Ugrás a tartalomhoz
 • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

  image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Pityesz

Tag
 • Tartalmak

  13
 • Csatlakozás időpontja

 • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit Pityesz posztolt

 1. Üdv.

  Érdeklődnék, hogy van-e EuroDOCSIS 3.1-es területekről valamilyen lista? Olyanra gondolok ahol már emelt feltöltési sebesség elérhető.

  Közben letelik hónap közepén a hűségem, és újat kötök de a számlán láttam, hogy október 1-től új csomagok lesznek (remélem nem csak átnevezett csomagok). Kivárom az október 1-et és meglátom milyen csomagok lesznek..

  Közben utánajártam a jövő fejlesztéseinek, a vége nem néz ki rosszul.

   

   

   

  Jegyzet 2020-09-04 154216.jpg

 2. Az új szabvány sebességben is nagy ugrás lesz, de a fontosabb az, hogy szakítanak a letöltési és a feltöltési sebesség megkülönböztetésével, szimmetrikus hálózati protokollon dolgoznak.

  A CableLabs pár napja közölte, hogy a Full Duplex DOCSIS 3.1 készen áll a tesztelésekre, és ezt a munkát a jövő év elején el is kezdik.

  A kábelhálózatokon használt leggyakoribb, szinte kizárólagosan alkalmazott internetes széles sávú adatátviteli szabvány, protokoll a DOCSIS, melynek gondozásáért és fejlesztéséért egy amerikai bázisú nonprofit konzorcium, a CableLabs felel. Ennek szakemberei idén szeptemberben jelentették be, hogy egy új verzión dolgoznak – jelenleg az elterjedt a DOCSIS 3.0 –, és az új protokoll nemcsak hogy megnöveli az átviteli sebességeket, de koncepciójában is új lesz: az aszimmetrikus rendszert (amikor a letöltési sebesség jelentősen meghaladja a feltöltésit) egy szimmetrikusra cserélnék, vagyis fel és le ugyanolyan sebességgel lehet adatokat forgalmazni.

  A most a szolgáltatók által általánosságban használt DOCSIS 3.0-t 2006-ban szabványosították. Ennek fő jellemzői, hogy feltöltésnél maximum 220 Mb/s-ot képes biztosítani, míg a letöltési kapacitás az USA-ban 1,2 Gb/s, Európában pedig 1,6 Gb/s. Az új verzió, a 2013-ban kezdett fejlesztés, a DOCSIS 3.1 nagyságrendi ugrást jelent, ugyanis a specifikáció szerint feltöltésben maximálisan 2 Gb/s-ot tud, letöltésnél pedig 10 Gb/s-ot. Ezt a koncepciót azonban módosították, és a szeptemberi bejelentés lényege volt, hogy a 3.1 Full Duplex változatában szimmetrikus hálózati protokollt akarnak, amely mindkét irányban képes a maximum 10 Gb/s teljesítésére. Azóta folytak újabb előzetes tesztek, és a CableLabs szakemberei úgy látják: a technológia megvalósítható, de nagyjából egyéves tesztfolyamat szükséges a használható megoldás kialakításához.

  A bejelentés mindenképp „forradalminak” tűnik, ugyanis a DOCSIS hozta azt a mindannyiunk számára megszokottá vált gyakorlatot, hogy otthonainkban aszimmetrikus hálózatot használunk – a szolgáltatók is így alakították ki üzletpolitikájukat, hiszen a feltöltési és a letöltési sebességek nagyságrendi eltérést mutattak, mutatnak.

 3. 13 perce, btz írta:

  @Pityesz

  Azt jelenti hogy a Lan-ra kaptál egy teljes ipv6 tartományt, amit kioszthatsz 255 eszköznek, 60 perc (?) az érvényességi ideje a címeknek. Támogatja a módosított EUI-64 címzést, azaz a MAC címből való utótagos ipv6 címek használatát.

  Köszönöm a válaszod!

  A rapid commit és az unicast mire jó?

 4. A Magyar Telekom átalakítja televíziós csomagkínálatát 2016. november 2-tól. Az ügyfelek eddig a 31 tévécsatornát tartalmazó Alap, illetve a 85 csatornát kínáló Családi + HD csomagra fizethettek elő a Telekomnál, amelyek mellé opcionálisan rendelhettek különböző tematikájú kiegészítő TV csomagokat, úgymint Filmvilág, Nagyvilág, HBO, Night Life, Fishing&Hunting vagy Classica, idén novembertől a Telekom bevezeti új, Szuper Családi HD televíziós csomagját.

