Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

alexia

Tag
  • Tartalmak

    16
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit alexia posztolt

  1. 9 perce, McBelaba írta:

    Az 1500-ös MTU-val menni kell az IPV6-nak DHCP esetén.

    Az 1492-es értéket akkor kell használni ha a kapcsolat tipusa PPPOEP.

    üdv.:

    Mc. Bélabá

    A router PPPoE-kapcsolatot használ, de mindegy is, mert nem lehet változtatni ratja.

    TXpNGx5.png

  2. Más is tapasztalja, hogy az IPv6-kapcsolatot használó weboldalak gyakran egyszerűen befagynak, és végül időtúllépéshez vezet? Én például 1fichier.com-nál tapasztalom ezt, kb. az esetek 50%-ában sikeresen betölt, máskor viszont nem. YouTube-nál is észrevehető, bár ott a böngészőben gyorsan átvált IPv4-re, miután az IPv6-kapcsolat nem sikerül, de youtube-dl a --force-ipv4 kapcsoló nélkül simán csak megakad az információ lekérése után, el se kezdi a letöltést.

    Azt olvastam, hogy az MTU-val lehet a gond, viszont Huawei HG8245H-n zárolva van ez az opció, nem lehet módosítani (1492-n van). Windowsban próbáltam állítani 1280 és 1500 közötti értékeket IPv6 MTU-ra, de nem változtatott semmit.

  3. 6 perce, McBelaba írta:

    Az IANA szabvány és ajánlása szerint az IPV6-os cím egyedi, mert tartalmazza a MAC címet is, olvass utánna. Az hogy a facsvart kalapácssal is be lehet verni a fába, nem jelenti azt, hogy be kell kalapáni, hanem be kell csavarni, mivel csavar...
     

    Az lehet, hogy alapból benne van a MAC az IPv6 címben, de pont azért vezették be az IPv6 Privacy Extensions-t, mert rájöttek, hogy nem lesz jó a MAC az IP-ben. Windows is alapból ezt használja, van egy statikus (mármint addig amíg a router újra nem indul, mivel akkor a Telekom új prefixet ad) IPv6 cím, amivel el lehet érni a szolgáltatásokat, illetve egy “privacy” cím, amit a weboldalak kapnak meg, mikor csatlakozol hozzájuk, és kb. naponta vagy pár óránként változik.

  4. Kb. 2 órája fizettem elõ a MoziKlub-ra. Az Android alkalmazásban gond nélkül tudom nézni a filmeket és sorozatokat, viszont a Cisco ISB2231 IPTV beltérin nem látok lejátszás opciót, csak "Böngészés" és "Kedvenc". Ha a böngészést választom, egyszerűen visszadob a MoziKlub főoldalára. Újraindítottam a beltérit a menüben a "Rendszer újraindítása" opcióval, de ez sem segített.

    IMG_20190317_133134 (1).jpg

    IMG_20190317_133134.jpg

    IMG_20190317_140624.jpg

  5. A menüben az Újraindítás opció megoldotta a gondot. Egyébként előtte is 1920x1080 / 50i-ként érzékelte a tv, és a verzió is ugyanez maradt:

    Kliens szoftver verzió: 2.4.29715.26063 (RELEASE)
    Operációs rendszer / Verzió: WinCE / 5.0.1400
    Bootstrap ROM verzió: 2.8027
    Set-top-box modell: TATUNG STB-3112

     

    3 órája, Lacikaaa írta:

    Üdv. nekem is ilyen problémám van , nekem jó a kép csak a box menürendszere akkora lett a HDMI kábel csere óta hogy.. a csatornalita ha bejön szinte csak a fele látszik óriási betükkel.. mit tudok csinálni? mert a kép az szép jo a hang is minden csak a boxnak a menüje lett akkora h hiába állitani akarok nem látok semmit.. :(

    Nyiss új témát, itt másról volt szó.

  6. Olvasd el még egyszer rendesen, amit írtam. Mondom, a menürendszer is pixeles, és csak a beltérivel van a baj, máshol kristálytiszta a tv-n a kép. Egyébként RTL Klub HD (1080i), de mondom, nem ott van a baj.

  7. Most vettem észre, hogy az egyik tévénken (55” Samsung Smart TV) rossz (pixeles) a képminőség, pedig HDMI kábellel van csatlakoztatva a Tatung beltéri és 1080i-re van állítva a képminőség. Ha 720p-re állítom, akkor még sokkal rosszabb. Annál lejjebb már nem mentem. Maga a menürendszer is pixeles, tehát nem a csatornákkal van a baj. A tv menüje és a beltérin kívüli egyéb lejátszás (USB, DLNA) esetén kristálytiszta a kép, tehát nem azzal van a baj.

  8. 3 perce, OldMike írta:

    Amikor megtelik a HDD (azért az nem biztos hogy pont 320 GB-nál, inkább előbb), akkor a legrégebben felvett műsorokat kérdezés nélkül felülírja.

    Igen, ezt láttam, de van olyan opció is, hogy adott felvételeket megtartson, amíg én kézzel le nem törlöm.

  9. Azt szeretném kérdezni, hogy mekkora merevlemez van a Cisco ISB2231 felvevős IPTV beltériben, mert sehol nem látom kiírva, az ISB2000 használati útmutató sem írja. Jó lenne, ha ki lenne írva, hogy mennyi hely van és mennyire van tele, mint a műholdas tv-nél volt. És kb. mekkora helyet foglalnak a felvett műsorok a hossz függvényében? (főleg SD, néha HD)

  10. Nemrég megérkezett hozzánk az optikai szálas hálózat, és a gigabites internet mellett a Sat TV-t IPTV-re cserélték. Eleinte 3 db nem felvevős Tatung beltérit kaptunk, majd kértünk felvevőset, az egyik le lett cserélve. A felvevős Cisco beltéri normálisan működik, de elvileg ha az be van kötve, a hálózatban lévő nem felvevős beltériken is vissza lehetne nézni (és beállítani) felvételeket, de ott továbbra is csak azt írja ki, hogy „Felvétel kikapcsolva”. Mindhárom beltéri közvetlenül a kapott Huawei modem/router kombóhoz van kapcsolva Ethernet/UTP kábellel.

  11. Sagem PVR set-top boxom van, és már néhány hete gyakran megakad az adás, ilyenkor a „Helyezze be a kártyát” felirat jelenik meg egy pillanatra. Többször is próbáltam kivenni és visszatenni a kártyát, és áramtalanítani a kapcsolóval. Korábban a pár perces áramtalanítás néhány hétre megoldotta a gondot, de most ez sem segít. Néha pár percig jó, de aztán megint kezdi.

×
×
  • Új...