Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

nagy04

Tag
  • Tartalmak

    12
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Minden, amit nagy04 posztolt

  1. nagy04

    Hűségidő hosszabbítás

    Ezért szerintem felesleges hosszabbítanod, a hűségidő lejárta után sem emelkedhet már a havidíj.
  2. nagy04

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Én is erre gondoltam, de már tavaly is meglépték ugyanezt, mégse történt azóta semmi. Nincs valami információd róla, hogy az ország mely területeit tesztelik a vectoringot?
  3. nagy04

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Sziasztok! Még tavaly májusba történt, hogy egyik napról a másikra átállították a vonalat adsl2+-ról vdsl2-re. (anno másokat is átraktak, területet nem tudok, viszont itt is többen jelezték) Idén márciusba volt egy komolyabb probléma a vonallal, akkor a szerelő visszarakott adsl2+-ba, ma viszont észrevettem, hogy ismét átraktak vdsl2-re. (nem történt semmiféle hibabejelentés) Valakinek van valamilyen információja arról (leginkább belsősök véleményére lennék kíváncsi), hogy miért raknak át tömegesen embereket vdsl2-re? (sebességnövekedést nálunk nem hoz a kb. 3km hurokhossz miatt)
  4. nagy04

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    @Caligin Én is a vektoringot várom, az talán hozhat egy pár Mbit pluszt. Egyébként érdekes, hogy neked jóval nagyobbak a csillapítási értékeid, és mégis majdnem ugyanannyit bír a két vonal. Nálunk mondjuk ennek a 3km-nek kb. a 95%-a légkábel, és ha nagyobb vihar van, akkor folyamatosan szakad, valószínűleg a rossz kötések és a beázás lehet az oka.
  5. nagy04

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    @Tamas586 Ez a 1,5Mbit annyira nem vészes, de az a fő oka, hogy így a korábbi 40ms-ről 20-25ms-re csökkent a pingem. @zoli62 Ez valami új irányelv a T-nél, hogy a központtól messzi ügyfeleket vdsl2-re raknak? Engem meg ahogy olvastam még másokat is idén májusba egyik napról a másikra áttettek vdsl2-re.
  6. nagy04

    Internet telefondróton avagy az xDSL

    Én is ~3-3.2km-re vagyok a központtól, amíg ADSL2+-on volt a vonal, úgy bírta a 6Mbit-et, mióta VDSL2-re lettem állítva, azóta 5Mbit a max, viszont a pingem a korábbi 35-40-ről 25ms-ra esett vissza. Itt csak viharba szokott megugrani az FEC és a CRC hibák száma, mivel valahol beázás van, ezért ilyenkor sűrűn szakad, sokszor az SNR értéke lefele irányba hirtelen 1-re, meg -2dB-re szokott ugrani, és ilyenkor rögtön szakad is a DSL szinkron. Egyébként én azt vettem észre, hogy este növekszik meg a legjobban a CRC hibák száma (~19 és 23 óra között), mivel ebben az időszakban az SNR értéke a napközi 7-8dB-ről 2.5-3dB-re esik vissza. (Gondolom ez azért van, mivel napközben sokan kikapcsolják a hgw-t vagy akinél még a régi DLINK modem van ott főleg, és este pedig a sok felhasználó miatt megnövekszik az áthallási zaj a vonalak között.) Éppen ezért én most azt csináltam, hogy este, amikor 2.5dB volt az SNR értéke, újraindítottam a HGW-t, és ugyan fél megával kevesebb lett a szinkron (most éppen 4869 kbps a korábbi 5204 kbps helyett, viszont jóval több a tartalék a vonalban (napközben 9dB, este pedig sosem megy 6dB alá, így a CRC és FEC hibák száma is lényegesen kisebb, de ami még fontosabb , hogy az Interleave értékek is lényegesen csökkentek, így a pingem valamelyest kisebb lett. Ilyen most a vonalam ~132 óra után:
  7. nagy04

    HGW elérése router mögül

    Köszi, az elsőt választottam, nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerűen is meg lehet csinálni.
  8. nagy04

    HGW elérése router mögül

    Sziasztok! Egy Speedport Entry 2i hgw van nálunk, viszont mivel a wifije gyenge, ezért saját router van mögé kötve. (TPLINK WR740N) Ezzel viszont az a problémám, hogy nem érem el közvetlenül a hgw admin felületét. (csak úgy tudom, ha bekapcsolom a Speedporton a wifit, és telefonról belépek) Az volna a kérdésem, hogy van rá valamilyen mód, hogy elérjem a hgw admin felületét a TPLINK router mögül?
  9. nagy04

    Magenta 1

    Gondolom mivel a Fun S a legolcsóbb előfizetés volt, ezért nem járt hozzá, most meg utólag már mindegy.
  10. nagy04

    Magenta 1

    Köszi, amikor mi kötöttük (tavaly június legvége) akkor nem szóltak hogy lenne ilyen (bár nem tudom, hogy akkor már elérhető volt -e), így nem is vettük igénybe. Ha megcsinálták a weboldalt majd megnézem, hogy milyen irányba változtak az árak, érdemes volna -e váltani valami másra.
  11. nagy04

    Magenta 1

    Ez az árlista csak új belépőkre vonatkozik? Jelenleg Magenta 1-be vagyunk (otthoni tv, net, telefon + Fun S ATK + Netplus S), és ha a mobil előfizetést átváltanánk az újak közül valamelyikre, arra ez az árlista nem érvényes?
  12. Sziasztok! Csak nálam nem működik itt az alsó link? "Az oldal, amit szeretnél betölteni, nem elérhető a fiókod számára. Hibakód: 2C171/1" hibaüzenet fogad.
×
×
  • Új...