  Az új csomag a korábbi Családi + HD, valamint a Filmvilág és Nagyvilág minicsomagok szinte teljes tartalmát egyesíti, illetve a Fishing & Hunting és Classica csatornákat is magában foglalja, havonta mindössze 4610 forinttól (a megadott ár IPTVn két év hűségnyilatkozattal, otthoni telefonnal és internettel együtt érvényes). A csomag több mint 110 csatornát tartalmaz összesen: IPTV platformon 98 SD és 24HD, SAT TV-n pedig 93 SD és 22HD csatornát.

  A Telekom a csomag tartalmát a jövőben további csatornákkal tervezi bővíteni. A Szuper Családi HD előfizetői a csomag legtöbb csatornáját külön költség nélkül okostelefonon és tableten is nézhetik a TVGO alkalmazással vagy notebook-on a www.tvgo.hu oldalon. Az HBO és a felnőtt tartalmakat sugárzó csatornákat továbbra is külön lehet majd megrendelni.

  A Telekom a Szuper Családi HD csomag bevezetésével olyan csatornakínálatot kínál meglévő és leendő ügyfeleinek, ami a háztartások tévézési igényeihez illeszkedik. Az ügyfelek döntését a Telekom azzal segíti, hogy 2016. október 4. és november 30. között minden Telekom digitális tv előfizető számára kódolatlanul elérhetővé tette a Filmvilág és Nagyvilág minicsomagok 37 csatornáját.

  A Telekom 2006-ban lépett be a tévészolgáltatók közé, és az elmúlt tíz év alatt közel 900 ezer előfizető számára biztosít tv-s szolgáltatásokat. Az újragondolt csomaggal a vállalat célja, hogy az ügyfelek televíziózási igényeit minél szélesebb körben szolgálja ki, nemcsak otthon, a tévéképernyő előtt, hanem bárhol és bármikor a TV GO-val is.

 5. 7 órája, fgabor87 írta:

  A kódolatlan digitális marad. Csak a kódoltat szedik le. Így maga a szolgáltatás nem szűnik meg, IPTV előfizetők is nézhetik a box nélküli tv-ken.

  Mûszaki okok miatt 2016. április 30-án megszüntetjük a digitális kábeltelevízió szolgáltatást.

  Ez nekem elég egyértelmű.

 6. Ezt az aktuális havi számlán olvastam.

  Mûszaki okok miatt 2016. április 30-án megszüntetjük a digitális kábeltelevízió szolgáltatást Békéscsaba és környéke, Hódmezõvásárhely és környéke, Szeged és környéke fejállomáshoz tartozó
  településeken, s a továbbiakban új technológián biztosítjuk a szolgáltatást az érintett elõfizetõk számára. A technológiaváltásra 2016. március 1-jétõl április 30-ig kerül sor, s a digitális kábeltelevízió
  szolgáltatásról ezen idõtartam alatt folyamatosan térünk át az IPTV szolgáltatásra. A módosítás nem érinti a programcsomagok kínálatát és havi elõfizetési díját. Az érintett elõfizetõket közvetlenül is értesítjük a változásról. (2/D, 3/D, 5/D (értékesíthetõ és lezárt) Mellékletek).

   

  Lassan felesleges lesz vitatkozni a digitális tv-ről is, mivel azt is megszüntetik. Marad az IPTV.

 7. 8 perce, anonymus írta:

  Mondhatni igen :D

  Mondhatni igen :D

  Lesz mit behoznia a telekomnak sávszélesség terén....

  Nyáron úgy is választás elé kényszerülök mivel letelik a hűség. Az In@itel száloptikája itt megy a ház előtt az oszlopon csatlakozásokkal, úgyhogy legalább dupláznia kell a telekomnak,(a feltöltésről nem is beszélve), hogy aláírjak 1-2 év rabláncot.

   

   

 8. Ezt az aktuális havi számlán olvastam.

  Mûszaki okok miatt 2016. április 30-án megszüntetjük a digitális kábeltelevízió szolgáltatást Békéscsaba és környéke, Hódmezõvásárhely és környéke, Szeged és környéke fejállomáshoz tartozó
  településeken, s a továbbiakban új technológián biztosítjuk a szolgáltatást az érintett elõfizetõk számára. A technológiaváltásra 2016. március 1-jétõl április 30-ig kerül sor, s a digitális kábeltelevízió
  szolgáltatásról ezen idõtartam alatt folyamatosan térünk át az IPTV szolgáltatásra. A módosítás nem érinti a programcsomagok kínálatát és havi elõfizetési díját. Az érintett elõfizetõket közvetlenül is értesítjük a változásról. (2/D, 3/D, 5/D (értékesíthetõ és lezárt) Mellékletek)

  Gondolom itt a frekvenciák felszabadításáról van szó, mint anno az analóg kikapcsolásakor. Ennek apropójából várható az idén internet sávszélesség bővítés is.

×
×
 • Új...