Ugrás a tartalomhoz
  • Szeretne hasonló avatart használni? A profilképként felhasználható avatarokat az alábbi linkről tudja letölteni.

    image.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpegimage.jpeg

Törölt_tag6962

Tag
  • Tartalmak

    41
  • Csatlakozás időpontja

  • Utolsó látogatás

Profil megtekintések

Nem engedélyezted ezt a funkciót, ezért nem látod, hogy ki tekintette meg a profilodat a közelmúltban.

Törölt_tag6962 eredményei

Tudományos tanácsadó

Tudományos tanácsadó (6/13)

  • Közösségépítő

Összes kitűző

  1. Törölt_tag6962

    TV GO

    Többször hallottam, hogy a "Windows Phone" és a "Windows 10 Mobile" nem rendelkezik elég piaci részesedéssel ahhoz, hogy ezekre fejlesszenek pl. TV GO appot. Érzésem szerint ez az elképzelés nem veszi figyelembe, hogy a hasonló appot kérő közösség nem elsősorban Windows 10 Mobile-re vagy Windows Phone-ra mutogat. Hanem például: Windows alapú PC-re. Ugyanis a böngésző és beépülő modul kapcsán sok esetben gond van, több böngésző nem támogatott. A különálló app viszont akár előtérbe helyezhető lenne, akár kényelmesen kezelhető. Vagy Windows alapú tabletre. A Surface elég erős a világban, de vannak "klónok is". Vagy XBOX One-ra. Az IPTV egyik komoly korlátja, hogy jelenleg kevesebb beltéri egységet lehet kiszolgálni, mint ahány TVt hagyományos kábeles adással. Az itt-ott elhelyezett konzol és azon elérhető TV GO (és talán HBO GO) UWP appok ugyanazt az UWP appot jelentik, mint számítógépen, tableten, Surface HUB-on... Ma már "minden szobába, a konyhába is kell TV" és ez megoldaná azt, hogy ahova nem jut Set Top Box, ott a konzol is kiváltaná. Ez a Telekom ajánlatát minden szempontból versenyképesebbé tenné. És nem csak a kisebb számú Windows 10 Mobile felhasználót érintené. A telefont is a Telekomtól vette sok előfizető. Windowssal. Ezzel együtt kellene az előfizetők Telekom által forgalmazott eszközeit támogatni. Sok Windows 10es laptop, hibrid elérhető nálatok, és olcsóbb, ha van app, mintha az User a browserrel is vív és panaszkodik a rosszul működő szolgáltatás miatt. XBOX One-t is árultok... Egy valóban minden érintett eszközre jó UWP app (igen, telefonon Continuumot is támogat, ha már univerzális) a felhasználók széles körének lenne komoly előrelépés. Mikor tervezi a Telekom ezt meglépni?
  2. Ezért mondtam: A régiben maradás akadálya pontosan az, amit leírtam: A TV2 csoporttal megvan a megegyezés, ezért Vajna adói biztosan jönnek. A FOX kapcsán nem sikerült a maradásról reális határidőre megegyezni ezért nem lehet benne a vállalt csatorna kínálatban, és a Telekom nem hitt az ígérgetésekben. De(!) onnan, hogy úgy és akkor nem sikerül megállapodni, sok minden kerül ki (ebben sem marad minden a régiben) új helyzetet hozott. Pláne a közben lévő eseményekkel együtt. 1. FOX tudta, hogy nem lehet sok dolgot erőltetni. 2. Ha egy ki meri őket sorozni, akkor a többieknek sem kell a konkurencia miatt benntartani és tárgyalnak. Egy második kieső pofára esés lenne. 3. Ha csak azokat veszik ki amiket végül kiesnek ugyanez a hiszti lett volna. Így a fogyasztók is "visszasírták" a csatornáikat. Győzelmi mámor van és nem sírás a többi csatorna miatt. 4. Ügy átpolitizálása a nézettségen felüli hisztit eredményez és nyomást a Telekomon. 5. Most amúgy is nagy a politikai hiszti (nem csak Népszabadság, hanem nemzetközi szinten Trump miatt) olcsóbb Magyarországon megegyezni, mint a jobboldali fordulatok miatti drámában nemzetközi szinten gondban lenni... 6. A Fox, ha jól emlékszem, republikánus kötődéssel bír. Trump győzelme után felértékelődhet ott, és ezzel arányosan erősödhet globálisan. Telekomnak is jobb így velük jóban lenni, de nekik is fontosabb nemzetközi szinten az erős jelenlét, és ehhez a Telekom (nemzetközi szinten is) A nem sikerült megegyezni racionális válasz volt. Ez is valamennyire az. Milyen kár, hogy más dolgokban ahol nincsenek ilyen mellékzöngék a Telekom nem hallgat az előfizetőkre.
  3. Ez meglep. Úgy tudtam, hogy mind a HírTV, mind az ATV, mind a jobbikosok pártszócső TVje üzleti alapon van a kínálatban, oda teszik. A közszolgálati (ami ingyenes) nyilván nem minicsomag, mert azzal nem lehet költséget csökkenteni (0-t kell érte fizetni) és a funkciója során elsősorban a törvénytervezetek, jogalkotás megismerhetősége van, ami alapján szépen el lehet menni a képviselő fogadóórájára, levelet lehet írni, stb. A pártpolitikai funkció elvben nem lenne, de a gyakorlatban is csak a közszolgálatiság után következik, de ezeket éppen ezért jóval kevésbé tekintem politikai adóknak. Viszont a hiszti durvulni fog, pont az USAban zajló politikai folyamatok miatt.
  4. Fontos, hogy azóta egy kicsit változott a helyzet. A Note 7 javított szériájáról is kiderült, hogy nem jó. Így azt is visszavonták, végleg.
  5. Törölt_tag6962

