Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

nagy04

Tag
  • Tartalmak

    12
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit nagy04 posztolt

  1. 4 órája, Tamas586 írta:

    Sziasztok! Meglevő ADSL előfizetésem (OtthoniInternetStart) hűsége 1 hónapon belül lejár.

    A kérdés az hogy ez weben keresztül hogy hosszabbítható meg? (csak díjcsomagváltást találtam, meglevő előfizetés mosszabbítását nem, magasabb díjcsomagra váltásra nincs esélyem). Tájékoztató szerint októbertől megszűnik a OtthoniInternetStart is..

    Azért akarom meghosszabbítani mert különben megdrágul hűség nélkül. Tudom hogy telefonon vagy személyesen ez intézhető de én web-en keresztül szeretném.

    Ezért szerintem felesleges hosszabbítanod, a hűségidő lejárta után sem emelkedhet már a havidíj.

  2. Sziasztok!

    Még tavaly májusba történt, hogy egyik napról a másikra átállították a vonalat adsl2+-ról vdsl2-re. (anno másokat is átraktak, területet nem tudok, viszont itt is többen jelezték) Idén márciusba volt egy komolyabb probléma a vonallal, akkor a szerelő visszarakott adsl2+-ba, ma viszont észrevettem, hogy ismét átraktak vdsl2-re. (nem történt semmiféle hibabejelentés)

    Valakinek van valamilyen információja arról (leginkább belsősök véleményére lennék kíváncsi), hogy miért raknak át tömegesen embereket vdsl2-re? (sebességnövekedést nálunk nem hoz a kb. 3km hurokhossz miatt)

  3. @Caligin  Én is a vektoringot várom, az talán hozhat egy pár Mbit pluszt. Egyébként érdekes, hogy neked jóval nagyobbak a csillapítási értékeid, és mégis majdnem ugyanannyit bír a két vonal. Nálunk mondjuk ennek a 3km-nek kb. a 95%-a légkábel, és ha nagyobb vihar van, akkor folyamatosan szakad, valószínűleg a rossz kötések és a beázás lehet az oka.

  4. Én is ~3-3.2km-re vagyok a központtól, amíg ADSL2+-on volt a vonal, úgy bírta a 6Mbit-et, mióta VDSL2-re lettem állítva, azóta 5Mbit a max, viszont a pingem a korábbi 35-40-ről 25ms-ra esett vissza.

    Itt csak viharba szokott megugrani az FEC és a CRC hibák száma, mivel valahol beázás van, ezért ilyenkor sűrűn szakad, sokszor az SNR értéke lefele irányba hirtelen 1-re, meg -2dB-re szokott ugrani, és ilyenkor rögtön szakad is a DSL szinkron. Egyébként én azt vettem észre, hogy este növekszik meg a legjobban a CRC hibák száma (~19 és 23 óra között), mivel ebben az időszakban az SNR értéke a napközi 7-8dB-ről 2.5-3dB-re esik vissza. (Gondolom ez azért van, mivel napközben sokan kikapcsolják a hgw-t vagy akinél még a régi DLINK modem van ott főleg, és este pedig a sok felhasználó miatt megnövekszik az áthallási zaj a vonalak között.) Éppen ezért én most azt csináltam, hogy este, amikor 2.5dB volt az SNR értéke, újraindítottam a HGW-t, és ugyan fél megával kevesebb lett  a szinkron (most éppen  4869 kbps a korábbi 5204 kbps helyett, viszont jóval több a tartalék a vonalban (napközben 9dB, este pedig sosem megy 6dB alá, így a CRC és FEC hibák száma is lényegesen kisebb, de ami még fontosabb , hogy az  Interleave értékek is lényegesen csökkentek, így a pingem valamelyest kisebb lett.

    Ilyen most a vonalam ~132 óra után:

    756hgw_2017_10_14.png

  5. Sziasztok!

    Egy Speedport Entry 2i hgw van nálunk, viszont mivel a wifije gyenge, ezért saját router van mögé kötve. (TPLINK WR740N) Ezzel viszont az a problémám, hogy nem érem el közvetlenül a hgw admin felületét. (csak úgy tudom, ha bekapcsolom a Speedporton a wifit, és telefonról belépek) Az volna a kérdésem, hogy van rá valamilyen mód, hogy elérjem a hgw admin felületét a TPLINK router mögül?

  6. 12 perce, teherwagon írta:

    Hello @nagy04, szerintem nagyjából egy éve így lehet már (tehát június vége beleesett), de csak új és csak bizonyos előfizetésekre meg csak bizonyos márkájú telókra (meg otthoni eszközökre, laptopra, tévére) adják. tehát ha nem szóltak, akkor valamelyik feltétel nagyon nem stimmelt (nem új előfizetést vettetek, vagy olyan csomagot kértetek, ami nem játszik), mert a magentát nagyon nyomja a Té, nem tudtad volna megúszni, hogy ne ajánlják :D

    Gondolom mivel a Fun S a legolcsóbb előfizetés volt, ezért nem járt hozzá, most meg utólag már mindegy.

  7. 16 perce, Roli82 írta:

    Szia!

    Igen. Csak új mobil előfizetéssel jár az 50.000 Ft egyszeri készülék kedvezmény, csomagváltással tudtommal nem.

    Köszi, amikor mi kötöttük (tavaly június legvége) akkor nem szóltak hogy lenne ilyen (bár nem tudom, hogy akkor már elérhető volt -e), így nem is vettük igénybe. Ha megcsinálták a weboldalt majd megnézem, hogy milyen irányba változtak az árak, érdemes volna -e váltani valami másra.

  8. Ekkor: 2016. 08. 23. at 23:59, Caligin írta:

    Augusztus elején az utolsó támogatási döntések is megszülettek a "Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése" (GINOP-3.4.1-15) c. pályázati felhívással kapcsolatban.

    A napokban egy rövid cikk is szólt erről:

    http://www.vg.hu/vallalatok/apro-falvak-hatalmas-megrendelesek-474299

    Az érintett járásokról, konkrét támogatási összegekről azonban a Széchenyi 2020 felületen és a Magyar Közlönyben elég szétszórtan jelentek meg az információk a nyár folyamán, így megpróbáltam egy táblázatban összefoglalni a Magyar Telekom Nyrt. közvetlen pályázóként vagy konzorciumi tagként nyertes pályázatait.

    A csatolt táblázatban megyei, járási szinten feltüntetésre került a döntés napja és a megítélt támogatási összeg. A támogatási összeg jellemzően a projekt nettó összköltségének 30, 50, 70 vagy 90%-a a járás fejlettségi szintjétől függően.

    A települési adatok csak tájékoztató jellegűek arra vonatkozóan, hogy mely települések lehetnek érintettek a fejlesztések kapcsán. Tehát a járás fejlesztése nem feltétlenül foglalja magában járási szinten minden egyes település minden egyes igénypontjának (HP, home passed) lefedését. Némi támpontot nyújthat a nyitó hozzászólásban már említett térkép.

    Az említett táblázat:

    20160823_MT_Kimutatas_GINOP_341_15.pdf

    Sziasztok!

    Csak nálam nem működik itt az alsó link?  "Az oldal, amit szeretnél betölteni, nem elérhető a fiókod számára. Hibakód: 2C171/1" hibaüzenet fogad.

×
×
  • Új...