Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

poli27

Tag
  • Tartalmak

    56
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Blogkommentek, amit poli27 posztolt

  1. 8 perce, angyalz írta:

    A külön pw miatt az ötletgazdával leülnék egy baráti csevelyre... Csak mert nem nagyon láttam, hogy bármi utalna rá.

    Böngészés / kapcsolat: korábban említettem (akkor tévesen DNS hibára gyanakodva), hogy időnként egy-két (gyanúsan csakWiFi-n kapcsolódó eszközöket érintve) egyszerűen megszűnik a böngészés lehetősége, nem talál meg semmit, nem létesít új kapcsolatot. Csakhogy egy ilyen esetben arra figyeltem fel, hogy egy lokális SSH és egy távoli VNC mindezek mellett működő maradt. A random kapcsolatmentesség viszont szinte kötelezően felüti a fejét (legalábbis nálunk), ha a teljesen lebutított (minden pipa kivéve, tűzfal szintje alap) állapotától bármilyen módon eltérek. A wi-fi kapcsolat azonban látszólag minden esetben megmarad, csak éppen böngészni, új kapcsolatot létesíteni nem lehet.

    Angyal ne agyalj ez ilyen xD

  2. 4 órája, angyalz írta:

    Jogos felvetés, meg is dőlt az elméletem (közben más ponton is). IP alapján sem működik, miközben pl domain alapján felépített VNC és SSH kapcsolat továbbra is működik. Akkor nem tudom... Ettől függetlenül a probléma többszöri újraindítás után is fennáll.

    Nekem ezt akkor csinálta,mikor fix ipt állítottam be a klienseken, érdekes a torrent működött, de oldalakat nem lehetett elérni se ip se domain alapján....

  3. 9 perce, root írta:

    Én pedig mondtam, hogy találkoztam már olyan routerekkel, amik ezt nem tolerálják. Hogy ez most bug v feature azt mindenki döntse el maga.

    Azért, mert a mögé kötött routerhez semmi köze a T-nek. Hibakeresés szempontjából vállalhatatlan. Kevés hardcore user van itt,  a kedvünkért meg nem csinálják meg. Ennyi. 

     

    Oké ez rendben is van akkor, viszont akkor miért nem tudják egy porton a hgw-n garantálni a publikus ipcímet?...

  4. 1 perce, root írta:

    Azt nem értem, mi köze egy fix IP nek a WAN oldalhoz.... Hacsak nem adtad be a DHCP rangebe a fix IP-t. Pár router hisztis rá....

    Már nem tudom hogy próbálkoztam (amúgy ha fix ipt beraksz a dhcp rangebe, normális esetbe nem kéne gondot okoznia a routernek, csak nem osztja ki másnak, ennyi kéne történjen) De mint írtam bridgebe jól müxik :) És az iptv(tesztelésre van itt a box, nincs iptv előfizetésem,és nem is akarok) is müxik faxán bridge mód esetén,igmp képes routerrel, nem tudom a telekom miért zárkózik el ettől!

  5. Ekkor: ‎2016‎.‎11‎.‎13‎. at 14:58, root írta:

    Milyen protokollon? SMB megy, ssh megy, telnet megy nálam.

     

    Mi van a dinamikus IP vel???

     

     

    Milyen NAS ez, és miért nem lehet statikust adni neki? Esetleg beadtad a statikust a dhcp range-be?

     

    A DHCP res nem működik, folyamatban van a javítása. Továbbá, nem megy a VPN, és még pár dolog, amit Anonymous összefoglalt már. 

     

     

    Sztem maradjunk annyiban ez egy  ipari hulladék :D sag**** xd. szinte semmi nem működik benne, ha statikusra állítasz a kliensen valamit egy idő után elmegy a net és csak a reset oldja meg.... szval a fix ipcímosztásra nincs megoldás, mert a hgw meg elfelejti....

    Moderálva Anonymus által

  6. 12 perce, polberto írta:

    Sziasztok!

    Sikerült beállítatni a bridge-t!

    És még azt szeretném megtudni, hogy most így hogy tudom titkosítani a routeremet?

    A wifi rész az egyértelmű, de mivel dinamikus ip van beállítva a network connection type-nél, így mások is hozzáférhetnek a gépemhez?

    Ez ugye nem volt komoly kérdés?O.o

  7. Épp most, polberto írta:

    Sziasztok!

    Most kötötték be az internetet, és címben említett eszközt kaptam ip tv nélkül.

    Azt szeretném kérdezni tőletek hogy mit kell és hol beállítani hogy a Sagemcomot csak modemként tudjam használni?

    Illetve nem tudtam elérni a telefonomról a kamerarendszeremet, tehát nem müködik a távoli elérés,ezzel mi lehet a gond?

    A routerben a dynamic ip-t állították be.

