Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

csabesz1971

Tag
  • Tartalmak

    206
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit csabesz1971 posztolt

  1. Sziasztok!

    igazából egy T-s szakembertől kérdeznék, mert sok fórumon sok *****ságot írtak már, és szeretnék most már tisztán látni, ha kell, adok MT-azonosítót is. Szóval:

    • Dunakeszin élek,
    • Gigabites internetünk van IPTV-vel, ami koax-on jön be a T-s routerig.

    FB-n, az egyik csoportban valaki olyasmit írt pár hete, hogy hasonló volt a gondja, mint nekem: ott is coax-on osont a net, ott is volt IPTV, szóval, döcögött neki is mindene: állítólag valahogyan kijárta a T-nél, hogy kapjon még egy routert, megbontották (ne kérdezed, hogyan) a coax-ot, az egyik T-s router csak az IPTV-t, a másik pedig csak a netet szolgáltatta.

    Erről hallottál már, vagy hallott már valaki, aki közel van a T-hez ilyen szinten? Ráadásul teljesen ingyen megoldották neki, de a pontos eljárást nem ismerem sajnos 😞

    Esetleg a T-s router szoftverének kezelhetetlenségéről nincs valakinek bármi használható infója? Egy mezei DMZ-t nem tudok bekapcsolni: szerettem volna a Mikrotik-routerem IP-jét DMZ-be tenni, de nem sikerül 😞

    Köszönöm.

  2. Kedves @uzman!

    Nagyon köszönöm a gyors választ, sajnos, féltem  tőle, hogy hasonlót fogok kapni 😞

    FB-n, az egyik csoportban valaki olyasmit írt pár hete, hogy hasonló volt a gondja, mint nekem: ott is coax-on osont a net, ott is volt IPTV, szóval, döcögött neki is mindene: állítólag valahogyan kijárta a T-nél, hogy kapjon még egy routert, megbontották (ne kérdezed, hogyan) a coax-ot, az egyik T-s router csak az IPTV-t, a másik pedig csak a netet szolgáltatta.

    Erről hallottál már, vagy hallott már valaki, aki közel van a T-hez ilyen szinten? Ráadásul teljesen ingyen megoldották neki, de a pontos eljárást nem ismerem sajnos 😞

    Esetleg a T-s router szoftverének kezelhetetlenségéről nincs valakinek bármi használható infója? Egy mezei DMZ-t nem tudok bekapcsolni: szerettem volna a Mikrotik-routerem IP-jét DMZ-be tenni, de nem sikerül 😞

    Köszönöm.

  3. Sziasztok!

    igazából egy T-s szakembertől kérdeznék, mert sok fórumon sok *****ságot írtak már, és szeretnék most már tisztán látni, ha kell, adok MT-azonosítót is. Szóval:

    • Dunakeszin élek,
    • Gigabites internetünk van IPTV-vel, ami koax-on jön be a T-s routerig

    Ez de facto. A kérdésem az lenne, hogy:

    • lehet-e a T-s routert kérni, hogy kapcsolják át bridge-módba?
    • ha átkapcsolják, tényleg gáz lesz-e az IPTV-vel? 3 db STB van egyébként, 3 helyiségben a lakásban
    • miután átkapcsolják, szeretném az otthoni, belső hálózatomat egy Mikrotik-el irányítani, viszont a jelenlegi beállításokkal (nem bridge módban van a T-s router), eléggé (nagyon) korlátosan lehet bármit megtenni, pl. port forwardot.
    • a T-s router felülete használhatatlan, erről nem írnék, sokan megtették már.

    Előre is köszönöm, ha valaki tényleg hozzáértő segít a mondat végére pontot tenni.

    ps. bónuszkérdés: mi változna akkor, ha valami csoda folytán a Telekom lecserélné ezt a koaxos "csodát" optikaira? Állítólag a koaxos megoldás eléggé visszaveti a bridge módot, illetve az IPTV-használatot az IGMP miatt.

    Köszi, mindnejót!

  4. Ráadásul olyan, mintha a DHCP nem működne: most csináltam egy virtuális Debian-t egy desktop gépen, amely gép szintén a Kaon-tól kapja elvileg azIP-t, de azt mondja a virtuális gép, hog ynem tud IP-t kapni a DHCP-szervertől. Ha átteszem NAT-ra, akkor meg olyan IP-tartományt oszt, amit nem értek:

    a KAON 192.168.0.1, ez az Ő IP-je,

    DHCP be van kapcsolva, meg van adva egy -tól -ig address, de a virtuális gép mégsem kap IP-t.

    Ha NAT-olom, akkor ilyen címet kap: 192.168.150.123. Ilyen IP az egész itthoni hálózatomban nincsen, csak 192.168.0.xxx szabadna, hogy legyen.

  5. Sziasztok.

    Nem nagyon szoktam, de ma beléptem a Sagemcom routerre 1-2 dolgot akartam megnézni, de megdöbbenve látom, hogy pl. a DHCP-lista üres:

    image.thumb.png.f7ac1482f53d82c1e44c7bd9ef833db9.png

    továbbá mindjárt a kezdőlapon ezt látom:

    image.png.efcfbf45072fed6d84506e47a4e5f8cb.png

    illetve van, amit nem értek a statisztikáknál: kaphatnék ezekről 1-2 szavas magyarázatot, illetve valami megoldási javaslatot, mi lehet a rossz és hogyn javítsam?

    image.png.b6af1c90a97b2038b94cbf7419b99408.png

    Köszönöm előre is.

    Cs.

     

  6. Sziasztok!

    ebben az új csodaeszközben hogyan lehet reserválni FIX IP-t?

    Eddig a NAS-om volt FIX IP-vel a SAGE routernél, itt viszont nem tudom, hol lehet megadni MAC-address-el a fix IP-t.

    Kiosztotta neki a 192.168.0.18-at, de nekem a 192.168.0.32 kellene. Fentit ki sem tudom törölni :-(

    Köszönöm.

    Cs.

×
×
  • Új...