Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

12kerület

Tag
  • Tartalmak

    3
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

    soha

Minden, amit 12kerület posztolt

  1. A fejlesztés 2015re vonatkozik, a terv szerint az év végéig 2 millió otthont érint. Hogy nem up to date a Telekom hivatalos oldala? Már megbocsáss de ezt egy érdeklődő honnan a rákból tudná? Nincs feltüntetve, hogy az adatbázis folyamatosan frissül, sőt, felkér arra, tekintsd meg hol lesznek fejlesztések 2015ben.    Arról nem szól mi lesz 2016ban. idézem:  "2015. év végéig több, mint 2 millió otthonban tesszük elérhetővé európai szintű otthoni internethálózatunkat.NÉZD MEG, HOGY A TELEPÜLÉSEDEN FEJLESZTJÜK-E IDÉN HÁLÓZATUNKAT!"  Megnéztem és 2015ben nem hozza fel a Hegyvidéket mint fejlesztesi területet.   Amúgy köszi, hogy felhívtad a figyelmemet a korábbi hozzászólásodra, de a fent vázoltak alapján a hozzászólásod az egy spekuláción alapszik. Amennyiben a Telekomnál/Telekomnak dolgozol és bennfentes információd vannak, a kioktató stílust meghagyhatnád másnak mert egy ügyféllel beszélsz nem pedig a gyerekeddel. Én megkértem a hozzászólót, hogy érezze át a mi helyzetünket és ennek fejében próbáljon meg hozzászólni. Remélem sikerült éreztetni veled a két hozzászólás (enyém, tied) közti különbséget.   De ha már oktatni szeretnél, hagy dobjam vissza a labdát. Milyen optikáról beszélsz? 1-2Mbit sávszélességről írtam, ez van nálunk jelenleg. Szerinted ez kábelen érhető el? Jézusom, Nem, megsúgom, ADSLen. És akkor innentől téged idéznélek, hátha a saját szavaidat jobban megérted:   régi hsz.-od: "Ahol ADSL van ott nem lesz optika, ott vDSL fejlesztés valószínű, viszont az még ráér, 2018-ig."   Lehet neked ráér, nekünk ADSL XS meg S-eseknek nagyon nem ér rá. 10 év alatt annyit fejlődött a net, hogy egy weboldalt behozni is kínkeserves, nem hogy IPTVzni, HD Stream meg nem lehetséges. Na de térjünk vissza.   mostani hsz.-od: "Másrészt pedig a TV az külön sávszélt foglal az internettől, ADSL-nél lehetnek problémák, mivel az kötött. ADSL vDSL fejlesztés szerint lenne értelmes."   ADSL ->vDSL=30Mbit. És akkor most értelmezd a hozzászólásom.   A Maximális 30ból jó ha lesz 20. Ez megosztandó az IPTVvel mert nem kap dedikált sávszélt. Nekem nincs IPTVm, akkora barom nem vagyok, hogy ADSL mellé IPTVt rendeljek, de sok tudatlanra rásózták ADSL S és XS csomag mellé. Az, hogy nézhetetlen a TV, használhatatlan a net, Telekomot nem nagyon izgatja. Visszatérve vDSL+Netezés+HD Stream problémára. Normális netezésre 4-6Mbit kell. Marad 14-16Mb. Ez HD streameléshez elég karcsú.   Magyarul, ha 2018ra megkapjuk a vDSLt, kitörölhetjük vele a hátsónkat ha FullHD neadjisten 4K IPTV vagy HDStreamet szeretnénk.   Remélem sikerült szemléltetnem a problémánkat, ha nem, összegzem:   1. Nem lesz fejlesztés egyhamar de mégis bámulhatjuk a fejlesztés plakátot. 2. Ha lesz fejlesztés, max vDSL és arra is van idejük 2018ig, amivel egy FullHD, neadjisten egy 4K tévével semmire se megyünk ha IPTV vagy neten akarunk HD vagy QHD adást nézni.    Köszönöm szépen megtisztelő figyelmedet.
