Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Papo

Tag
  • Tartalmak

    37
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Papo eredményei

Tudományos tanácsadó

Tudományos tanácsadó (6/13)

  1. Papo

    Digitális Kábel TV

    Hiába, átgondolt, előrelátó tervezés van az üzletpolitikában. Hadd bosszankodjon az ügyfél, tojunk rá. Vagy mégsem. Mellesleg nekem a National Geographic, és a Discovery hiányzik, de az nem kerül vissza.
  2. Papo

    Digitális Kábel TV

    Valamit félreértetek. Én nem az 500 Ft miatt sírtam (ami mellesleg legalább 1000), hanem arról az elvről, hogy van egy fizetős szolgáltatás, ahol a szolgáltatáshoz köthető költséget nem a szolgáltató fizeti. És itt utaltam a kommunális csatorna díjra, ahol hasonló helyzetben a szolgáltató kifizeti a ráeső költséget. Ez elvi, üzleti dolog. Mellesleg én sem fizetnék olyanért, amit rá lehet másra tolni. Talán érthető.
  3. Papo

    Digitális Kábel TV

    Tessék? Miért? A WinCE begyorsul, vagy a processzorral csoda történik? Mellesleg egy box havonta kb. 500 Ft áramot fogyaszt. De van egy router is. Az legalább ugyanennyi. Ha nem egy tv van, az darabonként még 500 Ft. Ez már kezd látható összeg lenni. Főleg azért, mert az előfizetőnek jön a villanyszámla. Kap egy szolgáltatást, amiért fizet. De nem annyiba kerül neki, mert fizet az áramért is, ami 15-20%-ka a szolgáltatás számlájának. Mondok egy ellenpéldát. Egy barátomnál szennyvízátemelő szivattyú van. A csatorna művek a villany fogyasztást jóváírja a számlában. Ilyen a T-nek eszébe sem jut. Pedig hasonló a helyzet.
  4. Papo

    Digitális Kábel TV

    De hát az van. Mellesleg a csatorna kiosztásban ez hol van feltüntetve? Csak ülök, és nézek. Ps: miért van, hogy minden válasznál újra be kell jelentkezni, és az 1. hsz -től elnavigálni a végére? A pipa pedig ott van a megjegyzésnél.
  5. Papo

    Digitális Kábel TV

    Akkor mi alapján? Talán hogy mennyit süt a nap? Ha ez így van, az még épeszű üzleti szellemnek is ellentmond. Hihetetlen. A bevételt az előfizető termeli meg. Vagy rosszul gondolom? Ami meg a "délieknek" szóló ajándékot illeti, hihetetlen. Egy kőkemény üzleti alapokon álló cég ajándékoz? Ma Budapestnek, holnap Békésnek? Ne már. Ha ez eddig tényleg így volt, akkor az a management csináljon valami mást. Nem akarok tanácsot adni, gondoljon mindenki azt amit akar. Elmegyek locsolni. Nem délre, hanem Budapestre.
  6. Papo

    Digitális Kábel TV

    Itt azért elkelne némi indoklás. Ugyanazért az előfizetésért az egyik helyen 24, a másik helyen 30, vagy akár 36 csatorna is van. Miért is? Ha pénzt kér a több csatornáért az előállító médiacég (fizet a T a Discovery-nek), akkor hol van a fentebb kifejtett üzleti szellem? Ha csomagban kapja a T (ami valószínű), akkor miért kell elvenni a Budapestiektől? Mert emiatt kell bérelni többlet set top boxot, megoldani a kábelezést, fizetni a többlet áramfogyasztást, a két távirányítót. Máshol meg hátradől a User, és kész. A hálózat ugyanaz. Attól tartok, hogy ez a különbség tétel nem fog megállni a NMHH előtt. Volt már bírság, lesz is. De hátha megrázza a fejét valamelyik okos ember, és nem hatóságnak képzeli magát. Engem már tegnap kioktattak itt, mert volt eltérő véleményem. Van most is. Inkább logikus, érdemi magyarázat kellene.
  7. Papo