    Távirányító

    Sajnos sokszor tapasztalt jelenség, hogy a távirányító egy idő után elhasználódik, nem működik. Lehet-e ez esetben valahogy új távirányítót szerezni? Ha jól tudom, ahol optikai hálózat van, ott az app alapú távirányító sem menne, és kérdéses, hogy az minden Telekom által forgalmazott mobillal kompatibilis-e, így mindenképpen jó lenne új fizikai távirányító...
  6. Kérdés, hogy a megát (amit a Telekom megabitben mér) azt a megrendelő utána megabitben vagy megabyteben méri? Mert ugye sokszor a megrendeltnél "kicsit magasabb" sávszélességet állítanak be (tv megy akkor is maradjon) a 24 megabit / sec pedig 3 megabyte / sec. Nekem a számok ennyiben gyanúsak. A megrendelésnél, szerződéskötésnél a Telekom tudni szokta azt, hogy milyen szolgáltatás van, annak mi az elméleti maximuma. Egyszeri kedvezményt pedig akkor is adnak, ha csak egyszerűbb mint elmagyarázni a különbséget.
  7. Igen érdekes az, hogy az Ákos ügyben a Telekom amikor politikai állásfoglalásba keveredett, akkor azzal adott csoport számára "Politikai közösséget vállalt". Egy olyan országban, ahol a konkrét ügyekből sokan elvárják, hogy általános ellenzékiség legyen. Azt pontosan lehetett tudni, hogy ez után kormánypárti csatornát bevenni a műsorba (bármi kárára) árulás lesz és botrány. Pedig annak idején sok helyen abból volt balhé, hogy a Super TV2 későn ment pár szolgáltatóhoz, és pár csatorna itt is alkalmas arra, hogy balhé legyen belőle. Itt 3 döntés van. 1. TV2 csoport csatornáinak helyet adnak 2. Nem árat emelnek, hanem más csatornát kisorolnak. 3. Pont ezeket sorolják ki. Ebből az első döntés jó döntés. A második döntés kapcsán az összegtől függ, hogy jó-e vagy sem. A harmadik kapcsán valóban ezek a gyengébb csatornák, tények szintjén igaza van a Telekomnak... De a politikai szócső csatornákat minicsomagba száműzni szerintem kisebb gond lett volna.
  8. Lecseng ez is. Ugyanis ahhoz, hogy hiszti legyen elég az a 1.5% aki nézi meg 1-2% aki politikai alapon megy mindenhova hőzöngeni. A NatGeo kapcsán emlékszünk arra, hogy természetfilmes volt egy földrajzi társaságnál. Nem CGIvel megcsinált Katasztrófák Nyomában, nem túljátszott sikoltozással Légikatasztrófák. A mostani kínálat sok szempontból olcsóbb, mert nem kell egy csomó olyan forgatási nap egzotikus helyeken, ahol nem tudod, hogy lesz-e akár egyetlen jól használható képkocka. Mert nem jön a téma. Drága, a stáb utaztatása, a kiküldetési pénzek, stb. Sokan mondják, hogy a NatGeo természetfilmes volt, a helyette kínáltak meg nem. Aztán odakapcsol, és a megszokott szintű "ismeretterjesztő" műsornak ugyanolyan ismétlését látja. És igen, a 24.hu azt írja az új adók kezdeti nézettsége alacsony. Azért is, mert nincsenek pl. a Telekomnál. Ha lesznek, akkor magasabb lesz a nézettség, mert több helyen lehet őket nézni, több pénzből jobb műsort raknak össze. Szóval megvárnám azt, mi lesz ezekkel a Vajna féle adókkal. Mert az egy dolog, hogy az RTL Klubot nem tudják megverni, ahhoz bénák, de a stabil eredményük kapcsán mégis jobb a TV2 csoport sok csatornájának az átlag nézettsége, mint a Foxnak. A hiszti itt Vajnáról, a politikáról szól.
