Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

roland222

Új tag
  • Tartalmak

    9
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

roland222 eredményei

Tudóspalánta

Tudóspalánta (3/13)

  1. Rendben, köszönöm a segítséget, akkor hamarosan megejtem a hívást.
  2. Hello! A napokban körbenéztem a weboldalon és azt vettem észre, hogy a jelenlegi internetcsomagunk a NetMánia M-ért 4645 Ft-t (25% kedvezménnyel) fizetünk. Ez ugyebár alapból is több mint ami fel van tüntetve a korábbi otthoni internet csomagok (Elírás van a fenti sávszélesság :D) között, ott 3658 Ft (gondolom amikor megkötöttük, akkor még annyi volt). Az is feltűnt, hogy 20 Mbit/s helyett csak 10 Mbit/s sávszélességű az internet. Még 2016-ban volt a váltás S-ről (ami 10 Mbit/s) M-re (20Mbit/s) ennek most novemberbe jár majd le a hűségideje. Megnéztem az új díjcsomagok között az otthoni internet 100 amit maximálisan megenged a lakóhelyünknél (Ami 20-nál több szóval nem értem miért csak 10 van, bár 10 a garantált a 100-asnál, de ez most nem lényeg ). Az otthoni internet 100 ugyebár 4500 Ft tv és telefon mellé, ami mindenképpen jobban megéri, mint a jelenlegi NetMánia M előfizetésünk. 1. A fő kérdésem ezzel az lenne, hogy a NetMánia M-ről otthoni internet 100 való váltás az minek minősül? Ezzel a hűségidő megsérül bármilyen formában? 2. Plusz az interneten nem találtam arra lehetőséget, hogy váltsam az internet előfizetést úgy, hogy a jelenlegi telefon és Sat tv szolgáltatás maradjon, csak az internet módosuljon. A díjcsomag váltásnál nem tiszta, hogy figyelembe-e veszi az eddigi tv-t és telefont, mivel ott egyből IPTV-t és telefont beajánl, de ha ezekre azt nyomom, hogy nem kérem, akkor felugrik az ár 6000 Ft-ra. Gondolom a csomagváltást a legegyszerűbben személyesen tudom majd megoldani persze, ha nem ütközik a hűségidővel, de hátha tud valaki valamilyen trükköt az online módszerre. 2.5 vagy Sat tv-re már nem is vonatkozik a telefon-tv-internet kombo? 3. Még két bónusz kérdés, hogy egyáltalán megéri-e a 100-asra váltani, ha megvan az esélye annak, hogy csak 10Mbit/s lesz az internet, bár tudomásom szerint ki van építve megfelelően az infrastruktúra Bakonycsernyén, 4. szóval esetleg lehet, hogy az otthoni felszereléssel van a gond? (pl nem mai darab a HGW 8 éves ) (A csomagokat mutató képnél ne zavarjon meg a 3658 4645-öt fizetünk, csak szemléltetésnek szántam az online díjcsomag váltáshoz) Köszönöm a segítséget!
  3. roland222

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Nos akkor köszönöm a segítséget és a tanácsokat. Majd írok miután a probléma elhárul, ha nem felejtem el. További jó munkát!
  4. roland222

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Na most teszteltem egy letöltést is. A lényeg annyi, hogy fel megy egy adott értékre mondjuk 320kb/s majd fokozatosan lecsökken olyan 80-100kb/ssel (320-->~230) sebességre és utána egyből növekszik ez az érték. Ezt csinálja egyfolytában fel-le ugrál. http://kepfeltoltes.hu/view/160720/fel12_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  5. roland222

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    4-5 napja tart a probléma, jégeső volt errefelé, kábelek házon belül rendben vannak, de gondolom, ha baj lenne, akkor nem tudnék most internetezni. Teljesen hirtelen történt, egyik nap még 10/0,5 másik nap meg ugyebár nem volt internet egy ideig és mikor visszajött, akkor már csak ez a sebesség maradt. Nincs IP tv. Igen 10/0.5-ös volt. Ethernet ethport1 (100Mbps) Rendben megpróbálom megfigyelni, nem sűrűn tapasztalom és akkor is csak igen rövid ideig, de majd ellenőrzöm többször is. Még annyi, hogy amikor nem volt internet kapcsolat, akkor a HGWnek az adminisztrációs felületéhez sem tudtam csatlakozni. Ezek az adatok megfelelőek? http://kepfeltoltes.hu/view/160719/fal9_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/160719/fal10_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/160719/fal11_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  6. roland222

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Kábelesen is mértem meg a HGW is csak az általam csatlakoztatott eszközöket mutatja. Wi-fin is ugyan azt mutatja és kábelesen is két külön gépről. A gépeket nem fut semmilyen sávszélességet igénylő folyamat, majd este beszerzek valami hálózat figyelő programot, hátha valami elbújt volna az egyik gépen, bár nem hiszem, mivel ha csak a másik gép csatlakozna akkor annak jónak kellene lennie.. View more plusz egy adatot mutat: http://kepfeltoltes.hu/view/160719/fel8_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  7. roland222

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Valószínű betelefonálás lesz belőle csak szeretem magam megoldani az ehhez hasonló problémákat. Csináltam pár képet HGW felületéről, többről is, hátha valamire rájössz. http://kepfeltoltes.hu/view/160718/fel1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/160718/fel2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/160718/fel3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/160718/fel4_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/160718/fel5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/160718/fel5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/view/160718/fel7_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Nagyjából ezeken láttam információkat. Remélem nem a lényeget hagytam ki.
  8. roland222

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Igen Dsl. THOMSON ST780 típusú. HGW nem igazán tudom micsoda, valószínű ez. El tudod magyarázni, hogy hol találhatom meg azokat az információkat?
  9. roland222

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Üdvözletem, Pár napja nem volt internet körülbelül fél napig (A routeren nem világított a VOICE ledje), majd miután újra működött a szolgáltatás azt tapasztaltam, hogy a 10 Mb/s sebesség helyett csak 4 Mb/s van (igazából 3 Mb/s és 5 Mb/s között ugrál a mutató), de az is állandóan meg-meg szakad egy rövid pillanatra. A feltöltési sebesség is hihetetlen alacsony. http://www.speedtest.net/my-result/5483898704 Vártam néhány napot, azt gondoltam majd megjavul, de még mindig fennáll a hiba. Alap ki-be kapcsolós, széthúzós dolgokkal próbálkoztam. Előre is köszönöm a segítséget.
×
×
  • Új...