Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

disconnect

Tag
  • Tartalmak

    54
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Bejegyzések, amit disconnect posztolt

  1. De jó hogy nem jól alakultak a kedvezmények, mert bizony a román, nagyon gyors netet nagyon olcsón szolgáltató cég autói, és póznamászói napi vendégek már az utcában, és az egész környéken, így a hűségidő megújításának hiányában egyszerűbb lesz megválni a telekom szolgáltatásaitól :)

  2. Mindegy, láthatóan évek óta ugyan azt a mekkmester bandát bízzák meg, hiszen évek óta problémásan működik a weboldal, ahogy látom a telekom app is, és a modem firmwarek is katasztrofálisak, úgy hogy ugyan az a modem valahogy a *****-nél más firmware-el jól megy...

  3. Tehát akkor a telefonos ügyfélszolgálaton sem tudják mi mennyi? Mert a linkelt táblázat szerint az új 50 megás netcsomagra váltva olcsóbbnak kéne lennie a havidíjnak, de az ügyfélszolgálatos szerint éppen drágább. És a 100mbitessel kéne pont ugyanannyinak lennie mint eddig a 30 megással.

    Ha én azt mondom, hogy nem érdekel mit mond, és szeretnék váltani a 100 megásra akkor mi lesz? Mert elvileg kb ugyan annyinak kéne lennie a váltás után a havidíjnak mint most, de mi van, ha mégsem, hiszen ez kb az első számlánál derül ki.

  4. Szóval látom, hogy új netcsomagok jöttek be a régiek helyett, és Magenta1-esként nézegettem mennyi az annyi. Jelenleg Mobil S-van 400 megányi nettel, Szuper Családi HD IPTV, és Netmánia L (30/5 mbit), meg Hoppá plusz IP telefon. Ennek az előfizetési díjai minden hónapban mások, pedig nincs semmi plusz szolgáltatás igénybe véve, mobilon a havidíjba foglalt időn belül telefonálok, az adatkeretet sem lépem túl, nincs tékázás, meg semmi ami túlmenne az előfizetés alap, "elvileg" keretein. Még is a magenta1 kedvezmény havonta változik párszáz forintot, és az internet előfizetés alap ára (még a kedvezmények nélkül) szintén mozog.

    Na de a legutóbbi számlát megnézve, látom, hogy a netmánia L alap ára 4707 forint/hó, míg az új 100mbites netcsomagra 4800 forintot ír a weboldal ha 2 másik telekomos szolgáltatás mellé megy.

    Még is, a ha megnyitom a magenta 1 kalkulátor, egy ezressel magasabb havidíj jön ki a 100 megás nettel, de még az 50 megással is drágább mint most a 30 megással, pedig lásd fent az alap árak összehasonlítását, kevesebb mint 100 forintnak kéne lennie a különbségnek.

    Hogy van ez? Az egész havonta változó kedvezmény rendszer is egészen átlálthatatlan, és nem tudni melyik ár mitől függ.

  5. Ekkor: 6/13/2017 at 20:34, prisz írta:

    Nálunk már kb. 5. éve hiba nélkül megy a Cisco epc3925 (Docsis3 8/2). 120/10-net, 126/11-et hoz. 3 válaszfallal, még az erkélyen is tudok probléma mentesen netezni. Úgyhogy nem kell feleslegesen hangulatot kelteni, semmi gond nincs a cisco modemekkel, a 95nm-es lakás legtávolabbi pontján is vígan van wifi jel. Inkább érdemes lenne ahogy írod a "dzsunga" vevő eszközeidet lecserélni...

    Na megint visszatérve erre, a sagemcomra való csere után, valahogy az a két "dzsunka" eszköz már nem problémázik a wifivel, hanem stabilan lógnak rajta, és majdnem átfogja a teljes 120 nm-et...

  6. Ekkor: 6/13/2017 at 20:34, prisz írta:

    Nálunk már kb. 5. éve hiba nélkül megy a Cisco epc3925 (Docsis3 8/2). 120/10-net, 126/11-et hoz. 3 válaszfallal, még az erkélyen is tudok probléma mentesen netezni. Úgyhogy nem kell feleslegesen hangulatot kelteni, semmi gond nincs a cisco modemekkel, a 95nm-es lakás legtávolabbi pontján is vígan van wifi jel. Inkább érdemes lenne ahogy írod a "dzsunga" vevő eszközeidet lecserélni...

