a jel.

    Szóval segíts a telekomnak és bátran jelents a hibát :-)

    Na ma reggel vettema bátroságom :smileyvery-happy: és bejelentettem a hibát és lás csodát 2 h múlva már megfelelő minőségben kapom az adást. Bánom, hogy nem előbb jelezetem. Még mindig nem a D....i minőség de már ég és föld, ez már megfelel. 

  3. Hát  kinlódás volt a F1 mai adásának a  közvetitése az IPTV koaxon, borzalmas pixeles széteső képek, gyalázatos volt. A vizilabda mérkőzések is hasonló pixeles minőségben jönnek. Bejelentsem hibának?

    Átkapcsoltam a 4 betüs Román adóra csodálatos képet adtak, adnak.:smileyvery-happy:

    A versenyeny nagyon jó volt, végre egy remek futam.  :smileyvery-happy:

  4. Én se kaptam választ sajnos ...

    Nem is fogtok érdemben választ kapni, mert akkor semmi esély nem marad, hogy netán vesztek belőle.

    Már megírtam, hogy nem tud Magyar nyelven. Kint Némethonban a fiam dolgozik és megkérdezte egy kolágáját és nemleges választ kapott. Ez pontosan olyan mint a régi android rendszer abban sem volt magyar nyelv, késöbb valaki csinált egy fordítás félét. De ez itt nem működik. Elfekvő darabok és minnél előbb meg akarnak szabadulni tőlük. Szomoru tény de ez van.

  5. Nálam, gyakran előfordul ez az igány, hogy felvétel közben nézzek egy másik műsort. Ezért gondoltam IPTV-re, ahol  már ADSL2+-on is két SD stream adható. Ráadásull a szolgáltatók által forgalmazott boxok erre vannak kitalálva, hogy masszív napi használatot bírják, míg a csak külső tárolóra rögzító STB-k működése felvételkor bizonytalanabb, két tuneres jó kábelvevőt nálunk nem is leghet találni.  

    Nekem is IPTV elő fizetésem van igaz, hogy koaxon kapom, de ott egy felvétel melett bármit nézhetek és a másik felvétel is megy de azt már nézni kell, vagy átkapcsolok esetleg másik kimenetre.

    Ha dvb-c tuneres a tv akkor a koaxkábelt elosztva az antennára dugom és ott most már kodólatlanul jön kb 38 csatorna és azt tudom nézni. Külaő  dvb-c tunerem is van azt  is behangoltam a régi analóg csatorna helyett és ott jön 38 csatorna. Namármost mivel a digitális csatornán több adás is jön egyszerre a külső box felvételnél csak abban a sávban jövő pár db csatorna nézhető.

    Ezt a tv nél még nem tudtam elérni. Kéretik vissza olvasni már töbszőr leírtam.

  6. De arra ott iptv első dobz ingyenes.

    Csak avval az a baj, hogy mihelyst rendelsz egy felvételi opciós dobozt akkor az lép első számu stb-nek és már a simáért fizetni kell. Most vivtan velük közelharcot amikor hosszabítottam és váltottam HD csomagra, nem voltak hajlandók elfogadni a fenti érveket. Igy vankalapja meg nincs efektus lépett elő. :smileylol:

  7. Most én vagyok ennyire gyökér, de sehol nem találtam új üzenet lehetőséget, csak a Válasz gombot (szóval sorry előre is, nem válasz akar lenni, hanem új üzenet).

    Egy kis segítség kellene nekem. IPTV-m van, de az egyik TV-n simán analóg kábelt használok, ami át fog állni ugye kódolatlan digitálisra. Azt szeretném megkérdezni, hogy ehhez milyen DVB-C vevőt ajánlotok, mert sajna a TV-ben nincsen.

    Sokat keresgéltem, és igazából ami szimpatikus, a Synaps CHD-3100M CX, ill. az AMIKO Mini T2/C.