    Digitális Kábel TV

    Köszi. De ebben is 24 csatorna van. Az említett 30 csatorna adat honnan van? Mert ilyet sehol sem láttam. Mellesleg ez a csatornaszám csökkentés egy kapitális pofátlanság. Mégpedig azért, mert a házak nagy része (több szoba, más helyiség) koax kábellel és elosztó rendszerrel van bekábelezve. Ezen a digitális rendszer tökéletesen átment. Az IPTV-hez pedig LAN hálózat kell. Mégis, hogy képzelik a T-nél? Még ha nagy kínnal át is lehetne húzni, az elosztási pont nem ugyanott van, azaz az egész csövezés sz@rt sem ér. Milyen megoldást javasolnak? Talán WiFi-t? Ki fizeti az eszközöket? Ilyen érzéketlen, gátlástalan megoldást még nem láttam. De van megoldás: a konkurencia. Az elmegy a meglévő koax kábel hálózaton, és még jóval olcsóbb is (az 1 GB-es netről nem beszélve). Úgy látszik nem érdekli a T-t, hogy lelépnek az előfizetők. Mint ahogy én is el fogok gondolkozni. Ott maradnak a hatalmas kábelhálózatukkal. A konkurenciának meg ott feszít az egy szál vékony üvegszál hálózata, erősítők és nehéz, vastag kábelek nélkül. Ám legyen.
  8. Papo

    Digitális Kábel TV

    Én innen töltöttem le ma délután a nevezett pdf fájlt: http://www.telekom.hu/rolunk/szolgaltatasok/aszf/lakossagi 2/d. függelék Ha van újabb, akkor nem töltötték fel. Nem is értem, hogy mit várnak el az előfizetőktől a pénzükért, ha így kezelik őket. Ez van.
  9. Papo

    Digitális Kábel TV

    Valami nem stimmel. A legújabb (Lakossagi_aszf_2d_fuggelek_csatornakiosztasok_20180301_uj.pdf) kiadásban (32. oldal) a Kódolatlan Digitális Alap csomag csatornaszáma 24. A Kódolatlan Digitális Családi csomag pedig 36-ot tartalmaz. Akkor most hogy van ez? Mi az igazság?
  10. Papo

    Digitális Kábel TV

    A Synaps DVB-C beltérim kezd meghalni. Tudnátok ajánlani valami jó típust Scart vagy RCA kimenettel? HDMI kimenet nem kell. Sokat nem akarok rá költeni, mert nem tart örökké a T kínálatában a digitális szolgéltatás. Fontos, hogy a csatornákat át lehessen helyezni.
  11. 10-20 féle távirányító mennyi helyet foglal, ha mindegyikből van 2-3 db? Egy kis szatyornyi helyet. Mellesleg oylan autó kellene a szerelőnek (mert van ilyen méretű), amibe minden belefér. A technika, a tartozékok, a szerszámok változnak, ehhez alkalmazkodni KELL. A Telekomnak hatalmas nyeresége van, ha akarják meg tudják oldani. De így egyszerűbb. Olyan mint a távirányító esete. Csak példa a nyereségre: megjelent nálunk a D.I.G.I. Érdekes módon a havi 12.000 Ft-os díjam 7500 lett. Nyilván így is megéri. Akkor az a 4500 extra haszon volt. Az én esetemben 5 évig.
  12. Csak azt nem értem, hogy miért erőltetik ezeket az izéket. Talán mert olcsóbb egyféle valamit tartani raktáron, mint az eredeti távvezérlőkből rendelni, és raktározni. A fizető ügyfél (mert nem ingyen kapja, hanem bérli az eszközt) le van ejtve. És bejön az ötlet, mert az átlag User a csatornán és a hangerőn kívül mást nem állít. Azt sem tudja, hogy miket lehet.
  13. Adnak, csak éppen az eredeti távirányítón levő, működő funkciók jó része hiányzik. Kell a fenének.
  14. Papo

    IPTV

    Hát, ez az. Pont erről írtam. Körbejártuk a témát, nem rajtunk múlik, hogy mi lesz. De az, hogy aki ebben dönt, az nem ért hozzá, az biztos (ha egyáltalán megnézi). Nekem erről az egészről a 3-as metró jut eszembe. Ott sem a hozzáértők döntötték el, hogy mi legyen. De most ők szívnak.
  15. Papo

    IPTV

    Akik itt megnyilvánulnak különféle panasszal, észrevétellel, azok mind képzettnek tekinthetők. És nekik is van ezer bajuk. De mi van a Gizi nénivel Bivalybügözdről? Csak azt látja, hogy nem látja. Pedig ő is fizet. Ugyanannyit, mint akik itt elsírják a bánatukat. Ezért tartom nagyon felelőtlennek úgy bevezetni valamit, hogy nincs kellően tesztelve. Hiába mondják, hogy van. Nem a baráti körrel kell tesztelni, hanem egy előfizetői körrel, aki vállalja (pénzért, vagy akár ingyen). De itt van egy diktátum, és kész. Akinek nem kell, annak is. Ezt persze csak akkor lehet megtenni, ha a nagyságos urak/hölgyek biztosak benne, hogy nincs szankció. Csak egy kicsit támogatni kell néhány helyet, személyt, akitől függ a felügyelet, a döntési kompetencia. Ha nem így van, lehet cáfolni.
×
×
  • Új...