    Hát ezek szerint dzsunka a samsung, a mediatek, az intel is, de a cisco az nem :DD

    Papírfalon lehet átmenne nekem is, de attól még a szakadozása ott maradna ami akkor is törénik ha ráteszem a cisco hulladék tetejére az eszközöket, de nem történik ha azok egy kínai 2000 forintos AP-ra csatlakoznak...

     

    Általában stabilabb, de nehezebben kapsz biztonsági frissítést ha csak nem valami alap csomagot választasz. A programok installálása naprakészen tartása egy rémálom, egy ***** program telepítőt  kell telepíteni, sokszor kapsz verzió összeegyeztethetetlenséget a programjaid között, gyakran magadnak kell fordítani programokat mert csak forráskódban létezik a te változatodra. A linux jó ha tudsz angolul és nem kell látványos felület, Ha szeretnéd a friss biztonsági csomagokat megkapni akkor a  W majdnem hogy biztonságosabb 

    Hát ez így nem igaz. Nem sokat láthattál linuxot, se régen, se mostanában.

  7. Ekkor: 6/10/2017 at 14:12, anonymus írta:

    Számold már bele azt is hogy a Cisco-nak sokkal kisebb az antennája mint a  Kínai ap vackodé. 

    + info nálad egy első szériás Cisco van ami 5 éves.... aminek igen van széria hibája amit javítottak a következő adagokban. 

    Nincs külső antennája, szóval bent nem lehet olyan nagyon nagy antennája. De a szakadozás sincs meg, ami a cisco modem mellett közvetlenül állva is megvan, és az biztos nem az antennától függ.

  8. 20 órája, acel írta:

    MIndegy, a lányeg hogy ha erre hivatkozol akkor cserélik sagemcomra, de mielőtt bármit csinálsz olvasd el a fórumot, csak 1400 bejegyzés.
    Összefoglalva- a ha cisco bizonyítottan hibás, vagy a helyi koax hálózat túlterhelt, akkor ajánlott a csere, addig inkább ki kell deríteni mi a gond. Lehet wifi csatornát váltani, (valamelyik wifi analizer andoid app segit). Akkor is akadhat a wifi ha valaki távolról videót néz, más meg közel, ilyenkor se a váltás a megoldás. Szóval először tanulni kell egy csomót.

    A gond az, hogy a cisco egy dzsunka hulladék, gyárilag sorozathibás wifivel. Nincs itt zavarás, meg rádiós túlterhelés, a környéken érzékelhető távolságban 2 másik wifi van, azok is épphogy érzékelhető távolságban. Az is mindegy, hogy milyen csatornán van.

    Mellesleg a kínai aliexpressről kb 2000 forintért vett wifi repeatert AP módban a modemre kötve stabil wifi van, mellesleg hosszabb távra is megy el, míg a ciscoé 2 tégla válaszfal+ házfalon már nem megy át.

  9. Ha az ügyfélszolgálaton problémáznék a cisco epc 3925-el kapcsolatban, (szakadozik róla többféle wifis eszköz, néha belassul a wifi és újra kell indítani, néha lefagy az egész modem), akkor kicserélnék valami másra, vagy ne is álmodozzak normális modemről?

  10. Nem véletlenül nem épít nyílt dolgokra, és szabványokra, hanem pont azért hogy a T mondhassa meg kinek mit lehet. De így nem szerez rajongókat, pedig már így is a T a "ha nincs más szolgáltató", hiszen a legdrágább, leglassabb, leggányolósabb a nagyok közül, így csak az használ T-t akinél nem érhető el más, de egyre kevesebb ilyen hely lesz...

  11. Hát ennyiért kizárt mindegyik. Inkább utp-zés. Gondolom ez a tákolt IGMP-s megoldás nem lesz ipv6-ra frissítve ahol már nem szükséges a tákolás sem ilyen túlárazott "különleges" cuccok hozzá.

  12. Másik, hogy a cisco néha lefagyasztja a telefonomat is ahogy az wifin rácsatlakozik mióta ipv6 van, egyébként meg folyamatosan előjel nélkül leszakadozik róla, akár úgy is ha ott állok vele 20 centire a modemtől. Érdekes módon egy másik access pointra csatlakozva se fagyás, se szakadozás nincs, pedig az AP nem csinál semmi mást a wifi szóráson kívül, dhcp-je sincs bekapcsolva, a modem osztja a címeket akkor is, ugyan azokat a 4-es és 6-os címeket kapja a telefon.

×
×
  • Új...