Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Zimi

Tag
  • Tartalmak

    18
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

    soha

Minden, amit Zimi posztolt

  1. Zimi

    Optikai internet

    @anonymus-nak írtam a kérdést igazából, szóval nem értettél félre, de köszi a választ. Amúgy ez ami nálam van ONT egy T-s ONT, amit használtam 2-3 évig, és nem is akarnám én beállítani, még a végén elbaszom az optikát, ahogy szétszedem, hanem, ha jönne a szerelő, mondanám neki, hogy itt van ez, be lehet-e kötni ahelyett a HGW helyett, amit hozott. :)
  2. Zimi

    Optikai internet

    Ez tiszta sor, kérdésem viszont az volt, hogy nekem VAN (máshol már volt optikám, de már nem ott lakom) egy ilyen ONT-m. Ha jönnének kötni, akkor kérhetem, hogy ezt a "régi"/meglévőt tegyék be, nem kell az új, amit hoznak? Köszi mindkettőtöknek a választ!
  3. Zimi

    Optikai internet

    Ha már itt ez a pdf... 8. oldalon látható ONT-m van egy másik helyről még. Ha majd bejön az optika kérhetem, hogy ezt szeretném használni? Valahogy jobban tetszik, mint a HGW-ek, saját router talán mégiscsak többet tud, mint ezek... :) Valamint még az lenne a kérdésem, hogy a telefon is akkor ezen keresztül fog menni, régi rezes megszűnik?
  4. Zimi

    Optikai internet

    Nekem is jöhetne, köszi. :)
  5. Zimi

    Optikai internet

    Ah értem, abból indultam ki, hogy nálunk csomó ilyen van, és végig optika van. Valamint egy másik szolgáltatónál, ahol VDSL van földben megy az optika. Köszi az infót.
  6. Zimi

    Optikai internet

    Az milyen típusú kábel? Amúgy megszűnik, ez lesz helyette.
  7. Zimi

    Optikai internet

    Jön az majd közelebb is. Mióta van az ott? Nincs esetleg valami más szolgáltató is? Lehet akár az övék is a kábel, de szeirntem T...
  8. Zimi

    Optikai internet

    Haha, sikerült is... :/ :DD (viccelek :) ) Én nem tudtam róla amúgy, neten keresgéltem, hátha van valami infó, aztán a pro...r fórumán olvastam, hogy melyik cég végzi, írtam nekik és tájékoztattak, hogy 2 hét és kb megy is már a szolgáltatás, ők már végeztek a kábellel. :) Elég korrektek voltak amúgy, zsákutcába is behúzták volna, ha egyes lakóknak nem lett volna vele gondjuk... -_- (emiatt áll most nálam a dolog)
  9. Zimi

    Optikai internet

    Az a szokás, hogy kifeszítik a kábelt a házad és az oszlop között (mint a villanyvezeték) és úgy jutnak be a lakásba.
  10. Zimi

    Optikai internet

    Nem is kell látnod. Nem lesz plusz doboz. Ezek lesznek az oszlopokon, és innen vezetik majd hozzád légkábelen az optikai kábelt. Elvileg, amit linkeltél az egy "optika kötéslezáró". Amúgy szerelőket nem látsz kosaras autóval? Őket kérdezd meg, mi várható.
  11. Zimi

    Optikai internet

    Ez optika lesz akkor. Lehet örülni. :) Már húzzák is nálatok? Melyik település?
  12. Zimi

    Optikai internet

    Jelenleg ez a legkorszerűbb hálózat, ez tudja a legnagyobb sávszélességet, nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem stabliabb is, mint a réz. Optikának csak előnye van. Elvileg akik ezen a listán vannak, mind optikát kapnak, de amúgy lesz olyan, ahol féloptikát is fejlesztenek még (közelebb hozzák a központot /DSLAM/ és odáig optikán megy, hozzád meg a végső pár/párszáz méteren marad a réz). /ha jól informálódtam az elmúlt pár napban.../
  13. Zimi

    Optikai internet

    Ez azért nem igaz. 2013ban lett elkezdve, nálunk például 2015 február végén lett kész, Bucka többi részén pedig még csak ez után, vagy lehet még meg sincs. Szóval igaz, ami ott van félig meddig. :)
  14. Zimi

    Optikai internet

    Ha pontos a számadat, akkor 2809 település van. 2015 év végéig van 4 hónap, tehát, ha ezt az ütemet tartják, akkor éves szinten 1200 település, és van rá 2-3 évük befejezni. Szeirntem nem rossz ütem, sőt, én meg is lepődtem, hogy ennyi idő alatt ennyi település kész tud lenni.
  15. Zimi

    Optikai internet

    Szia, szívesen. Elvileg ezek meglesznek év végéig. Kisebb csúszás persze benne van. Amúgy a környékbeli T-s szerelőknél, ha érdeklődsz, mi a helyzet nálad tuti többet tudnak, mint az ügyfélszolgálat.
  16. Zimi

    Optikai internet

    http://www.telekom.hu/otthoni/lakossagi/csomagok_akciok/halozatfejlesztes - Elvileg ezek.
  17. Zimi

    Optikai internet

    Uram isten, 2-3 ms . :))) Itt 23... (bár ez is viszonylag jónak mondható hazánkban) Sajnos nem tudták hozzánk behúzni jelenleg, de lehet sikerül majd megoldani, úgyhogy akkor váltás lesz. :) Örülök, ha minden oké vele, köszi a választ.
  18. Zimi

    Optikai internet

    Bocs, hogy kicsit offolom a témát, de én is ott lakom, jelenleg In....l-em van, viszont, ha tudok váltanék. Pécsen volt már dolgom ilyen hálózattal/nettel, ott meg voltam elégedve vele, Miklóson is ugyanez a helyzet? Vonal stabilitásáről, sebességről, pingről esetleg tudnál valamit mondani? (10 ms körüli?) Előre is köszi a választ.
×
×
  • Új...