    Nem kell semmi sallang, felvétel opció, wifi stb. Csak HDMI csatlakozó, magyar menü, meg HD opció. Habár itt lentebb olvasgatva a hozzászólásokat, úgy látom, HD-nak a kódolatlan digitálisnál nem sok jelentősége van, mert nem tényleges HD-ban jön!? Amiket még esetleg nézegettem: Opticum C200, Thomson THC300, Amiko Mini HD (ezt nem tudom, hogy ugyanaz-e, mint a Mini T2/C). Azt sem tudom, ezek működnek-e Telekommal, mert mindenhol csak a Digit írják leírásokban.

    Talán ez elég volna néked: http://koscso.blog.hu/2015/05/29/kendo_dvb-c_tuner_hd_1920x1080_set_top_box

  8. Ezek szerint még az sem biztos, hogy saját boxot lehet használni!?

    Ezt akkor tudjuk meg ha valaki szerez boxot és nyilatkozik,hogy minden pöpecül megy. :)

    Én már saját dvb-c boxomat beüzemeltem amit a 4 betüs szolgáltatónál használtam és minden analóg adás fogható rajta nagyon jó minőségben, tehát müködik nincs leodólva.

    ---------------------------------------------------------------

    Ezek szerint még az sem biztos, hogy saját boxot lehet használni!?- e szerint lehet.

    ------------------------------------------------------------------------------------------

     

  9. Lehet, hogy ez lesz.

     

    Egyébként opcióként még az is ott van, hogy ezek között a német cuccok között lehet, hogy van többnyelvű, ami a magyart is tudja. Lejjebb az egyik fórumtárs írta, hogy megkérdezett egy eladót. Érdekes lesz, hogy mit válaszol. Jó esetben tud magyart is, és akkor mégis egy ilyen olcsó német cucc lesz a legjobb megoldás.

    Hát erre a válaszra én is kiváncsi vagyok de ne számits rá mivel én is rendeltem pár éve egy DVB-T bokszot és ez sem tud magyarul.  Mivel nálunk sosom forgalmazták hivatalosan ezeket a márkákat, ebből ifolyólag 99%, hogy nem lesz Magyar nyelv benne. Ezt ne hasonlisd az Androidhoz, habár ott is csak az újabb szériában van Magyar nyelv meg amit hivatalosan is forgalmaztak a régebbi verzió számmal.

    Különbem ha be tutdod nekik állítani már akkor nem lesz olyan nehéz a csatorna váltás meg a felvétel-lejátszás.

  10. Igen, valószínű marad az a nálunk is kapható duel tuneres, ami tud magyarul. Az 26900 vagyis lényegében 27, meg még egy tizes mondjuk hozzá egy 160 gigás külső HD. Nem olcsó. Jobban jártam volna, ha marad az analóg.

    Ezt ajánlom mindenképp.

     

    Gyártó: Seagate
    Modell: 320GB 8MB 5400rpm SATA ST320LM001


    Leírás:

    Az 320GB-os Seagate Momentus 5400.6 a notebook merevlemezek közül a teljesítmény, a kapacitás, a mobilitás, és a tartósság legjobb kombinációját nyújtja, hogy megfeleljen a mai multimédiás használati modellek igényes elvárásainak. Rendkívül megbízható 2,5 hüvelykes meghajtó.
    Képes ellenállni akár 1000G ütésnek, így ez a rendkívül megbízható meghajtó tökéletes notebook-hoz, vagy külső tárolási alkalmazásokhoz.
    A Seagate, új Momentus névre keresztelt merevlemez típusa tovább öregbíti a cég hírnevét, hiszen csendesebb, és hűvösebb, mint elődei, valamint nem elhanyagolható tényező kompakt mérete sem.

  11. kerdezo írta:

     

    Nem hiszem, hogy tömeges igény lenne külső HDD-re, inkáb gondolom, hogy a belső tárolók teljesen megfelelnek a userek többségének, és a kisebbség akar csak külső tárolóval szórakozni.

     

     Hát evvel a kijelentéseddel nem értek egyett. 

