Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

eaf8478a

Tag
  • Tartalmak

    17
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

eaf8478a eredményei

Tudományos főtag

Tudományos főtag (5/13)

  1. eaf8478a

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Az éjjel volt egy bejelentett karbantartás, és reggelre új IP címeket kaptam. Nem is lenne ezzel semmi gond, de változott az IPv6 delegált prefixem is, ami viszont totál szívás. Jó, tudom, ezer ügyfélből ha egy használja az extra v6 prefixet, de nekem bizony egy rakat konfigba kell beállítanom, és nem tudom automatizálni. Szóval ezúton szeretném szóvátenni a dolgot, hogy ne mondhassák az illetékesek, ez senkit nem zavar Szerencsére azt nem lehet mondani, hogy gyakori az ilyen változás.
  2. eaf8478a

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Hát ez tényleg szívás. Most esik le, hogy miről beszélsz Tényleg nincs static route a sagemben. Így aztán tényleg semmire nem jó a /56 prefix. Én persze könnyen beszélek, hiszen bridge-ben használom.
  3. eaf8478a

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Miért ne lehetne? Hiszen kapsz egy /56-os prefixet is. Abból készíthetsz 256 darab /64-es hálózatot. Persze ez nem automatikus, a saját routereden kézzel kell beállítanod. De tapasztalat szerint ritkán változik a prefix, bár ez lehet nem mindenhol van így. Viszont ha változik, akkor valóban nem sokmindenre jó.
  4. eaf8478a

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Köszönöm, hogy megjavítottad ui. factory resetelni még nem volt alkalmam, csak később érek haza, de kb. 13:30 óta hibátlan zöld a grafikon, nincs semmi csomagvesztés. Úgytűnik csak panaszkodnom kellett
  5. eaf8478a

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Sziasztok! Tegnap délután 18 óra körül megkaptam én is a 3.87.0-át bridge-ben lévő V1-re, és azóta így néz ki a ping grafikon kívülről nézve. Mondanom sem kell, hogy bentről kifelé nézve is szakad minden és akkor is alig van 1-2 mbit sebesség. Párszor próbáltam újraindítani, de semmi változás. Tippek, javaslatok?
  6. eaf8478a

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Bridge módban vagyok, nem kértem a korlátozás feloldását, és nem is lehet csatlakozni 25-ös porta. Ipv6-on sem (he-net), ott ugyebár a he-net tiltja alapból.
  7. eaf8478a

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Köszönöm. Akkor marad a reményteljes várakozás :-/
  8. eaf8478a

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Igen, én is ezt mondom, de most Makó a kérdés
  9. eaf8478a

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Hát igen, Szegeden biztosan van. Nemrég volt még ott is egy előfizetésem bridge módban működő Cisco EPC-vel. Körbekérdezem majd a makói ismerősöket, hátha valakinél van még Cisco, és megnézem van-e nekik IPv6.
  10. eaf8478a

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Tegnap kértem ügyfélszolgálaton a HGW cseréjét a korábban javasolt oldalra hivatkozva: http://www.telekom.hu/rolunk/ipv6/mit_kinal_a_magyar_telekom Mert hiába állították a Sagem-et bridge módba, nem kapok IPv6 címet DHCPv6-tal. Szóval most azt mondja nekem a szerelő, hogy Makón egyelőre nem elérhető az IPv6, és egyébként sem kaphatnék már a Sagem helyett más eszközt, mert már csak ennek a szoftverét fejlesztik (tudjuk hogy milyen ütemben). A Sagemre szerinte "hamarosan" elérhető lesz az IPv6 képes fw router módban. Bridge módban nem biztos, mert az speciális. Úgyhogy így jártam, marad a sagem, és a henet tunnel. És most így, ha egyszer valaha lesz Makón IPv6, lehet nem is fogom megtudni mikor, mert bridge módban vagyok. Nincs erre valami státusz oldal, hol mikor teszik elérhetővé?
  11. eaf8478a

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Sziasztok! Pár hete beszéltünk erről, hogy kérhetek IPv6 ready eszközt. Tegnap fel is hívtam ügyfélszolgálatot, elmondtam a kérésem, és azt is megemlítettem, hogy majd a saját routerem szeretném használni, ezért az IPv6 mellett bridge módot is kérek. Pár perc várakoztatás után mondta az ügyintéző, hogy minden kész: átlállította a Sagemcom HGW-met bridge módba, és így IPv6 is lesz, nem kell eszközt cserélni, indítsam újra, és minden jó lesz. Azóta is próbálgatok mindenfélét, hátha én rontok el valamit, de bizony sehogy nem kapok IPv6-os címet. Szerintetek hívhatom ismét az ügyfélszolgálatot, hogy márpedig cserélni kell a Sagem-et, máshogy nem fog menni?
  12. eaf8478a

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    És a 120Mbit-nek sem okoz gondot a max 4 docsis csatorna? Vagy ezt máshogy kell érteni? Nem a letöltési sebességben számít, hanem pl. a párhuzamos kapcsolatoknál?
  13. eaf8478a

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Szuper! Köszönöm! A docsis csatornákat illetően nem vagyok képben. De jól sejtem, 50Mbithez elegendő a 4 csatorna is? (Nagyobb csomagot nálunk tudtommal nem is lehet igényelni.)
  14. eaf8478a

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Szia! Ez bizony érdekelne engem is. Nem tudod, mit adnak helyette, visszakaphatom a korábbi Cisco EPC 3925-őt? Azzal boldog lennék. De ha valami mást, amivel több a probléma, mint a Sagemcom-mal (létezik ilyen vajon?) akkor inkább tunnelezem az ipv6-ot ahogy eddig. A HGW-t, bármilyen típus legyen, bridge módban használom, extra funkciók (wifi, samba, cups) egyébként sem érdekelnek. Az ipv6 képesség és a kisebb fogyasztás viszont annál inkább.
  15. eaf8478a

    Sagemcom F@st 3686AC egy új remény

    Arra jutottam a SIP kapcsolat problémával, hogy csak akkor van gond, ha SIP/TLS és/vagy SRTP titkosítás be van kapcsolva. Ha kikapcsolok minden titkosítást, függetlenül a Sagem router SIP ALG beállításától, minden rendben működik. Vajon zavar valakit a titkosított kapcsolat? Ha nem lesz más megoldás, valószínűleg át fogom kérni a Sagem-et bridge módba, és saját routerrel remélhetőleg úgy titkosítok majd ahogy akarok. Persze tudom, ehhez az IPTV szolgáltatást kénytelen leszek lemondani.
×
×
  • Új...