  9. A prémium szó kiemelése prémium árazást jelent, de eddig is lehetett ennyi
  10. A Telekom ezt az egész ügyet annak idején az Ákos üggyel szúrta el. Nem máshol. Az Ákos ügyben Ákos mondott valamit, amiben többet beszélt az egyenlőségről, de azt mondta nem "feladat" valamit megtenni... És hogy hite szerint mi lehet a feladat azt válaszolta meg (ez sem kötelezettség). Sikerült ebből kiragadni részleteket, kiforgatni, mást kihozni belőle. A hasonló kiforgatást bárkivel el lehet játszani, az ilyenkor online gyűlöletkampány, cyberbullying az ami ellen fel kell lépni. Nem lenne szabad, hogy valakit kiforgatott szavakkal, hazugságokkal valahonnan kirúgassanak. A net kapcsán MINDEN felelős szolgáltatónak felelőssége ez ellen lépni. Ebben az ügyben van akinek tetszett a gesztusuk, de ha nem csinálnak semmit, vagy elmondják, hogy a gyűlölet kampány, kiforgatott szavakkal miért nem jó, de normálisan kiállnak a családok mellett, akkor jóval kevesebb embert idegenítenek el. Pl. azzal lehet akár a gyerekkel otthon lévő nőket, stb. támogatni, ha a munkaadó által vásárolt szolgáltatás és a saját szolgáltatás összevonható lenne Magenta kedvezmény kapcsán. Az valóban segít másoknak. Vagy sok családon belüli erőszakos eset kapcsán az áldozatokat (nemüktől függetlenül) segítve. Nem csak szóban, szájkaratéban. Ezzel az előfizető tábor politikai alapon lett megosztva, és balra elmentek. Ebben a helyzetben viszont nem lehet egyik csoport politikai agymosó csatornáját sem kidobni, mert pont ez a közösség lázadna fel. De most is ez lázad fel Vajna miatt. Egy cégnek politikai kérdésekben semlegesnek kellene maradnia és nem megosztottságot létesíteni az ügyfelek között. Ez a zsákutca akadályozza azt, hogy a HírTV, az ATV kikerüljön a legtöbb csomagból. Viszont ezek a TVk és pár nemzetközi adó egy "politika" vagy egy "Politika + Gazdaság" témájú minicsomagot elbírnának. Kényszerpálya, zsákutca amit nem most szúrtak el. És a Fox, de főleg a NatGeo sem jobb. DE(!) a NatGeo ellen azt kellett volna meglépni már 1-2 éve, mint annak idején az Ozone Network és a Life Network indításánál: Ugyanilyen konzervekből jobb adót a helyére, a márkásat minicsomagba, stb.
  11. Te feltételeztél politikai dolgot, másnak beszólva, tényként állítva. Véleményed lehet, csak akkor nem leszólni kell a másikat, hanem odafigyelni. Ebben speciel nincs politika. Ha lenne, akkor nem a NatGeo-t vennék ki, hanem a HírTVt, az ATV-t. Azaz az ellenzéki TVket. A terjesztési díj engedélyezésének pont az volt a tétje, hogy a terjesztési díj kapcsán a feltételekkel lehet játszani. A TV2 így ki tudja kényszeríteni, hogy amit ő ad átvegyék. Ennek a politikai célja elsősorban az ellenzéki politikai adók kiszorítását lehetővé tenni üzleti alapon. Ha a Telekom lefekszik a kormánynak akkor