    Én már nem is ismerek olyan valakit aki belső vincsis boxot használ. nekem is van 2 db sony asztali felvevős DVD egységem és már vagy 4 éve nem használom őket főleg mióza blu ray lejátszót vettem. Igaz engem kielégit az IPTV lehetősége. nagyon ritkán találkozok ütközéssel a sok felvétel közt.18 féle felvétel van most is a vincsin.

    "külső tárolóval szórakozni."- Hát azért egy letőltött agy kapott film másolása külső vincsir és megnézése azért nem egy semmire való szórakozás.

    Marad a magyorországon kapható dual tuneres készülék és az már majdnem mindent tud, késöbb is hasznát lehet venni.

    Az árról ami kb 25 k ha azt mondod, hogy 5 évig használják ez az összeg már havi 416 Ft ami nem nagy befektetés.

    Ennél sokkat többe kerül a T-H-tól kölcsönözni egy készüléket.

    Kompromisszumot kell kötnötök.

  12. Egyébként, amit belinkeltél, azzal az is baj, hogy nincsen belső merevlemeze, ha jól látom. Mindenképpen olyat szeretnék, hogy ne kelljen még külső esközöket rádugni, hanem egy komplett doboz legyen. Ahogy az idős user mostani HDD felvevője is egy komplett doboz, belső merevlemezze, és kiválóan el van vele.

     

    Számomra érthetetlen, hogy ha a németeknél újonnan lehet 10 körül venni egy ilyen eszközt (igaz, hogy SD , de az analóg usereknek, akik eddig SD-t néztek az is jó lehet, pláne, hogy nem is biztos, hogy van HD tévéjük, ahogy az én esetemben sincs a usernek) , dual tunnerrel, és beépített HD-vel, akkor nálunk miért nem árulnak ilyet hasonlóan olcsón magyar menüvel. Bizonyosan lenne rá kereslet ennyiért.

    Ezeket az eszközöket már régen nem gyártják, mind elfekvő vagy felújított készülékek. Ha vissza emlékezel b. 6 éve szüntették be a vincseszteres TV gyártását-árulását. Mivel a tendebcia a HD-s adások és a jobban felhasználható külsős vincseszterek felé fordúl. ezért nem fejlesztették tovább ezeket a bokszokat. Az az érzésem, hogy olcsón nem fogjátok megúszni ha a magyar nyelv szükségeltetik. Szerintem SD nem szabad már venni mert bármi történhet és venni kell egy új tv-t és akkor már valószinü HD tv lesz és ott áltok meglőve. Pl most néztem egy 56 cm fullhd tv smart meg miegymás 40 k, Igaz ebbe már van c tuner is.de mindkettőt felhasználva több felvételi lehetőség.

    Megkérdezhetem, hogy kitől és milyen előfizetése van az illetőnek?

    Mert egy IPTV előfizetés ebből a szempontból nagyon megfelelne.

  13.  

    Ezt már igen

     

    http://www.amazon.de/Xoro-HRK-7560-Digitaler-Kabel-Receiver/dp/B00HVS9TZG/ref=pd_cp_23_1?ie=UTF8&refRID=1E2MN3A8ESAG38TY2X0V

    Ez se drága. Nekem a fő szempont a magyar menü lenne, mert idősebb usernek kellene, aki azzal jobban elboldogulna.

    Mostanra már elvesztettema fonal elejét. ha egy tuneres készülék is jó lesz akkor itthon magyar menüvel 6 hó garanciával ujjonan 10k + szállítás Budafokon van. Már linkeltem be az elérhetőségét. Ha jó akkor keress vissza.

  14. Próbaképpen megnéztem az amazon.de-t is, íme egy a lentihez hasonlóan szintén HuMAX, 160 gigás, 2 DVB-C tuneres, felvevős cucc 8 ezerért:

     

    http://www.amazon.de/Humax-DVR-9900-Festplatte-zertifiziert-Deutschland/dp/B00YCK7YTE/ref=sr_1_1?s=home-theater&ie=UTF8&qid=1436456670&sr=1-1&keywords=dvb-c+twin

     

    Azt nem látom, hogy használt lenne, lehet, hogy új, de az is lehet, hogy csak a német nem az erősségem.

