Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

csabesz1971

Tag
  • Tartalmak

    206
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Blogkommentek, amit csabesz1971 posztolt

  1. Sziasztok.Egy nagyon láma kérdésem lenne: lakásfelújítás lesz, nem túl nagy, de érinti a Telekom eszközét is. Alapból ugye van rajta egy bemenet, ahová bemegy a Koax, ezen jön a TV és a net is. Van rajta 3 TV kimenet: ez ugye 3 TV-hez a 3 külön TV-beltérihez kell, hogy eljusson. Ezeket a kábeleket internetre is lehet használni? Arra gondolok, hogy mondjuk az egyik TV kimenetet a szobában a TV beltéri előtt megfogom egy swith-el, és a TV is a switch-ből kapná a "TV-jelet", illetve szintén a switchre lenne rádugva az X-Box, esetleg egy laptop? Vagy ezeknek legalább 1 külön kábel kell, és azt osztani switch-el az eszközök között? IPTV-m van természetesen. Köszönöm.

  2. 3 perce, root írta:

    Édes istenem...... tehát a 22-es port már ki van osztva vmi ip címre és most megpróbáltad ugyanabban a pfwd táblában kiosztani másik IP re is??? 

    Mellesleg küldetm PÜ-t. Lécci' olvassá'. Zárjuk már le ezt az egészet....

    Nem, nem másik IP-re akartam kiosztani, ugyanarra az IP-re (a 192.168.0.13-ra.) annyi kivétellel, hogy a már meglévő szabály azt mondja, hogy a külső kezdő és befejező port is a 22-es, és a belsők is ugyanúgy a 22-es port. Amit változtatni és/vagy újonnan felvinni akartam az az, hogy kintről a 443-ason érkező kéréseket a belső 22-es felé forwardolja a router.

    ps. PÜ-t olvastam, válaszoltam is rá.

  3. 13 perce, btz írta:

    Teljesen látszik az első képen is a 864-es port.

    Rosszul van az egész beállítva, azért nem működik.

    Helyi kezdő és záró port is legyen 22. Ennyi a megoldás. 

    Igen, látszik de akkor elmondom még egyszer: nem én állítottam be, azt a mezőt nem tudom szerkeszteni a felületen! Talán ha kipróbálnád, akkor Neked is ez jönne ki.Azt is leírtam, hogy az összes létező megoldás féleséget kipróbáltam: portok erre, arra, ez a külső, az a belső, stb....de egyik sem működik.Ez lehet, hogy a céges háló sajátossága, nem tudom, nincs rálátásom, de azt tudom, hogy valamikor 1,5 éve, egy másik helyről működött, hogy 443-asról mentem ki az otthoni 22-esem felé.

  4. 50 perce, root írta:

    Örülök, hogy ehhez a SUPERUSEREK segítőkészségét használtad. Lehet, hogy a Rád allokált időben, esetleg másnak - aki nem csak szórakozni akar - tudtunk volna segíteni. Olyannak, akinek tényleg problémája van, és rá lenne szorulva a segítségünkre. Erre kiderül, hogy Neked tulajdonképp nincs is problémád, csak csinláod a görögtüzet. Javasolnám Neked, hogy a jövőben használd a webes cuccokat, és a SUPERUSEREK tudását hagyd meg annak, aki tényleg rászorul. mert ahogy én látom, Te egy hatalmas guru vagy, aki webssh-ról elér mindent, szóval nincs szükség a mi tudásunkra.

    Látom, értelmezésben azért vannak gondjaid: azt, hogy nincs is ezzel baj, arra írtam, hogy a céges policyk jó és hasznos dolgok.Az, hogy mit érek el és honnan,mivel, más terület. De nyilván Teis, ha tehetnéd, akkor nem webssh-val szórakoznál, hanem putty-al, vagy superputtyal, vagy bármi hasznosabb eszközzel, mint a webssh.Ahogy látom, az elmúlt órákban, sőt napokban, túl sok allokációt igénylő kérdés nem érkezett a fórumra, úgyhogy annyira Te sem lehettél leterhelve, pláne egy ilyen választ alapul véve, amit nekem sikerült kieszközölnöd magadból.

  5. Épp most, FGy írta:

    nem gondoltatok még arra, hogy építetek egy openvpn-t egy saját eszközbe, és ebben az esetben csak az openvpn-nek kell egy (1db) portot átengedni a sagemen? Én is szórakoztam a sagem portfordjaival, aztán ráuntam, végül ezel az egyszerű megoldással abszolváltam az összes problémát.  Nekem egy Raspberry PI3 van az otthoni LAN-on, benne figyel az openvpn szerver, és a vpn építése után a belső címeken érek el mindent. De ti tudjátok, csak leírtam, hogy van más megoldás is. :)

    Sajnos, openvpn klienst nem hazsnálhatok a céges hálón, céges gépen. Van egyébként openvpn telepítve, leginkább smart phone-ról használom....

  6. Szaisztok. Kis segítség kellene :-) Cégtől szeretnék haza-SSH-zni az otthoni linuxomra. Tűzfal, proxy, stb...

    A 443-as porton elvileg ki tudok menni a cégtől, otthon a linux még a default 22-esen figyel. Hogy állítsam be a port fw-t a SAGE-n, hogy a 443-as portjára érkező kéréseket a megadott IP-jű gép 22-esére továbbítsa? Felhívnám a figyelmet a csatolt képeket látható anomáliára: tudom, kissé ***** a beállítás, de már mindenféle port-permutációt kipróbáltam, eredménytelenül.Ez volt az egyik utolsó kísérletem. Érdekes a Külső befejező portnál látható 864-es portszám, ami az első képen sehol nem látszik, nem én állítottam be ilyet.

    rout2.JPG

    rout1.JPG

  7. Épp most, anonymus írta:

    Nem volt benne egy csepp irónia se, hagyjuk mióta boldogít a T Sagemcom páros. Ez idő alatt azt hittem hogy nem tudnak újat produkálni számomra. De sikerült megint egy megmagyarázhatatlannak tűnő szörnyen egyedi bugot generálniuk. 

     

    Volt idő, amikor azt hittem, hogy valamelyik upnp-s port forward térdeltette le a cuccot, de nem hinném....Valami más van valahol elásva :-(

  8. 8 perce, acel írta:

    @csabesz1971 Gratulálok, úgy érzem segített neked a T sokat tanulni a hálózatokról :-) De legalábbis kemény munka volt.

    Az volt :-)Pláne, hogy a hálózatok - mondjuk így -, nem tartoznak az erősségeim közé :-)

    5 perce, anonymus írta:

    @csabesz1971 Megtennéd hogy azt a mentést amivel nincs meg a 500Mbit, elküldöd pm-ben ? Beküldeném a t-nek hogy nézzenek már bele. 

    Erre már nincsenek szavak ...

    Elküldeném, de vannak benne érzékeny adatok is, pl. ddns user+pw páros :-) Így is küldjem?

×
×
  • Új...