ezt teszi. A döntése egy alapvetően indokolt üzleti döntés, amivel lehet egyetérteni vagy nem egyet érteni. A vélemény viszont a vitában nem érv. Mint mondtam JELENLEG a jó megoldást az OnDemandban látom. A fő gond, a Fox ígér valamit, amihez áraz, a Telekom pedig nem hisz ebben az ígéretben, és ismert okok miatt nem tudja megfinanszírozni a magasabb árat. Ha arra vagy kíváncsi mit kellett volna? Le kellett volna feküdni a politikának, és a politikailag elfogult pártadóknak azt mondani, hogy az ismert magas áraikból nem kérünk. Vagy adják olcsón, vagy mennek a levesbe. Mert elfogult pártszócső ugyan sokaknak jó, de ennyit nem ér. És abból a pénzből még lehetett volna normálisan bővíteni is, darabszámra...
  12. Látom én is... Ellenben ÁSZF változást nem látok áremelés kapcsán.
  13. Te mennyi ideje regisztráltál? Te mennyi témához szólsz hozzá? Nem védem a Telekom döntését. Elmondom a mögötte lévő ismert szempontokat. *****, ha a Telekom döntése miatt beszólsz. Azt viszont, hogy hazug hangulatkeltő hisztit csapsz politikai kérdésben zavar. Az, hogy te úgy kötsz szerződést, hogy *****od nincs mit vállalsz, rám nézve nem kötelező. De nem nyert, nem az ÁSZFben vagyok naprakész, csak a jogszabályokban amik alapján közzé kell tenni. A személyeskedésről annyit, hogy én a viselkedésedet támadom, igazolhatóan. Te viszont hazudozva a személyemet. Kénytelen vagyok téged becstelen, ***** *****nek tartani. És még annyit, hogy te mondtad: Mindenkivel úgy ahogy megérti. Adatoknak, érveknek lusta vagy utánanézni akkor is, ha az ügyben vitázol. Az, hogy nem olvasol, nem gondolkodsz csak beszólsz, mert te konkrétan lesz*rod, hogy igazat mondasz-e csak az a lényeg, hogy szitkozódj, mert valamelyik oldalt utálsz, miatta a szolgáltatót is, és emiatt mindenkit aki a tényekre figyel és nem áll be a gyűlölködő hazug okádásod mellé az eléggé determinálja, hogy hogyan kell veled beszélni. Úgy ahogy a Népszava fórumokon szoktak a *****esekkel. Azt érted, azt érdemled. Érved még mindig nem volt.
  14. A vádaskodásban, hazudozásban ez pont annyira akadályozza, mint a nézettségi adatok. A jogi környezet ismert változásai. Hogy az ellenpéldaként említett szolgáltató árat emelt (és jeleztem, az áremelés lehet fontos) Hogy sok adó miért sújtja jobban a Telekomot és ezért náluk ezek korlátok (pénzben) miért a nagyoknál a komoly gond Hogy a csatornák 1/3-át tárgyalják újra...
  15. Azokkal akik értelmes emberek beszélgetünk, van is sok tanulság, te viszont eddig csak ***** beszólást mutattál, tényeket, több független adatot sem ellenőriztél, ellenben valótlanságokat állítva másokat (nem csak a szolgáltatót) személyében támadsz. Erre csak azt tudom mondani ez csak téged minősít, meg a kedves szüleidet akik ilyenné neveltek. A normális ember, amikor ez utóbbi helyzetet felismeri, akkor szereti annyira a szüleit, hogy változtat, mert a csak beszól, csak hazudik, stb. róluk fest rossz képet. Te lesz*rod. Ez vagy te.
×
×
  • Új...