     

    Ráadásul a szállítást ingyenesnek írják, bár nem tudom, hogy az amazon.de-n ez nem csak Németországot jelenti-e.

    Azt semmi mépen sd.  Ez HD: http://www.amazon.de/Xoro-HRK-7560-Digitaler-Kabel-Receiver/dp/B00HVS9TZG/ref=pd_cp_23_1?ie=UTF8&refRID=1E2MN3A8ESAG38TY2X0V

     

    Ha chrome böngészöt használj mert fordit. De én tudok németül ingyen jön mid2

  15. Felteszem az Mpeg-2 is jó lesz egy pár évig még.

     

    Egyébként van olyan is, amit 10(+2 szállítás)-ért újonnan is meg lehet venni:

     

    http://www.amazon.de/gp/offer-listing/B000BFLBAC/ref=dp_olp_0?ie=UTF8&condition=all&sr=1-2&qid=1436464188

    Az új az már 43 eu és még mindig nem Hd készülék amit nem szabad már megvenni.

     

    Ezt már igen

     

    http://www.amazon.de/Xoro-HRK-7560-Digitaler-Kabel-Receiver/dp/B00HVS9TZG/ref=pd_cp_23_1?ie=UTF8&refRID=1E2MN3A8ESAG38TY2X0V

  16. Hát átnéztem az ajánlatot: HUMAX DVB-C TWIN FESTPLATTEN VEVŐ incl. 160 GB-os, iPDR9800 C für Kabel....
    Kétségeim támadta a két tuner végett: nem tisztázott, hogy egy fajta kábel vagy műhol esetén valósul meg a dual mód. valóságban még nem volt dolgon dual tuneres cucc a kezem alatt és így nem tudom.
    De mint most olvasom tüzetesebben a kép a képben funkció végett szerintem dual tuner és akkor a műholdas is az.
    Mint ha magyar menü kellene a szülőknek?
    És felújjítot készülékről van szó.
    De még reklám kivágási funció is van benne. nem rossz. Azt nem tudni, hogy ki menthető-e a felvett film.
    Az USB számitógép kapcsolathoz ez mit takar?

    Szerintem egy próbát megér aztán ha nem jön be akkor ennyi pénzért itthon is el lehet adni.

  17. Hát beüzemeletem az egy tuneres boxot a T-H kábelre és ott is csak az egy sávban érkezők között tudok váltani felvétel közben.

    Pl: elindítottam  a Film+ felvételt és melette csak az : RTK kl-Suptv2-TV2-ATV csatornákat tudom nézni.

  18. A két tuneres cuccok nincsenek fefltétlenül 20 felett, mert ahogy lejjebb volt linkelve az ebay-ről 12-ért szállítással együtt már lehet rendelni 2 tunerest, felvevőst, beépített 160 gigás merevlemezzel.

    Hát átnéztem az ajánlatot: HUMAX DVB-C TWIN FESTPLATTEN VEVŐ incl. 160 GB-os, iPDR9800 C für Kabel....

    Kétségeim támadta a két tuner végett: nem tisztázott, hogy egy fajta kábel vagy műhol esetén valósul meg a dual mód. valóságban még nem volt dolgon dual tuneres cucc a kezem alatt és így nem tudom.

    De mint most olvasom tüzetesebben a kép a képben funkció végett szerintem dual tuner és akkor a műholdas is az.

    Mint ha magyar menü kellene a szülőknek?

    És felújjítot készülékről van szó. 

    De még reklám kivágási funció is van benne. nem rossz. Azt nem tudni, hogy ki menthető-e a felvett film.

    Az USB számitógép kapcsolathoz ez mit takar? 

    Szerintem egy próbát megér aztán ha nem jön be akkor ennyi pénzért itthon is el lehet adni.

    dual kábel.JPG

     

     

×
×
  • Új...