    Köszönöm szépen.

    hívd fel a hibabejelentőt, és kérd bridge módba az eszközt. utána sima modemként megy... vannak agyhalottak néha a vonal végén aki nem érti mit akarsz, ilyenkor kérd kapcsoljon hozzá értőhöz...

  8. Ekkor: 2016. 08. 09. at 20:54, root írta:

    OK. Amikor offline  akkor pingelni sem lehet? Ki jelez IP címet? Mi van ha megpingeled? Stb...

    Mivel megint nem tudok nyomtatni kipróbáltam, igen tudom pingelni, csak éppen nem elérhető a nyomtató... És ez azóta van jelen, mióta itt van ez a sagefos készülék! Ilyenkor nem is látja a hálózaton.... Jha és hozzá kell tennem, már 2x fordul elő, hogy nem lehet a hgw felületét elérni, csak reboot után...

     

    2016-08-17 (1).png

    2016-08-17.png

  9. 5 perce, biyadhoo írta:

    Nah ez érdekes. Kicsit bővebben kifejtenéd? A nyomtató folyamatosan be van kapcsolva? Honnan látod a szakadást?  Milyen nyomtató ez? Nekem, egy  MG6650 van, hibátlanuil nyomtat, scannel desktopról, /linux X64/ céges notebookról/winfos 8.1 x64/ és a 3 iphoneról /2db 10 beta3 és egy 9.3.3./ is.

    Egy Hp 5525, persze be van kapcsolva, hiszen azért wifis nyomtató,  és bárhonnan lehet rá nyomtatni... a saját wifi routeren nem szakadt meg, itt meg random 1-2 nap alatt nem lehet rá nyomtatni nyomtató nem található offline, mert vagy ki be kell kapcsolni a wifit rajta, hogy újracsatlakozzon, vagy újraindítani. Pedig ipcímet jelez hogy van neki de nem él a kapcsolat.... utánna jó lesz!

  10. 2 órája, AMK írta:

    A WiFi-n keresztüli internet elérés nálam is megszakad v2.67-es SW-vel. Nem csak kamerával. Két MacBook esetén is állandóan tapasztalom ezt a hibát. Szerintem át lehet érezni, hogy mondjuk banki utalás közben ez mennyire üdözítő jelenség.

    Ennyire katasztrofális eszköz még nem volt a birtokomban. Pedig az előző lakásomban is T volt 2008 óta, de még a jó kis Thomson, majd Cisco eszközzel bekötve. Szinte soha nem volt probléma (jó az utolsó hónapokban nem működött már a DDNS, de azt egy NAS-al megoldottam)

    Amúgy a helyzet eléggé furcsa, mert a router-t magát tudom ping-elni. Viszont az internetet meg nem látják. Volt, hogy olyat is tapasztaltam, hogy az adott IP cím, amit pl. a Macbook magáénak tudott, nem is létezett a DHCP kliensek listájában.

    Azt is fontos talán megjegyezni, hogy rádugtam mégegy WiFi router-t, de az arra csatlakozó eszközökkel is ugyanazt tapasztalom. Azaz a Sagem ping-elhető, de az internet megszűnik létezni.

    Nekem a 2.84 el is ez van, állandóan leszakad a wifis nyomtató....

  11. 6 órája, Hnorby73 írta:
    7 órája, Frankie írta:

    Köszi láttam, de kívülről nincs szükségem az admin felületre így direkt nem kapcsolom be. Cak azt nem értem ha a ddns kívűlről működik belülről miért nem? 

     

    Nekem bridge módban van a sage mögötte 1 rb750g oszt mégse jön vissza belülről a ddns pontosabban a port forwarding.

    Mert mikrotiknél belülről hairpin kell hozzá !  http://wiki.mikrotik.com/wiki/Hairpin_NAT

  12. Épp most, Djrush írta:

    Tökéletes sose lesz meg hogy mindenkinek az igényét kiszolgálja. A lakossági előfizetés azért lakossági hogy internetezni tudj és semmi specifikus funkciót nem kötelesek biztosítani. Arra megvannak a más típusú előfizetések ahol már sokkal több funkciót biztosítanak mint egy sima lakossági csomagnál.Tökélet sose lesz meg hogy mindenkinek az igényét kiszolgálja. A lakosági előfizetés azért lakoság hogy internetzni tudj és semi specifikus funkciót nem kötelesek bitzositani arra megvanak a mást tipus előfizetések ahol már sokal többet funkcoót biztositanak mit egy sima lakosági csomagnál.

    Jha előfizetsz üzletire, és ugyanezt a hulladékod kapod, akkor mivel is tud többet? Amúgy meg 2016 ban pl a saját otthoni gépeknek nem tudok kiosztani fix ipcímet, ez akkora elvárás lenne hogy pl a nast fix ipcímen lehessen elérni itthon?...

×
×
  • Új...