  2. Nem tudom, hogy a szélessávot igénylők, használók táborába tartozol vagy sem, de a válaszod inkább a nemtörödömséget sugallja. Remélem nem ez volt a célod.   Amennyiben neked már elérhető a szélessáv, lehetnél kicsit együttérzőbb velünk, 1-2Mbittel netező felhasznhálókkal. Viszont ha azok táborába tartozol akinek elég az 1-2Mbit, nem tudom hova tenni a hozzászólásodat.   Ha kérhetek ilyet tőled, legközelebb gondold bele magad a mi helyzetünkbe és ennek tükrében probálj meg hozzászólni.   Fejlesztés   A fenti linken hol szerepel a 12.kerület? Sehol   Az orrod alá plakátoznak, hogy FEJLESZTÉS, ÖSSZEKÖTJÜK EURÓPÁVAL stb., az ember mosolyogva megy haza, megörül hogy 10 év után történik végre valami, rákeres a kampányra a csigalassú netjével és kiderül, hogy a környék nem szerepel a fejlesztési területek közé.   Szerinted ez így rendben van?   Ja, hogy majd fejlesztenek, meg majd így majd úgy. Bocs de ezzel nem vagyunk előrébb, ezt mondják már10 éve és semmi nem történt azóta, hiába a petíciók. Most meg kapunk egy bicskanyitogató plakátot az arcunkba. Valakit biztos megmosolyogtat, A Telekomot látszólag egyáltalán nem érdekli hála a monopol helyzetének köszönhetően, minket viszont elszomorít és feldühit ez a kiszolgáltatott helyzet, pláne ha ilyen plakátokat látunk a környékünkön.   Pár gondolat a 2018/30Mbithez: 1. Még ha tudná is a rendszer a 30 Mbitet (ADSL biztos nem, max VDSL) mint maximális sávszélességet, mennyi lenne a garantált sebesség? 2Mbit ala Telekom? 2. Tegyük fel, hogy a 30Mbites sávszélünkből lesz 15-20. Figyelembe véve azt a tényt hogy a mai alap tévék is már FullHDs okostévék amikkel neten keresztül HDs műsorokat érhet el a felhasználó, ez 15-20Mbit nem elég, pláne ha valaki a családból még netezni is szeretne. Nem beszélve arról hogy 2018ban már FullHD tvt is alig lehet majd kapni.   Ennyit "A Fejlesztésről", legalábbis nálunk a Hegyvidéken.
  3. 12.kerület Hegyvidéken is kirakták a fejlesztés reklámplakátjait pedig itt semmilyen fejlesztés nem lesz.   Értem én, hogy nem éri meg egy olyan dombos környéken fejleszteni, ahol nem panel dzsungel van és aránylag kevés lenne a szélessávot igénylő előfizető. De könyörgöm, kiplakátolni a környéket ezzel a fejlesztés reklámkampánnyal enyhén szólva pofátlanság.   Jó lenne ha konzultánának a megbízott reklámcéggel és leszedetnék ezeket a plakátokat, vagy mégjobb, lehetne egy "ELNÉZÉST, ITT MÉGSEM FEJLESZTÜNK" feliratot hozzábiggyeszteni a kiplakátolt reklámfelületre.   Természetesen ez egy utópisztikus gondolat volt.   Budapest egyik legelitebb környékén ADSL XS meg S szolgáltatást tudnak maximum nyújtani, ráadásul akire tudják még a kritikán aluli minőségű IPTVjüket is rátukmálják, amikor egyértelmű, hogy ilyen sávszélesség mellett élvezhetetlen bármilyen csatorna nézése, pláne ha internetezik mellette az ember.   Ez egyértelművé teszi, hogy még presztizs szinten sem érdekli a Telekomot, hogy a 10 éve lemaradásban lévő hálózatukat egy ilyen környéken fejlessze. Ebből kiindulva,  gondolom az sem érdekli a céget, ha ilyen nevetséges és bicskanyitogató helyzetbe hozza magát a plakátokkal kapcsolatban.   Végülis ebben is van logika, pláne ha monopol helyzetről van szó, mint amilyenben a Telekom van a Hegyvidéken. Az előfizető tehetetlen, kiszolgáltatott helyzetben van, kit érdekel a véleménye?
×
×
  • Új...